×
سیاسی
شناسه خبر : 151971
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/07/05 ساعت 13:28

پاکستان یک میلیون مهاجر افغانستانی غیرقانونی را اخراج می‌کند

براساس طرح دولت پاکستان، در اولین گام، یک میلیون مهاجر افغانستانی فاقد اسناد از پاکستان اخراج خواهند شد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: دولت پاکستان طرح وزارت کشورش مبنی بر اخراج جمعی مهاجران افغانستانی از این کشور را تأیید کرده است.

شبکه خبری نیوز ۱۸ که به منابعی در ارتباط با این تصمیم دست یافته است، نوشت که دولت فدرال پاکستان طرحی را که از طرف وزارت کشور در رابطه با روند اخراج جمعی مهاجران افغانستانی ارائه شده است، تأیید کرده و دستور داده است که در اولین فاز حدود یک میلیون مهاجر افغانستانی از این کشور اخراج شوند. وزارت کشور پاکستان در طرحی که به دولت ارائه داده است، مهاجران افغانستانی را متهم کرده که در فعالیت‌های تروریستی، قاچاق مواد مخدر، فعالیت‌های غیرقانونی ارزی و فعالیت‌هایی که به نفع دولت هند است، دست دارند.

منابع آگاه به شبکه خبری نیوز ۱۸ گفتند که در قدم نخست به مهاجران غیرقانونی پرداخته می‌شود و به همین دلیل، در اولین فاز یک میلیون مهاجر افغانستانی اخراج خواهند شد. این منابع آگاه همچنین پیش‌بینی کرده‌اند که اخراج مهاجران افغانستانی از پاکستان، باعث افزایش تنش میان این کشور و گروه طالبان خواهد شد و حتی احتمال درگیری‌های مرزی نیز وجود دارد.

در همین حال، منیر اکرم، نماینده دولت پاکستان در سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه در نشست شورای امنیت که به وضعیت افغانستان اختصاص یافته بود، از اخراج جمعی مهاجران افغانستانی از پاکستان خبر داد. او در سخنرانی خود گفت: «در پاکستان در حدود ۴ میلیون مهاجر ثبت‌نام‌شده وجود دارد و همچنین دو میلیون مهاجر هم به صورت غیرقانونی در این کشور حضور دارند. دولت پاکستان تصمیم دارد تا دو میلیون مهاجر غیرقانونی را از این کشور اخراج کند، زیرا امکان دارد که این افراد در فعالیت‌های تروریستی نقش داشته باشند.»

پیش از این نیز، «محمد ارسلان خروتی»، معاون وزارت مهاجران و عودت‌کنندگان طالبان اعلام کرده بود که مقام‌های این گروه در سفر به ترکیه و ایران و پاکستان در مورد حضور قانونی شهروندان افغانستان و کاریابی برای آن‌ها گفت‌وگو کرده‌اند و این گفت‌وگوها مؤثر بوده است.

او گفت که در یک سال گذشته، بیش از ۹۵۲ هزار پناهنده افغانستانی از کشورهای جهان، از جمله از ایران و پاکستان، به کشور بازگشته‌اند.

از سوی دیگر همزمان پاکستان، گروه طالبان در افغانستان را متهم به عدم تأمین امنیت می‌کند و خواستار برخورد جدی‌تر طالبان افغانستان با گروه‌های تروریستی است. دو هفته پیش نیز ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان با انتشار بیانیه‌ای در توئیتر درباره حوادث تروریستی اخیر در پاکستان خطاب به اسلام‌آباد تأکید کرد افغانستان خواهان ناامنی در کشورهای همسایه نیست و مقامات پاکستانی باید وضعیت امنیتی خود را تقویت کند.

مجاهد در بیانیه خود گفته است که پس از حوادث ناگوار امنیتی اخیر در پاکستان، مقامات پاکستانی بار دیگر به جای تقویت امنیت کشور خود انگشت اتهام را به سمت افغانستانی‌ها گرفتند. امارت اسلامی افغانستان کاملاً این ادعاها را رد می‌کند و به مقامات پاکستانی یادآوری می‌کند که افغانستان کشوری است که تازه از جنگ‌های طولانی بیرون برآمده و در هیچ کشور دیگری، به‌ویژه کشورهای همسایه خواهان ناامنی نیست. حکومت افغانستان بار دیگر بر موضع اصولی خود تاکید می‌کند که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر اقدامی صورت گیرد، اما این بدان معنا نیست که افغانستان مسئول ناکامی امنیتی هر کشوری در منطقه است. متأسفانه منطقه ما در بیست سال گذشته قربانی اشغال خارجی به رهبری آمریکا و سیاست‌های غلط بعضی از کشورهای منطقه بوده که هنوز هم آثار آن احساس می‌شود، پاکستان باید وضعیت امنیتی خود را با دقت مدیریت کند و دنبال راه‌حلی در داخل خانه خود باشد.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر اطلاعات: ایران در رژیم صهیونیستی نفوذ دارد
قضاوت داوران ایرانی در لیگ نخبگان فوتبال آسیا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 2 مهر1404+ جدول
پنج شنبه ها در گیلان تا پایان سال تعطیل شد
قالیباف: در شب حمله رژیم صهیونیستی، از شیوه حمله غافلگیر شدیم
خرید خدمت سربازی شایعه‌ای بی‌اساس است
ترجمه فوری به واتس‌اپ اضافه شد
پایان سال آبی با کاهش 40 درصدی بارندگی
رقابت های امروز مرحله یک چهارم نهایی والیبال قهرمانی جهان + نمودار
ما نیاز داریم که اقدامات عملی ایران را ببینیم
آغاز ساخت گسترده مسکن کارگری در هفت استان کشور
ترامپ و مکرون درباره پیامدهای به‌ رسمیت‌ شناختن کشور فلسطین گفت‌ وگو کردند
حماس ادعاهای ترامپ برای آتش‌بس را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
رئیس‌جمهور شیلی خواستار محاکمه نتانیاهو شد
رویای سال نو نتانیاهو: نابودی محور ایران!
تیراندازی مرگبار پلیس کبک به نوجوان 15 ساله
جامعه بی‌لنگر
ترامپ در برابر جهان امریکا را بی‌اعتبار کرد
زلنسکی: ایران هرگز طرف ما نخواهد بود
حمله پهپادی به ناوگان جهانی الصمود
اقتصاد و روایت‌های سیاسی
ماکرون: ایران به تعهدات هسته‌ای خود عمل نکرده است
گروه 7: ایران همکاری با آژانس را از سر بگیرد
ترک جلسه هیأت آمریکا بعد از حمایت کلمبیا از فلسطین
گروسی: ایران توانایی بازسازی برنامه هسته‌ای خود را دارد
بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های عرب زبان
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 2 مهر+ وضعیت استان ها
هدف واقعی ‎آمریکا اخلال در فعالیت دیپلماتیک ایران در سازمان ملل است
صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا
تلاش آمریکا برای ازسرگیری میانجی‌گری قطر در مورد غزه
انفجار نزدیک سفارت رژیم اسرائیل در پایتخت نروژ
لاریجانی : ایران با تعصب از امنیت ملی دفاع می‌کند
تیراندازی به اردوگاه ارتش صهیونیستی در کرانه باختری
آغاز ثبت‌نام فروش فوق‌العاده سایپا و پارس‌خودرو از فردا
پسران هندبال ایران جهانی شدند
دیدار مجدد عراقچی و گروسی در نیویورک
نماینده فلسطین در سازمان ملل: به رسمیت شناختن کشور ما یک حق است
سردار نائینی: «وعده صادق 1 و 2» انسجام رسانه‌ای جنگ جدید را شکل داد
کشف تازۀ باستان‌شناسان در 2 کیلومتری تخت جمشید
برلین مدعی شد ارائه مهلت چندروزه به ایران از سوی تروئیکای اروپایی
پیشکسوت استقلال در بیمارستان بستری شد
نخست وزیر لبنان اظهارات نماینده آمریکا را محکوم کرد
دبیر: کسب 15 مدال در 20 وزن بی‌سابقه بود
ترامپ در دیدار با زلنسکی: روسیه از قدرت نظامی قابل‌توجهی برخوردار است
نورنما | کارون زیبا،اهواز
سه برابر شدن یارانه خانواده‌های غیرکارمند دارای 3 فرزند
گروسی: بازرسان آژانس در راه ایران هستند
حماس ادعاهای ترامپ را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
ماکرون: آماده تحریم‌های اسرائیل هستیم
دیدار عراقچی با وزرای خارجه اسپانیا و قطر در نیویورک/توافق همکاری آموزشی ایران و مجارستان
X
آگهی تبلیغاتی