×
سیاسی
شناسه خبر : 151958
تاریخ انتشار :

رئیس‌جمهور: رشد نقدینگی در دولت سیزدهم به 26 درصد کاهش یافته است

رئیس جمهور در دوازدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری گفت: رشد نقدینگی در زمانی که دولت سیزدهم مستقر شد 42 درصد بود و اکنون 22 تا 26 درصد است و پیش بینی می کنیم تا آخر سال این عدد روی 25 درصد تثبیت شود.

نورنیوز - گروه سیاست: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور که به عنوان مهمان روز اول دوازدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم سخنرانی کرد، گفت: از خداوند برای شهدا، علو درجات و برای جانبازان، عافیت و سلامت کامل را مسالت می کنم.

رئیسی همچنین با تبریک سالروز آغاز امامت حضرت بقیه الله الاعظم (عج) با اشاره به نزدیک بودن سالروز میلاد پیامبر اکرم اسلام (ص) و هفته وحدت این عید سعید را نیز تبریک گفت.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه هرآنچه قدسیت در عالم وجود دارد در ارتباط با وجود قدوسی است و اگر مکان، زمان و شخصی مقدس است به اعتبار و در ارتباط با قدوسی است که دارای تقدس شده است، افزود: نظام مقدس، دفاع مقدس و همه بخش هایی از کشور که قدسیت دارند به دلیل داشتن ارتباط با وحی و باید و نبایدهای الهی، نیت مقدس و وجود حاکمیت و حکومتی که به امضای شارع مقدس رسیده باشد، تقدس دارند.

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: شرط قدسیت در همه عرصه ها این است که هر سه جهت فوق در آن دیده شده باشد و این سه جهت را قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تضمین کرده است. و بایدها و نبایدهای قانون و انطباق با شرع را شورای نگهبان دارد.

او ادامه داد: در رأس نظام هم در ابتدای انقلاب امام راحل (ره) و امروز هم مقام معظم رهبری «مدظله العالی» را داریم که خداوند طول عمر با عزت به ایشان عنایت فرماید؛ این بزرگواران هم به بایدها و نبایدهای وحیانی توجه داشته و هم نیاز جامعه را می شناسند.

آیت‌الله رئیسی سپس با تأکید بر اینکه در حوزه های فرهنگ، سیاست و اقتصاد که مباحث عمده و دارای اولویت کشور هستند شرایط به نحوی است که همه ظرفیت ها و امکانات مادی و معنوی در جهت رسیدن جامعه به رهنمودهای مقام معظم رهبری «مدظله العالی» مشخص شده است و ما به عنوان مسئولان این نظام باید بدانیم در این عرصه‌ها هم متناسب با نیاز کشور و هم متناسب با آرمان‌های بلند کشور که چه باید بکنیم؛ چرا که در بخش‌هایی که بر اساس رهنمودهای امام راحل و رهبری معظم انقلاب عمل شده است شاهد جلوه های پیشرفت هستیم و در بخش‌هایی که این اتفاق نیفتاده و با نگاه های دیگر حرکت کرده ایم و شاهد بی‌تفاوتی نسبت به رهنمودهای امامین انقلاب بوده ایم دچار مشکلاتی شده‌ایم که باید برای رفع آنها تلاش کنیم.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به موفقیت‌های سیاست خارجی گفت: اگر دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی موفقیت هایی داشته است در پرتو عمل به رهنمودهای مقام معظم رهبری «مدظله العالی» بوده است و اگر نواقصی هست از ماست. اگر به آنچه که رهبر انقلاب ترسیم کرده‌اند عمل شود کشور پیشرفت می‌کند و سیادت و آقایی کشورمان حفظ می‌شود.

آیت‌الله رئیسی یادآورشد: ما منظومه‌ای از نگاه‌های ایشان در حوزه‌های مختلف را رو به روی خود داریم که باید آن را با تلاش و مجاهدت شبانه روزی اجرایی کنیم و باور ما این است که با امیدواری و فرهنگ «ما می‌توانیم» می‌توانیم عقب ماندگی‌های را جبران کنیم.

او افزود: در حوزه‌های فرهنگ و سیاست نیز اگر رهنمودها و نظرات ایشان به طور کامل عملیاتی می شد قطعاً شرایط بهتری نسبت به وضع فعلی داشتیم.

رئیس جمهور کشورمان سپس با تشریح اوضاع اقتصادی کشور در آغاز به‌کار دولت سیزدهم، گفت: در حوزه اقتصادی، دولت در حالی آغاز به کار کرد که در شرایط خاصی به سر می بردیم و با کسری بودجه، تورم و مشکلات دیگر روبه‌رو بودیم که ما باید آنها جبران می‌کردیم که به لطف خداوند حل شد.

آیت‌الله رئیسی در ادامه به مقایسه وضعیت کسری بودجه کشور، تورم و اشتغال در آغاز به کار دولت سیزدهم و شرایط فعلی پرداخت و افزود: با مقایسه رشد اقتصادی در قبل از سال ۱۴۰۰ ملاحظه می شود که در سال ۱۴۰۱ تلاش شد تورمی که همه را رنج می داد مهار شود. در واقع، تورم محصول کسر بودجه و رشد نقدینگی است.

او اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ تلاش کردیم مصارف و منابع، تراز شده و همخوانی داشته باشند تا کسر بودجه نداشته باشیم که طبق اعلام مرکز آمار در آن سال کسر بودجه نداشتیم. رشد نقدینگی در زمانی که دولت سیزدهم مستقر شد ۴۲ درصد بود و اکنون ۲۲ تا ۲۶ درصد است و پیش بینی می کنیم تا آخر سال این عدد روی ۲۵ درصد تثبیت بشود.

رئیس جمهور بیان کرد: رشد اقتصادی که حاصل افزایش سرمایه گذاری و افزایش بهره‌وری است در بهار امسال بنا بر اعلام مرکز آمار ایران ۲.۶ درصد بوده است. سازمان بهره وری اعلام کرد امروز ۵.۳ درصد رشد بهره‌وری داریم که اگر چه هنوز مطلوب ما نیست، اما رشد مهمی است. در موضوع اشتغال، دو سوم از استان‌های کشور مشکلی ندارند و از وضعیت بحرانی به وضعیت عادی رسیده‌ایم و فقط در حوزه اشتغال افراد تحصیل‌کرده باید تلاش شود.

او اضافه کرد: رشد نقدینگی در زمانی که دولت سیزدهم مستقر شد ۴۲ درصد بود و اکنون ۲۲ تا ۲۶ درصد است و پیش‌بینی می‌کنیم تا آخر سال این عدد روی ۲۵ درصد تثبیت شود.

رئیس جمهور تصریح کرد: در سالی که دولت سیزدهم مستقر شد میزان خرید گندم از کشاورزان ۵.۴ میلیون تن بود، ولی سال گذشته ۵.۷ میلیون تن گندم خریداری شد و امسال بیش از ۱۰ میلیون تن و برنامه‌ریزی ما این است که در پایان دولت، نیاز به واردات گندم نخواهیم داشت.

رئیسی با تأکید بر اینکه عمیقاً معتقدیم که می توانیم مشکلات کشور را حل کنیم، تصریح کرد: در همه حوزه‌ها کارهای بسیاری انجام شده و در حال انجام است و برای ما امیدوارشدن مردم، مهم است و مقام معظم رهبری نیز بر این نکته تأکید فرمودند که باید برای تقویت ایمان و امید مردم تلاش کنیم و هر کاری که باعث ناامیدی مردم شود از نظر دولت، همراهی با دشمنان است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
رئیس جمهور: مدرسه مرکز علم، امید، نشاط و ایمان و مرکز تحول است
شنبه 1402/07/01 ساعت 10:40
رئیس جمهور: مدرسه مرکز علم، امید، نشاط و ایمان و مرکز تحول است
رئیس جمهور تأکید کرد: پدر و مادر در هویت‌سازی و شخصیت‌سازی فرزند نقش دارند، نقش خانه و خانواده و ارتباط خانه و خانواده با مدرسه بسیار اهمیت دارد. مدرسه مرکز علم، امید، نشاط و ایمان و مرکز تحول است.
رئیسی: اجازه فتنه‌انگیزی هیچ گروه تجزیه‌طلبی در نزدیکی مرزهای کشور را نمی‌دهیم
جمعه 1402/06/31 ساعت 09:43
رئیسی: اجازه فتنه‌انگیزی هیچ گروه تجزیه‌طلبی در نزدیکی مرزهای کشور را نمی‌دهیم
رئیس جمهور در سخنرانی خود در مراسم رژه نیروهای مسلح، ضمن تاکید بر حصول اطمینان از خلع سلاح گروه‎‌های غیرقانونی در اطراف مرزها، گفت: هیچ گروه تجزیه‌طلبی در نزدیکی مرزهای ایران اجازه داشتن سلاح و فتنه علیه جمهوری اسلامی نخواهد داشت.
رئیسی: اگر حاج قاسم جلوی داعش را نگرفته بود تروریسم اروپا را فرا می‌گرفت
چهارشنبه 1402/06/29 ساعت 13:11
در دیدار با جمعی اندیشمندان؛
رئیسی: اگر حاج قاسم جلوی داعش را نگرفته بود تروریسم اروپا را فرا می‌گرفت
رئیس جمهور گفت: حاج قاسم اگر جلوی داعش را نگرفته بود، تروریسم سراسر اروپا را فرامی‌گرفت و اروپا نمی‌توانست یک شب آرام داشته باشد.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حمله اسرائیل به کنار بیمارستان فارابی کرمانشاه
ترافیک سنگین در محورهای خروجی تهران/ نقص فنی برخی خودروها عامل تراکم ترافیکی
نورنما | اشک‌های ناخدا صمدی،برای ایران
مجلس هیچ تصمیمی درخصوص خروج از NPT اتخاذ نکرده است
آیت‌الله محقق داماد: طراحان ماشین ترور درکی از ارزش‌های انسانی ندارند
استقرار هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکایی در منطقه اقیانوس اطلس
لولۀ آب تل‌آویو هم با موشک ترکید + فیلم
صهیونیست‌ها در هرج‌ومرج و سردرگمی +فیلم
لحظه اصابت موشک ایرانی به یک ساختمان در اراضی اشغالی +فیلم
گرافیست مطبوعاتی ایران به شهادت رسید
تعرض به تاسیسات نفتی ایران در خلیج فارس، تحول بسیارخطرناک از طرف رژیم صهیونیستی بود+فیلم
آمریکا؛ شریک تجاوز اسرائیل به ایران یا میانجی؟
هرج‌ومرج در سرزمین‌های اشغالی پس از حملات موشکی ایران +فیلم
جنگ اسرائیل با ایران و حقیقت پشت میز مذاکره
آغاز ثبت‌نام داوطلبان کاردانی به کارشناسی سال 1404
همچو سیاوش
آخرین وضعیت درمان دریابان شمخانی
مدنی‌زاده وزیر اقتصاد شد
کشف پهپادهای اسرائیلی در خانه‌ای در شهرری +فیلم
توسعه جنگ به خلیج فارس؛ خطای راهبردی اسرائیل و پیام جهانی ایران
حمله نظامی اسرائیل و برخی نکات مهم
برنامه مسابقات امروز دوشنبه 26 خرداد +پخش زنده
جاسوس موساد اعدام شد
وقتی ایران مهم‌تر از اختلافات است؛ در ستایش هم‌افزایی سیاسی
عملیات‌ علیه اهداف حیاتی رژیم صهیونیستی تا نابودی کامل آن ادامه خواهد یافت
تکذیب شایعه وقوع حادثه در ساختمان‌های وزارت نفت
اسرائیل در شوک حملات؛ آیا وضعیت اضطراری تا یک ماه دیگر ادامه دارد؟
شناسایی 21 متهم به تشویش اذهان عمومی پس از حملات تروریستی اسرائیل در سمنان
پیکر شهید سلامی به معراج رسید + عکس
گفت‌وگوهای رئیس‌جمهور پزشکیان با سران جهان برای تقویت همکاری‌ها + عکس
تعداد شهدا از آغاز حملات جنایتکارانه اسرائیل تاکنون اعلام شد
شش درجه فاصله در زمان جنگ
نورنما | حمله اسرائیل در حین برگزاری کلاس آنلاین کنکور
حمله موشکی اسرائیل به کتابخانه مؤسسه مطالعات سیاسی در نیاوران
هشدار قاطع لاریجانی درخصوص حمله به تاسیسات نفتی ایران+ فیلم
رئیس سازمان اطلاعات سپاه و دو فرمانده مجاهد دیگر به شهادت رسیدند
PSG بی‌رحم و منظم؛ خط حمله‌ای مرگبار با 4 گل حتی بدون دمبله + خلاصه بازی
عملیات تیراندازی فلسطینی‌ها در کرانه باختری همزمان با حملات ایران
رسانه‌های رژیم صهیونیستی:حملات موشکی ایران؛ خسارت‌های بی‌سابقه به اسراییل وارد کرد
ساختمان وزارت خارجه ایران هدف حمله مستقیم اسرائیل قرار گرفت
در پی لغو امتحانات دانش‌آموزان؛ حضور عوامل اجرایی در مدارس الزامی نیست
پدافند سنندج هدف متخاصم را منهدم کرد+فیلم
ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا تغییر می کند
اولین برد تیم ملی والیبال ایران مقابل اوکراین در لیگ ملت‌های 2025 + جزئیات بازی
واکنش روزنامه انگلیسی «تلگراف»درخصوص فروپاشی سامانه دفاع هوایی رژیم صهیونیستی
پیروزی بایرن مونیخ با 10 گل دیدنی در جام باشگاه‌های جهان + خلاصه بازی
فرودگاه بن‌گوریون در تل‌آویو مورد اصابت موشک ایران قرار گرفت
تصاویری از عبور موشکهای ایران از فراز مسجدالاقصی به سمت اهداف رژیم صهیونیستی
گزارش تصویری | تجاوز رژیم صهیونیستی به منطقه مسکونی غیر نظامی در تهران
لحظه اصابت مستقیم موشک ایران به حیفا+ فیلم
X
آگهی تبلیغاتی