×
فرهنگی
شناسه خبر : 152034
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/07/06 ساعت 16:29
توصیه‌هایی به دانش‌آموزان هنگام سرماخوردگی

توصیه‌هایی به دانش‌آموزان هنگام سرماخوردگی

با آغاز فصل پاییز و همزمان با شروع سال تحصیلی، تجربه بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی و آنفلوانزا بیش از قبل دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها را درگیر خود می‌کند.

نورنیوز ـ گروه فرهنگ و جامعه: سرماخوردگی را می‌توان شایع‌ترین بیماری ویروسی قلمداد کرد که اغلب افراد در طول سال حداقل چند نوبت گرفتار آن می‌شوند که البته قریب به اتفاق بیماران نیز بدون ویزیت پزشک و تجویز دارو، بهبود می‌یابند. فقط چند درصد افراد هستند که با توجه به شدت بیماری و وضعیت جسمانی که دارند، نیاز پیدا می‌کنند از دارو برای بهبود سرماخوردگی استفاده کنند.

سرماخوردگی نوعی عفونت مسری دستگاه تنفسی فوقانی است که بینی، گلو، سینوس‌ها و نای را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بیش از ۲۰۰ نوع ویروس مختلف وجود دارند که می‌توانند منجر به بروز این بیماری شوند.

هر فرد بزرگسال معمولاً در هر سال ۲ الی سه بار به این ویروس مبتلا می‌شود. نوزادان و کودکان نیز ممکن است بیشتر از این میزان در معرض این بیماری قرار داشته باشند.

اگرچه ویروس سرماخوردگی برای همه ما یک ویروس آشنا است، اما نکاتی وجود دارند که می‌توانند در بهبود سریع‌تر این بیماری به شما کمک کنند.

حالا در شروع فصل پاییز و آغاز سال تحصیلی مدارس، شایع‌ترین بیماری دانش آموزی را می‌توان سرماخوردگی تلقی کرد که بعضاً با غیبت دانش آموز نیز همراه می‌شود. اما، نکته قابل تأمل در پاییز ۱۴۰۲، پیش بینی احتمال شیوع آنفلوانزا است که همین موضوع باعث شده؛ وزارت بهداشت برای دانشگاه‌های علوم پزشکی، دستورالعمل آماده باش صادر کند.

دانش آموز بیمار در منزل بماند
حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، با اشاره به شروع سال تحصیلی مدارس، گفت: با اطمینان باید بگوییم که بیماری کووید هنوز تمام نشده و هرگونه غفلت و ساده انگاری و عدم رعایت برخی نکات ساده، نه تنها کووید را گسترش می‌دهد، بلکه منجر به شیوع سایر بیماری‌های واگیر و تنفسی در سطح جامعه خواهد شد.

فرشیدی افزود: اولیای دانش آموزان و معلمین مدرسه باید توجه کنند که اگر دانش آموزی علائم سرماخوردگی دارد، باید از حضور در مدرسه و کلاس درس اجتناب کرده و حتماً به پزشک مراجعه و یا در منزل استراحت کند.

مصرف مایعات گرم و استراحت در منزل را در مواقع بروز علائم سرماخوردگی در روند بهبودی مؤثر است و استفاده از ماسک در اماکن و محیط‌های سرپوشیده که جمعیت زیادی حضور دارد، توصیه می‌شود.

او گفت: استفاده از ماسک به منظور پیشگیری از بیماری‌های تنفسی، حلقه اول مقاومت در برابر ابتلاء به بیماری‌هایی نظیر آنفلوانزا، کووید و سرماخوردگی است.

فرشیدی بر شستشوی مرتب دست‌ها در مدرسه تاکید کرد و افزود: توصیه می‌کنیم که دانش آموزان در ساعات تفریح قبل از مصرف غذا و تغذیه، حتماً دست‌ها را با آب و صابون یا مایع، شستشو دهند. در این زمینه، مدارس هم باید امکانات لازم و بهداشتی برای نظافت دانش آموزان را مهیا کنند و آب سالم و صابون در دسترس دانش آموزان قرار گیرد.

بر اساس آنچه که معاون درمان وزارت بهداشت به معاونت درمان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی ابلاغ کرده است؛ کادر درمان می‌بایست نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند.

همچنین، ثبت و نظارت دقیق و روزانه از بیماران سرپایی، موضوع دیگری است که معاون درمان وزارت بهداشت، بر آن تاکید کرده است.

نظارت بر تجویز آنتی بیوتیک و سرم درمانی، یکی دیگر از نکات مورد تاکید معاون وزیر در ابلاغیه به معاونت درمان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی بوده است.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
تداوم خدمات‌رسانی ستاد سفر به مسافران نوروزی در پایتخت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
اعلام نرخ حق بیمه سلامت 1405 بر اساس دهک‌های درآمدی
ولایتی: هرگونه تجاوز زمینی، دفاع مقدس رمضان را تاریخی می‌کند
دستور عارف برای تأمین کالاهای اساسی و تسهیل ترخیص در شرایط جنگی
محکومیت جهانی اعمال محدودیت بر مسجدالاقصی و کلیسای «قیامت»
پیکر مطهر شهید دریابان تنگسیری در آبادان تدفین می‌شود
اعتراف ارتش اسرائیل به کشته شدن 4 نظامی در نبرد جنوب لبنان
آریا یوسفی: تیم ملی در جام جهانی افتخارآفرینی می‌کند
عاملان حمله لانچری به یک نهاد در تهران اعدام شدند
تعیین زمان جلسه انتخاب رئیس‌جمهور عراق در پارلمان
قدردانی رئیس‌جمهور از ایستادگی مردم عراق در کنار ایران
همکاری اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی مجازات اعدام دارد
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
ترخیص بیش از 2.2 میلیون تن کالای اساسی از گمرکات کشور
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 11 فروردین 1405+جدول
موج 88 وعده صادق اجرا شد/ضربات مهلک سپاه به اهداف تروریست‌های آمریکایی- صهیونی
دولت در تأمین نیازهای اساسی کشور بدون اختلال تلاش می‌کند
نزدیکتر بیایید؛ کلاه سبزها مشتاقانه در انتظارتان هستند!
نزدیک تر بیایید.... منتظرتان هستیم
پیام تسلیت رئیس سازمان محیط‌زیست در پی شهادت نیروهای منابع طبیعی
جنایات دشمنان بر رسوایی آن‌ها می‌افزاید
اعلام انجام پنج عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا توسط مقاومت اسلامی عراق
دشمنان آرزوی تسلط بر تنگه هرمز را به گور می‌برند/پای هر متجاوزی را قطع می‌کنیم
دفاع مقدس سه ‌هزار ساله
چرخه فضیلت‌مند امنیت ملی و پیشرفت اقتصادی
توضیح شرکت توزیع برق تهران درباره اختلال صبحگاهی
ارائه 25 هزار خدمت فوری و شناسایی بیش از هزار پرونده سایبری در یک ماه
حمله پهپادی به نفتکش کویتی در نزدیکی دوبی
جهاد کشاورزی تهران: مرغ در بازار به اندازه کافی موجود است
سیاست نامه | وقتی دشمن سیاست عقلانی را ترور کرد
اخراج یک دیپلمات بریتانیایی به اتهام جاسوسی در روسیه
افزایش 40درصدی آمار اهدای خون در 10 روز اول جنگ
سازمان هواشناسی اعلام کرد: باران و برف در اکثر مناطق کشور
محبوبیت ترامپ به کمتر از 40 درصد رسید
سناتور روس: ایران بارها قربانی تجاوز آمریکا یا اسرائیل شد،‌ اما کسی جرأت حمله به کره شمالی
امتحانات هماهنگ کشوری دوره متوسطه اول لغو شد/اعلام زمان جدید برگزاری امتحانات
روسیه: آژانس اتمی به‌دلیل تهدیدات آمریکا حملات ژوئن 2025 به ایران را محکوم نکرد
مِرتس و الشرع: بمباران ایران تغییری در حاکمیت ایجاد نمی‌کند و راهگشا نیست
پیام فرمانده اسبق نیروی دریایی سپاه در پی شهادت سردار تنگسیری
سی‌ان‌ان به نقل از منابع آگاه در دولت آمریکا: واشنگتن همچنان به دنبال گفت وگو با ایران است
جزئیات قطعی موقت برق در برخی مناطق تهران اعلام شد/برق مناطق شرق تهران وصل شد
وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی تلفات این رژیم در جنگ رمضان را اعلام کرد
فایننشال تایمز: ایران می‌تواند از جنگ قدرتمندتر خارج شود
رضا نصری: اگر ترامپ تهدیدش در «جنگ زیرساخت‌ها» را عملی کند...
پیام مجلس خبرگان رهبری در پی شهادت دریابان تنگسیری
سناتور آمریکایی: پیش از اینکه هزینه‌ها گران‌تر از این شود باید جنگ با ایران را تمام کنیم
ادعای وال استریت ژورنال: ترامپ حاضر به پایان جنگ است
اعلام وضعیت هشدار در عربستان/ فعال شدن آژیر خطر در استان «الخرج»
اتحادیه اروپا از مشارکت در هر ماموریت احتمالی در تنگه هرمز خودداری کرد