×
سیاسی
شناسه خبر : 152639
تاریخ انتشار :

سیر توسعه موشک‌های مقاومت فلسطین در غزه

مقاومت فلسطین در غزه که نخستین موشک آن برد یک کیلومتری داشت، با توسعه توانمندی‌های خود در این حوزه توانست موشک‌هایی را تولید کند که برد آن به 250 کیلومتر می‌رسد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: بیش از دو دهه پیش، مقاومت فلسطین در نوار غزه و در راس آن کتائب شهید عز الدین القسام، شاخه نظامی جنبش حماس توانست نخستین موشک را به شهرک‌های مجاور نوار غزه شلیک کند بدون اینکه این موشک خسارت چندانی بر جا بگذارد.

به گزارش الخلیج آنلاین، برد نخستین موشک کتائب القسام به حدود یک کیلومتر تا شهرک نشین سدیروت در مجاورت نوار غزه ‌‌‌می‌رسد و این گروه نام «قسام 1» را بر آن نهاد تا مرحله توسعه قدرت موشکی و افزایش برد و قدرت انفجاری آن آغاز شود.

کتائب القسام در توسعه موشک‌های خود از مواد ساخت داخل و مواد دیگر که از طریق دریا یا تونل با مصر وارد غزه شده، استفاده ‌‌‌می‌کند.

پس از مدتی کوتاه از ساخت نخستین موشک، کتائب القسام، دومین موشک خود را در سال 2001 تولید کرد و نام «قسام 2» را بر آن نهاد؛ موشکی که برد آن چیزی حدود 9 الی 12 کیلومتر بود و کلاهک جنگی منفجر شونده آن قابلیت حمل چیزی حدود 5 الی 6 کیلوگرم ماده تی ان تی را داشت.

در سال 2005، مقاومت فلسطین، موشک جدید تحت عنوان «قسام 3» تولید کرد که برد آن به 15 الی 17 کیلومتر ‌‌‌می‌رسید و قابلیت حمل 4.5 کیلوگرم ماده منفجره را در کلاهک جنگی خود داشت.

موشک‌های دور برد

در سال 2012، قدرت موشکی مقاومت فلسطین در غزه، پیشرفت قابل ملاحظه‌‌‌ای از لحاظ برد و قدرت انفجار داشت و کتائب القسام، موشک ام 75 را رونمایی کرد.

موشک ام 75 نخستین موشک دور برد مقاومت است که برد آن به 75 الی 80 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد و نخستین هدف آن فرودگاه بین المللی بن گوریون در تل آویو بود.

پس از دو سال، کتائب القسام، موشک سجیل را رونمایی کرد که برد آن به 55 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد اما قدرت انفجاری خوب آن بهتر از نمونه‌های پیشین است.

مقاومت به سرعت موشک‌های خود را از لحاظ برد و قدرت انفجار توسعه داد و پس از ام 75، موشک جی 80 را تولید کرد.

برد این موشک به 80 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد و این موشک توانسته از سامانه پدافندی گنبد آهنین اسرائیل عبور کند و به اهداف خود در تل آویو برسد.

مقاومت فلسطین در غزه سپس موشک آر 160 را تولید کرد که برد آن به 160 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد و کلاهک جنگی قوی دارد و ‌‌‌می‌تواند از سامانه گنبد آهنین نیز عبور کند.

در حمله اسرائیل به نوار غزه در سال 2021، موشک‌های مقاومت در نوار غزه به صحنه آمد و قدرت آن برای رسیدن به اهداف، خسارت‌های سنگینی در اسرائیل برجا گذاشت.

از جمله بارزترین موشک‌های استفاده شده در این نبرد موشک «ای 120» بود.

موشک جدید به شهر قدس اشغالی که حدود 100 کیلومتر از نوار غزه فاصله دارد رسید و منجر به کشته و مجروح شدن شماری از شهروندان اسرائیل و آسیب سنگین به دارایی‌های آنها شد.

کتائب القسام از موشک «اس اچ 85» نیز رونمایی کرد که برد آن به 80 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد و قدرت انفجاری بالایی دارد و در عبور از سامانه پدافندی گنبد آهنین موفق بوده است.

این موشک توانسته به اهداف خود برسد و منجر به کشته و زخمی شدن اسرائیلی ها شود و خسارت‌های سنگینی را در منازل برجا بگذارد.

آخرین موشکی که توسط کتائب القسام اعلام شد، عیاش 250 بود که دوربردترین موشک مقاومت است و برد آن به 250 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد.

فرودگاه رامون در جنوب اسرائیل که 225 کیلومتر از نوار غزه فاصله دارد با موشک عیاش 250 هدف قرار گرفته است.

از طرفی دیگر سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی نیز در توسعه موشک‌های خود موفق بود و طی سال‌های گذشته از توسعه موشک‌های ساخت داخل از جمله موشک بدر 1 خبر داده است.

سرایا القدس برای نخستین بار از این موشک در هدف قرار دادن شهر عسقلان و شماری از شهرک نشین ها در اسرائیل استفاده کرده است.

موشک بدر 1 موفقیت‌های متعددی داشته به ویژه با توجه به اینکه در طراحی آن از تجارب مشابه در سوریه و یمن استفاده شده است.

این موشک یک موشک توپخانه 107 میلی متری است که کلاهک انفجاری آن اصلاح شده و برد آن از 5 به 11 کیلومتر رسیده است.

این موشک به «اس 350» آخرین موشکی که سرایا القدس در سال 2016 اعلام کرده و به موشک قدس 101 که برای نخستین بار در سال 2006 استفاده شده، پیوست.

در مه 2023 نیز سرایا القدس از موشک براق 85 رونمایی کرد؛ موشکی که عناصر سرایا السلام آن را برای حمله به شهرک نشین ها و شهرهای اسرائیل آماده ‌‌‌می‌کنند.

موشک براق 85، کلاهک جنگی 40 کیلوگر‌‌‌می‌دارد و برد آن به 85 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد.

موشک‌های وارداتی

در کنار موشک‌های ساخت داخل مقاومت فلسطین، مقاومت توانست برخی موشک ها را از روسیه و ایران وارد غزه کند.

بارزترین موشکی که مقاومت توانست آن را وارد غزه کند، موشک گراد روسیه است که برد آن به 15 کیلومتر ‌‌‌می‌رسد و کلاهک جنگی 10 کیلوگر‌‌‌می‌دارد.

مقاومت همچنین توانست موشک فجر 3 ایران را وارد غزه کند و اهداف اسرائیلی را با آن هدف قرار دهد.

این موشک برد 40 کیلومتری با کلاهک جنگی 45 کیلوگر‌‌‌می‌دارد. دیگر موشک ایرانی که غزه وارد کرده نیز فجر 5 است که برد آن به 75 کیلومتر و وزن کلاهک جنگی آن به 90 کیلوگرم ‌‌‌می‌رسد.

 


خلیج آنلاین
اخبار مرتبط
مهرماه 1402 | طوفان الاقصی؛ از اقتدار مقاومت تا زبونی اسب بازنده!
پنج‌شنبه 1403/01/09 ساعت 08:45
مهرماه 1402 | طوفان الاقصی؛ از اقتدار مقاومت تا زبونی اسب بازنده!
عملیات طوفان الاقصی علاوه بر به رخ کشیدن قدرت مقاومت و ضعف صهیونیست‌ها، از دو بُعد تاثیرگذاری بر نیروهای سیاسی، امنیتی و نظامی رژیم و همچنین کشورهایی که در طرح ابراهیم هدف اصلی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای عادی‌سازی روابطشان با تل‌آویو هستند نیز قابل توجه است.
75 سال جنایت صهیونیست‌ها علیه ملت فلسطین
دوشنبه 1402/07/17 ساعت 16:06
اینفوگرافی؛
75 سال جنایت صهیونیست‌ها علیه ملت فلسطین
تحولات میدانی «طوفان الاقصی» در روز دوم
یکشنبه 1402/07/16 ساعت 13:03
لحظه به لحظه با مقاومت فلسطین؛
تحولات میدانی «طوفان الاقصی» در روز دوم
عملیات غافلگیرانه و گسترده مقاومت فلسطین در سرزمین های اشغالی در حالی وارد دومین روز خود شده که نیروهای دیگر گروه های مقاومت همچون جهاد اسلامی و عرین الاسود نیز به رزمندگان حماس پیوسته اند و حزب الله نیز سه پایگاه شنود و راداری صهیونیست ها در منطقه اشغالی شبعا در جنوب لبنان را هدف قرار داده و ویران کرد.
طوفان الاقصی؛ از اقتدار مقاومت تا زبونی اسب بازنده!
یکشنبه 1402/07/16 ساعت 12:10
نورنیوز بررسی کرد؛
طوفان الاقصی؛ از اقتدار مقاومت تا زبونی اسب بازنده!
عملیات طوفان الاقصی علاوه بر به رخ کشیدن قدرت مقاومت و ضعف صهیونیست‌ها، از دو بُعد تاثیرگذاری بر نیروهای سیاسی، امنیتی و نظامی رژیم و همچنین کشورهایی که در طرح ابراهیم هدف اصلی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای عادی‌سازی روابطشان با تل‌آویو هستند نیز قابل توجه است.
گنبدهای پوشالی بر فراز قلعه شنی!
شنبه 1402/07/15 ساعت 16:05
گنبدهای پوشالی بر فراز قلعه شنی!
عملیات بی‌سابقه و غافل‌گیرانه اخیر در سرزمین‌های اشغالی نشان داد که رژیم جعلی صهیونیستی برخلاف ادعاهای مکرر در خصوص تسلط اطلاعاتی و امنیتی بر جریان مقاومت، حتی توان پیش‌بینی احتمال عملیات مقاومت را ندارد و این‌گونه با غافل‌گیر شدن در مقابل چشم جهانیان مفتضح می‌شود.
لحظه به لحظه با فلسطین؛ پیشروی عملیات «طوفان الاقصی»
شنبه 1402/07/15 ساعت 09:32
این گزارش به روز می‌شود...
لحظه به لحظه با فلسطین؛ پیشروی عملیات «طوفان الاقصی»
ساعاتی پس از اعلام آغاز عملیات طوفان الاقصی در داخل اراضی اشغالی توسط فرمانده کل گردان‌های عزالدین القسام، رسانه‌های رژیم اسرائیل از فعال شدن سامانه هشدار شلیک موشک در شهرک‌های اطراف غزه و حتی «دیمونا» در داخل اراضی اشغالی فلسطین خبر دادند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
X
آگهی تبلیغاتی