×
سیاسی
شناسه خبر : 152707
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/07/17 ساعت 18:05
طوفان الاقصی طلیعه موازنه قوا در سرزمین‌های اشغالی

یوسف سیفی

طوفان الاقصی طلیعه موازنه قوا در سرزمین‌های اشغالی

سیاست سرکوب و کشتار از سوی تل‌آویو نه تنها محبوبیت مقاومت را کاهش نداده که باعث شده آرمان‌های این جنبش در میان نسل جوان غزه بازتولید شود. گروه‌های مقاومت فلسطینی امروز قوی‌تر از هر زمان دیگری هستند و امید به مقاومت در فلسطین در نقطه حداکثری خود قرار دارد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: تحولات اخیر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، نمایانگر تغییری اساسی در موازنه قوا در منطقه به سود طرف فلسطینی است. این موقعیت به مرور زمان ایجاد شده و موید شکست کامل راهبرد کلان رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت اسلامی است.

گروه‌های مقاومت فلسطینی در نوار غزه طی روزهای گذشته عملیات گسترده‌ای را در عمق سرزمین‌های تحت اشغال اسرائیل با موفقیت به انجام رساندند. آمار تلفات، آسیب‌ها و اسرای صهیونیست با هیچ‌یک از درگیری‌های گذشته میان دو طرف قابل مقایسه نیست و بسیاری از ناظران را بهت‌زده کرده است.

فشارهای داخلی و ناتوانی رژیم صهیونیستی در حفظ امنیت نیروها و شهروندانش در باریکه غزه سبب شد تا آن‌ها در سال ۲۰۰۵ و بعد از ۳۸ سال به اشغال این منطقه خاتمه دهند.

با خروج صهیونیست‌ها از غزه، جنبش حماس توانست در یک فرایند دموکراتیک، قدرت را به دست بگیرد. دولت حماس گرچه از سوی دیگر کشور‌ها به ویژه غرب به رسمیت شناخته نشد، اما فرصت منحصر به فردی برای این گروه فراهم شد تا این منطقه حساس را به طور کامل تحت کنترل خود درآورد. این آغاز روندی است که طوفان الاقصی یکی مهمترین فراز‌های آن به حساب می‌آید.

مهم‌ترین دغدغه رژیم صهیونیستی در سال‌های اول پس خروج از غزه، توان نظامی جنبش حماس بود. اسرائیل و متحدانش پذیرش دولت حماس را منوط به خلع سلاح این جنبش کردند. تحریم، ترور و جنگ، هیچ‌یک نتوانستند حماس را به خلع سلاح وادار کند و آنها در مقابل تمرکز خود را بر شکست محاصره و ارتقاء تسلیحاتی مقاومت قرار دادند.

غزه در این سال‌ها با وجود محاصره کامل و حملات دائمی ارتش اسرائیل، نه تنها موفق شده شاخه نظامی عزالدین قسام را حفظ کند، بلکه توان نظامی و عملیاتی خود را به طور چشمگیری افزایش داده است. پیشرفتی که در چارچوب اتحاد با دیگر گروه‌های جهادی به ویژه جهاد اسلامی محقق شده و اکنون به آرایش جدیدی از موازنه قوا در منطقه شکل داده است.

مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کرده‌اند فشارها بر نوار غزه را بیش از گذشته تشدید خواهند کرد. نتانیاهو نیز تهدید کرده این منطقه را با خاک یکسان خواهد کرد. ارتش اسرائیل حملات گسترده‌ای را علیه اهداف مختلف در غزه سامان داده و ضمن اعلام محاصره کامل این باریکه، از احتمال اشغال دوباره آن خبر داده است.

آن‌ها اعلام کرده‌اند این اقدامات با هدف از بین بردن کامل توان تسلیحاتی مقاومت اسلامی صورت می‌گیرد. آرزوی بزرگی که در دو دهه گذشته برای رژیم صهیونیستی دست‌نیافتنی بوده است.

اسرائیل همواره با تمام ظرفیت خود و متحدانش به دنبال خلع سلاح غزه بوده و دقیقا برخلاف این تلاش‌ها توان نظامی مقاومت به شکل حیرت‌انگیزی رشد کرده است. سیاست سرکوب و کشتار از سوی تل‌آویو نه تنها محبوبیت مقاومت را کاهش نداده که باعث شده آرمان‌های این جنبش در میان نسل جوان غزه بازتولید شود.

گروه‌های مقاومت فلسطینی امروز قوی‌تر از هر زمان دیگری هستند و امید به مقاومت در فلسطین در نقطه حداکثری خود قرار دارد.

رژیم صهیونیستی و متحدانش اما همه برگ‌های خود پیش از این بازی کرده‌اند و اکنون توان عملیاتی کردن بسیاری از تهدیدات خود مانند اشغال دوباره غزه را ندارند.

گزینه‌های محدودی وجود دارند که در هیچ‌یک از آن‌ها تضعیف موثر قدرت مقاومت اسلامی قابل تصور نیست.

در نتیجه موازنه ایجاد شده در آینده‌ی قابل پیش‌بینی ادامه خواهد یافت و طرف فلسطینی را از درجه‌ای از بازدارندگی برخوردار می‌کند که در طول ۷۰ سال گذشته از آن بی‌بهره بوده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
نمایشگاه‌های بهاره تهران از 5 اسفند آغاز می‌شود
اعلام آمادگی روسیه برای نگهداری اورانیوم مازاد ایران
فراخوان جذب هیأت علمی علوم پزشکی تا پایان اسفند منتشر می‌شود
وام ازدواج 1405 افزایش یافت یا ثابت ماند؟
آمار بهشت زهرا از جانباختگان تهرانی در حوادث دی ماه
موضع ترکیه درباره اقدام نظامی علیه ایران
گزارش وزیر امور خارجه از روند مذاکرات اخیر
معماری ایستگاه متروی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) چشم‌نواز خواهد بود
حداقل افزایش حقوق سال آینده 21 درصد، حداکثر 43 درصد
جزئیات برنامه‌های سحرگاه رمضان 1405 در شبکه‌های سیما
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در شرایط تصاعد بحران
قیمت زولبیا و بامیه ماه رمضان 1405 اعلام شد
سپاهان ایران - الاهلی قطر ؛ دوئل مرگ و زندگی در الثمامه
قیمت گوشت قرمز امروز 29 بهمن 1404 + جدول
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 30 بهمن 1404
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ریزش بیش از 40 هزار واحدی شاخص بورس
زلنسکی رئیس جمهور بلاروس را تحریم کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند
121 هزار و 581 داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند
میدری: مبلغ کالابرگ با تورم افزایش می‌یابد
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده
کنکور 1405 طبق قوانین قبلی برگزار می شود
افزایش چشمگیر یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده
قدرت هوایی ایران با هم‌افزایی جنگنده و پهپاد افزایش می‌یابد
رزمایش دریایی ایران و روسیه فردا آغاز می‌شود
اجرای طرح موقت مقابله با سارقان خشن در کشور
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه‌ها و محورهای کشور
جزئیات تفاهم‌نامه‌های اقتصادی ایران و روسیه
پیام ناو و ضدناو؛ رمزگشایی از بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب
جزئیات بازگشت 151 شیء تاریخی ایران از چین اعلام شد
نحوه ثبت درخواست برای جبران خسارت دی‌ماه در تهران
186 معلم ایرانی به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
آزادی بسیاری از بازداشتی‌های زیر 18 سال در حوادث اخیر
پادکست | مدیریت خشم در خانه چگونه آتش را خاموش کنیم؟
رویترز: پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا بهای نفت را کاهش داد
«جادوگر فوتبال» به 5 سال حبس محکوم شد
تعویق محاکمه نیکلاس مادورو در آمریکا
شیوه جدید پرداخت یارانه اعلام شد
ساعت کاری ادارات در ماه رمضان 1404 اعلام شد
آیا پدرخوانده ترامپ، ناقوس جنگ را به صدا در می آورد؟
شکاف بین نسلی چیست و چطور پدید آمده است؟
ادعای تلگراف درباره توافق ایران و آمریکا بر سر عناصر بالقوه
4 چیز که نمی‌توانستیم بگوییم و دیروز گفته شد
آکسیوس: مذاکرات اوکراین و روسیه در ژنو به بن‌بست رسید
معاون ترامپ: متحدان اروپایی به منافع خود آسیب می‌زنند