×
سیاسی
شناسه خبر : 152707
تاریخ انتشار :

یوسف سیفی

طوفان الاقصی طلیعه موازنه قوا در سرزمین‌های اشغالی

سیاست سرکوب و کشتار از سوی تل‌آویو نه تنها محبوبیت مقاومت را کاهش نداده که باعث شده آرمان‌های این جنبش در میان نسل جوان غزه بازتولید شود. گروه‌های مقاومت فلسطینی امروز قوی‌تر از هر زمان دیگری هستند و امید به مقاومت در فلسطین در نقطه حداکثری خود قرار دارد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: تحولات اخیر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، نمایانگر تغییری اساسی در موازنه قوا در منطقه به سود طرف فلسطینی است. این موقعیت به مرور زمان ایجاد شده و موید شکست کامل راهبرد کلان رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت اسلامی است.

گروه‌های مقاومت فلسطینی در نوار غزه طی روزهای گذشته عملیات گسترده‌ای را در عمق سرزمین‌های تحت اشغال اسرائیل با موفقیت به انجام رساندند. آمار تلفات، آسیب‌ها و اسرای صهیونیست با هیچ‌یک از درگیری‌های گذشته میان دو طرف قابل مقایسه نیست و بسیاری از ناظران را بهت‌زده کرده است.

فشارهای داخلی و ناتوانی رژیم صهیونیستی در حفظ امنیت نیروها و شهروندانش در باریکه غزه سبب شد تا آن‌ها در سال ۲۰۰۵ و بعد از ۳۸ سال به اشغال این منطقه خاتمه دهند.

با خروج صهیونیست‌ها از غزه، جنبش حماس توانست در یک فرایند دموکراتیک، قدرت را به دست بگیرد. دولت حماس گرچه از سوی دیگر کشور‌ها به ویژه غرب به رسمیت شناخته نشد، اما فرصت منحصر به فردی برای این گروه فراهم شد تا این منطقه حساس را به طور کامل تحت کنترل خود درآورد. این آغاز روندی است که طوفان الاقصی یکی مهمترین فراز‌های آن به حساب می‌آید.

مهم‌ترین دغدغه رژیم صهیونیستی در سال‌های اول پس خروج از غزه، توان نظامی جنبش حماس بود. اسرائیل و متحدانش پذیرش دولت حماس را منوط به خلع سلاح این جنبش کردند. تحریم، ترور و جنگ، هیچ‌یک نتوانستند حماس را به خلع سلاح وادار کند و آنها در مقابل تمرکز خود را بر شکست محاصره و ارتقاء تسلیحاتی مقاومت قرار دادند.

غزه در این سال‌ها با وجود محاصره کامل و حملات دائمی ارتش اسرائیل، نه تنها موفق شده شاخه نظامی عزالدین قسام را حفظ کند، بلکه توان نظامی و عملیاتی خود را به طور چشمگیری افزایش داده است. پیشرفتی که در چارچوب اتحاد با دیگر گروه‌های جهادی به ویژه جهاد اسلامی محقق شده و اکنون به آرایش جدیدی از موازنه قوا در منطقه شکل داده است.

مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کرده‌اند فشارها بر نوار غزه را بیش از گذشته تشدید خواهند کرد. نتانیاهو نیز تهدید کرده این منطقه را با خاک یکسان خواهد کرد. ارتش اسرائیل حملات گسترده‌ای را علیه اهداف مختلف در غزه سامان داده و ضمن اعلام محاصره کامل این باریکه، از احتمال اشغال دوباره آن خبر داده است.

آن‌ها اعلام کرده‌اند این اقدامات با هدف از بین بردن کامل توان تسلیحاتی مقاومت اسلامی صورت می‌گیرد. آرزوی بزرگی که در دو دهه گذشته برای رژیم صهیونیستی دست‌نیافتنی بوده است.

اسرائیل همواره با تمام ظرفیت خود و متحدانش به دنبال خلع سلاح غزه بوده و دقیقا برخلاف این تلاش‌ها توان نظامی مقاومت به شکل حیرت‌انگیزی رشد کرده است. سیاست سرکوب و کشتار از سوی تل‌آویو نه تنها محبوبیت مقاومت را کاهش نداده که باعث شده آرمان‌های این جنبش در میان نسل جوان غزه بازتولید شود.

گروه‌های مقاومت فلسطینی امروز قوی‌تر از هر زمان دیگری هستند و امید به مقاومت در فلسطین در نقطه حداکثری خود قرار دارد.

رژیم صهیونیستی و متحدانش اما همه برگ‌های خود پیش از این بازی کرده‌اند و اکنون توان عملیاتی کردن بسیاری از تهدیدات خود مانند اشغال دوباره غزه را ندارند.

گزینه‌های محدودی وجود دارند که در هیچ‌یک از آن‌ها تضعیف موثر قدرت مقاومت اسلامی قابل تصور نیست.

در نتیجه موازنه ایجاد شده در آینده‌ی قابل پیش‌بینی ادامه خواهد یافت و طرف فلسطینی را از درجه‌ای از بازدارندگی برخوردار می‌کند که در طول ۷۰ سال گذشته از آن بی‌بهره بوده است.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تاریخ اعزام مشمولان اعزامی پایه خدمتی تیر ماه تغییر کرد
انهدام پهپاد انتحاری هاروپ در ملایر
بازگشایی دوطرفه محور هراز
کریس مورفی: ترامپ بدون مجوز کنگره نمی‌تواند به جنگ با ایران وارد شود
ب‍یانیه جبهه اصلاحات ایران در محکومیت جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران
مراحل پایانی ترمیم خطوط لوله آسیب‌دیده در «میدان قدس» تهران
تشییع پر شکوه پیکر شهدای حمله رژیم صهیونیستی در قم
سلاح بی‌صدای صهیونیست‌ها در میدان نبرد
خطوط 110، 113 و 114 تبدیل به کانال رسمی «بله» شد
مردم استفاده از تجهیزات هوشمند متصل به اینترنت را به حداقل برسانند
فرصت مجدد برای بازپرداخت اقساط وام بانک‌ها بدون جریمه
اندرزگوی تهران هدف حمله رژیم صهیونیستی؛ خسارت‌ها جبران می‌شود
پدر تکواندوکار نوجوان به فرزند شهیدش پیوست
استقرار 17 جایگاه سیار سوخت‌رسانی در تهران
نوراینفو | تا امروز کجاها رو زدیم؟!
بهای گزاف جنگ احمقانه ترامپ با ایران
سفیر ایران در ژنو: حملات به زنان و کودکان نقض آشکار حقوق بشری است
امتحانات باقی‌مانده دانش‌آموزان فعلا برگزار نمی‌شود
نوراینفو | چگونه اخبار جعلی را شناسایی کنیم؟
حمله به صدا و سیما، چرا؟
غرب و نقض حقوق بین‌الملل
خلیج فارس در آستانه انفجار؟؛ پیامدهای ورود ترامپ به درگیری مستقیم
لیست جدید شهدای حملات ظالمانه رژیم صهیونیستی +اسامی شهیدان
چند نکته در مورد جنگ تجاوزکارانه اسرائیل
جاده چالوس دوطرفه شد
بانک مرکزی: بانک‌ها در حال ارائه خدمات به مردم هستند
اعترافات عامل موساد دستگیر شده در البرز: 10 سال است آموزش می‌بینم +فیلم
اطلاعیه سپاه: «آمان» و «موساد» را هدف گرفتیم
استوری کریم انصاری‌فرد در تقدیر از سحر امامی +عکس
ناجوانمردی محض در فاکس‌نیوز و سی‌‌ان‌ان + فیلم
اوج گیری بحران در خلیج فارس؛ کلید پایان جنگ یا آغاز بحران جهانی؟
دوفوریتی | ایران از هر بمب و موشکی قوی‌تر است
تلفات جدید صهیونیست‌ها در غزه؛ 1 کشته و 4 زخمی
مجلس طرح تشدید مجازات افرادی که با دشمن همکاری می‌کنند را تصویب کرد
روانشناسان و جامعه‌شناسان ایران به انجمن‌های جامعه‌شناسی جهان نامه دادند
تقدیر فروغی از شجاعت سحر امامی با اهدا مدال جهانی خود + فیلم
موج جدید حملات موشکی به سرزمین‌های اشغالی از دقایقی قبل آغاز شد +فیلم
دانشگاه افسری امام حسن مجتبی(ع) در امنیت کامل است
آخرین وضعیت ترافیک در جاده‌های کشور
کاخ سفید سخنان ترامپ را تکذیب کرد: منظور از تخلیه تهران فشار بر ایران برای مذاکره بود
عراقچی: حمله به صدا و سیما نشانه استیصال رژیم صهیونیستی است
وزیر اقتصاد کار را از کجا شروع کند؟
21 کشور عربی و اسلامی حملات اسرائیل به ایران را محکوم کردند
شهادت 3 تن از کارکنان صدا و سیما در حمله دیروز رژیم صهیونستی به ساختمان این سازمان
حمایت سران گروه هفت از رژیم صهیونیستی
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش/مهلت ثبت نام +لینک
برنامه مسابقات امروز 27 خرداد + پخش زنده
اروپا، بازیگر منفعل در تقابل ایران و صهیونیسم
ترامپ به دستیاران خود دستور داده که هر چه سریعتر یک نشست با مقامات ایرانی ترتیب دهند
ناسا با انتشار این تصویر، آتش سوزی سه کشتی نزدیک تنگه هرمز را تایید کرد
X
آگهی تبلیغاتی