×
سیاسی
شناسه خبر : 151433
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/06/27 ساعت 18:27
دلیل رویکرد متناقض «تعامل و مداخله» آمریکا در قبال ایران چیست؟

نورنیوز بررسی کرد؛

دلیل رویکرد متناقض «تعامل و مداخله» آمریکا در قبال ایران چیست؟

واشینگتن گرچه ماهیت مداخله‌جویانه‌اش تغییری نکرده و در فضای رسانه‌ای-تبلیغاتی می‌کوشد پرستیژ خود را حفظ کند اما چنانچه در پرونده‌های مختلف مشهود است چاره‌ای جز پذیرش قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی در نظام بین‌الملل ندارد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: از حدود یکی دو هفته پیش به این سو، موضوعات متعددی پیرامون تحولات داخلی و پرونده‌های خارجی ایران به سوژه اصلی مقامات و رسانه‌های غربی تبدیل شده که بررسی آنها با توجه به تحولات پیشِ‌ روی کشور طی روزها و ماه‌های آینده از اهمیت بالایی برخوردار است.

از اجرایی شدن روند تبادل زندانیان و آزادسازی منابع ارزی ایران، برگزاری نشست فصلی شورای حکام آژانس و سررسید موعد رفع تحریم‌های موشکی در ۱۸ اکتبر گرفته تا گمانه‌ها پیرامون از سرگیری روند مذاکرات رفع تحریم‌ها، سفر رئیس جمهور به نیویورک، سالگرد اغتشاشات سال گذشته و پایان ضرب‌الاجل ایران به دولت عراق در خصوص گروهک‌های تروریستی مقیم اقلیم کردستان از جمله مهم‌ترین این موضوعات هستند.

گرچه در ظاهر هر یک از این موارد مربوط به حوزه خاصی است اما نوع نگاه غربی‌ها به موضوعات مرتبط با ایران و اصرار آنها به خلط این مباحث با هدف تاثیرگذاری متقابل هر یک بر دیگری، عملا این گزاره را تصدیق می‌‌کند که گرچه آنها به دلایل متعدد در عموم این موارد ناگزیر به پذیرش خواسته‌های جمهوری اسلامی شده‌اند، اما همچنان حاضر به تغییر خوی مداخله‌گر خود نیستند.

مروری گذرا بر حوادث و تحولات یک‌سال گذشته به وضوح بر این تحلیل صحه می‌گذارد که ایالات متحده و متحدین اروپایی‌اش، در تقابل با ملت ایران به نقطه‌ای رسیده‌اند که برای حفظ آبرو و پرستیژ هم که شده، چاره‌ای جز هیاهو و پروپاگاندا در ظاهر و پذیرش روندهای مطلوب ایران در پرونده‌های مختلف ندارند.

غربی‌ها در شهریور سال گذشته و پس از گذشت حدود ده ماه از آغاز مذاکرات رفع تحریم‌ها، در حالی با وجود نهایی شدن مذاکرات و متن موسوم به «سند سپتامبر»، به بهانه برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره، روند گفتگوها را متوقف کردند که در واقع مترصد نتایج پروژه آشوب و براندازی در ایران بودند.

آنها از اجرای این پروژه که با سنگین‌ترین لجستیک رسانه‌ای و طراحی‌های اطلاعاتی-عملیاتی همراه بود و همچنین طرح ادعاهای دروغی در خصوص مشارکت ایران در جنگ اوکراین به نفع روسیه، دستِ‌کم دو نتیجه را انتظار داشتند تا از پی آن دست پایین خود در مذاکرات را به دست بالا تبدیل کنند:

اول؛ شکاف و دوقطبی داخلی که منجر به کاهش سرمایه اجتماعی نظام و تضعیف حاکمیت شود.

دوم؛ انزوای ایران در جامعه بین‌المللی که منجر به پذیرش اجباری زیاده‌خواهی‌های غرب شود.

در میانه راه اما، به مرور مشخص شد که اروپا و آمریکا مجددا درباره ایران دچار اشتباه محاسباتی شده و سناریوی آنها نتیجه مطلوبشان را در پی نخواهد داشت، از همین رو ابتدا ایالات متحده و بعد برخی سران اروپایی ارسال پیام‌هایی با مضمون بازگشت به میز مذاکرات را از سر گرفتند.

این عقب‌نشینی در حالی بود که جمهوری اسلامی ایران در این مدت نه تنها مولفه‌های قدرت خود را به مدد مقاومت، هوشمندی و انسجام ملی، بیش از پیش تقویت کرد، بلکه در حوزه سیاست خارجی نیز تحرکات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ایِ منحصربه‌فردی انجام داد که پروژه انزوا را با شکست مواجه ساخت.

تن دادن آمریکایی‌ها به توافق‌نامه تبادل زندانیان و آزادسازی منابع ارزی که آشکارا خشم جریان‌های ضدانقلاب و برانداز را در پی داشت و پذیرش ادامه مذاکرات رفع تحریم‌ها مبتنی بر سند سپتامبر، از اولین نتایج عملیاتی این روند بود.

با این وجود؛ در شرایط مذکور، اتاق فکرهای غربی-صهیونیستی از چند ماه پیش تصمیم گرفتند دستِ‌کم سه موضوع را به ابزاری برای تشدید فشارهای جدید به ایران تبدیل کنند:

اول؛ سالگرد اغتشاشات سوژه مناسبی بود تا غربی‌ها هم در عرصه سیاسی، هم میدانی و هم رسانه‌ای به بازتولید آشوب و ناامنی بپردازند. حجم گسترده تجهیز عناصر تروریستی در داخل به انواع سلاح‌های سرد و گرم با هدف کشته‌سازی، تولیدات پرحجم رسانه‌ای در شبکه‌های فارسی‌زبان معاند با هدف تحریک افکار عمومی و موضع‌گیری‌های مداخله‌جویانه مقامات اروپایی-آمریکایی مانند آنچه در طرح قانون مهسا یا منع ورود آیت‌الله رئیسی به نیویورک با هدف القاء هماوردی جهانی علیه ایران صورت گرفت، نمونه‌هایی از این دست هستند.

دوم؛ نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سوژه دیگری بود که به زعم غربی‌ها فرصت مغتنمی در این راستا به شمار می‌آمد. آنها که به‌دلیل قدرت بازدارندگی و پاسخ‌دهی ایران از یک سو و شکست پروژه انزوا از سوی دیگر قادر به صدور قطع‌نامه ضدایرانی نبودند، با صدور سه بیانیه جداگانه، کوشیدند ضمن حفظ پرستیژ خود، ایران را نزد افکار عمومی جهانی عنصری نامطلوب جلوه دهند.

سوم؛ پایان سال هشتم برجام و رفع خودکار تحریم‌های موشکی و هسته‌ای در ۱۸ اکتبر سال‌جاری وفق بندهای غروب آفتاب توافق برجام و قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، موضوع دیگری بود که به ویژه اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی در تلاشی از سر استیصال خواستند از آن علیه ایران بهره‌برداری تبلیغاتی کنند و لذا بیانیه‌ای با مضمون مخالفت با این موضوع صادر کردند، غافل از اینکه این بیانیه نه تنها اثر حقوقی موثری در رفع خودکار این تحریم‌ها ندارد بلکه مهر تاییدی بر نقض برجام از سوی اروپایی‌ها خواهد بود.

از پس این تحولات، دستِ‌کم می‌توان درباره دو گزاره به قطعیت رسید؛

نخست اینکه؛ در ماهیت بحران‌زیست و خوی متجاوز و مداخله‌گر نظام سلطه، هیچ تغییری حاصل نشده و چنانچه ذات لیبرال-سرمایه‌داری حکم می‌کند، هر جا و هر زمانی که منفعتش ایجاب کند و بتواند، از انواع ابزارهای خود برای خلق بحران و تشدید فشار بر دیگران استفاده می‌کند.

دوم اینکه؛ غرب هر جا و هر زمان که برایش صرف نکند یا از خلق بحران و فشار چیزی عایدش نشود، ناگزیر به مذاکره رو می‌آورد و در این روش هم اگر زورش نرسد ناگزیر به خواست طرف مقابل تن می‌دهد.

ناگفته پیداست؛ فارغ از شرایط رو به افول نظام لیبرال-سرمایه‌داری به رهبری آمریکا در نظم جدیدی که در حال شکل‌گیری در عرصه روابط بین‌الملل است، مشخصا واشینگتن گرچه ماهیت مداخله‌جویانه‌اش تغییری نکرده و در فضای رسانه‌ای-تبلیغاتی می‌کوشد پرستیژ خود را حفظ کند اما چنانچه در پرونده‌های مختلف مشهود است چاره‌ای جز پذیرش قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی در نظام بین‌الملل ندارد.

این گزاره، شاهدی روشن بر همان منطقی است که رهبر حکیم انقلاب بر اساس آن فرمودند؛ اگر به قله برسیم، دشمنی دشمنان با ما پایان خواهد یافت.                                 


نورنیوز
اخبار مرتبط
شهریورماه 1402/ کوه ضدانقلاب باز هم موش زایید!
دوشنبه 1403/01/06 ساعت 17:57
نورنیوز بررسی کرد؛
شهریورماه 1402/ کوه ضدانقلاب باز هم موش زایید!
دشمنان ملت ایران با وجود سرمایه‌گذاری کم‌سابقه و گسترده برای ایجاد اغتشاش در سالگرد آغاز اغتشاشات سال گذشته، به دو دلیل مهم از جمله «فقدان ظرفیت، انسجام درونی و اعتبار» و همچنین «عدم وجود زمینه اجتماعی در داخل کشور»، کاملا شکست خورد و نتوانست اهداف خود را برآورده کند.
شهریورماه 1402 / مشق رسانه از روی دست سیاست
دوشنبه 1403/01/06 ساعت 11:12
نورنیوز زوایای سیاسی و رسانه‌ای «قانون مهسا» را بررسی کرد؛
شهریورماه 1402 / مشق رسانه از روی دست سیاست
رفتار آمریکایی‌ها گواهی می‌دهد که آنها معمولا در همان لحظاتی که در اتاق پذیرایی، برای نهایی‌سازی توافقات مستقیم و غیرمستقیم، با لبخند قهوه تعارف می‌کنند در آشپزخانه دیگ تنشی تازه را برای فردا بار می‌گذارند و در حالی که مهمانی هنوز به آخر نرسیده، عطر قهوه با بوی تند تنش در هم می‌آمیزد.
شهریورماه 1402/ قله کجاست، ماکجاییم؟
یکشنبه 1403/01/05 ساعت 15:50
نورنیوز بررسی کرد؛
شهریورماه 1402/ قله کجاست، ماکجاییم؟
تأکید رهبر معظم انقلاب در یک بازه زمانی 12‌ساله بر کلیدواژه‌های نمادینی چون «قله»، «دامنه» و «حرکت در مسیر»، علاوه بر اینکه محورهای راهبردی کشور را مشخص می‌کند، پرسش‌های قابل تأمل دیگری به دنبال دارد که بدون یافتن پاسخی برای آنها، درک عمق و مافی‌الضمیر مفاهیم یادشده ممکن و میسر نخواهد بود. کلیدی‌ترین سوال این است که چرا فقط وقتی به قله برسیم، دشمنی‌ها پایان خواهد یافت؟
پشت پرده مانور جنگ‌‌طلب‌ها روی سوژه نفوذ ایران در آمریکا
دوشنبه 1402/07/10 ساعت 14:31
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پرده مانور جنگ‌‌طلب‌ها روی سوژه نفوذ ایران در آمریکا
برداشت جریان‌های افراطی آمریکا، لابی صهیونیستی و گروه‌های ضدانقلاب این است که پس از اجرای توافق ایران و آمریکا برای مبادله زندانیان و آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران، احتمال شکل‌گیری توافق در مذاکرات رفع تحریم‌ها نیز افزایش یافته، لذا عزم خود را جزم کرده‌اند به هر شکل جلوی آن را بگیرند.
دلیل رویکرد متناقض «تعامل و مداخله» آمریکا در قبال ایران چیست؟
شنبه 1402/07/01 ساعت 11:24
دلیل رویکرد متناقض «تعامل و مداخله» آمریکا در قبال ایران چیست؟
واشینگتن گرچه ماهیت مداخله‌جویانه‌اش تغییری نکرده و در فضای رسانه‌ای-تبلیغاتی می‌کوشد پرستیژ خود را حفظ کند اما چنانچه در پرونده‌های مختلف مشهود است چاره‌ای جز پذیرش قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی در نظام بین‌الملل ندارد.
کوه ضدانقلاب باز هم موش زایید!
دوشنبه 1402/06/27 ساعت 17:54
نور ویدئو؛
کوه ضدانقلاب باز هم موش زایید!
دشمنان ملت ایران با وجود سرمایه‌گذاری کم‌سابقه و گسترده برای ایجاد اغتشاش در سالگرد آغاز اغتشاشات سال گذشته، به دو دلیل مهم از جمله «فقدان ظرفیت، انسجام درونی و اعتبار» و همچنین «عدم وجود زمینه اجتماعی در داخل کشور»، کاملا شکست خورد و نتوانست اهداف خود را برآورده کند.
چرا اقدامات ضدانقلاب برای بازتولید ناامنی شکست خورد؟
دوشنبه 1402/06/27 ساعت 14:28
چرا اقدامات ضدانقلاب برای بازتولید ناامنی شکست خورد؟
سه اقدام «فعالیت رسانه‌ای کم‌سابقه»، «پشتیبانی سیاسی مقامات ارشد غربی» و «سازمان‌دهی اوباش برای اقدامات مسلحانه و تخریبی»، برنامه اصلی دشمن برای ایجاد ناامنی در کشور در سالگرد اغتشاشات بود که بدلیل «فقدان ظرفیت، انسجام و اعتبار ضدانقلاب» و «نبود زمینه داخلی» کاملا شکست خورد.
نخست‌وزیر عراق: اجرای کامل توافق امنیتی با ایران را با جدیت ادامه می‌دهیم
جمعه 1402/06/17 ساعت 22:21
در پاسخ به سوال نورنیوز؛
نخست‌وزیر عراق: اجرای کامل توافق امنیتی با ایران را با جدیت ادامه می‌دهیم
السودانی: خود را موظف می‌دانیم که نگرانی‌های امنیتی تهران را از بابت جریان‌های تروریستی مستقر در اقلیم کردستان برطرف کنیم و به همین منظور تاکنون بیش از دویست میلیون دلار برای این موضوع هزینه کرده و بیش از سه هزار نیروی ارتش ملی را در سراسر مرزهای ایران و اقلیم مستقر کرده‌ایم.
نظرات

آخرین اخبار
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
بازار بورس چه زمانی بازگشایی می‌شود؟
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
جنجال بزرگ در فوتبال ایتالیا؛ سقوط اینتر در راه است؟
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است
سیل شدید در جنوب چین؛ تخلیه بیش از 200 نفر
گزارش هلال‌احمر: انجام 6003 عملیات در جنگ 40 روزه
مقام وزارت خارجه: تنگه هرمز بخشی از ابزار بازدارندگی ایران است