×
سیاسی
شناسه خبر : 151414
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/06/27 ساعت 15:21
رئیس‌جمهور وارد نیویورک شد/ رئیسی: انتظار داریم سازمان ملل صدای ملت‌ها باشد نه صدای قدرت‌ها

رئیس‌جمهور وارد نیویورک شد/ رئیسی: انتظار داریم سازمان ملل صدای ملت‌ها باشد نه صدای قدرت‌ها

رئیس‌جمهور در بدو ورود به نیویورک اظهار کرد: سازمان ملل متحد و مجمع عمومی این سازمان دارای ظرفیتی است که می‌توان سخن مردم ایران را در آن بیان کرد و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را تبیین کرد.

نورنیوز - گروه سیاست: آیت الله سید ابراهیم رئیسی به منظور شرکت در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل صبح دوشنبه به وقت محلی وارد فرودگاه "جان اف کِنِدی" نیویورک شد و مورد استقبال «محمد سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل و جمعی از دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.

رئیس‌جمهور در بدو ورود به نیویورک اظهار کرد: سازمان ملل متحد و مجمع عمومی این سازمان دارای ظرفیتی است که می‌توان سخن مردم ایران را در آن بیان کرد و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را تبیین کرد. از این فرصت استفاده می‌کنیم که صدای ملت ایران را به گوش جهانیان برسانیم؛ این صدا امروز رساتر از همیشه است چرا که سال گذشته پیروزی بزرگی را در مقابل جنگ شناختی و ترکیبی دشمن پشت سر گذاشتیم.

آیت‌الله رئیسی افزود: دشمن تصور می‌کرد با این تکانه‌ها درخت تنومند انقلاب اسلامی دچار مشکل می‌شود اما دشمن دچار اشتباه محاسباتی شد.

او با اشاره بر اینکه ملت بزرگ ایران در حق‌خواهی، عدالت‌خواهی و مبارزه با تبعیض و بی‌عدالتی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، بیان کرد: امیدوارم به عنوان نماینده ملت بزرگ ایران آنچه اقتضای این نمایندگی است را بیان کنم.

رئیس جمهور ایران بامداد دوشنبه ۲۷ شهریور به وقت تهران با بدرقه حجت الاسلام قمی نماینده مقام معظم رهبری، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور و جمعی از وزیران و اعضای هیئت دولت در صدر یک هیئت سیاسی عازم نیویورک شد تا برای دومین بار در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل شرکت کند.

رئیس جمهوری پیش از سفر به نیویورک روز یکشنبه با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار، رئیس جمهوری گزارشی از برنامه سفر خود ارائه کرد و رهبر انقلاب هم توصیه‌های لازم را بیان و برای رئیس جمهوری آرزوی موفقیت کردند.

رئیس جمهور پیش از عزیمت به نیویورک گفت: یکی از ارکان سیاست جمهوری اسلامی تعامل با کشورهای جهان و سازمان های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و بین‌المللی است. ایران عضو سازمان ملل است و انتظار دارد که این سازمان نقش تعیین کننده در توسعه و امنیت و صلح و عدالت جهانی ایفا کند. تصمیم های سازمان ملل به دور از هرگونه تبعیض و بی عدالتی و بدون تأثیر پذیری از قدرت‌های بزرگ باشد.

رئیسی افزود: مقابله با امپراتوری رسانه‌ای دشمن در دستورکار است و در این سفر زبان گویای مردم ایران برای بیان حقایق به دولت‌ها و ملت‌ها خواهم بود. روابط دوجانبه در این سفر تقویت خواهد شد و با روسای کشورهایی که برای حضور در مجمع عمومی شرکت کرده‌اند دیدار و نشست های دو جانبه خواهیم داشت.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در این سفر نشستی با اصحاب رسانه برای تبیین مواضع جمهوری اسلامی خواهیم داشت تا پاسخگوی سوال های احتمالی خبرنگاران باشیم و نشستی هم با سیاستمداران برگزار خواهیم کرد.

او تأکید کرد: امیدوارم این سفر در جهت انجام ماموریتی که مردم به عهده دولت گذاشته اثر بخش باشد و دیدگاه ها و منویات رهبر معظم انقلاب را جامه عمل بپوشانیم و نظرات جمهوری اسلامی ایران را تبیین کنیم.

سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، دیدار با برخی از سران کشورها و سخنرانی در جمع ایرانیان مقیم، از جمله برنامه‌های رئیسی در این سفر خواهد بود.

رئیس جمهور همچنین در نشست‌هایی با گروه‌ها و افراد مرجع سیاسی، اجتماعی، مذهبی و رسانه‌ای در آمریکا به تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران خواهد پرداخت و به سوالات آنان پاسخ خواهد داد.

نشست‌های سالانه مجمع عمومی به‌عنوان مهم‌ترین رویداد بین‌المللی، فرصت مناسبی برای رایزنی‌های سیاسی بین‌المللی است که به دلیل حضور اکثر مقامات بلندپایه کشورهای جهان گفت‌وگوهای دوجانبه را نیز فراهم می‌کند.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل ۲۲ شهریور ماه در آستانه برگزاری هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در جمع خبرنگاران در نیویورک خطاب به رهبران جهان گفت: درخواست من از رهبران جهان روشن است، اکنون زمانی برای موضع گیری نیست. اکنون زمان بی‌تفاوتی یا عدم تصمیم نیست. اکنون، زمانی برای گرد هم آمدن به منظور پیدا کردن راه حل های واقعی و عملی است. زمان سازش و مصالحه برای فردای بهتر است. سیاست، دیپلماسی و رهبری موثر، مصالحه و سازش است.

گوترش تأکید کرد: جهان به اقدام نیاز دارد. ما در زمانی گرد هم خواهیم آمد که بشریت با چالش‌های بزرگی روبرو است. این چالش ها شامل بدتر شدن وضعیت اضطراری آب‌وهوا گرفته تا تشدید درگیری‌ها، بحران جهانی هزینه‌های زندگی، نابرابری‌های فزاینده و اختلالات فن‌آوری چشمگیر می شوند.

او تصریح کرد: با این حال، در مواجهه با همه اینها و موارد دیگر، اختلافات ژئوپلیتیکی ظرفیت ما را برای پاسخگویی تضعیف می کند. دنیای چند قطبی در حال ظهور است. چند قطبی شدن می تواند عاملی برای تعادل باشد اما همچنین می تواند منجر به تشدید تنش ها، پراکندگی و بدتر شدن آن شود.

دبیرکل سازمان ملل اضافه کرد: برای گرد هم آوردن جهان چندقطبی، به نهادهای چندجانبه اصلاح‌شده و قوی نیاز داریم که در منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین‌الملل تثبیت شده باشند. نهادهای چندجانبه امروزی که پس از جنگ جهانی دوم ایجاد شدند، قدرت و پویایی اقتصادی آن زمان را نشان می‌دهند.

اظهارات دبیرکل سازمان ملل در حالی است که گفته می‌شود سران و رهبران برخی کشورها از جمله چین، روسیه، فرانسه و حتی انگلیس در مجمع عمومی سازمان ملل حضور نخواهند یافت.

غیبت این دسته از رهبران و سران جهان نشان می‌دهد که اصلاحات در ساختار سازمان ملل متحد که به نظامی تحت سلطه غرب متهم است در دنیایی که امروز راه چندقطبی شدن را در پیش‌گرفته است، بیش از پیش ضروری است.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
پنجمین هشدار آمریکا برای سفر شهروندان خود به خاورمیانه
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ آتش سوزی و عقب نشینی کشتی‌های متخلف در تنگه هرمز
عربستان حمله به نفتکش خود در دریای سرخ را تأیید کرد
قیمت نفت به 96 دلار رسید
پیام تبریک حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
تولید نسل جدید داروی هدفمند درمان سرطان در ایران
دیدار رؤسای موساد و سیا پیش از شروع دوباره تجاوز به ایران
تردد 180 هزار زائر از مرز مهران در هفته نخست ماه صفر
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران