×
سیاسی
شناسه خبر : 151152
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/06/22 ساعت 08:00
لایحه تحریم؛ هدیه‌ای که لندن برای نتانیاهو تدارک دیده است

لایحه تحریم؛ هدیه‌ای که لندن برای نتانیاهو تدارک دیده است

رژیم صهیونیستی با شهرک‌سازی‌های خشونت‌آمیز و سرکوب گسترده، زندگی را به کام فلسطینیان تلخ کرده است؛ اما در همین حال لندن در پی تصویب لایحه‌ای است که عملاً چراغ سبزی به کابینه نتانیاهو برای تداوم خشونت‌هاست.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: نشریه «میدل ایست آی» در نوشتاری به پافشاری لندن بر تصویب لایحه‌ای غیرقانونی پرداخته که برای رژیم صهیونیستی هدیه‌ای بزرگ، اما برای جایگاه بین‌المللی انگلیس یک آبروریزی تمام‌عیار خواهد بود: "جیمز کلورلی، وزیر خارجه انگلیس در سفر آتی خود به اسرائیل برای ایجاد ارتباطات تجاری، مانند یک قهرمان مورد استقبال بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل واقع خواهد شد. اما حقیقت این است که دولت انگلیس همین حالا هم تمامی خدمات ممکن را به تل‌آویو ارائه کرده است.

یکی از نمونه‌هایش، نقشه راه روابط دوجانبه اسرائیل-انگلیس است که کلورلی قبل از سفر نتانیاهو به لندن در ماه مارس آن را امضا کرد؛ سندی که اشغالگری اسرائیل را کاملاً نادیده گرفته و با وقاحت تمام از آن به عنوان «یک دموکراسی پررونق» یاد می‌کند. حالا هم که لایحه‌ای با نام‌گذری شنیع «فعالیت اقتصادی نهادهای عمومی (مسائل خارج از کشور)» در جریان است که چندی پیش در مجلس عوام انگلیس وارد مرحله بررسی توسط کمیته شد.

این لایحه در راستای تحقق یکی از اهداف مرکزی سیاست خارجه نتانیاهو است؛ یعنی جلوگیری از انزوای بین‌المللی اسرائیل با منع کردن نهادهای عمومی از پیروی از جنبش «بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل».

عجیب‌تر آنکه این لایحه مشخصاً به حفاظت ویژه از اسرائیل، کرانه باختری اشغالی و بلندی‌های جولان می‌پردازد. در نتیجه این لایحه نه تنها اسرائیل، بلکه قلمرو اشغالی فلسطین و بلندی‌های اشغالی جولان را هم از دسترس جنبش «بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل» دور نگه می‌دارد.

این لایحه با درآمیختن اسرائیل با مناطقی که از طریق حمله نظامی اشغال کرده، عملاً تعهدات سیاست خارجه انگلیس را زیر پا می‌گذارد.

انگلیس کشوری است که قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد را امضا کرده است؛ قطعنامه‌ای که همه کشورها بر اساس آن باید «میان قلمرو اسرائیل (سرزمین‌های اشغالی ۱۹۴۸) و مناطقی که از ۱۹۶۷ تا امروز اشغال کرده، تمایز قائل شوند.»

مصونیتی که در این لایحه به شهرک‌نشینان اعطا شده، عملاً تعهد انگلیس به سازمان ملل متحد را زیر سوال می‌برد. این لایحه در حالی در مجلس عوام انگلیس در حال پیشروی است که دولت ریشی سوناک که از لحاظ اخلافی و سیاسی فاسد است، به ماه‌های آخر خود نزدیک می‌شود.

به گزارش خبرنگاران بی‌بی‌سی، حتی مقامات سیاست خارجه دولت سوناک هم در نامه‌ای به او یادآوری کرده‌اند که تصویب این لایحه نه‌تنها تعهدات بین‌المللی انگلیس را نقض می‌کند، بلکه محکومیت حمله روسیه به اوکراین توسط لندن را هم بی‌معنی می‌کند. همچنین وکلای سیاست خارجه انگلیس به دولت این کشور هشدار داده‌اند که برخی مفاد این لایحه شدیداً تعهد انگلیس تحت قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت را نقض می‌کند.

با وجود همه این هشدارها، سوناک بر پیشبرد این لایحه پافشاری کرده و از هر حربه‌ای استفاده می‌کند تا آن را به تصویب پارلمان برساند.

پارلمان انگلیس در بررسی این لایحه از هیچ چهره فلسطینی دعوت نکرده، اما پای صحبت چندین چهره حامی اسرائیل نشسته است.

همچنین از شورای رهبری یهودیان برای صحبت درباره این لایحه دعوت شد، اما در مورد کمیته فلسطینیان بریتانیا این اتفاق نیفتاد.

این‌ها چراهای بزرگی هستند که دولت سوناک و پارلمان انگلیس باید درباره آن‌ها شفاف‌سازی کنند؛ ابهاماتی که نشان از تعصب و جانب‌داری مجلس عوام بریتانیا در حمایت از اسرائیل دارد.

علاوه بر این، هیچ مقام دفتر امور خارجه انگلیس هم برای توضیح درباره آسیب‌های این لایحه برای جایگاه بین‌المللی انگلیس به مجلس عوام دعوت نشده است.

درست است که هیچ دولتی اجازه نمی‌دهد به اختلافات درونی دامن زده شود، اما در نامه وکلای انگلیسی به دولت سوناک اشاره شده که روسیه، دشمن شماره یک حال حاضر غرب، می‌تواند از تصویب این لایحه استفاده کرده و محکومیت حمله خود به اوکراین را زیر سوال ببرد؛ پس چرا باز هم کک اعضای پارلمان انگلیس نمی‌گزد؟!

ظاهراً دولت انگلیس قصد ندارد این لایحه را بررسی کند و عزمش را برای تصویب چشم‌بسته آن جزم کرده است؛ لایحه‌ای که گرچه یک هدیه سیاسی بزرگ به نخست‌وزیر بداقبال اسرائیل است، اما آسیب‌های فراوانی برای وجهه انگلیس در مجامع بین‌المللی در پی خواهد داشت.

نتانیاهو با تشدید فشارها بر کرانه باختری و شهروندان فلسطین اشغالی عرصه را بر مردم این منطقه تنگ کرده و حتی در داخل اسرائیل هم اصلاحات قانونی را رقم زده که روز به روز او را بیشتر از قبل به یک دیکتاتور تمام‌عیار تبدیل می‌کند؛ اما دولت ریشی سوناک تصمیم گرفته لایحه‌ای را تصویب کند که برای اسرائیل یک پیام بیشتر ندارد: به سرکوب و شهرک‌سازی‌های غیرقانونی ادامه دهید و بدانید که برای خشونت‌هایتان مصونیت دارید!"


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
8 مزدور آمریکایی- صهیونی در همدان دستگیر شدند
نماینده مصری: آمریکا و اسرائیل مقاومت ایران را دست کم گرفتند
ترکیه: تجاوزها علیه ایران باید متوقف شود
هشدار اورژانس کشور: مصدومان را ناگهانی از زیر آوار خارج نکنید
هدف قرار گرفتن یک جنگنده رژیم صهیونیستی در آسمان ایران تایید شد
آسیب به 19 بنای تاریخی استان تهران در جنگ اخیر
دستگیری دو جاسوسی که موقعیت اماکن مهم را برای دشمن ارسال می کردند
حمله به سفارت آمریکا در بغداد با 2 پهپاد
حضور 30 خبرنگار خارجی در استان فارس برای پوشش جنگ
انهدام پدافند اسرائیل با موشک‌های حزب‌الله
تمدید پوشش بیمه‌ای برای بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت
اعلام جزئیات تماس تلفنی رؤسای جمهور ایران و مصر
مشاور ترامپ: تشدید تنش‌ها رژیم صهیونیستی را محو خواهد کرد
سفیر ایران: مشکل آمریکا، ایرانِ متحد و مقتدر است
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ حمله جنگنده های دشمن به شیراز ، یزد، اصفهان و قشم
مردم‌پایه شدن مقاومت؛ شرط پیروزی در نبرد اراده‌ها
یورگن هابرماس، فیلسوف آلمانی، در 96 سالگی درگذشت
دیدار سفیر ایران با اعضای تیم ملی فوتبال بانوان
تانکر ترکرز: بارگیری نفت در جزیره خارک عادی است
افزایش 23 درصدی قیمت بنزین در آمریکا
از فردا؛ هجدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر مجازی برگزار می شود
کالبدشکافی دلاریزه شدن اقتصاد ایران
تایید فروش بزرگترین بسته تسلیحات به تایوان توسط آمریکا
رم، وین و فرانکفورت در حمایت از ایران به‌پا خواستند
منزل دروازه‌بان تیم ملی فوتسال بمباران شد
قیمت مواد غذایی در آمریکا افزایش یافت
حمایت مردم منتقم ایران از نیروهای مسلح
آغاز طرح تماس با سالمندان تنهای پرخطر در تهران
پزشکیان: هر چه را ویران کرده‌اند، بهتر از قبل می‌سازیم
اجرای «پرستار داوطلب محله» در دستور کار قرار گرفت
مدارس غیردولتی به پرداخت حقوق معلمان طبق قرارداد ملزم شد
شورای نگهبان لایحه بودجه 1405 را مغایر شرع و قانون اساسی نشناخت
عراقچی تاکید کرد: ایران به هرگونه حمله علیه تأسیسات انرژی پاسخ خواهد داد
استرالیا میزان ذخایر انرژی اش را اعلام کرد/اوضاع وخیم است
اعتراف رسانه اسرائیلی به هدف قرار داده شدن بانک‌های آمریکایی در منطقه
هلال احمر: تاکنون به 160 مرکز بهداشتی- درمانی آسیب وارد شده است
تعلیق بخشی از محرومیت‌های چک برگشتی
شورای امنیت درباره تمدید مأموریت یوناما رأی‌گیری می‌کند
پسکوف: روسیه با ونزوئلا در تماس است
گزارش تصویری / مراسم دریا سالار شهید علی شمخانی در امامزاده صالح بن موسی الکاظم (ع)
دبیرکل کتائب سیدالشهدا عراق: خروج از غرب آسیا برای آمریکا پرهزینه خواهد بود
ترامپ دست به دامن چین شد
دیپلماسی همچنان بهترین راه برای حل‌وفصل تنش‌های کنونی است
77 امدادگر در حملات اسرائیل به لبنان شهید و مجروح شدند
سرنوشت نتانیاهو همچنان در هاله‌ای از ابهام
تداوم صادرات و واردات ️از مرزهای کرمانشاه
طومار حزب انگلیسی خطاب به استارمر برای توقف تجاوز علیه ایران
رادیو اسرائیل تایید کرد: ایران، مرکز و جنوب اسرائیل را موشک باران کرد
کرملین: نفت روسیه برای بازار جهانی ضروری است
قالیباف: پایگاه‌های آمریکایی از هیچ‌کس محافظت نمی‌کنند