×
سیاسی
شناسه خبر : 151150
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/06/22 ساعت 03:44
بیانیه ضد ایرانی فرانسه، آلمان و انگلیس همزمان با نشست شورای حکام

بیانیه ضد ایرانی فرانسه، آلمان و انگلیس همزمان با نشست شورای حکام

سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس با انتشار بیانیه‌ای مشترک به طرح ادعاهایی علیه ایران پرداختند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: همزمان با برگزاری نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس با انتشار بیانیه‌ای مشترک مدعی شدند که ایران به تعهدات پیشین با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عمل نکرده است.

سه کشور اروپایی در بیانیه خود با طرح ادعاهایی خلاف واقع از تهران خواستند نسبت به نصب دوربین‌ها و تجهیزات نظارتی با آژانس همکاری لازم را دنبال کند.

انگلیس، فرانسه و آلمان همچنین ادعا کردند که ایران چندان به دنبال اجرای تعهدات درج شده در بیانیه مشترک ماه مارس با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست.

روز گذشته «میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین با انتشار تصاویری در حساب کاربری خود در توئیتر از آغاز نشست سپتامبر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داده بود. وی همچنین گفت: این نشست با سخنرانی آغازین «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال برگزاری است. نشست فصلی شورای حکام با حضور نمایندگان ۳۵ کشور عضو این شوراء در وین در حال برگزاری است و تا روز جمعه ادامه خواهد داشت.

گفته می‌شود در این نشست ۵ روزه مسائل مختلف درباره ایمنی هسته‌ای، اجرای توافقنامه پادمان و تقویت فعالیت‌های علمی و پژوهشی آژانس در دستور کار قرار دارد و مانند نشست‌های قبلی این شورا فعالیت‌های هسته‌ای در کره شمالی، سوریه و همچنین پیمان امنیتی اکوس بررسی می‌شود بررسی پادمان‌ها در منطقه غرب آسیا از مباحث جدیدی است که به دستورکار شورا اضافه شده است.

موضوع ایران هم یکی از سرفصل‌هایی است که طبق نشست‌های فصلی پیشین در دستور کار شورا اعلام شده و قرار است راستی آزمایی و بازرسی فعالیت‌های اتمی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و اجرای توافقنامه پادمان بررسی شود.

بنابر گزارش‌ها، با توجه به تعامل و همکاری مثبت بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در این نشست قرار نیست قطعنامه‌ای علیه ایران صادر شود.

روز گذشته همچنین «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین الملی انرژی اتمی در آغاز برگزاری نشست شورای حکام این نهاد بین المللی از آنچه مدعی «عدم پیشرفت» در ارائه توضیحات ایران پیرامون موارد ادعایی منشأ اورانیوم مشکوک شد، ادعای نگرانی کرد.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در این باره گفت که پس از سفر وی به تهران در ماه مارس (اسفند ماه سال گذشته)، امیدها برای دستیابی به موفقیت محقق نشده است.

بر اساس اعلام این رسانه، مدیرکل آژانس بین الملی انرژی اتمی مدعی شد که این نهاد تا زمان پاکسازی اورانیوم در مکان‌های اعلام نشده، نمی‌تواند «اطمینان دهد که برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح آمیز است».

«رافائل گروسی» در این ارتباط خطاب به دیپلمات‌ها مدعی شد: اگرچه گام‌های اولیه کوچکی برای بازگرداندن نظارت وجود داشت، متأسفم که هیچ پیشرفت دیگری حاصل نشده است! ایران هنوز باید توضیحات فنی معتبری را به آژانس (درباره وجود اورانیوم در دو سایت ورامین و تورقوزآباد) ارائه کند.

گروسی گفت: این مسائل پادمانی برجسته باید حل و فصل شوند تا آژانس در موقعیتی قرار گیرد که تضمین دهد برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح آمیز است. من از ایران می‌خواهم که به طور جدی و پایدار با آژانس در راستای اجرای تعهدات مندرج در بیانیه مشترک (صادره در سفر اسفند سال گذشته وی به تهران)، همکاری کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این مقام آژانس با حضور در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از سخنرانی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، گفت که «عادی سازی» در موارد نقض توافقات هسته‌ای ایران در حال انجام است.

وی اضافه کرد که هرگونه توافق آینده میان جمهوری اسلامی ایران و غرب باید پیشرفت‌های هسته‌ای عظیم تهران در خصوص سانتریفیوژهای IR-۱ به IR ۲، IR-۴ و نیز سانتریفیوژهای IR-۶ و همچنین اورانیوم غنی شده ۳.۶۷ درصدی تا اورانیوم غنی شده ۶۰ درصدی در مقادیر زیاد را در نظر بگیرد.

وی با ابراز امیدواری پیرامون پیشرفت در مذاکرات میان ایران و غرب، گفت که بررسی و حل موارد اختلافی با ایران صرفاً بر اساس مبانی علمی ادامه خواهد یافت.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نبیه بری: عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مطرح نیست
حذف 4 صفر از پول ملی کلید خورد/رفع فیلتر تلگرام منوط به جزئیات توافق است
رشد بورس در نخستین روز هفته
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 17 آبان 1404
استراتژی بقا در عصر هوش مصنوعی
جزئیات تغییر در پرداخت کالابرگ الکترونیک
آزادی 14 زندانی جرائم غیر عمد در ایام فاطمیه با کمک خیران
4 شهر خوزستان در وضعیت بنفش
آخرین جزئیات از آزمون استخدامی قوه قضاییه
قاتل فراری کرمانشاه در تهران دستگیر شد
واکنش مشاور وزیر آموزش و پرورش به «کاهش سن ورود به مدرسه»
مذاکرات کابل-اسلام‌آباد در نشست «استانبول» بی‌نتیجه ماند
13 میلیون ایرانی در حوزه استخراج غیرمجاز رمز ارز فعال هستند
گالیاردی جانشین احتمالی قلعه نویی پس از 2026
کاشف ساختار مارپیچ دوگانه دی‌ان‌ای در گذشت
آغاز سکوت انتخاباتی در عراق
رودخانه تجارت، میان دو دل شرقی
دبیرکل ناتو: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای ندارد
قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی امروز شنبه17 آبان 1404 + جدول
جزئیات تازه از پرونده قتل در اداره مخابرات فرودگاه امام(ره)
تجاوز دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
کارگردان سریال های تلویزیونی درگذشت + آثار
راز مرگ دو ایرانی در آتش‌سوزی ریچموندهیل فاش شد؛ دستگیری دو مظنون اهل تورنتو
تهران؛ پایتختی که شب‌ها آب ندارد!
منشأ آلودگی هوای جنوب تهران چیست؟
آمریکا کنترل ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را به دست می‌گیرد
طرح اصلاح سهمیه‌های کنکور را هنوز دریافت نکردیم
آب؛ سرمایه‌ای برای زندگی مسئولیتی برای همگان
گروسی: درگیری هسته‌ای یک رویداد محتمل است
پیروزی کمپین «ممدانی»
آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از امروز + جزئیات مبالغ و شرایط پرداخت
رونمایی یمن از یک دستاورد امنیتی بزرگ
برنامه مسابقات ورزشکاران ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
احضار مدیرعامل و مدیران پرسپولیس به کمیته اخلاق
جزئیات جدید تغییرات در قوانین بازنشستگی در قانون برنامه هفتم پیشرفت+جدول
استقبال حماس از صدور حکم بازداشت 37 مقام صهیونیست در ترکیه
ترامپ: برگزاری نشست گروه 20 در آفریقای جنوبی ننگین است
سازمان ملل خواستار بازگشایی همه گذرگاه‌های غزه شد
منشور کوروش راهنمای حکمرانی
واکنش سفارت ایران در مکزیک به دروغ بزرگ رسانه آمریکایی
رمزگشایی اعتراف ترامپ
برنامه مسابقات فوتبال و والیبال امروز + ساعت بازی تراکتور
وزیر خارجه عراق:‌ به روابط خود با ایران احترام می‌گذاریم
هشدار بی‌سابقه نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی از نابودی صهیونیسم
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 17 آبان+ وضعیت استان ها
تحویل جسد اسیر صهیونیست به صلیب سرخ در جنوب غزه
میلیونرها در کدام کشورها هستند؟
چرا باید ورزش در میانسالی متفاوت باشد؟
هوش مصنوعی در مراقبت از چشم
امید به درمان نارسایی قلبی با سلول‌های بنیادی
X
آگهی تبلیغاتی