×
سیاسی
شناسه خبر : 151774
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/07/03 ساعت 10:33
جزئیاتی از اعتراف عامل جاسوسی موساد علیه ایران در استانبول

جزئیاتی از اعتراف عامل جاسوسی موساد علیه ایران در استانبول

«سلجوق کوچوک‌کایا» عامل جاسوسی دستگیر شده موساد که علیه جمهوری اسلامی ایران در شهر استانبول فعالیت می کرد، طی اعترافات اخیری که در تارنمای خبری استار ترکیه منتشر شده، جزئیاتی را از نحوه عمل و اقدام جاسوسی خود فاش کرد.

نورنیوز ـ بین‌الملل: ۱۲ تیرماه امسال رسانه‌های ترکیه به نقل از سازمان اطلاعات این کشور (میت) از دستگیری اعضای شبکه جاسوسی رژیم صهیونیستی موسوم به «موساد» در استانبول خبر داده و اعلام کردند که «سلجوق کوچوک‌کایا» عامل اصلی این شبکه با عنوان کارآگاه خصوصی برای موساد کار می‌کرد.

گرداننده و عامل اصلی این شبکه تحت نام "کارشناس چشم سوم" با نام رمز «تانر سزگین» علیه یک شرکت و ۲۳ فرد دارای روابط تجاری با ایران جاسوسی می کرد که به همراه ۱۷ متهم این شبکه جاسوسی موساد تحت تعقیب قضایی قرار گرفت و دادستانی استانبول برای وی و ۶ نفر از متهمین پرونده به اتهام "جاسوسی سیاسی و نظامی" ۱۵ سال زندان درخواست نمود.

بنا به گزارش تارنمای خبری استار، دادستانی استانبول همچنان پیگیر پرونده ۱۷ مظنون دیگر این پرونده است و ۶ نفر از آنها همچنان در بازداشت به سر می برند و به زودی محاکمه خواهند شد.

عامل اصلی این شبکه در تازه ترین اعتراف خود اعلام کرده که از طریق فرد نظامی تبعه ترکیه با نام سرکان اوزدمیرچی که از اعضای گروه گولن بوده و هم اکنون متواری است، به شبکه جاسوسی موساد متصل شده و از طریق اتباع کشورهای عربی، اطلاعات لازم (علیه ایران) را جمع آوری کرده و در اختیار موساد قرار می داد.

این جاسوس دستگیر شده اعتراف کرده که ۱۱ بار در ۱۰ شهر مختلف اروپا با مدیران موساد ملاقات کرده و گزارش‌های تهیه شده جاسوسی علیه اتباع و شرکت‌های ایران را در ازای دریافت پول به آنها تحویل داده است.

به گزارش این رسانه، کوچوک‌کایا عامل اصلی این شبکه اعتراف کرده که از طریق سرکان اوزدمیرچی نظامی سابق و فراری ترکیه، با موساد تماس گرفته و در خصوص روش کار، نگهداری اسناد و تعقیب افراد مورد نظر در فهرست مورد درخواست موساد اطلاعات مهمی را به سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی ارایه کرده است.

کوچوک‌کایا اعتراف کرده که سرکان اوزدمیرچی نظامی سابق و فراری ترکیه در تابستان سال ۲۰۱۸ با وی تماس گرفته و خواستار همکاری با وی در قالب کارآگاه خصوصی شده و در ادامه با راهنمایی فردی با نام خورخه از طریق ایمیل و اسکایپ، ابتدا در خصوص فعالیت تجاری سه رستوران تحقیقات خود را شروع کرده و برای نخستین دیدار خود یک هزار یورو درخواست پول کرده است.

این جاسوس تبعه ترکیه، پس از شروع فعالیت خود در اروپا، با فردی به نام آلفونسو مدیر رابط اروپایی موساد ملاقات کرده و برای کار دوم دستور تشکیل یک تیم پیگیری را دریافت کرده و در ادامه اطلاعاتی را که از اتباع ایرانی، لبنانی و عرب به دست آورده بود، به سرتیم جاسوسی موساد در اروپا تحویل داده است.

بنا به اعلام استار، عامل اصلی این شبکه جاسوسی مبالغ پرداختی را به صورت دستی دریافت کرده و در ادامه فعالیت خود به جاسوسی در خصوص روابط خارجی یک شرکت برق ترکیه ای پرداخته تا از نحوه و کیفیت روابط این شرکت با ایران و لبنان و نیز اتباع ایرانی و عرب مطلع شود و باید بررسی می کرد که ارتباط خارجی آن شرکت چگونه بوده و تجارت آن با چه کسانی و با چه شرکت‌هایی انجام می شود.

استار همچنین گزارش داد که عامل اصلی این شبکه اعتراف کرده که برای این اقدامات خود علاوه بر هزینه های مرتبط، چهار هزار یورو پول نقد دریافت کرده و در ملاقات دیگری در شهر کپنهاگ دانمارک، با اتصال اعضای بدن وی به دستگاه دروغ سنج، صحت اظهارات او مورد سنجش قرار گرفته است.

کوچوک‌کایا همچنین اعتراف کرده که طی ملاقاتی دیگر با عوامل موساد در بلژیک در سال ۲۰۱۹، ایمیل رمزگذاری شده‌ای که برای وی ارسال شده بود، با برنامه‌ای که آنها روی رایانه وی نصب کرده بودند، رمزگشایی کرده و عنوان شغل جدید از او خواسته شده است که در یک شرکت ارزی کار کند و او این کار را انجام داده و اطلاعات جمع آوری شده را به سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی ارسال کرده و در ادامه فعالیت خود از تعقیب مدیر بازاریابی یک شرکت در ترکیه خبر داده و اعتراف کرده که به دنبال دریافت اطلاعات و شناسایی روابط این مدیر بازاریابی و افراد مرتبط با او بوده است.

به گزارش این رسانه، وی از دریافت هفت هزار یورو در قبال انجام این فعالیت ها خبر داده و اعتراف کرده که بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ حدود ۱۱ بار در ۱۰ شهر مختلف اروپا مانند کپنهاگ، زوریخ، پاریس و رم با مدیران موساد ملاقات کرده است.

بنا به اعلام استار، کوچوک‌کایا در ادامه اعترافات خود فاش کرده که به دستور موساد در شهر استانبول فردی فلسطینی الاصل به نام م. المحمود را با هدف شناسایی نقاط ضعف برای ترور احتمالی تعقیب کرده و قرار بوده که پس از پایان تعقیب این سوژه با سه دستگاه خودرو و یک دستگاه موتور سیکلت، گزارش خود را همراه با عکس‌های فرد مورد تعقیب به موساد ارسال کند.

سلجوق کوچوک‌کایا عامل اصلی این شبکه که اوایل تابستان امسال دستگیر شد، در طول همکاری خود با موساد، در قبال دریافت ۹۰ هزار یورو به شکل حضوری و یا ارز دیجیتال، جاسوسی می کرد.

بنا به گزارش رسانه های ترکیه، شبکه جاسوسی موساد با سرپرستی این تبعه ترکیه در پی فعالیت ۱.۵ ساله سازمان اطلاعات ترکیه کشف شده و اعضای آن یک شرکت تجاری و ۲۳ فرد دارای روابط تجاری با ایران را هدف قرار داده بودند.

سرتیم این شبکه جاسوسی موساد، اطلاعاتی مانند سوابق ورود و خروج خارجی اعضای خانواده افراد هدف، تماس های تلفنی و اطلاعات ارتباطی، حساب های بانکی و فهرست دارایی‌های آنها را جمع آوری کرده و به موساد ارائه می کرد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
مقام سابق پنتاگون: آمریکا تا سال‌ها هزینه جنگ با ایران را خواهد پرداخت
درگیری در شرق چاد، 42 کشته برجای گذاشت
مقام روس: تجربه ونزوئلا، دلیل گمراهی آمریکا درقبال ایران بود
نماینده آمریکایی: جنگ ترامپ علیه ایران یک فاجعه تمام‌عیار بوده است
شلیک موشک از لبنان، مراسم مذهبی «مرون» در اسرائیل را لغو کرد
روایت عراقچی از دستور کار مذاکرات با مقامات روسیه/ با پاکستان و عمان مشورت خوبی داشتیم
توقیف یک کشتی باری در آب‌های سومالی
عراقچی برای دیدار با پوتین وارد سن‌پترزبورگ شد
آخرین وضعیت ایستگاه‌های جدید سنجش آلودگی هوای تهران
رکورد جهانی ماراتن در رقابت های لندن شکسته شد
پرداخت 65 درصد از بدهی‌های دارو
بنت و لاپید برای کنار زدن نتانیاهو متحد شدند
کدام مواد غذایی نباید در فریزر باشند؟
افشاگری هارتص از ربودن کودکان در غزه
مجروح شدن چند صهیونیست در پی تیراندازی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین
گروهک‌های مسلح وابسته، به دنبال ایجاد ناامنی علیه غیرنظامیان در غزه است
حمله حزب الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد
وزارت خارجه ایران: عراقچی به روسیه سفر کرد/دیدار با پوتین در سن‌پترزبورگ
البوسعیدی رایزنی با عراقچی را مُثمر ثمر خواند
اعلام جزئیات فروش ارز به زائران حج
اینتر یک قدم دیگر به قهرمانی نزدیک شد
نفتالی بنت: نتانیاهو باید کنار برود
شگفتی از معماری ذخیره‌سازی نفت از سوی ایران
هشدار صنعا درپی جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان
انتشار بیانیه منتسب به مظنون تیراندازی مراسم شام خبرنگاران کاخ سفید
تشکیل حزبی جدید برای رقابت با نتانیاهو در انتخابات
انتقاد عضو شورای شهر از تبلیغ جوایز میلیاردی در پیامک‌های شهرداری
اسلام‌آباد: به تلاش‌های خود برای پیشبرد صلح در منطقه ادامه خواهیم داد
کشته و زخمی شدن چند نظامی اسرائیل در حمله پهپادی به جنوب لبنان
اولیانوف: آمریکا اخاذی در برابر ایران را کنار بگذارد
نورنما | یادآوری یک نوای خاطره‌برانگیز از زبان کودکان دهه هشتاد
انتشار دستخطی از شهید علی لاریجانی از روزهای پایانی عمرش + تصویر
افزایش منابع قرض الحسنه اشتغال در سال 1405/ سهم هر استان چقدر است؟
برگزاری اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها 9 اردیبهشت در تهران + جزئیات
برگزاری آزمون دکتری دانشگاه آزاد به‌صورت مجازی
نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر تخفیف برای خریداران در نظر گرفته است؟
هاآرتص: موج خودکشی در نیروهای اسرائیلی؛ 11 مورد در کمتر از یک ماه
یورش پلیس به باند برادران قاچاقچی فروش سلاح
تجزیه‌طلبان با انتقاد از ترامپ به مزدوری و اختلاس اعتراف کردند