×
فرهنگی
شناسه خبر : 151717
تاریخ انتشار : شنبه 1402/07/01 ساعت 20:47
برای 150هزار تومان می‌میریم!

نورنیوز بررسی کرد؛

برای 150هزار تومان می‌میریم!

امکان ندارد در شهری مثل تهران نیم ساعت در پیاده‌رو قدم بزنید یا در خیابان سوار خودرویتان باشید و با یک حرکت خلاف موتورسیکلت سواران غافلگیر نشوید. از خلاف جهت حرکت کردن در اتوبان گرفته تا ویراژ دادن در پیاده‌رو. اما پشت این عجله و سرعت چیست؟

نورنیوز ـ گروه فرهنگ و جامعه: بال‌های آهنی آرم موتورسیکلت که روزگاری قرمز رنگ و آتشین بود، حالا سیاه و دودگرفته است. یکی از کپی‌های بی¬‌کیفیت ۱۲۵های قدیمی است با زینی پاره، راهنمای نارنجی‌رنگ و شکسته که به گفته راکب، باید مراقب باشی با آن چپ نکنی چون باک بنزینش درجا خالی می‌شود. 

نامش حبیب. م است، حدودا ۴۰ سال دارد و می‌گوید که نیروی غیر رسمی یکی از بانک‌های تهران است. صبح‌ها مرسولات بانکی را جابه‌جا می‌کند و بعد از پایان ساعت کار اداری، تا شب در خیابان می‌چرخد و مسافر می‌زند. 

می‌گوید بیشتر ۳۰-۴۰ نفری که با او در آن شعبه کار می‌کنند، تقریبا همین کار را می‌کنند تا چرخ زندگی‌شان بچرخد. تازه یک خانه ۴۵ متری خریده و باید ماهی ۲۵ میلیون تومان قسط بدهد و حقوقی که از بانک می‌گیرد، نصف رقم قسطش هم نمی‌شود چه برسد به خرج خانه و خرج تحصیل پسرش. 

موتورش قدیمی است؛ می‌گوید چند سال پیش با ۳ میلیون تومان خلافی توقیفش کرده بودند و او هم بی‌خیالش شده بود، اما چند ماه پیش وقتی قیمت موتور بالا می‌رود، ۳ میلیون خلافی و ۷۰۰ هزار تومان پول جرثقیل و ۲ میلیون تومان پول پارکینگ می‌دهد و درش می‌آورد. 

کلاه ایمنی سرش نگذاشته است. وقتی می‌پرسم: «می‌دانی اگر ۵۷۰۰ موتورسواری که در تصادفات پارسال جان خود را از دست دادند، کلاه ایمنی داشتند دست‌کم ۵هزار نفرشان زنده می‌ماندند؟» می‌گوید: «اگر کلاه بگذاریم، بیشتر از ۵۰ کیلومتر نمی‌شود رفت؛ کلاه سرعتم را کم می‌کند. مسافر سوار موتور می‌شود که زود برسد. این‌همه خلاف می‌کنیم که سرعتمان بالاتر برود و بیشتر مسافر بزنیم. اگر کلاه بگذارم، ممکن است مسافری که دست بلند کرده را نبینم و بپرد.  الان ساعتی ۱۵۰ هزار تومان کار می‌کنم، اگر کلاه سرم بگذارم یا ورود ممنوع و خط ویژه نروم، ساعتی ۵۰ هزار تومان هم کار نمی‌کنم و کلاه سرم می‌رود. تازه کلاه کاسکت خوب هم زیر 6 یا 7 میلیون نیست، گذاشتن یا نگذاشتن این کلاه‌های بی‌کیفیت هیچ تاثیری ندارد و اگر با آنها به زمین بخوریم، می‌شکند و اجزایش که مثل شیشه شکسته تیز و برنده است، بدتر مجروحمان می‌کند.»

درباره میزان درآمدش می‌گوید: «غیر قانونی است اما من، هم در اسنپ، هم تپسی و هم الوپیک عضو هستم و از هر سه جا سفارش می‌گیرم. البته خود اینها هم خیلی سخت نمی‌گیرند چون قیمت‌ها، همان قیمت پارسال است و اگر بخواهند سخت بگیرند، موتوری‌ها نمی‌مانند.» 

می‌گوید: «موتوری‌های آزاد تهران که بار و مسافر جابجا می‌کنند دو دسته هستند؛ یا در اسنپ، تپسی و الو پیک هستند یا پاتوقی. پاتوقی‌ها مانند تاکسی‌ها یک قسمت خیابان یا میدان را گرفته‌اند و بقیه موتوری‌ها اجازه ندارند در آن محدوده مسافر بزنند وگرنه دعوا می‌شود.»

می‌گوید: «موتور خیلی زیاد شده، خیلی‌ها از استان‌های کردنشین و لرنشین که تازه به تهران آمده‌اند، به‌خاطر ارزانی موتور با این وسیله مسافر و بار جابجا می‌کنند.» 

می‌پرسم: «در خیابان از دعوا بیشتر می‌ترسی یا تصادف»؟ در جواب می‌گوید: «از خطوط سفید، چون اگر حواست نباشد و روی آنها ترمز کنی یا با سرعت حرکت کنی، لیز می‌خوری. اگر گازوئیل روی آسفالت ریخته باشد، ترمز کنی یا با سرعت حرکت کنی، لیز می‌خوری. اگر لنت‌ها را به موقع تعویض نکنی، ترمز کنی لیز می‌خوری. الان قیمت قطعات خیلی بالا است. بانک فقط ۲۰۰ هزار تومان پول سوخت می‌دهد در حالی که استهلاک قطعات موتور زیاد است و اگر به موقع عوض نشود، احتمال تصادف را بیشتر و بیشتر می‌کند.» 

مسافری می‌آید که مقصدش توپخانه است. سوار موتورش می‌کند و دوری می‌زند و گاز می‌دهد، بدون کلاه ایمنی، با موتوری دودگرفته و پلاکی دودگرفته‌تر.

بعد از گفتگو با حبیب، همچنان زنگ صدایش در گوش‌هایم ادامه دارد؛ «اگر کلاه سرم بگذارم یا ورود ممنوع و خط ویژه نروم، ساعتی ۱۵۰ هزار تومان هم کار نمی‌کنم.!»


نور نیوز
اخبار مرتبط
فرش قرمز برای موتورسواران
شنبه 1402/07/29 ساعت 15:48
موافقان و مخالفان ایجاد خطوط ویژه موتورسیکلت چه می‌گویند
فرش قرمز برای موتورسواران
مه جا هستند از خطوط ویژه دوچرخه تا پیاده‌روها و لا‌به‌لای خودروها و مسیر ویژه اتوبوس. معابر تهران در تسخیر آنهاست. گویا قانونی برای آنها تعریف نشده است. نه چراغ قرمز به آنها فرمان ایست می‌دهد و نه تابلوی ورود ممنوع و یک‌طرفه مانع ورودشان می‌شود.
پلیس! مراقب موتوری‌ها باش!
شنبه 1402/06/18 ساعت 16:28
نور ویدئو؛
پلیس! مراقب موتوری‌ها باش!
برای دلایل قانون‌­شکنی‌­های ریز و درشت موتورسواران، می­‌توان فهرست بلندبالایی تهیه کرد، اما اگر بخواهیم به صورت خلاصه به این سوال جواب بدهیم که چرا شماری از موتورسواران مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت نمی­‌کنند، باید گفت: چون می‌­توانند!
7 قانون نانوشته جاده برای موتورسواران
چهارشنبه 1402/06/15 ساعت 06:33
اینفوگرافی؛
7 قانون نانوشته جاده برای موتورسواران
ویراژ موتورسیکلت‌­های قانون‌­شکن روی قانون و اعصاب شهروندان
یکشنبه 1402/06/12 ساعت 20:08
نورنیوز بررسی کرد؛
ویراژ موتورسیکلت‌­های قانون‌­شکن روی قانون و اعصاب شهروندان
برای دلایل قانون‌­شکنی‌­های ریز و درشت موتورسواران، می­‌توان فهرست بلندبالایی تهیه کرد، اما اگر بخواهیم به صورت خلاصه به این سوال جواب بدهیم که چرا شماری از موتورسواران مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت نمی­‌کنند، باید گفت: چون می‌­توانند!
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نوراینفو| نوشیدنی‌های گرم پاییزی
معجزه‌ای برای نجات جان نوزادان نارس
جزئیات نامه ایران به شورای امنیت درباره اعترافات اخیر ترامپ
قطار مرگ، جان 6 زن هندی را گرفت
سخنگوی سپاه : محاسبات دشمن با دفاع مقدس 12 روزه به هم ریخت
لغو هزاران پرواز همزمان با تعطیلی طولانی دولت آمریکا
پیام پزشکیان در واکنش به تصویب منشور کوروش
واکنش استقلال به اقدام هواداران و باشگاه پرسپولیس
پایان حزب نتانیاهو بر اساس یک نظرسنجی
درخواست 125 عضو دموکرات کنگره برای اجرای آتش‌بس در غزه
دستور صدراعظم آلمان برای نوسازی سریع ارتش
گزارش تصویری | رونمایی از مجسمه «زانو زنندگان برابر ایران»
داستان‌سرایی تازه یک رسانه آمریکایی علیه ایران!
شوک در پیکان؛ سعید دقیقی از سرمربیگری استعفا داد!
ریزش سازه‌ نیروگاه برق 6 نفر را محبوس کرد
حمایت جمهوری خواهان به رهبری ترامپ از حزب افراطی آلمان
اوسمار: پرسپولیس هنوز بهترینش را نشان نداده است
نورنما |شهر زیرزمینی عجیب
صدور حکم بازداشت نتانیاهو و 37 مظنون از سوی دادستانی استانبول
رویترز : ترامپ جنایات جنگی اسرائیل در غزه را نادیده می‌گیرد
جزئیات درگیری مسلحانه پلیس با سارقان خطرناک در زاهدان
مربی ایتالیایی دستیار قلعه نویی شد+ سوابق
قائم‌پناه: رئیس‌جمهور صدای بی‌صدایان است
یونیسف: نیمی از پناهجویان بازگشته از پاکستان به افغانستان کودک هستند
طلسم پنج‌هفته‌ای فولاد با برد مقابل پیکان شکست
افشای جراحی‌های مشکوک بر پیکر شهدای فلسطینی
ارتش آلمان تیم‌های واکنش سریع به تهدیدات پهپادی تشکیل می دهد
منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد
جدول لیگ برتر پس از اتمام مسابقات روز دوم هفته دهم
صدای شادی بانوان در سکوهای فولاد پیچید
دستور کاتس برای تخریب همه تونل‌ های غزه
هشدار سازمان‌های بین‌المللی درباره کشتار و بحران بی‌سابقه در الفاشر
گواردیولا در آستانه ورود به تالار مشاهیر 1000 تایی‌ها!
تلف شدن دو قلاده خرس قهوه ای در کرمانشاه و مازندران
مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» در میدان انقلاب رونمایی شد
ترامپ: نسبت به رفع تحریم های ایران پذیرا هستم
بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب خوزستان درباره حادثه خودسوزی جوان اهوازی
لغو تحریم های احمد الشرع از سوی انگلیس و اتحادیه اروپا
حبس خانگی دادستان نظامی اسرائیل
قالیباف: هدف طرح «آبراهام» به زانو درآوردن کشورهای اسلامی است
حماس: پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم، توجیه جنایات علیه غزه است
کنایه عراقچی به اظهارات نتانیاهو
نماینده یزد، مدعی جدید قهرمانی
ترکیه به دنبال بازگرداندن اعضا مرتبط با پ‌ک‌ک از عراق
پایان‌بازی؛ پرسپولیس 3-0 استقلال خوزستان + فیلمهای گلها
وزیر خارجه عراق: می‌خواهیم با ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشیم
واکنش بقایی به قبول مسئولیت تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران از سوی ترامپ
چرا عقربه رشد اقتصادی در جهان از شرق و جنوب بر نمی گردد؟
هشدار نماینده لبنانی درباره تله‌های آمریکایی-اسرائیلی
معاون نخست وزیر روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
X
آگهی تبلیغاتی