×
سیاسی
شناسه خبر : 151414
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/06/27 ساعت 15:21
رئیس‌جمهور وارد نیویورک شد/ رئیسی: انتظار داریم سازمان ملل صدای ملت‌ها باشد نه صدای قدرت‌ها

رئیس‌جمهور وارد نیویورک شد/ رئیسی: انتظار داریم سازمان ملل صدای ملت‌ها باشد نه صدای قدرت‌ها

رئیس‌جمهور در بدو ورود به نیویورک اظهار کرد: سازمان ملل متحد و مجمع عمومی این سازمان دارای ظرفیتی است که می‌توان سخن مردم ایران را در آن بیان کرد و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را تبیین کرد.

نورنیوز - گروه سیاست: آیت الله سید ابراهیم رئیسی به منظور شرکت در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل صبح دوشنبه به وقت محلی وارد فرودگاه "جان اف کِنِدی" نیویورک شد و مورد استقبال «محمد سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل و جمعی از دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.

رئیس‌جمهور در بدو ورود به نیویورک اظهار کرد: سازمان ملل متحد و مجمع عمومی این سازمان دارای ظرفیتی است که می‌توان سخن مردم ایران را در آن بیان کرد و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را تبیین کرد. از این فرصت استفاده می‌کنیم که صدای ملت ایران را به گوش جهانیان برسانیم؛ این صدا امروز رساتر از همیشه است چرا که سال گذشته پیروزی بزرگی را در مقابل جنگ شناختی و ترکیبی دشمن پشت سر گذاشتیم.

آیت‌الله رئیسی افزود: دشمن تصور می‌کرد با این تکانه‌ها درخت تنومند انقلاب اسلامی دچار مشکل می‌شود اما دشمن دچار اشتباه محاسباتی شد.

او با اشاره بر اینکه ملت بزرگ ایران در حق‌خواهی، عدالت‌خواهی و مبارزه با تبعیض و بی‌عدالتی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، بیان کرد: امیدوارم به عنوان نماینده ملت بزرگ ایران آنچه اقتضای این نمایندگی است را بیان کنم.

رئیس جمهور ایران بامداد دوشنبه ۲۷ شهریور به وقت تهران با بدرقه حجت الاسلام قمی نماینده مقام معظم رهبری، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور و جمعی از وزیران و اعضای هیئت دولت در صدر یک هیئت سیاسی عازم نیویورک شد تا برای دومین بار در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل شرکت کند.

رئیس جمهوری پیش از سفر به نیویورک روز یکشنبه با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار، رئیس جمهوری گزارشی از برنامه سفر خود ارائه کرد و رهبر انقلاب هم توصیه‌های لازم را بیان و برای رئیس جمهوری آرزوی موفقیت کردند.

رئیس جمهور پیش از عزیمت به نیویورک گفت: یکی از ارکان سیاست جمهوری اسلامی تعامل با کشورهای جهان و سازمان های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و بین‌المللی است. ایران عضو سازمان ملل است و انتظار دارد که این سازمان نقش تعیین کننده در توسعه و امنیت و صلح و عدالت جهانی ایفا کند. تصمیم های سازمان ملل به دور از هرگونه تبعیض و بی عدالتی و بدون تأثیر پذیری از قدرت‌های بزرگ باشد.

رئیسی افزود: مقابله با امپراتوری رسانه‌ای دشمن در دستورکار است و در این سفر زبان گویای مردم ایران برای بیان حقایق به دولت‌ها و ملت‌ها خواهم بود. روابط دوجانبه در این سفر تقویت خواهد شد و با روسای کشورهایی که برای حضور در مجمع عمومی شرکت کرده‌اند دیدار و نشست های دو جانبه خواهیم داشت.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در این سفر نشستی با اصحاب رسانه برای تبیین مواضع جمهوری اسلامی خواهیم داشت تا پاسخگوی سوال های احتمالی خبرنگاران باشیم و نشستی هم با سیاستمداران برگزار خواهیم کرد.

او تأکید کرد: امیدوارم این سفر در جهت انجام ماموریتی که مردم به عهده دولت گذاشته اثر بخش باشد و دیدگاه ها و منویات رهبر معظم انقلاب را جامه عمل بپوشانیم و نظرات جمهوری اسلامی ایران را تبیین کنیم.

سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، دیدار با برخی از سران کشورها و سخنرانی در جمع ایرانیان مقیم، از جمله برنامه‌های رئیسی در این سفر خواهد بود.

رئیس جمهور همچنین در نشست‌هایی با گروه‌ها و افراد مرجع سیاسی، اجتماعی، مذهبی و رسانه‌ای در آمریکا به تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران خواهد پرداخت و به سوالات آنان پاسخ خواهد داد.

نشست‌های سالانه مجمع عمومی به‌عنوان مهم‌ترین رویداد بین‌المللی، فرصت مناسبی برای رایزنی‌های سیاسی بین‌المللی است که به دلیل حضور اکثر مقامات بلندپایه کشورهای جهان گفت‌وگوهای دوجانبه را نیز فراهم می‌کند.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل ۲۲ شهریور ماه در آستانه برگزاری هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در جمع خبرنگاران در نیویورک خطاب به رهبران جهان گفت: درخواست من از رهبران جهان روشن است، اکنون زمانی برای موضع گیری نیست. اکنون زمان بی‌تفاوتی یا عدم تصمیم نیست. اکنون، زمانی برای گرد هم آمدن به منظور پیدا کردن راه حل های واقعی و عملی است. زمان سازش و مصالحه برای فردای بهتر است. سیاست، دیپلماسی و رهبری موثر، مصالحه و سازش است.

گوترش تأکید کرد: جهان به اقدام نیاز دارد. ما در زمانی گرد هم خواهیم آمد که بشریت با چالش‌های بزرگی روبرو است. این چالش ها شامل بدتر شدن وضعیت اضطراری آب‌وهوا گرفته تا تشدید درگیری‌ها، بحران جهانی هزینه‌های زندگی، نابرابری‌های فزاینده و اختلالات فن‌آوری چشمگیر می شوند.

او تصریح کرد: با این حال، در مواجهه با همه اینها و موارد دیگر، اختلافات ژئوپلیتیکی ظرفیت ما را برای پاسخگویی تضعیف می کند. دنیای چند قطبی در حال ظهور است. چند قطبی شدن می تواند عاملی برای تعادل باشد اما همچنین می تواند منجر به تشدید تنش ها، پراکندگی و بدتر شدن آن شود.

دبیرکل سازمان ملل اضافه کرد: برای گرد هم آوردن جهان چندقطبی، به نهادهای چندجانبه اصلاح‌شده و قوی نیاز داریم که در منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین‌الملل تثبیت شده باشند. نهادهای چندجانبه امروزی که پس از جنگ جهانی دوم ایجاد شدند، قدرت و پویایی اقتصادی آن زمان را نشان می‌دهند.

اظهارات دبیرکل سازمان ملل در حالی است که گفته می‌شود سران و رهبران برخی کشورها از جمله چین، روسیه، فرانسه و حتی انگلیس در مجمع عمومی سازمان ملل حضور نخواهند یافت.

غیبت این دسته از رهبران و سران جهان نشان می‌دهد که اصلاحات در ساختار سازمان ملل متحد که به نظامی تحت سلطه غرب متهم است در دنیایی که امروز راه چندقطبی شدن را در پیش‌گرفته است، بیش از پیش ضروری است.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
3 صهیونیست در حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی زخمی شدند
وضعیت آب و هوا امروز 12 فروردین 1405+ وضعیت استانها
ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
سیزده‌ای به رنگ غیرت؛ از سبزه تا سرخِ لاله‌ها، پیمان دوباره با ایران
23 عملیات مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکا انجام شد
فعالیت 30 درصدی شعب بانک‌ها از 15 فروردین ماه
عراق به جام جهانی بعد از 40 سال صعود کرد
تجاوز به ایران، حمله به اقتصاد جهان
اف‑35 نیروی هوایی آمریکا سقوط کرد
شهادت 11 فعال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی
برگزاری دور پایانی مرحله پلی‌آف انتخابی جام‌جهانی 2026
آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی فعال شد
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است