×
سیاسی
شناسه خبر : 152639
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/07/16 ساعت 16:17
سیر توسعه موشک‌های مقاومت فلسطین در غزه

سیر توسعه موشک‌های مقاومت فلسطین در غزه

مقاومت فلسطین در غزه که نخستین موشک آن برد یک کیلومتری داشت، با توسعه توانمندی‌های خود در این حوزه توانست موشک‌هایی را تولید کند که برد آن به 250 کیلومتر می‌رسد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: بیش از دو دهه پیش، مقاومت فلسطین در نوار غزه و در راس آن کتائب شهید عز الدین القسام، شاخه نظامی جنبش حماس توانست نخستین موشک را به شهرک‌های مجاور نوار غزه شلیک کند بدون اینکه این موشک خسارت چندانی بر جا بگذارد.

به گزارش الخلیج آنلاین، برد نخستین موشک کتائب القسام به حدود یک کیلومتر تا شهرک نشین سدیروت در مجاورت نوار غزه ‌‌‌می‌رسد و این گروه نام «قسام 1» را بر آن نهاد تا مرحله توسعه قدرت موشکی و افزایش برد و قدرت انفجاری آن آغاز شود.

کتائب القسام در توسعه موشک‌های خود از مواد ساخت داخل و مواد دیگر که از طریق دریا یا تونل با مصر وارد غزه شده، استفاده ‌‌‌می‌کند.

پس از مدتی کوتاه از ساخت نخستین موشک، کتائب القسام، دومین موشک خود را در سال 2001 تولید کرد و نام «قسام 2» را بر آن نهاد؛ موشکی که برد آن چیزی حدود 9 الی 12 کیلومتر بود و کلاهک جنگی منفجر شونده آن قابلیت حمل چیزی حدود 5 الی 6 کیلوگرم ماده تی ان تی را داشت.

در سال 2005، مقاومت فلسطین، موشک جدید تحت عنوان «قسام 3» تولید کرد که برد آن به 15 الی 17 کیلومتر ‌‌‌می‌رسید و قابلیت حمل 4.5 کیلوگرم ماده منفجره را در کلاهک جنگی خود داشت.

موشک‌های دور برد

در سال 2012، قدرت موشکی مقاومت فلسطین در غزه، پیشرفت قابل ملاحظه‌‌‌ای از لحاظ برد و قدرت انفجار داشت و کتائب القسام، موشک ام 75 را رونمایی کرد.

موشک ام 75 نخستین موشک دور برد مقاومت است که برد آن به 75 الی 80 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد و نخستین هدف آن فرودگاه بین المللی بن گوریون در تل آویو بود.

پس از دو سال، کتائب القسام، موشک سجیل را رونمایی کرد که برد آن به 55 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد اما قدرت انفجاری خوب آن بهتر از نمونه‌های پیشین است.

مقاومت به سرعت موشک‌های خود را از لحاظ برد و قدرت انفجار توسعه داد و پس از ام 75، موشک جی 80 را تولید کرد.

برد این موشک به 80 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد و این موشک توانسته از سامانه پدافندی گنبد آهنین اسرائیل عبور کند و به اهداف خود در تل آویو برسد.

مقاومت فلسطین در غزه سپس موشک آر 160 را تولید کرد که برد آن به 160 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد و کلاهک جنگی قوی دارد و ‌‌‌می‌تواند از سامانه گنبد آهنین نیز عبور کند.

در حمله اسرائیل به نوار غزه در سال 2021، موشک‌های مقاومت در نوار غزه به صحنه آمد و قدرت آن برای رسیدن به اهداف، خسارت‌های سنگینی در اسرائیل برجا گذاشت.

از جمله بارزترین موشک‌های استفاده شده در این نبرد موشک «ای 120» بود.

موشک جدید به شهر قدس اشغالی که حدود 100 کیلومتر از نوار غزه فاصله دارد رسید و منجر به کشته و مجروح شدن شماری از شهروندان اسرائیل و آسیب سنگین به دارایی‌های آنها شد.

کتائب القسام از موشک «اس اچ 85» نیز رونمایی کرد که برد آن به 80 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد و قدرت انفجاری بالایی دارد و در عبور از سامانه پدافندی گنبد آهنین موفق بوده است.

این موشک توانسته به اهداف خود برسد و منجر به کشته و زخمی شدن اسرائیلی ها شود و خسارت‌های سنگینی را در منازل برجا بگذارد.

آخرین موشکی که توسط کتائب القسام اعلام شد، عیاش 250 بود که دوربردترین موشک مقاومت است و برد آن به 250 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد.

فرودگاه رامون در جنوب اسرائیل که 225 کیلومتر از نوار غزه فاصله دارد با موشک عیاش 250 هدف قرار گرفته است.

از طرفی دیگر سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی نیز در توسعه موشک‌های خود موفق بود و طی سال‌های گذشته از توسعه موشک‌های ساخت داخل از جمله موشک بدر 1 خبر داده است.

سرایا القدس برای نخستین بار از این موشک در هدف قرار دادن شهر عسقلان و شماری از شهرک نشین ها در اسرائیل استفاده کرده است.

موشک بدر 1 موفقیت‌های متعددی داشته به ویژه با توجه به اینکه در طراحی آن از تجارب مشابه در سوریه و یمن استفاده شده است.

این موشک یک موشک توپخانه 107 میلی متری است که کلاهک انفجاری آن اصلاح شده و برد آن از 5 به 11 کیلومتر رسیده است.

این موشک به «اس 350» آخرین موشکی که سرایا القدس در سال 2016 اعلام کرده و به موشک قدس 101 که برای نخستین بار در سال 2006 استفاده شده، پیوست.

در مه 2023 نیز سرایا القدس از موشک براق 85 رونمایی کرد؛ موشکی که عناصر سرایا السلام آن را برای حمله به شهرک نشین ها و شهرهای اسرائیل آماده ‌‌‌می‌کنند.

موشک براق 85، کلاهک جنگی 40 کیلوگر‌‌‌می‌دارد و برد آن به 85 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد.

موشک‌های وارداتی

در کنار موشک‌های ساخت داخل مقاومت فلسطین، مقاومت توانست برخی موشک ها را از روسیه و ایران وارد غزه کند.

بارزترین موشکی که مقاومت توانست آن را وارد غزه کند، موشک گراد روسیه است که برد آن به 15 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد و کلاهک جنگی 10 کیلوگر‌‌‌می‌دارد.

مقاومت همچنین توانست موشک فجر 3 ایران را وارد غزه کند و اهداف اسرائیلی را با آن هدف قرار دهد.

این موشک برد 40 کیلومتری با کلاهک جنگی 45 کیلوگر‌‌‌می‌دارد. دیگر موشک ایرانی که غزه وارد کرده نیز فجر 5 است که برد آن به 75 کیلومتر و وزن کلاهک جنگی آن به 90 کیلوگرم ‌‌‌می‌رسد.

 


خلیج آنلاین
اخبار مرتبط
مهرماه 1402 | طوفان الاقصی؛ از اقتدار مقاومت تا زبونی اسب بازنده!
پنج‌شنبه 1403/01/09 ساعت 08:45
مهرماه 1402 | طوفان الاقصی؛ از اقتدار مقاومت تا زبونی اسب بازنده!
عملیات طوفان الاقصی علاوه بر به رخ کشیدن قدرت مقاومت و ضعف صهیونیست‌ها، از دو بُعد تاثیرگذاری بر نیروهای سیاسی، امنیتی و نظامی رژیم و همچنین کشورهایی که در طرح ابراهیم هدف اصلی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای عادی‌سازی روابطشان با تل‌آویو هستند نیز قابل توجه است.
75 سال جنایت صهیونیست‌ها علیه ملت فلسطین
دوشنبه 1402/07/17 ساعت 16:06
اینفوگرافی؛
75 سال جنایت صهیونیست‌ها علیه ملت فلسطین
تحولات میدانی «طوفان الاقصی» در روز دوم
یکشنبه 1402/07/16 ساعت 13:03
لحظه به لحظه با مقاومت فلسطین؛
تحولات میدانی «طوفان الاقصی» در روز دوم
عملیات غافلگیرانه و گسترده مقاومت فلسطین در سرزمین های اشغالی در حالی وارد دومین روز خود شده که نیروهای دیگر گروه های مقاومت همچون جهاد اسلامی و عرین الاسود نیز به رزمندگان حماس پیوسته اند و حزب الله نیز سه پایگاه شنود و راداری صهیونیست ها در منطقه اشغالی شبعا در جنوب لبنان را هدف قرار داده و ویران کرد.
طوفان الاقصی؛ از اقتدار مقاومت تا زبونی اسب بازنده!
یکشنبه 1402/07/16 ساعت 12:10
نورنیوز بررسی کرد؛
طوفان الاقصی؛ از اقتدار مقاومت تا زبونی اسب بازنده!
عملیات طوفان الاقصی علاوه بر به رخ کشیدن قدرت مقاومت و ضعف صهیونیست‌ها، از دو بُعد تاثیرگذاری بر نیروهای سیاسی، امنیتی و نظامی رژیم و همچنین کشورهایی که در طرح ابراهیم هدف اصلی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای عادی‌سازی روابطشان با تل‌آویو هستند نیز قابل توجه است.
گنبدهای پوشالی بر فراز قلعه شنی!
شنبه 1402/07/15 ساعت 16:05
گنبدهای پوشالی بر فراز قلعه شنی!
عملیات بی‌سابقه و غافل‌گیرانه اخیر در سرزمین‌های اشغالی نشان داد که رژیم جعلی صهیونیستی برخلاف ادعاهای مکرر در خصوص تسلط اطلاعاتی و امنیتی بر جریان مقاومت، حتی توان پیش‌بینی احتمال عملیات مقاومت را ندارد و این‌گونه با غافل‌گیر شدن در مقابل چشم جهانیان مفتضح می‌شود.
لحظه به لحظه با فلسطین؛ پیشروی عملیات «طوفان الاقصی»
شنبه 1402/07/15 ساعت 09:32
این گزارش به روز می‌شود...
لحظه به لحظه با فلسطین؛ پیشروی عملیات «طوفان الاقصی»
ساعاتی پس از اعلام آغاز عملیات طوفان الاقصی در داخل اراضی اشغالی توسط فرمانده کل گردان‌های عزالدین القسام، رسانه‌های رژیم اسرائیل از فعال شدن سامانه هشدار شلیک موشک در شهرک‌های اطراف غزه و حتی «دیمونا» در داخل اراضی اشغالی فلسطین خبر دادند.
نظرات

آخرین اخبار
زلزله بی‌سابقه در پنتاگون؛ پشت پرده اخراجهای زنجیره ای ژنرالهای 4 ستاره
شاخص‌های ارزیابی عملکرد مدیران دستگاه‌ها در ایام جنگ ابلاغ شد
اخلال در زنجیره تامین آلومینیوم آمریکا با حمله ایران تایید شد
هشدار ایران به آمریکا درباره زیرساخت‌ها
در 24 ساعت گذشته کدام مناطق غیرنظامی هدف حملات دشمن قرار گرفت؟
مرحله جدید توزیع کالابرگ از فردا آغاز می‌شود
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا از خانواده کارکنان نیروهای مسلح تقدیر کرد
واشنگتن در حال اخراج ژانرال‌های آمریکایی
مدودف: کارزار آمریکا علیه ایران اختلافات عمیق درون ناتو را تشدید کرده است
اعلام تقویم آزمون‌های سال جدید
انتشار تصاویر هواپیمای منهدم شده آمریکا در عربستان
مشاور پیشین پنتاگون: آمریکا برای عملیات زمینی در ایران آماده نیست
آمریکا تحویل 400 موشک تاماهاوک به ژاپن را به تأخیر انداخت
شورای امنیت رای‌گیری درباره تنگه هرمز را به تاخیر انداخت
واکنش دبیرکل سازمان جهانی بهداشت به حمله به «انستیتو پاستور»
اختلال یا قطع خدمات وب آمازون در بحرین پس از حمله ایران
تفیض اختیار ساعت کاری کارمندان به رؤسای دستگاه‌ها و استانداران
افزایش قیمت نفت؛ بازار پر نوسان طلای سیاه
به هر کمک‌ نظامی آینده آمریکا به اسرائیل رای منفی خواهم داد
آخرین وضعیت پل بی یک البرز؛ عملیات بازسازی به زودی آغاز می شود
جاده چالوس یکطرفه شد
حمله به پل شهری مصداق بارز جنایت جنگی است
دشمن در تعرض دانشگاه ها سعی دارد مسیر پیشرفت علمی کشور را مختل کند
رئیس جمهوری برخاسته از عصر پیش از حجر
وضعیت آب و هوا امروز 14 فروردین 1405 +وضعیت استانها
کیفیت هوای پایتخت «قابل قبول» شد
منطق عصر حجر؛ بازتولید نازیسم در قرن بیست‌ویکم
کمک بازار سرمایه برای بازسازی فولاد مبارکه و فولاد خوزستان
معامله‌گری با جنگ؛ نقشه تازه ترامپ برای باج گیری
رونالدو آماده بازگشت؛ شمارش معکوس برای گل هزارم
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 14 فروردین 1405
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 14 فرودین1405 +جدول
ترامپ وزیر دادگستری و دادستان کل آمریکا را برکنار کرد
ریابکوف از تلاش آمریکا برای تغییر نظام کشورها انتقاد کرد
انهدام دومین جنگنده فوق پیشرفته F35 آمریکا در آسمان ایران
اعمال کارمزد 3.5 درصدی آمازون برای جبران افزایش هزینه سوخت
واکنش عراقچی به گزافه گویی ترامپ
آتش‌سوزی عمدی در کارخانه پهپادسازی همکار با اسرائیل در چک
نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تنگه هرمز به تعویق افتاد
وال استریت ژورنال: کنترل تنگه هرمز پیروز جنگ را مشخص می‌کند
روسیه دومین کشتی حامل نفت را به کوبا ارسال می‌کند
حزب‌الله از حملات بیشتر علیه نظامیان صهیونیست خبر داد
اعتراف بی‌سابقه فعال سیاسی؛ بمباران نتیجه نداد، ایران قوی‌تر شد!
نخست وزیر سابق ژاپن: ترامپ خودشیفته و منفعت طلب است
نجات دو جان با دست‌های خالی آتش نشانان
حمله انتحاری در پاکستان با 20 کشته و زخمی
مشاور سابق پنتاگون: ترامپ برای توافق با ایران مستاصل شده است
2 ژنرال دیگر آمریکایی برکنار شدند
پکن: جنگ علیه ایران ادامه یابد تنگه هرمز هرگز به ثبات نخواهد رسید
جفری ساکس: دو رژیمِ قاتل، جهان را به لبه پرتگاه می‌کشانند