×
فرهنگی
شناسه خبر : 151717
تاریخ انتشار : شنبه 1402/07/01 ساعت 20:47
برای 150هزار تومان می‌میریم!

نورنیوز بررسی کرد؛

برای 150هزار تومان می‌میریم!

امکان ندارد در شهری مثل تهران نیم ساعت در پیاده‌رو قدم بزنید یا در خیابان سوار خودرویتان باشید و با یک حرکت خلاف موتورسیکلت سواران غافلگیر نشوید. از خلاف جهت حرکت کردن در اتوبان گرفته تا ویراژ دادن در پیاده‌رو. اما پشت این عجله و سرعت چیست؟

نورنیوز ـ گروه فرهنگ و جامعه: بال‌های آهنی آرم موتورسیکلت که روزگاری قرمز رنگ و آتشین بود، حالا سیاه و دودگرفته است. یکی از کپی‌های بی¬‌کیفیت ۱۲۵های قدیمی است با زینی پاره، راهنمای نارنجی‌رنگ و شکسته که به گفته راکب، باید مراقب باشی با آن چپ نکنی چون باک بنزینش درجا خالی می‌شود. 

نامش حبیب. م است، حدودا ۴۰ سال دارد و می‌گوید که نیروی غیر رسمی یکی از بانک‌های تهران است. صبح‌ها مرسولات بانکی را جابه‌جا می‌کند و بعد از پایان ساعت کار اداری، تا شب در خیابان می‌چرخد و مسافر می‌زند. 

می‌گوید بیشتر ۳۰-۴۰ نفری که با او در آن شعبه کار می‌کنند، تقریبا همین کار را می‌کنند تا چرخ زندگی‌شان بچرخد. تازه یک خانه ۴۵ متری خریده و باید ماهی ۲۵ میلیون تومان قسط بدهد و حقوقی که از بانک می‌گیرد، نصف رقم قسطش هم نمی‌شود چه برسد به خرج خانه و خرج تحصیل پسرش. 

موتورش قدیمی است؛ می‌گوید چند سال پیش با ۳ میلیون تومان خلافی توقیفش کرده بودند و او هم بی‌خیالش شده بود، اما چند ماه پیش وقتی قیمت موتور بالا می‌رود، ۳ میلیون خلافی و ۷۰۰ هزار تومان پول جرثقیل و ۲ میلیون تومان پول پارکینگ می‌دهد و درش می‌آورد. 

کلاه ایمنی سرش نگذاشته است. وقتی می‌پرسم: «می‌دانی اگر ۵۷۰۰ موتورسواری که در تصادفات پارسال جان خود را از دست دادند، کلاه ایمنی داشتند دست‌کم ۵هزار نفرشان زنده می‌ماندند؟» می‌گوید: «اگر کلاه بگذاریم، بیشتر از ۵۰ کیلومتر نمی‌شود رفت؛ کلاه سرعتم را کم می‌کند. مسافر سوار موتور می‌شود که زود برسد. این‌همه خلاف می‌کنیم که سرعتمان بالاتر برود و بیشتر مسافر بزنیم. اگر کلاه بگذارم، ممکن است مسافری که دست بلند کرده را نبینم و بپرد.  الان ساعتی ۱۵۰ هزار تومان کار می‌کنم، اگر کلاه سرم بگذارم یا ورود ممنوع و خط ویژه نروم، ساعتی ۵۰ هزار تومان هم کار نمی‌کنم و کلاه سرم می‌رود. تازه کلاه کاسکت خوب هم زیر 6 یا 7 میلیون نیست، گذاشتن یا نگذاشتن این کلاه‌های بی‌کیفیت هیچ تاثیری ندارد و اگر با آنها به زمین بخوریم، می‌شکند و اجزایش که مثل شیشه شکسته تیز و برنده است، بدتر مجروحمان می‌کند.»

درباره میزان درآمدش می‌گوید: «غیر قانونی است اما من، هم در اسنپ، هم تپسی و هم الوپیک عضو هستم و از هر سه جا سفارش می‌گیرم. البته خود اینها هم خیلی سخت نمی‌گیرند چون قیمت‌ها، همان قیمت پارسال است و اگر بخواهند سخت بگیرند، موتوری‌ها نمی‌مانند.» 

می‌گوید: «موتوری‌های آزاد تهران که بار و مسافر جابجا می‌کنند دو دسته هستند؛ یا در اسنپ، تپسی و الو پیک هستند یا پاتوقی. پاتوقی‌ها مانند تاکسی‌ها یک قسمت خیابان یا میدان را گرفته‌اند و بقیه موتوری‌ها اجازه ندارند در آن محدوده مسافر بزنند وگرنه دعوا می‌شود.»

می‌گوید: «موتور خیلی زیاد شده، خیلی‌ها از استان‌های کردنشین و لرنشین که تازه به تهران آمده‌اند، به‌خاطر ارزانی موتور با این وسیله مسافر و بار جابجا می‌کنند.» 

می‌پرسم: «در خیابان از دعوا بیشتر می‌ترسی یا تصادف»؟ در جواب می‌گوید: «از خطوط سفید، چون اگر حواست نباشد و روی آنها ترمز کنی یا با سرعت حرکت کنی، لیز می‌خوری. اگر گازوئیل روی آسفالت ریخته باشد، ترمز کنی یا با سرعت حرکت کنی، لیز می‌خوری. اگر لنت‌ها را به موقع تعویض نکنی، ترمز کنی لیز می‌خوری. الان قیمت قطعات خیلی بالا است. بانک فقط ۲۰۰ هزار تومان پول سوخت می‌دهد در حالی که استهلاک قطعات موتور زیاد است و اگر به موقع عوض نشود، احتمال تصادف را بیشتر و بیشتر می‌کند.» 

مسافری می‌آید که مقصدش توپخانه است. سوار موتورش می‌کند و دوری می‌زند و گاز می‌دهد، بدون کلاه ایمنی، با موتوری دودگرفته و پلاکی دودگرفته‌تر.

بعد از گفتگو با حبیب، همچنان زنگ صدایش در گوش‌هایم ادامه دارد؛ «اگر کلاه سرم بگذارم یا ورود ممنوع و خط ویژه نروم، ساعتی ۱۵۰ هزار تومان هم کار نمی‌کنم.!»


نور نیوز
اخبار مرتبط
فرش قرمز برای موتورسواران
شنبه 1402/07/29 ساعت 15:48
موافقان و مخالفان ایجاد خطوط ویژه موتورسیکلت چه می‌گویند
فرش قرمز برای موتورسواران
مه جا هستند از خطوط ویژه دوچرخه تا پیاده‌روها و لا‌به‌لای خودروها و مسیر ویژه اتوبوس. معابر تهران در تسخیر آنهاست. گویا قانونی برای آنها تعریف نشده است. نه چراغ قرمز به آنها فرمان ایست می‌دهد و نه تابلوی ورود ممنوع و یک‌طرفه مانع ورودشان می‌شود.
پلیس! مراقب موتوری‌ها باش!
شنبه 1402/06/18 ساعت 16:28
نور ویدئو؛
پلیس! مراقب موتوری‌ها باش!
برای دلایل قانون‌­شکنی‌­های ریز و درشت موتورسواران، می­‌توان فهرست بلندبالایی تهیه کرد، اما اگر بخواهیم به صورت خلاصه به این سوال جواب بدهیم که چرا شماری از موتورسواران مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت نمی­‌کنند، باید گفت: چون می‌­توانند!
7 قانون نانوشته جاده برای موتورسواران
چهارشنبه 1402/06/15 ساعت 06:33
اینفوگرافی؛
7 قانون نانوشته جاده برای موتورسواران
ویراژ موتورسیکلت‌­های قانون‌­شکن روی قانون و اعصاب شهروندان
یکشنبه 1402/06/12 ساعت 20:08
نورنیوز بررسی کرد؛
ویراژ موتورسیکلت‌­های قانون‌­شکن روی قانون و اعصاب شهروندان
برای دلایل قانون‌­شکنی‌­های ریز و درشت موتورسواران، می­‌توان فهرست بلندبالایی تهیه کرد، اما اگر بخواهیم به صورت خلاصه به این سوال جواب بدهیم که چرا شماری از موتورسواران مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت نمی­‌کنند، باید گفت: چون می‌­توانند!
نظرات

آخرین اخبار
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم