×
سیاسی
شناسه خبر : 151694
تاریخ انتشار :

در جمع دانشجویان سیستان و بلوچستان مطرح شد؛

دستاوردهای سفر رئیس‌جمهور به نیویورک از زبان سخنگوی دولت/ اقدامات زیر‌ساختی دولت در استان سیستان و بلوچستان

سخنگوی دولت با بیان اینکه سرقت 90 ساله الواح هخامنشی نتیجه اعتماد به غرب بود، گفت: متأسفانه به‌بهانه کار علمی، حدود 90 سال به‌اسم امانت، به سرقت رفته بودند.

نورنیوز - گروه سیاست: «علی بهادری جهرمی» سخنگو و دبیر هیئت دولت ‌در دوره دانشجویی جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های استان سیستان و بلوچستان که در شهر قم برگزار شد، حضور پیدا کرد و ضمن سخنرانی به سؤالات دانشجویان حاضر در این جلسه پاسخ داد.

سخنگوی دولت در مقدمه سخنانش در مورد نگاه دولت به عدالت توزیعی در سراسر کشور گفت: شعار این دولت تحقق ایران قوی از راه تشکیل یک دولت مردمی است. به‌خلاف دوره گذشته که دولت حل مشکلات را از راه مسیر توافقات خارجی دنبال می‌کرد، نگاه دولت سیزدهم این است که توسعه و پیشرفت کشور، از درون و با تکیه به ظرفیت‌های داخلی محقق خواهد شد؛ البته به ظرفیت‌های بیرون از کشور و سیاست خارجی نیز توجه ویژه می‌شود.

سخنگوی دولت با بیان اینکه راه تحقق ایران قوی از روستای قوی می‌گذرد، ادامه داد: این دولت تحقق ایران قوی را در گروی توسعه متوازن در سراسر کشور می‌داند و پیشرفت کشور فقط با ساخت پالایشگاه، پتروشیمی و کارخانه فولاد محقق نمی‌شود و کنار آن باید محرومیت‌زدایی و عدالت در پیشرفت همه مناطق نیز مورد توجه باشد، یعنی صنعت و آموزش و سایر شئون لازم برای پیشرفت کشور، بایستی در سراسر کشور به‌شکل برابر وجود داشته باشد و منافع اقتصادی کوتاه‌مدت و مستقیم نباید در موضوع محرومیت‌زدایی مورد توجه باشد بلکه در یک ایران قوی روستاهای دورافتاده نیز همچون مراکز استان باید از امکانات اولیه زندگی و رفاهی همچون برق، گاز، آب آشامیدنی، راه روستایی، بهداشت، مدرسه و ارتباطات بهره‌مند باشند.

او افزود: با این نگاه در دو سال اخیر، ده‌ها مدرسه با ظرفیت کمتر از ۱۰ دانش‌آموز در نقاط دورافتاده کشور ساخته شده است، آبرسانی به ۳۵۰۰ روستا در طرح جهاد آبرسانی صورت گرفت، ۴۷۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند، بیش از پنج هزار روستا با ۳۰۰ هزار خانوار به شبکه گاز کشور متصل شده‌اند هرچند عده‌ای با شاخص‌های توسعه اقتصادی معتقدند این خدمات به‌صرفه نیست و دولت را مورد تمسخر قرار می‌دهند اما این اقدامات وظیفه قانونی دولت و رسالت حکومت است.

سخنگوی دولت با تبیین نگاه دولت سیزدهم در دیپلماسی همسایگی خاطرنشان ساخت: در سطح جهانی هم نگاه جمهوری اسلامی ایران همین است و ما به‌خلاف قدرت‌های غربی که به‌دنبال استثمار و عقب‌ماندگی علمی و صنعتی دیگران هستند، معتقدیم توسعه و رشد در همه کشورهای منطقه به‌نفع ماست.

بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: در راستای همین نگاه مبتنی بر عدالت توزیعی دولت سیزدهم، برای نخستین بار در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، صندوق‌های پیشرفت و عدالت به‌صورت استانی تشکیل شدند تا مواهب آن به‌طور برابر در سراسر کشور تقسیم شود، با این اقدام به‌خلاف گذشته که صندوق‌ها به‌صورت ملی و در تهران فعالیت می‌کردند، اکنون صندوق‌های استانی با مدیریت درون‌استانی و البته در چارچوب سیاست‌ها و راهبردهای کلان ملی، فعالیت می‌کنند.

سخنگوی دولت اضافه کرد: اقدام دیگر دولت در راستای عدالت توزیعی این بود که مالیات بر ارزش افزوده، حقوق معادن و اکثر منابع استان‌ها که به تهران و کلان‌شهرها می‌آمد، در سطح استان‌ها و شهرستان‌های مربوطه توزیع شد. میزان مالیات بر ارزش افزوده و حقوق معادن که در این دولت طی دو سال بین شهرستان‌ها و شوراهای شهر و استان‌ها توزیع شده، بعضاً به‌اندازه کل منابع توزیع‌شده طی یک دهه اخیر بوده است.

او در تشریح سومین اقدام دولت در راستای عدالت توزیعی، ادامه داد: معادنی مانند معدن مس در مناطق مشخصی از کشور مانند استان‌های آذربایجان غربی و شرقی و سیستان و بلوچستان وجود دارد، درحالی که شرکت ملی صنایع مس در استان کرمان فعالیت می‌کند و منابع به‌دست‌آمده از آن به تهران می‌آید، در نتیجه همین امر است که منابع موجود در استان به‌قدری نیست که بتوان صنایع بزرگ را در آن تأسیس کرد و بانک‌های استان نیز امکان ارائه وام‌های قابل‌توجه به کارآفرینان استان را ندارند.

بهادری جهرمی اضافه کرد: دولت برای حل این معضل، شرکت‌ها، معادن و صنایع را مکلف کرد منابع‌شان را در شعب بانکی در استان خودشان ذخیره کنند. مقاومت‌های زیادی از سوی شبکه بانکی و برخی از مدیران آن در برابر این مصوبه دولت رخ داد اما دولت مورد به مورد به آنها رسیدگی می‌کند و آقای منصوری معاون اجرایی رئیس‌جمهور مسئول این امر هستند.

سخنگوی دولت تشریح کرد: چهارمین اقدام دولت در راستای عدالت توزیعی این بود که رئیس جمهور ۳۱ سفر استانی در طول یک سال انجام دادند تا در نتیجه سفر رئیس‌ دولت، توجه‌ها به ظرفیت‌های مختلف موجود در استان‌های کشور جلب شود، در همین راستاست که رئیس جمهور در سفرهای استانی صرفاً به مراکز استان نمی‌رود و از محروم‌ترین مناطق هر استان نیز بازدید می‌کند.

او اظهار کرد: پنجمین اقدام نیز این است که سه ماه یک‌بار تمامی استاندارها در جلسه هیئت وزیران حاضر می‌شوند، این جلسات مشترک کنار سایر جلسات مقامات استانی با رئیس‌جمهور و وزراست، در نتیجه چنین جلساتی است که مدیران دولت به مسائل استان‌های مختلف مشرِف می‌شوند.

بهادری جهرمی گفت: ششمین اقدام دولت در راستای عدالت توزیعی، این است که استانداران به‌صورت موردی و اختصاصی در جلسات هیئت دولت حضور پیدا می‌کنند و ضمن ارائه گزارش از وضعیت پیشرفت برنامه‌های دولت در استان، نیازهای استان‌های مربوطه را تشریح می‌کنند، دولت نیز با تأمین این نیازها، به پیشبرد برنامه‌ها در استان کمک می‌کند.

او افزود: همچنین به برخی طرح‌های استانی بسیار مهم به‌عنوان یک اولویت ملی نگاه می‌شود تا در سریع‌ترین زمان ممکن و به بهترین وجه انجام شوند، نمونه این مورد اخیر نیز راه‌آهن خاش ـ زاهدان و توسعه سواحل مکران بوده است، در مثال دیگر نیز چابهار به‌عنوان پایگاه فضایی کل کشور انتخاب شده است و در آینده پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی این شهر صورت خواهد گرفت.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: اگر منابع مالی را به‌سمت استان‌های توسعه‌یافته که پیش از این عمده منابع به‌سمت آنها هدایت شده است، ببریم در افزایش نرخ رشد اقتصادی در کوتاه‌مدت موفق‌تر خواهیم بود اما در میان‌مدت و بلندمدت این گونه نخواهد بود و جمعیت انسانی بسیار زیادی در سایر استان‌ها مغفول می‌ماند، در این راستا به مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی این استان‌ها نیز توجه ویژه می‌شود.

بهادری جهرمی در مورد اقدامات زیرساختی در استان سیستان و بلوچستان اضافه کرد: در طول دو سال گذشته ۲۹۵ کیلومتر بزرگراه در استان افتتاح شده است. گازرسانی و برق‌رسانی در استان سیستان و بلوچستان نیز که در این دولت به‌صورت ملی و با سرعت بسیار زیاد دنبال می‌شود، علاوه بر کمک به ارتقای عدالت توزیعی، به پیشرفت صنایع و البته توسعه گردشگری در این استان کمک می‌کند.

او تشریح کرد: این‌ها بخشی از اقدامات دولت در راستای عدالت توزیعی جغرافیایی بود. غیر از معیار جغرافیا، از منظر تمکن مالی و دهک اجتماعی نیز ما در تزریق منابع توجه داشتیم که حمایت مضاعفی به دهک‌های پایین شود، یک مثال از این اقدامات دولت نیز این بود که پس از سال‌ها که یارانه‌ها با مبالغ مساوی توزیع می‌شد، این دولت وقتی قصد داشت یارانه‌ها را به‌صورت مستقیم به مردم پرداخت کند، به دهک‌های پایین ۴۰۰ هزار تومان و به دهک‌های بالاتر ۳۰۰ هزار تومان اختصاص داد، در مورد پرداخت حق بیمه سلامت دهک‌های پایین جامعه توسط دولت نیز همین نگاه حاکم است.

بهادری جهرمی توضیح داد: در این دولت همچنین به‌خلاف گذشته که مدارس استعداد درخشان و سمپاد در مراکز استان‌ها بودند، ۲۰ مدرسه از این نوع در بخش‌ها و شهرهای کوچک و کمتر توسعه‌یافته تأسیس نمود، همچنین در این دولت برای اولین بار دانش‌آموزان نخبه که در آزمون سمپاد پذیرفته می‌شوند و جزو دهک‌های پایین جامعه هستند، هزینه تحصیل‌شان توسط دولت پرداخت می‌شود.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در مورد دستاوردهای سفر رئیس جمهور به نیویورک و سخنرانی در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: الحمدلله سخنرانی رئیس جمهور کشورمان در رسانه‌های بین‌المللی بازتاب وسیعی داشت و در کانال اینترنتی سازمان ملل نیز از سخنرانی سایر رؤسای جمهور کشورهای جهان پربازدیدتر بود. این سخنرانی و بالای دست گرفتن قرآن کریم توسط رئیس‌جمهور، برای مسلمانان جهان غرورآفرین بود.

او افزود: در سفر رئیس جمهور علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دیدارهایی با مقامات کشورهای خارجی و اصحاب رسانه و اقشار مختلف برگزار شد. در این سفر همچنین ۳۵۰۰ لوح تاریخی متعلق به دوره هخامنشی که نمایشگر تمدن کهن چندهزارساله ایران‌زمین هستند و متأسفانه به‌بهانه کار علمی، حدود ۹۰ سال به‌اسم امانت، به‌سرقت رفته بودند، به کشورمان بازگردانده شدند، البته این‌ها بخشی از الواح به‌سرقت‌رفته بودند که به کشور بازگردانده شده‌اند.

بهادری جهرمی ادامه داد: ماجرای این الواح بهترین نمونه از نتیجه اعتماد به غرب است که یک دانشگاه آمریکایی این الواح را که برای ۳ سال امانت گرفته بود، با بیش از ۸۰ سال تأخیر و در نتیجه پیگیری مستمر، بازپس دادند، با پیگیری جدی وزارت میراث فرهنگی، مسیر بازگشت مابقی این الواح نیز ادامه خواهد داشت.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در مورد اقدامات دولت برای حل معضل اشتغال در استان سیستان و بلوچستان گفت: دولت سیزدهم در حوزه کشاورزی در این استان حدود ۱۶۰ طرح را پیگیری کرده است، همچنین ۱۵۰ مجوز جدید لنج برای ماهیگیری صادر شده است، به‌علاوه برای فعال شدن مجدد بازارچه‌های مرزی در تمامی استان‌های مرزی از جمله سیستان و بلوچستان اقدام شده است، این اقدامات همزمان با سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی است که به توسعه اقتصادی استان در همه ظرفیت‌ها کمک می‌کند.

او در پاسخ به پرسش دیگری در مورد حل مشکل آب در استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: دولت سیزدهم در شرایطی شروع به کار کرد که ۳۰۰ نقطه پرتنش آبی در کشور وجود داشت، به‌طور موردی دولت برای حل مشکل آب در استان سیستان و بلوچستان، برای اولین بار در کشور و منطقه، برای شروع حفر چاه‌های ژرف در استان با استفاده از توان دانش‌بنیان داخلی، اقدام کرد، همچنین با سرمایه‌گذاری دولت خط انتقال آب از دریای عمان شروع شده است و این طرح و ایجاد آب‌شیرین‌کن، پیشرفت فیزیکی داشته‌اند.

بهادری جهرمی اضافه کرد: همچنین طرح بهره‌برداری از چندین سد به‌طور همزمان در استان در دستور کار قرار گرفت و به‌طور مثال سد کهیر پس از ۱۳ سال آبگیری شد، طرح‌های دیگری نیز برای حل معضل آب در استان سیستان و بلوچستان در دست اقدام است. برای حدود ۱۷۰۰ روستا در استان طرح آب‌رسانی درنظر گرفته شده که تقریباً معادل تمام روستاهای دارای معضل آب در استان است. حجم سرمایه‌گذاری برای حل مشکل آب در استان سیستان و بلوچستان بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان است که با اذن مقام معظم رهبری، با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی صورت گرفته است.

او در مورد طرح‌های برق‌رسانی به استان سیستان و بلوچستان نیز اظهار کرد: نیروگاه این استان هنوز به شبکه گاز کشور متصل نیست و به همین خاطر بهره‌وری پایینی دارد و خیلی از اوقات نیروگاه برای اورهال باید خاموش می‌شد، الحمدلله خط انتقال گاز به نیروگاه تقریباً تمام شده است که امیدواریم در سفر بعدی رئیس جمهور افتتاح شود، با این اقدام افزایش و پایداری تولید برق در استان را شاهد خواهیم بود، علاوه بر این، ۳۲۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان تولید می‌شود، به‌طور کلی سرمایه‌گذاری‌های متعددی برای برق‌رسانی به استان انجام شده است.

سخنگوی دولت تشریح کرد: همچنین برای حل مشکلات استان درون استان، اختیارات گسترده و بی‌سابقه‌ای به استاندار سیستان و بلوچستان اعطا شد. در زمان حاضر آن بخش از امور استان که در اختیار دولت بوده، از جمله در حوزه‌های اقتصادی، بازارچه‌های مرزی، حل اختلافات دستگاه‌ها، توسعه استان و مدیریت منابع استان، به استاندار اعطا شده است.

بهادری جهرمی همچنین با اشاره به عدم توجه به سرمایه‌گذاری در حوزه معادن استان سیستان و بلوچستان در گذشته، از تلاش دولت برای جبران سرمایه‌گذاری در این حوزه و افتتاح معادنی در این استان در سفر آینده رئیس‌جمهور به استان مذکور خبر داد.

سخنگوی دولت در مورد آمار رشد اقتصادی کشور نیز گفت: در این هفته آمار رشد اقتصادی فصل بهار ۱۴۰۲ توسط بانک مرکزی منتشر شد که نرخ رشد ۶.۲درصدی را نشان می‌دهد، البته ۱۰ سال رشد اقتصادی نزدیک به صفر را نمی‌توان در کوتاه‌مدت جبران کرد، برای همین هدف‌گذاری دولت رشد اقتصادی ۸ درصد است.

او در پاسخ به پرسشی در مورد حل مشکل کمبود جایگاه‌های سی‌ان‌جی در استان گفت: برای حل این مشکل در این دولت مجوز ساخت ۵۰ جایگاه سی‌ان‌جی در استان سیستان و بلوچستان داده شد، همچنین سرمایه‌گذارانی که برای ساخت جایگاه سی‌ان‌جی اقدام کنند، دولت تجهیزات لازم را برای آن‌ها تأمین می‌کند، اکنون ۲۰ جایگاه از این ۵۰ جایگاه مجوزداده‌شده، در حال ساخت هستند.

گفتنی است، در این نشست که بیش از ۳ ساعت به‌طول انجامید، تعدادی از دانشجویان در حضور سخنگوی دولت به بیان نقطه‌نظرات، سؤالات، انتقادات و پیشنهادات خود پرداختند.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پلمب یک استخر پس از مسمومیت 15 نوجوان همدانی
حمله موشکی بالستیک فراصوت نیروهای مسلح یمن به فرودگاه اللد اسرائیل
دومین لژیونر والیبال ایران در راه ایتالیا
مسابقات رنکینگ جهانی اسکواش؛ اعتمادپور به مدال طلا رسید
تشدید اعتراضات علیه کشتی‌های کروز اسرائیلی در یونان
وزارت کشور متولی مجوزدهی به تاکسی‌های اینترنتی شد
از سرگیری پروازهای مستقیم مسافربری بین روسیه و کره شمالی بعد از 35 سال.
افشای محتوای خصوصی کاربران در گروه‌های تلگرام، خشم کاربران چینی را برانگیخت
عمل جراحی موفق جداسازی دوقلوهای به‌هم‌چسبیده در عربستان +فیلم
گونه‌ای نادر از بارناکل حفار در خلیج فارس کشف شد
ادعای مضحک و عجیب ترامپ درباره اوضاع غزه
تهیه‌کننده «دیالوگ» با قید وثیقه آزاد شد
نخستین دیدار مقامات ناسا و نیروی فضایی روسیه پس از 7 سال
سیاست‌نامه | رمزگشایی از بیانیه 191 کنشگر درباره ایران پساجنگ
عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود
هشدار اقتصاددانان؛ حذف صفرها بدون ثبات، تورم را تکرار می‌کند
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
آغاز توزیع «دیبا کارت اعتباری» ویژه خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران
ناتوانی غرب در عدم اجرای قوانین بین‌المللی در قبال رژیم صهیونیستی
نشاط ملی با تعطیلات تابستانی ایجاد می‌شود اگر...
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای
افشای طرح‌های جدید ارتش اسرائیل برای تشدید حملات به نوار غزه
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی 28500 تومانی به کالاهای اساسی ادامه دارد
مسدود شدن تونل توحید تهران از ساعت 24 امشب + مسیرهای جایگزین
رئیس‌جمهور به وزارت بهداشت و معاونت علمی رفت
مهاجرانی: تعطیلی یک هفته‌ای فردا در دولت تعیین تکلیف می‌شود
استقلال با آدان گلر اسپانایی به توافق رسید
پیش‌فروش بلیت پروازهای اربعین 1404 از فردا آغاز می‌شود
بازگشت مسعود ریگی به فجر سپاسی با قراردادی یک‌ساله
نمایش ارسال کمک ها به غزه با فشارهای مقاومت اشغالگران
رئیس مجلس در نشست ژنو: جنایات رژیم صهیونیستی کابوسی وحشتناک و تهدیدی جهانی است
وزیر امور خارجه: برنامه مذاکره ای هنوز تعیین نشده است
آنتن‌دهی ضعیف در جاده‌ها و روستاها، محور اصلی سوالات نمایندگان از وزیر ارتباطات
کدام استان‌ها فردا چهارشنبه تعطیل شدند؟
پادشاه اردن هشدار داد: خطر شعله‌ور شدن درگیری بزرگ‌تر در منطقه وجود دارد
بارگذاری فیش حقوقی تیر ماه بازنشستگان کشوری
رشد چشمگیر تردد مسافران از مرزهای چذابه و شلمچه نسبت به سال‌های گذشته
جنگ 12 روزه در سریال‌های تلویزیونی قاب بندی می شود
پشت پرده خاموشی هم زمان تلویزیون‌های «اسنوا» و «دوو»
عضو شورای شهر: بعد از خروج اتباع از کشور، نیروهای پاکبان 80 درصد کاهش داشتند!
شمار شهدای غزه از 60 هزار نفر فراتر رفت
پایتخت چین در تسخیر سیل +فیلم
گزارش تصویری | مراسم بزرگداشت شهدای جنگ تحمیلی 12 روزه
بورس در بحران؛ درمان مقطعی یا اصلاح بنیادین؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
رمز گشایی از جنایت هولناک در بولوار فرهنگ مشهد
مجوز واردات سگ و گربه صادر شد؛ کالاهای اساسی زندگی انسان‌ها همچنان در صف!
چرایی تأخیر در صدور فیش حقوق بازنشستگان!
وقتی تلویزیون دیگر منبع خبر نیست!؛ گزارش یک افول بی سابقه
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
X
آگهی تبلیغاتی