×
سیاسی
شناسه خبر : 151509
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/06/29 ساعت 07:45
امیرعبداللهیان: قره‌باغ را بخشی از جمهوری آذربایجان می‌دانیم

در دیدار همتای ارمنستانی؛

امیرعبداللهیان: قره‌باغ را بخشی از جمهوری آذربایجان می‌دانیم

وزیر امور خارجه در دیدار همتای ارمنستانی در نیویورک گفت: قره‌باغ را بخشی از جمهوری آذربایجان می‌دانیم، ولی اختلافات باید از طریق سیاسی و‌ گفتگو حل و فصل شود.

نورنیوز - گروه سیاست: «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک حضور دارد در حاشیه این نشست در محل اقامتش با «آرارات میرزویان» وزیر خارجه ارمنستان دیدار و گفتگو کرد.

این دیدار روز سه‌شنبه ۲۸ شهریور ماه و به وقت محلی در نیویورک و همزمان با درگیری‌های نظامی اخیر در منطقه قره‌باغ انجام شد.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز سه‌شنبه از آغاز عملیات نظامی در منطقه قره باغ کوهستانی با هدف احیای نظم قانون اساسی و بسته شدن حریم هوایی خود به روی ارمنستان خبر داد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز سه‌شنبه شب ضمن ابراز نگرانی از تشدید درگیری‌ها در منطقه قره‌باغ، خواستار رعایت مفاد توافق آتش بس از سوی همه طرف‌ها و حل و فصل مسائل از طریق گفتگو شد.

همچنین در پی درگیری‌های جدید، اعلام شد که شورای امنیت سازمان ملل به درخواست فرانسه، جلسه‌ای فوق‌العاده برای بررسی درگیری‌های جدید در منطقه قره‌باغ برگزار می‌کند.

امیرعبداللهیان که دوم مرداد در تهران نیز میزبان همتای ارمنستانی خود بود، درباره ملاقاتش با میرزویان در نیویورک در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: با همتایم آقای میرزویان وزیر خارجه جمهوری ارمنستان در نیویورک دیدار و بر ضرورت رعایت مفاد توافق آتش بس از سوی طرفین و حل و فصل مسائل از طریق گفتگو تأکید شد.

او تصریح کرد: جمهوری ‌اسلامی ‌ایران قره‌باغ را بخشی از جمهوری آذربایجان می‌داند، ولی اختلافات باید از طریق سیاسی و‌ گفت‌وگو حل و فصل شود.

ناصر کنعانی سخنگوی دستگاه دیپلماسی نیز پیش از این تأکید کرده بود که قره باغ بخشی از جمهوری آذربایجان است و حقوق و امنیت ساکنان این منطقه باید در چارچوب مشخص تعریف و تأمین شود.

او عنوان کرده بود: این موضع روشن ماست. ایران همواره بر ضرورت احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت کشورها و پرهیز از هرگونه اقدام تنش‌زا تأکید کرده و با هرگونه تغییر در ژئوپلتیک منطقه و مرزهای شناخته شده بین‌المللی مخالفت دارد.

امیرعبداللهیان چهارشنبه شب ۲۲ شهریور ماه هم با آرارات میرزویان، وزیر خارجه ارمنستان تلفنی گفتگو و درباره تحولات جاری در منطقه قفقاز جنوبی و راه‌های گسترش و تعمیق روابط دوجانبه بحث و تبادل نظر کرده بود. او ۲۶ شهریور ماه نیز با «جیحون بایراموف» همتای آذربابجانی درباره اوضاع قفقاز و‌ منطقه قره‌باغ تلفنی گفتگو کرد.

پیش از این و در پی درگیری‌ها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، ناصر کنعانی دوشنبه ۲۰ شهریور ماه با اعلام اینکه ایران با مقامات دو کشور در تماس است، گفت: مقامات ارمنستان نسبت به احتمال درگیری نظامی جدید از سوی جمهوری آذربایجان اظهار نگرانی کردند. اما مقامات جمهوری آذربایجان به ما پیام دادند که هیچ قصدی برای حمله نظامی ندارند و براساس اظهارات مقامات آذربایجانی، نقل و انتقالات اخیر یک اقدام متعارف نظامی در آستانه فصل زمستان است که در این فصل، تردد در مناطق کوهستانی سخت و دشوار می‌شود.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
آغاز سفر دریایی گردشگران به کیش از فردا
چین ریاست شورای امنیت را بر عهده گرفت
صادرات نفت خام عراق از مرز سوریه آغاز شد
سناتور دموکرات تلفات ارتش آمریکا را فاش کرد
پالتیکو: ترامپ مدعی پایان جنگ ایران شد
آرامگاه محمدرضا لطفی ساخته می شود
پیام تبریک عراقچی به نخست وزیر جدید عراق
محسن رضایی: آمریکایی‌ها درس‌های زیادی در خلیج فارس یاد خواهند‌ گرفت
نبیه بری: تجاوزات اسرائیل در آتش‌بس تشدید شد
مدیریت جدید خلیج فارس بر مدار فرمان رهبر معظم انقلاب
احتمال شنیدن صدای انفجارهای کنترل شده در عسلویه
ازسرگیری پروازهای رشت- مشهد و بالعکس
جو کنت: اسرائیل امریکا را برای جنگ متقاعد کرد
دیدار اعضای فراکسیون وفاداری به مقاومت لبنان با سفیر ایران در بیروت
سی ان ان:تقریبا همه سایت‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه تخریب شده اند
سودجویان بازار خودرو را آشفته کردند
فرماندهی کل سپاه: کارگران پیشران‌ پیشرفت عزت و عظمت کشور
مخالفت ترامپ با ضرب‌الاجل 60 روزه برای جنگ با ایران
دیدار فیدان با رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق
توقف ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم یک اثر تاریخی در لرستان
شهادت 14 نفر در عملیات پاکسازی مهمات در زنجان
ترور امام جماعت حرم حضرت زینب (ع) در سوریه
ترامپ در دستیابی به اهداف جنگ علیه ایران ناکام مانده است
جسد مرد مفقودی در سد شاه‌قاسم بویراحمد کشف شد
محاصره دریایی آمریکا پرخطر و کم‌دستاورد است
8 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای محور آذرشهر-گنبرف
61 درصد آمریکایی‌ها مخالف اقدام نظامی علیه ایران
امارات با خروج از اوپک تنش نفتی با عربستان را آغاز کرد
رایزنی تلفنی عراقچی و لاوروف
چین: تنگه هرمز باید هرچه سریع‌تر بازگشایی شود
5 کشته در سانحه سقوط هواپیما در تگزاس
واردات خودرو ممنوع نیست
موزه هنرهای معاصر تهران میزبان نمایشگاه «هنر و جنگ» می شود
کشف 8000 فشنگ جنگی در شهرستان شوش
دلافوئنته: یامال را برای مراحل حذفی نگه می‌داریم
ناوشکن آمریکایی در اقیانوس آرام آتش گرفت
تحریم سه صرافی ایرانی از سوی آمریکا
معلمان و کارگران ستون فقرات عرصه فرهنگ و اقتصاد هستند
تعرفه واردات خودرو از اتحادیه اروپا 25 درصد شد
دستگیری قاتل در پیشوا در کمتر از یک ساعت
حمله به مدرسه میناب، یک جنایت جنگی از پیش طراحی شده
حملات بی سابقه حزب‌الله به اهداف نظامی رژیم صهیونیستی
نگرانی سازمان جهانی بهداشت از فروپاشی نظام سلامت در غزه
معاون صدراعظم آلمان: به توصیه‌های ترامپ نیازی نداریم
صعود فوتسالیست های دائم‌پناه مشهد به لیگ برتر
رونمایی چین از جدیدترین ابررایانه خود
فلسطین، اینفانتینو را سنگ روی یخ کرد
محکومیت حمله به راهبه در قدس از سوی رهبران مسیحی
زمین؛ عجیب‌ترین سیاره منظومه شمسی!
پایان مرگبار یک درگیری ملکی در لنگرود