×
سیاسی
شناسه خبر : 151150
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/06/22 ساعت 03:44
بیانیه ضد ایرانی فرانسه، آلمان و انگلیس همزمان با نشست شورای حکام

بیانیه ضد ایرانی فرانسه، آلمان و انگلیس همزمان با نشست شورای حکام

سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس با انتشار بیانیه‌ای مشترک به طرح ادعاهایی علیه ایران پرداختند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: همزمان با برگزاری نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس با انتشار بیانیه‌ای مشترک مدعی شدند که ایران به تعهدات پیشین با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عمل نکرده است.

سه کشور اروپایی در بیانیه خود با طرح ادعاهایی خلاف واقع از تهران خواستند نسبت به نصب دوربین‌ها و تجهیزات نظارتی با آژانس همکاری لازم را دنبال کند.

انگلیس، فرانسه و آلمان همچنین ادعا کردند که ایران چندان به دنبال اجرای تعهدات درج شده در بیانیه مشترک ماه مارس با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست.

روز گذشته «میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین با انتشار تصاویری در حساب کاربری خود در توئیتر از آغاز نشست سپتامبر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داده بود. وی همچنین گفت: این نشست با سخنرانی آغازین «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال برگزاری است. نشست فصلی شورای حکام با حضور نمایندگان ۳۵ کشور عضو این شوراء در وین در حال برگزاری است و تا روز جمعه ادامه خواهد داشت.

گفته می‌شود در این نشست ۵ روزه مسائل مختلف درباره ایمنی هسته‌ای، اجرای توافقنامه پادمان و تقویت فعالیت‌های علمی و پژوهشی آژانس در دستور کار قرار دارد و مانند نشست‌های قبلی این شورا فعالیت‌های هسته‌ای در کره شمالی، سوریه و همچنین پیمان امنیتی اکوس بررسی می‌شود بررسی پادمان‌ها در منطقه غرب آسیا از مباحث جدیدی است که به دستورکار شورا اضافه شده است.

موضوع ایران هم یکی از سرفصل‌هایی است که طبق نشست‌های فصلی پیشین در دستور کار شورا اعلام شده و قرار است راستی آزمایی و بازرسی فعالیت‌های اتمی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و اجرای توافقنامه پادمان بررسی شود.

بنابر گزارش‌ها، با توجه به تعامل و همکاری مثبت بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در این نشست قرار نیست قطعنامه‌ای علیه ایران صادر شود.

روز گذشته همچنین «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین الملی انرژی اتمی در آغاز برگزاری نشست شورای حکام این نهاد بین المللی از آنچه مدعی «عدم پیشرفت» در ارائه توضیحات ایران پیرامون موارد ادعایی منشأ اورانیوم مشکوک شد، ادعای نگرانی کرد.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در این باره گفت که پس از سفر وی به تهران در ماه مارس (اسفند ماه سال گذشته)، امیدها برای دستیابی به موفقیت محقق نشده است.

بر اساس اعلام این رسانه، مدیرکل آژانس بین الملی انرژی اتمی مدعی شد که این نهاد تا زمان پاکسازی اورانیوم در مکان‌های اعلام نشده، نمی‌تواند «اطمینان دهد که برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح آمیز است».

«رافائل گروسی» در این ارتباط خطاب به دیپلمات‌ها مدعی شد: اگرچه گام‌های اولیه کوچکی برای بازگرداندن نظارت وجود داشت، متأسفم که هیچ پیشرفت دیگری حاصل نشده است! ایران هنوز باید توضیحات فنی معتبری را به آژانس (درباره وجود اورانیوم در دو سایت ورامین و تورقوزآباد) ارائه کند.

گروسی گفت: این مسائل پادمانی برجسته باید حل و فصل شوند تا آژانس در موقعیتی قرار گیرد که تضمین دهد برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح آمیز است. من از ایران می‌خواهم که به طور جدی و پایدار با آژانس در راستای اجرای تعهدات مندرج در بیانیه مشترک (صادره در سفر اسفند سال گذشته وی به تهران)، همکاری کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این مقام آژانس با حضور در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از سخنرانی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، گفت که «عادی سازی» در موارد نقض توافقات هسته‌ای ایران در حال انجام است.

وی اضافه کرد که هرگونه توافق آینده میان جمهوری اسلامی ایران و غرب باید پیشرفت‌های هسته‌ای عظیم تهران در خصوص سانتریفیوژهای IR-۱ به IR ۲، IR-۴ و نیز سانتریفیوژهای IR-۶ و همچنین اورانیوم غنی شده ۳.۶۷ درصدی تا اورانیوم غنی شده ۶۰ درصدی در مقادیر زیاد را در نظر بگیرد.

وی با ابراز امیدواری پیرامون پیشرفت در مذاکرات میان ایران و غرب، گفت که بررسی و حل موارد اختلافی با ایران صرفاً بر اساس مبانی علمی ادامه خواهد یافت.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از 100 درصد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 5 مهر + جدول
سایپا پیش‌فروش جدید خود را از امروز کلید زد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
پزشکیان: درخواست آمریکا غیرقابل قبول است
صعود والیبال بلغارستان به فینال قهرمانی جهان
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی: مقاومت مایه افتخار همه جهان اسلام است
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
واکنش حماس به سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
شهادت دو مأمور پلیس استان مرکزی در درگیری با سارقان مسلح
انفجار در مرکز داده کره‌جنوبی و اختلال در صدها سیستم دولتی + عکس
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
X
آگهی تبلیغاتی