×
سیاسی
شناسه خبر : 151158
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/06/22 ساعت 08:43
ادعای خصمانه صدراعظم آلمان علیه برنامه هسته‌ای ایران

ادعای خصمانه صدراعظم آلمان علیه برنامه هسته‌ای ایران

صدراعظم آلمان با ادعای تلاش برای منع ایران از تولید اورانیوم با غنای بالا خواستار مشارکت جهانی در این موضوع شد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان در سخنانی خواستار مذاکرات بین‌المللی درباره خلع سلاح هسته‌ای شد و ادعا کرد که ممانعت از «تولید اورانیوم با غنای بالا» در ایران که می‌تواند به «تولید سلاح هسته‌ای» منجر شود، مهم‌ترین اقدام دوران جدید خلع‌سلاح هسته‌ای است.

صدراعظم آلمان همچنین خواستار مشارکت روسیه، آمریکا و چین در این فرایند شد و گفت که سلاح‌های هسته‌ای یک «تهدید برای بشریت» است، به همین دلیل است.

این سخنان صدراعظم آلمان همزمان با برگزاری نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صورت گرفته است. همزمان با برگزاری نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس با انتشار بیانیه‌ای مشترک مدعی شدند که ایران به تعهدات پیشین با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عمل نکرده است.

سه کشور اروپایی در بیانیه خود با طرح ادعاهایی خلاف واقع از تهران خواستند نسبت به نصب دوربین‌ها و تجهیزات نظارتی با آژانس همکاری لازم را دنبال کند.

انگلیس، فرانسه و آلمان همچنین ادعا کردند که ایران چندان به دنبال اجرای تعهدات درج شده در بیانیه مشترک ماه مارس با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست.

روز گذشته «میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین با انتشار تصاویری در حساب کاربری خود در توئیتر از آغاز نشست سپتامبر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داده بود. وی همچنین گفت: این نشست با سخنرانی آغازین «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال برگزاری است. نشست فصلی شورای حکام با حضور نمایندگان ۳۵ کشور عضو این شوراء در وین در حال برگزاری است و تا روز جمعه ادامه خواهد داشت.

گفته می‌شود در این نشست ۵ روزه مسائل مختلف درباره ایمنی هسته‌ای، اجرای توافقنامه پادمان و تقویت فعالیت‌های علمی و پژوهشی آژانس در دستور کار قرار دارد و مانند نشست‌های قبلی این شورا فعالیت‌های هسته‌ای در کره شمالی، سوریه و همچنین پیمان امنیتی اکوس بررسی می‌شود بررسی پادمان‌ها در منطقه غرب آسیا از مباحث جدیدی است که به دستورکار شورا اضافه شده است.

موضوع ایران هم یکی از سرفصل‌هایی است که طبق نشست‌های فصلی پیشین در دستور کار شورا اعلام شده و قرار است راستی آزمایی و بازرسی فعالیت‌های اتمی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و اجرای توافقنامه پادمان بررسی شود.

بنابر گزارش‌ها، با توجه به تعامل و همکاری مثبت بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در این نشست قرار نیست قطعنامه‌ای علیه ایران صادر شود.

روز گذشته همچنین «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین الملی انرژی اتمی در آغاز برگزاری نشست شورای حکام این نهاد بین المللی از آنچه مدعی «عدم پیشرفت» در ارائه توضیحات ایران پیرامون موارد ادعایی منشأ اورانیوم مشکوک شد، ادعای نگرانی کرد.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در این باره گفت که پس از سفر وی به تهران در ماه مارس (اسفند ماه سال گذشته)، امیدها برای دستیابی به موفقیت محقق نشده است.

بر اساس اعلام این رسانه، مدیرکل آژانس بین الملی انرژی اتمی مدعی شد که این نهاد تا زمان پاکسازی اورانیوم در مکان‌های اعلام نشده، نمی‌تواند «اطمینان دهد که برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح آمیز است».

«رافائل گروسی» در این ارتباط خطاب به دیپلمات‌ها مدعی شد: اگرچه گام‌های اولیه کوچکی برای بازگرداندن نظارت وجود داشت، متأسفم که هیچ پیشرفت دیگری حاصل نشده است! ایران هنوز باید توضیحات فنی معتبری را به آژانس (درباره وجود اورانیوم در دو سایت ورامین و تورقوزآباد) ارائه کند.

گروسی گفت: این مسائل پادمانی برجسته باید حل و فصل شوند تا آژانس در موقعیتی قرار گیرد که تضمین دهد برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح آمیز است. من از ایران می‌خواهم که به طور جدی و پایدار با آژانس در راستای اجرای تعهدات مندرج در بیانیه مشترک (صادره در سفر اسفند سال گذشته وی به تهران)، همکاری کند.


مهر
اخبار مرتبط
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دلیل تأخیر نشست کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی مشخص شد
سیسی، ترامپ را به مصر دعوت کرد/ترامپ:به مصر خواهم رفت
اعلام زمان‌ پرداخت باقی‌مانده معوقات متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ادعای جدید ترامپ در جلسه کابینه در مورد ایران
پایان جنگ و آغاز صلح؟!
ادعای تازه اسرائیل درباره زمان آتش بس غزه
بعید است ترامپ جایزه نوبل را بگیرد
بازگشت به زندگی یک محکوم به قصاص در آذربایجان غربی
صلحی میان دو طوفان؛ بازگشت نبرد از میدان جنگ به میدان سیاست
گزارش روزنامه هاآرتص درباره جزئیات توافق آتش‌بس غزه
نتانیاهو مدال نوبل صلح را به ترامپ داد!
دستگیری 32 جاسوس اسرائیلی در لبنان
پوتین: مسئله هسته‌ای ایران تنها از راه دیپلماسی قابل حل است
کریدور شمال–جنوب شتاب می‌گیرد+ جزئیات
فغانی در پلی‌آف انتخابی جام جهانی 2026 سوت می‌زند
آمریکا 29 نهاد مرتبط با ایران در کشورهای مختلف را تحریم کرد
واکنش ولایتی به توافق آتش‌بس غزه
ارمنستان: کریدور زنگزور وجود خارجی ندارد
سنگ اندازی جدید اسرائیل در مسیر صلح / مخالفت با آزادی رهبر فتح
خبر خوش وزیر نیرو درباره برق
بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص تلاش‌ها برای توقف نسل‌کشی در غزه
دیدار جدیدی بین پوتین و ترامپ در دستور کار نیست
رئیس مرکز ملی فضای مجازی: حکمرانی قانونمند دیجیتال ضرورت دارد
انفجار در بندرانزلی؛ مخزن سوخت در آتش سوخت
توضیح پوتین درباره سقوط هواپیمای آذربایجانی
آماده‌باش ایران برای دیدار حساس مقابل روسیه
آغاز فصل تازه روابط تهران–بلگراد
با انتشار عکسی از سوی کاخ سفید؛ ترامپ به نوبل صلح می رسد؟
حاجی میرزایی: مهم‌ترین عامل نجات‌بخش جامعه، احساس مسئولیت است
رویترز: مرحله اول عقب نشینی اسرائیل از فردا اجرا می شود
بازداشت عامل جنایت ساری در 24 ساعت
رژیم صهیونیستی به دنبال فریبکاری در توافق آتش بس است
حباب سکه 7 میلیون تومان شد
تصویب تحریم تسلیحاتی اسرائیل در پارلمان اسپانیا
تصویب اعتبار برای پرداخت بدهی های دارو و تجهیزات پزشکی
مسیر شگفت انگیز برنده نوبل شیمی
مدیرعامل روس اتم به تهران می‌آید
75 درصد بار وام ازدواج بر دوش 6 بانک بزرگ
نویسنده برجسته مجارستانی برنده نوبل ادبیات 2025
«یوز» چگونه تاریخ سینمای کودک ایران را زیر و رو کرد؟
نصرت الهی توطئه تجزیه کشور را ناکام گذاشت
صعود واترپلو ایران به نیمه‌نهایی رقابت‌های قهرمانی آسیا
واکنش اردوغان به آتش‌بس غزه
رئیس‌جمهور مصر: اراده صلح بر منطق جنگ پیروز شد
وزیر دفاع ونزوئلا: نسبت به تهدید آمریکا بی‌تفاوت نیستیم
جزئیات مهم توافق آتش‌بس از زبان عضو ارشد حماس
اشد مجازات برای قاتل کودک 10 ساله رشتی
نورنما |جذابیت‌های دنیا رو تو ایران ببین!
شمار شهدای غزه به 67 هزار و 194 نفر رسید
تعویق ساعت اجرای توافق آتش‌بس در غزه توسط صهیونیست‌ها
X
آگهی تبلیغاتی