×
فرهنگی
شناسه خبر : 151102
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/06/21 ساعت 12:10
جلسه دادرسی حقوقی جمشید شارمهد در دادگاه ویژه روابط بین‌الملل تهران برگزار شد

جلسه دادرسی حقوقی جمشید شارمهد در دادگاه ویژه روابط بین‌الملل تهران برگزار شد

جلسه دادرسی حقوقی جمشید شارمهد در دادگاه حقوقی ویژه روابط بین‌الملل تهران به ریاست قاضی حسین زاده برگزار شد.

نورنیوز - گروه جامعه: جلسه دادرسی حقوقی جمشید شارمهد سرکرده گروهک تروریستی تندر به ریاست قاضی حسین زاده در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی ویژه روابط بین‌الملل تهران مجتمع قضایی شهید بهشتی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه قاضی حسین زاده گفت: جلسه دادگاه حقوقی رسیدگی به دعوای بالغ بر ۱۲۰ خواهان نسبت به دولت آمریکا و جمشید شارمهد و خواسته و مطالبه مدنی ناشی از اقدامات تروریستی به ویژه موضوع پرونده حاضر، ناظر بر بمب‌گذاری در حسینیه وصال شیراز که منجر به شهادت ۱۴ نفر و زخمی و جانباز شدن حدود ۲۰۰ نفر از هموطنان شد، برگزار می‌شود.

او افزود: دادگاه حاضر به عنوان تنها دادگاه صالح از حیث حقوقی واجد صلاحیت رسیدگی به دعوای مطروحه خواهان‌ها نسبت به دولت آمریکا است. براساس قانون صلاحیت محاکم، قانون مقابله با نقض حقوق بشر و نیز قوانین موضوعه دیگر از جمله قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و قانون الزام به جبران خسارت ناشی از اقدامات تروریستی دولت آمریکا در منطقه، صلاحیت تام و کامل در رسیدگی به اقدامات تروریستی اشخاص حقیقی و حقوقی و دولت‌های متخاصمی که نسبت به اتباع ایرانی انجام می‌دهند برعهده این دادگاه است و بنا به قوانین موجود این دادگاه به موضوع پرونده ورود کرده و به آن رسیدگی می‌کند.

قاضی حسین زاده در ادامه بیان کرد: موضوع پرونده حاضر مربوط به شهادت عده‌ای از هموطنان بی‌گناه و مجروح شدن عده کثیری از عزیزان در حسینیه وصال شیراز است که پس از این اقدام تروریستی، جمشید شارمهد به عنوان رئیس گروهک تروریستی تندر در قالب یک بیانیه که رسانه‌ای هم شده است به صراحت مسئولیت آن را برعهده گرفت. علاوه بر این متهم در نزد ضابطان نسبت به پذیرش این اقدام و پشتیبانی لجستیک و مالی از این اقدام اقرار کرده است. 

قاضی خطاب به متهم با اشاره به اینکه این پرونده حقوقی بوده و بعد کیفری ندارد گفت: این پرونده دادخواهی خانواده‌هایی است که عزیزان آن‌ها در عملیات‌های تروریستی منتسب به گروهک تندر زیر نظر شما شهید، مجروح و یا جانباز شده‌اند. 

قاضی حسین زاده در این بخش از دادگاه سوالاتی را از متهم شارمهد در رابطه با حادثه تروریستی حسینیه وصال شیراز، آتش‌سوزی هتل جهان و ملاقات او با افسر اطلاعاتی و جاسوسی آمریکا مطرح کرد و به او فرصت دفاع داد. متهم شارمهد نیز در ادامه جلسه به دفاع از خود پرداخت و گفت: طراح عملیاتی این کار مجید راستگو بود و اولین بار آن را در تشکیلات مطرح و به تصویب رسید. پس از انجام عملیات، تشکیلات مسئولیت آن را پذیرفت و من به عنوان مسئول تشکیلات آن را اعلام کردم و مسئولیت آن را پذیرفتم. 

در بخش دیگری از داگاه قاضی از وکلای شکات (خانواده شهدا و آسیب دیدگان حادثه تروریستی حسینیه رهپویان وصال شیراز) دعوت کرد تا مطالب خود را ارائه دهند.

یکی از وکلا در این جلسه دادرسی گفت: تعداد شهدای بمب‌گذاری حسینیه وصال شیراز ۱۴ نفر است که از این تعداد ۱۲ خانواده به ما تفویض وکالت کردند و یک نفر از این شهدا اتباع غیر ایرانی بوده است. جمع زیاد دیگری هم دچار جراحت‌ها و آسیب‌های جسمی شدید شده‌اند.

این وکیل دادگستری در ادامه بیان کرد: پس از وقوع  حادثه تروریستی حسینیه وصال شیراز جمشید شارمهد از طریق شبکه اطلاع‌رسانی که در اختیار داشت مسئولیت این حادثه را برعهده گرفت و اعلام کرد موضوع فقط به این مورد ختم نمی‌شود بلکه اقدامات بیشتری انجام خواهد شد.

وکیل خانواده ها و اولیای دم ادامه داد: امریکا به صورت رسمی از گروهک تروریستی تندر حمایت کرده و مقر این گروهک تروریستی در کشور آمریکا بوده است. بارها از طریق اینترپل تروریستی بودن این گروهک به آمریکا اطلاع داده شده اما نه تنها تمهیداتی درباره جلوگیری از اقدامات این گروهک انجام نشده بلکه مورد حمایت نیز قرار گرفته اند.

وکیل دیگر شکات اظهار کرد: آتش‌سوزی هتل جهان زمانی رخ داد که متهمان این حادثه در هتل مشغول به ساخت بمب برای انجام اقدام تروریستی در نمایشگاه کتاب و حوزه علمیه بودند.

او در ادامه درباره نقش دولت آمریکا و حامیان آن در وقوع حوادث تروریستی در ایران، افزود: تامین مالی این اقدامات تماماً برعهده دولت آمریکا بوده و هزینه‌های هنگفتی به عواملشان در ایران پرداخت کرده‌اند.

قاضی حسین زاده در پایان جلسه دادگاه گفت: ابلاغیه حضور برای تمامی خواندگان در خارج از کشور ارسال و نامبردگان اعم از دولت آمریکا و مسئولان آن نه لایحه‌ای ارسال و نه وکیلی انتخاب کرده‌اند لذا دادگاه با لحاظ مقررات تشکیل و پس از بررسی دلایل، تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهد کرد.


مرکز رسانه قوه قضائیه
نظرات

آخرین اخبار
بازگشایی سینماها و برنامه جدید اکران فیلم‌ها
سخنگوی وزارت خارجه چین: ناتو روایت «تهدید چین» را بزرگنمایی می‌کند
نبرد غول‌های اروپا در جام جهانی 2026؛ اسپانیا به دیوار آهنی بلژیک رسید
تغییر رویکرد در واشنگتن؛ تمرکز بر دیپلماسی به جای افزایش حملات علیه ایران
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون جمعه 19 تیر ماه +جدول پخش
نورنما | روی دوش زائران نجف و کربلا
بدرقه تاریخی رهبر شهید نشان‌دهنده ابطال محاسبات دشمن و استمرار راه مقاومت
عاشورا؛ حماسه ماندگار تاریخ
ازسرگیری پروازهای فرودگاه مشهد
جزئیات جدید بیمه سلامت/ کدام دهک ها رایگان شدند؟+ اعلام نرخ حق بیمه دهک‌های ششم تا دهم
چرا آمریکا نمی‌تواند از نوسانات قیمت نفت فرار کند؟
افت تولید جهانی گندم و رشد تولید ایران در سال 2026
بمب نقل‌وانتقالات پرسپولیس؛ مهدی ترابی یک قدم تا امضای قرارداد
کارشکنی دولت آمریکا در دیدار نماینده شهردار نیویورک با سفیر ایران در سازمان ملل
جام جهانی 2026 | برنامه بازی‌های امشب جمعه 19 تیر
قدردانی سفیر ایران در بغداد از مردم عراق
جزئیات حمایت دولت از خانواده شهدا و جانبازان جنگ های 12 روزه و رمضان
پیام تقدیر امیر حاتمی از ملت ایران؛ تشییع رهبر شهید به نماد وحدت ملی تبدیل شد
آمار جدید ثبت نام زوار اربعین در سامانه سماح
جزئیات برنامه جدید وزارت میراث برای توسعه صنایع‌دستی و اشتغال هنرمندان
پیام قدردانی پزشکیان از دولت و ملت عراق
ثبت دومین ژوئن گرم تاریخ جهان؛ کاهش بی‌سابقه وسعت یخ‌های قطبی
ترکیه اس-400های روسیه را به کشورهای خلیج فارس فروخت
نورنما | زیارت آخر یار خراسانی
آیا چین برنده پنهان جنگ ایران و آمریکا است؟
پیگیری جدی مجلس برای واردات پنل خورشیدی جهت تامین برق صنایع
تصمیم جنجالی ترامپ؛ برکناری اعضای کمیسیون انتخابات آمریکا خبرساز شد
بلوچستان دوباره شعله‌ور شد؛حمله مرگبار به منزل رهبر محلی حزب مردم پاکستان
فرمانده کل سپاه: پیوند ولایت و مردم بار دیگر به جهان نشان داده شد
تصویر جدید ایران پس از وداع و تشییع
تردد روان در محورهای شمالی؛ ترافیک سنگین در آزادراه کرج-تهران
عضو کمیسیون بهداشت مجلس: ارتقای شبکه توزیع دارو باید در اولویت قرار گیرد
چرا برتری هوایی آمریکا مقابل استراتژی «اختلال» ایران ناکام ماند؟
مدیرعامل برق تهران: از نیمه تیر تا نیمه مرداد حساس‌ترین دوره مصرف برق است
زاخارووا: اجلاس ناتو برای زلنسکی ناامیدکننده و تحقیرآمیز بود
جزئیات جدید ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره داوطلبان کنکور
آماده روزهای داغ باشید؛ موج گرما به 24 استان می‌رسد
نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی
کالابرگ کدام سرپرستان خانوار فردا شارژ می‌شود؟
جزئیات مصوبه جدید دولت برای حقوق بازنشستگان 1405+ نحوه محاسبه
شروع امتحانات پایان نیمسال تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد
آخرین مهلت ثبت نمرات دانش‌آموزان پایه نهم جهت صدور برگه هدایت تحصیلی
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
سفیر یمن: تشییع میلیونی شهید امت نماد اقتدار ایران بود
گوشزد نتانیاهو به ترامپ درباره اظهارات ضد اسرائیلی اردوغان
پرسپولیس و چالش‌های تارتار
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 19 تیر+ وضعیت استانها
تغییرات شناختی نسل آلفا و زد؛ آینده‌نگری در عصر هوش مصنوعی
آخرین تحولات فلسطین؛ درگیری در کرانه باختری و عملیات تخریب در غزه
تصمیم کره شمالی برای افزایش توان هسته‌ای