رسانههای خارجی: روز پنجشنبه، بشار اسد، رئیس جمهور سوریه و همسرش، اسما، به دعوت شی جین پینگ، همتای چینی خود در یک سفر رسمی به پکن سفر میکنند.
این نخستین سفر رئیس جمهور سوریه به چین از سال ۲۰۰۴ به بعد است و ناظران پیش بینی میکنند که این سفر به ویژه با تشدید وضعیت قطب بندی دوجانبه میان واشنگتن و پکن تحولی جدید در روابط دوجانبه میان دو طرف ایجاد کند.
پکن از زمان آغاز درگیری در سوریه در سال ۲۰۱۱، حمایت دیپلماتیک مهمی از دمشق در مجامع بینالمللی ارائه کرده است؛ اما در عین حال تلاش کرده است که در این درگیری بیشتر مداخله نکند تا از برخورد بیشتر با آمریکا جلوگیری کند.
ناظران میگویند که وضعیت امروز متفاوت است؛ زیرا چین به دنبال تقویت حضور خود در خاورمیانه است؛یعنی منطقهای که به طور سنتی در حوزه نفوذ آمریکا بوده است و برای پکن، سوریه دارای اهمیت ژئوپلیتیکی است، به علاوه اینکه ساختار فکری رژیم اسد با این کشور هماهنگ است.
ناظران بر این باورند که چین در سالهای اخیر برای تقویت روابط با دمشق از خود تمایل نشان داده است و این مسئله در سفر وزیر امور خارجه این کشور یعنی وانگ یی به پایتخت سوریه در روز اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری سوریه در ۱۷ ژوئیه ۲۰۲۱ آشکارا بروز پیدا کرد.
ناظران میگویند چین که با تلاشهای آمریکا برای محاصره مواجه است، سعی خواهد کرد با تقویت حضور سیاسی و اقتصادی خود در خاورمیانه به این گام ها پاسخ دهد و مطمئنا سوریه یکی از دروازههای این کشور در این راستا است.
همچنین لازم به ذکر است که بعد از زلزله ویرانگر در سوریه در ماه فوریه چین از ارسال کمک به ارزش ۵.۹ میلیون دلار، نیروهای امدادی متخصص در مناطق شهری، تیم های پزشکی و تجهیزات اورژانس به سوریه خبر داد.
العرب آنلاین