×
اقتصادی
شناسه خبر : 152148
تاریخ انتشار : شنبه 1402/07/08 ساعت 22:15
آخرین تحولات حوزه خودرو و چشمان نگران مردم

نورنیوز بررسی کرد؛

آخرین تحولات حوزه خودرو و چشمان نگران مردم

به نظر می‌رسد؛ بازار خودرو به همان دلیل همیشگی یعنی ورود دستگاه‌های متعدد دولتی از یک‌سو و خصوصی نبودن این صنعت به معنای دقیق کلمه، مجددا موجب بروز نگرانی‌هایی به ویژه نزد مشتریان شده و ضروری است که با یک سیاست‌گذاری درست، در ریل صحیح خود قرار گیرد.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: اواخر هفته گذشته انتشار چند خبر مهم در حوزه خودرو، مجددا این موضوع را به یکی از سوژه‌های اصلی رسانه‌ها و کاربران فضای مجازی تبدیل کرد.

ابتدا صحبت‌های صبح روز پنج‌شنبه «عباس علی‌آبادی» وزیر صمت در نخستین رویداد ملی صنعت دانش‌بنیان و تاکید او بر پایان یافتن ارائه هرگونه رانت به خودروسازها و همچنین لزوم تمرکز این صنعت بر تولید خودروهای برقی بود که به نوعی سیاست‌های کلی این وزارت‌خانه را در این خصوص بیان کرد.

سپس عصر پنج‌شنبه مصاحبه‌ای از «منوچهر منطقی» معاون وزیر صمت در رسانه‌ها منتشر شد که به نوعی از پایان یافتن عرضه خودرو از طریق سامانه یک‌پارچه فروش خبر می‌داد، اما این خبر صبح روز جمعه ابتدا توسط روابط عمومی شورای رقابت تکذیب شد و چند ساعت بعد هم خود منطقی در قالب مصاحبه‌ای با خبرگزاری‌ها اصل ماجرا را توضیح داد.

از مصاحبه معاون علی‌آبادی این‌گونه برداشت شد که از الان به بعد به‌جای عرضه یکپارچه، خودروساز‌ها محصولاتشان را جداگانه به سامانه می‌برند و همه مراحل فروش هم زیر نظر خودروساز و فقط با نظارت سامانه انجام می‌شود.

مدیرکل روابط عمومی شورای رقابت نیز در مصاحبه با خبرگزاری مهر گفت: هرگونه تغییر در رفتار بازار خودرو منوط به مصوبه شورا یا تغییر در دستورالعمل مصوبه ۵۴۳ این شوراست و سامانه یکپارچه به کار خود ادامه خواهد داد.

سپهر دادجوی توکلی درباره صحبت‌های منوچهر منطقی هم گفت: متأسفانه برداشت غلطی از سخنان آقای منطقی صورت گرفته و ایشان در گفتگو با رسانه‌ها درباره آینده بازار صحبت کرده‌اند که همه ما در تلاش هستیم به آن نقطه برسیم. اما بدون برنامه و شتاب‌زده قطعاً مانند سنوات گذشته دچار خطای محاسباتی می‌شویم.

مدیر روابط عمومی شورای رقابت صبح شنبه هم تاکید کرد اطلاعیه مربوط به مرحله سوم فروش یکپارچه خودرو تا چند روز آینده منتشر می‌شود و عرضه خودرو مانند قبل در بستر سامانه فروش یکپارچه ادامه خواهد داشت.

اصل ماجرا اما به یک مصاحبه قدیمی از منوچهر منطقی در زمان معاونت صنایع حمل و نقل وزارت صمت در قالب یک گزارش تلویزیونی برمی‌گشت که گفته بود؛ الان که تیراژ بالا رفته و بحث واردات خودرو‌های کارکرده هم مطرح شده، آرام آرام به جایی می‌رسیم که بازار حالت اشباع پیدا می‌کند. با ادامه این وضعیت خودروساز می‌تواند مستقیم برای عرضه خودرو اقدام کند.

منطقی اما در توضیح بعدی خود درباره تفاوت شیوه جدید با روش قبل گفت: خودروها به صورت مستقیم و مستقل توسط خودروسازان عرضه خواهد شد، اما عرضه در قالب سامانه یکپارچه خواهد بود و مشتری پس از انتخاب محصول مورد نظر از طریق سایت سامانه، برای واریز وجه به درگاه پرداخت خودروساز هدایت شده و دیگر خبری از نوبت‌دهی و قرعه‌کشی نیست.

انتشار این اخبار آن هم به این شکل، ضمن بروز نگرانی‌های زیادی برای مصرف‌کنندگان این سوال را در ذهن آنان ایجاد کرد که سرنوشت خودروهای ثبت نامی آنها چه خواهد شد و آیا این افراد می‌توانند همچنان به دریافت خودرو سر موعد اعلام شده امیدوار باشند یا ناچارند مجددا و این‌بار مستقیما از طریق خود شرکت‌ها برای خرید اقدام کنند؟

ضمن اینکه این سوال نیز مطرح است که خودروسازی که خودروهای پرفروش خود را تا سال آینده به مشتریان سامانه، پیش‌فروش کرده و طبق مصوبه شورای رقابت موظف است به این نوبت‌بندی متعهد باشد، اکنون با باز شدن سامانه فروش شرکتی، چه خودروهایی را می‌خواهد عرضه کند؟

علاوه بر این؛ خبر دیگری که مشتریان را بیشتر نگران کرد، شبهه احتکار خودرو از سوی خودروسازان برای افزایش قیمت بود.

خبرگزاری فارس در گزارشی در این خصوص نوشت: در حالی که با چندین اقدام دولت در 1.5 سال گذشته بازار خودرو پس از مدت‌ها به آرامش رسیده است، اطلاعات واصله از منابع آگاه حاکی از آن است که خودروسازان قصد عرضه خودروهای ثبت‌نامی را تا پیش از اخذ مجوز جدید افزایش قیمت ندارند و با دپوی محصولات خود، دنبال تحریک تقاضا و برهم‌ زدن آرامش بازار خودرو هستند.

گزارش فارس مدعی است: کاهش قیمت‌ها و آرامش در بازار خودرو، ظاهرا چندان به مذاق خودروسازان خوش نیامده است، زیرا براساس اطلاعات واصله دو خودروساز بزرگ داخلی مجددا به دنبال اخذ مجوز افزایش قیمت هستند، از سوی دیگر چون هنوز مجوزهای افزایش قیمت را نگرفته‌اند، تولیدات خود را احتکار کرده‌اند.

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد؛ بازار خودرو به همان دلیل همیشگی یعنی ورود دستگاه‌های متعدد دولتی از یک‌سو و خصوصی نبودن این صنعت به معنای دقیق کلمه، مجددا موجب بروز نگرانی‌هایی به ویژه نزد مشتریان شده و ضروری است که با یک سیاست‌گذاری درست، در ریل صحیح خود قرار گیرد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
تیشه شورا بر ریشه رقابت؛ آیا شورای رقابت از قیمت‌‌گذاری خودرو حذف می‌شود؟
شنبه 1402/07/29 ساعت 18:22
نور ویدئو؛
تیشه شورا بر ریشه رقابت؛ آیا شورای رقابت از قیمت‌‌گذاری خودرو حذف می‌شود؟
در حالی که در هفته گذشته برخی رسانه‌ها از حذف شورای رقابت از فرایند قیمت‌گذاری خودرو خبر داده و زمزمه‌های اعمال مقررات جدید برای تعیین قیمت خودرو براساس سیاست‌هایِ کشورو در جهت کاهش نرخ تورم قوت گرفته بود، این شورا در اقدامی جدید، قیمت هشت محصول یک خودروساز را 80 تا 170 میلیون تومان افزایش داد.
استاندارد جدید بهانه خودروسازان برای افزایش قیمت
چهارشنبه 1402/07/12 ساعت 15:23
استاندارد جدید بهانه خودروسازان برای افزایش قیمت
خودروساز براساس کدام مجوز خودروهای ثبت‌نامی مردم را برای دریافت مجوز افزایش قیمت خودرو در پارکینگ‌ها دپو کرده است و چرا وزارت صنعت به‌جای برخورد با آنها بهانه استاندارد را مطرح می‌کند؟
راه حل مشکلات خودرو در کشور چیست؟
دوشنبه 1402/07/10 ساعت 10:27
نور ویدئو؛
راه حل مشکلات خودرو در کشور چیست؟
سوال اصلی اینجاست که چرا مشکلات حوزه خودرو در کشور تمامی ندارد و نمی‌توان برای آن پایانی متصور بود؟ به نظر می‌رسد که صنعت خودروسازی در کشور دستِ‌کم از 5 مشکل جدی رنج می‌برد که تجربه جهانی راه برون رفت از آن را به روشنی نشان می‌دهد.
غیبت ایران خودرو و سایپا در مرحله سوم سامانه یکپارچه فروش خودرو
شنبه 1402/07/08 ساعت 12:30
غیبت ایران خودرو و سایپا در مرحله سوم سامانه یکپارچه فروش خودرو
به نظر می‌رسد مرحله سوم فروش خودرو به ظرفیت های خالی خودروسازان اختصاص پیدا کند و خبری از فروش خودروهای ایران خودرو و سایپا نیست.
سامانه یکپارچه تخصیص خودرو حذف نمی‌شود
جمعه 1402/07/07 ساعت 16:42
سامانه یکپارچه تخصیص خودرو حذف نمی‌شود
در پی اخبار منتشر شده مبنی بر حذف سامانه یکپارچه خودروها، معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت، حذف سامانه یکپارچه تخصیص خودرو را تکذیب کرد.
سامانه یکپارچه خودرو حذف شد
جمعه 1402/07/07 ساعت 00:04
سامانه یکپارچه خودرو حذف شد
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت اعلام کرد که سامانه یکپارچه خودرو حذف و عرضه جدید خودرو از 8 مهرماه آغاز می‌شود.
راه حل مشکلات خودرو در کشور چیست؟
پنج‌شنبه 1402/07/06 ساعت 22:44
نورنیوز بررسی کرد؛
راه حل مشکلات خودرو در کشور چیست؟
سوال اصلی اینجاست که چرا مشکلات حوزه خودرو در کشور تمامی ندارد و نمی‌توان برای آن پایانی متصور بود؟ به نظر می‌رسد که صنعت خودروسازی در کشور دستِ‌کم از 5 مشکل جدی رنج می‌برد که تجربه جهانی راه برون رفت از آن را به روشنی نشان می‌دهد.
وزیر صمت: در مهرآباد قبرستانی از هواپیماهای زمین‌‌گیر داریم
پنج‌شنبه 1402/07/06 ساعت 17:28
وزیر صمت: در مهرآباد قبرستانی از هواپیماهای زمین‌‌گیر داریم
عباس علی‌آبادی با بیان اینکه در فرودگاه مهرآباد قبرستانی از هواپیماهای زمین گیر وجود دارد، از شرکت‌های دانش بنیان خواست که در حل این مساله وزارت صمت را یاری کنند.
نظرات

آخرین اخبار
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان