×
سیاسی
شناسه خبر : 151728
تاریخ انتشار :

فرحان در دیدار امیرعبداللهیان: منتظر سفر رئیس جمهور ایران به ریاض هستیم

وزیر خارجه عربستان در دیدار امیرعبداللهیان با بیان اینکه منتظر سفر رئیس جمهور ایران به ریاض هستیم، گفت: سفر رئیس جمهور ایران به ریاض به گسترش روابط دو کشور کمک می‌کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه امروز (پنجشنبه) ۲۶ مرداد ماه با فیصل بن فرحان همتای عربستانی خود در ریاض دیدار و گفت‌وگو کرد.

امیرعبداللهیان با اشاره به زمینه‌های مختلف همکاری دو کشور، پیشنهاد تشکیل کمیته‌های تخصصی مشترک همکاری در زمینه‌های مختلف مورد علاقه دوجانبه را مطرح کرد که مورد استقبال قرار گرفت.

آمادگی ایران برای فعال سازی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی

 وزیر امور خارجه کشورمان همچنین آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای فعال سازی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور را اعلام کرد.

تشکیل شورای هماهنگی روابط دوجانبه به ریاست وزرای خارجه دو کشور، از دیگر مباحث مورد توجه و مشورت وزرای خارجه دو کشور به عنوان یکی از راه‌های سرعت بخشیدن به مناسبات دو کشور بود.

وزیر امور خارجه ایران مبارزه با تروریسم را در راستای امنیت مشترک دو کشور و کشورهای منطقه خواند و افزود: این موضوع می‌تواند یکی دیگر از زمینه‌های همکاری بین دو کشور باشد.

امیرعبداللهیان دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران برای همکاری دو کشور در زمینه‌های امنیتی، امداد و نجات، قضایی، زندانیان و امور کنسولی را تشریح کرد.

او با اشاره به اهمیت موضوع محیط زیست و معضل گردوغبار به عنوان یک مشکل فراگیر اقلیمی، بر دعوت ایران از عربستان برای شرکت در نشست بین‌المللی مبارزه با گردوغبار در تهران تاکید کرد.

برگزاری نشست مشترک اتاق‌های بازرگانی دو کشور، فعال سازی خطوط پروازی، سرمایه گذاری مشترک، همکاری‌های علمی و پژوهشی، شرکت‌های دانش بنیان، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، تبادل هیأت‌های نخبگانی، علمی و همچنین تیم‌های ورزشی دو کشور از دیگر موضوعات مطرح شده توسط وزیر امور خارجه ایران بود که مورد استقبال طرف عربستانی قرار گرفت.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به اهمیت همکاری‌های پارلمانی، بر لزوم زمینه سازی برای همکاری‌های دو کشور در این زمینه تاکید کرد.

استقبال از سفر گردشگران سعودی به ایران

امیرعبداللهیان در پاسخ به اعلام آمادگی طرف عربستانی برای میزبانی از رئیس جمهور ایران در عربستان، ضمن تشکر از دعوت به عمل آمده بر لزوم تلاش مشترک برای فراهم سازی زمینه‌های انجام موفق این سفر در زمان مناسب تأکید کرد.

وزیر امور خارجه ایران افزود: آماده فعال کردن همه اسناد همکاری دوجانبه هستیم و برای امضای اسناد جدید نیز منطبق با نیازهای توسعه روابط دو کشور آمادگی داریم. همچنین از سفر گردشگران سعودی به‌ ایران استقبال کرده و همه تسهیلات را برایشان فراهم می‌کنیم.

او در خصوص مسائل منطقه‌ای نیز گفت: امنیت و توسعه در منطقه تفکیک ناپذیر است. ایران همواره از گفت‌وگو و مسیر سیاسی برای حل بحران‌ها استقبال می‌کند.

امیرعبداللهیان همچنین با تبیین مواضع ایران در خصوص فلسطین، آن را مسأله اصلی و مرکزی جهان اسلام توصیف کرد و رژیم صهیونیستی را تهدیدی دائمی برای امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و امنیت کشورهای اسلامی دانست. 

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به رخدادهای ناگوار اخیر در اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم در برخی کشورهای اروپایی، همکاری مشترک اخیر ایران و عربستان و عراق در برگزاری اجلاس فوق العاده وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی را اقدامی ارزشمند توصیف کرده و بر لزوم پیگیری و اجرایی کردن مصوبات آن به منظور تضمین بازدارندگی تأکید کرد.

قدردانی از عربستان در میزبانی از حجاج ایرانی

وزیر امور خارجه ایران همچنین با تشکر از عربستان در میزبانی از حجاج ایرانی در سالجاری، ابراز امیدواری کرد که در گفت‌وگوهای آتی هیأت‌های حج دو کشور، در زمینه‌های مورد نیاز  برای تسهیل هر چه بیشتر سفر حج واجب و انجام عمره توافقات لازم به عمل آید.

منتظر سفر رئیسی هستیم

فیصل بن فرحان نیز ضمن تأکید بر اهمیت این دیدار در پیشبرد هرچه بیشتر روابط دوجانبه تاکید کرد: این دیدارها و گفت‌وگوها و تلاش‌های مشترک برای گسترش روابط دو کشور مهم است و دو ملت باید این احساس را داشته باشند که روابط به نفع دو کشور در حال پیشرفت است.

وزیر امور خارجه عربستان ضمن تشریح دیدگاه‌های خود در خصوص موضوعات مطرح شده توسط وزیر امور خارجه ایران و طرح برخی پیشنهادات متقابل افزود: مهمترین سفری که منتظر آن هستیم و به گسترش روابط دو کشور کمک خواهد کرد، سفر جناب آقای رئیسی رئیس جمهور است و همه وزارتخانه‌های دولتی عربستان موظف هستند که زمینه موفق این سفر را فراهم کنند.

وزیر امور خارجه عربستان همچنین شهادت و مجروح شدن جمعی از زائران در حمله تروریستی شاهچراغ را به ملت و دولت ایران تسلیت گفت و افزود: این حمله محکوم است و تروریسم خطر مشترکی است که باید برای مقابله با آن تلاش کنیم.

او علاوه بر اعلام آمادگی کشورش برای توسعه روابط در زمینه‌های دوجانبه، بر اهمیت تقویت همکاری‌های دو کشور در محافل و سازمان‌های بین‌المللی نیز تأکید کرد.

 


فارس
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
صنعت نفت آبادان هم راهی نیمه نهایی شد.
بیانیه وزارت امور خارجه عربستان سعودی در پی حادثه انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس
واکنش‌های جهانی به انفجار در بندر شهید رجایی؛همبستگی منطقه‌ای
نورنما | واژگونی کشتی حمل صدها گوسفنددر خلیج عدن
جدال دیدنی غولها در اسپانیا؛ رئال مادرید و بارسلونا در فینال جام حذفی
حمله مجدد جنگنده های امریکایی به صعده و صنعا
شرایط پیش فروش دو محصول پر طرفدار سایپا اعلام شد
نشست خبری استقلال - پیکان؛ صحبت های جالب دین محمدی و مجتبی جباری
اطلاعیه شرکت توانیر درباره احتمال محدودیت برق
گزارش عراقچی از دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان+فیلم
انفجار امروز بندر شهید رجایی موج عجیبی ایجاد کرد+ فیلم
آخرین وضعیت آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی + فیلم
نوسان شبانه قیمت دلار پس از تحولات منطقه‌ای + جدول قیمتها
پادکست | هنر گفت و گوی مؤثر در خانواده
نتیجه نهایی :استقلال1 -پیکان 0 | جباری ناجی استقلال شد + خلاصه بازی
نتیجه نهایی سپاهان 2 - ملوان 4 | ملوان صعود کرد + خلاصه بازی
تصاویر دیده نشده از کانون انفجار و آتش در بندر شهید رجایی +فیلم
روایت مردم حاضر در صحنه از لحظه انفجار در بندر شهید رجایی +فیلم
دستور وزیر بهداشت برای رسیدگی به مصدومان انفجار بندرعباس
برنج و مرغ در صدر گرانی ها قرار گرفتند
رکورد عجیب بازی جدید جی تی آی 6 ؛ ما فقط هشدار می‌دهیم!
اعلام تاریخ رسمی انتشار بازی جی تی ای 6
خبر هدف قرار گرفتن محموله سوخت جامد کذب است
عزیمت برخی وزرا به هرمزگان
تصاویر بخشی از خسارات انفجار در بندر شهید رجایی +فیلم
تصویر دیده نشده از لحظه انفجار در بندر شهید رجایی امروز +فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (17)«اردبیل»
ابراز تاسف عمیق و هم‌دردی رئیس جمهور با حادثه دیدگان استان هرمزگان
آخرین نرخ معامله دلار در بازار آزاد
قرار و مدار ترامپ و زلنسکی در حاشیه مراسم تشییع پاپ
گزارش تصویری| انفجار در «اسکله شهید رجایی»
زرکام طعمی به شیرینی کیفیت
صعود پرسپولیس به جمع 8 تیم برتر لیگ‌ نخبگان آسیا
ترامپ و همسرش در مراسم تشییع پاپ فرانسیس حضور یافتند+ فیلم
کاهش قیمت چغاله بادام و گوجه سبز در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران
آخرین جزییات انفجار مهیب در بندر شهید رجایی بندر عباس/8 فوتی و750 مصدوم تاکنون
حاشیه های مراسم تشییع پاپ فرانسیس/چه شخصیتهایی در بدرقه آخر پاپ حضور یافتند؟ + فیلم
آیا دیپلماسی چندلایه ایران ظرفیت مدیریت تحولات منطقه‌ای را دارد؟
نورنما | مقصد نهایی جواد قارایی،ایرانگرد معروف کجاست؟
زمان قرعه کشی جدید و اعلام نتایج محصولات ایران خودرو مشخص شد
«حسین وفایی» ستاره ایرانی اسنوکر، دنیای اسنوکر را به لرزه انداخت+ فیلم
تعقیب و گریز بامدادی در قلهک /تیراندازی پلیس، راز راننده فراری را فاش کرد
جزییات گروگان‌گیری خونین در مجیدیه
کلیپ باشگاه استقلال قبل از بازی با پیکان
دهک‌بندی یارانه‌بگیران تغییر کرد؛ اصلاح نظام حمایتی با آئین‌نامه تازه دولت
حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در 1404 چقدر افزایش یافت؟ / جزئیات افزایش حقوق اعلام شد
چوبه اعدام در انتظار تعرض کننده به دختر جوان
جزییات مهم از تاثیر معدل در کنکور 1404
تصادف زنجیره‌ای در محور یاسوج- اصفهان با 13 کشته و مجروح
فقط تا فردا برای ثبت‌نام طرح یسنا فرصت دارید! +مشمولین و مبلغ پرداختی
X
آگهی تبلیغاتی