×
سیاسی
شناسه خبر : 151066
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/06/20 ساعت 19:36
ترکش‌های جنگ اوکراین در پارلمان اروپا

نورنیوز بررسی کرد؛

ترکش‌های جنگ اوکراین در پارلمان اروپا

برخی کشورهای اروپایی مانند مجارستان، بلغارستان و اتریش تاکید دارند که تک‌روی‌های ناتو و وضع تحریم‌ها و مجازات‌های ضد روسی، آن هم بدون در نظر گرفتن منافع کشورهای عضو ناتو و اتحادیه اروپا و یا عدم فراهم بودن بسترهای اجرایی آن، غیر قابل تحمل شده است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: فرسایشی شدن جنگ اوکراین و سردرگمی اعضای اتحادیه اروپا در مواجهه با این روند، منجر به بروز منازعات آشکار و جدیدی میان آنها شده است.

بخشی از این منازعات، قبلا در فاز پنهان وجود داشتند اما اکنون وارد فاز آشکار شده که بخشی از آنها ناظر بر تضاد منافع بازیگران اروپایی در قبال جنگ اوکراین و متعلقات راهبردی، اقتصادی و سیاسی آن است.

اخیرا دولت اتریش اعلام کرد که نماینده کمیسیون اروپا در این کشور را به دلیل انتقاد از سرعت کُند اتریش در کاستن از وابستگی خود به گاز روسیه به وزارت خارجه احضار کرده است.

رسانه‌های آلمانی و اتریشی نیز به صورت خواسته یا ناخواسته وارد این منازعه شده‌اند. در همین خصوص اظهارات ضد اتریشی یکی از مقامات آلمانی اتحادیه اروپا به نام «مارتین سلمایر» در مراسمی در وین به سوژه این رسانه‌ها تبدیل شده است.

سلمایر که تا سال ۲۰۱۸ رئیس دفتر «ژان کلود یونکر» رئیس وقت کمیسیون اروپا بود در این مراسم گفت: «خدای من، ۵۵ درصد گاز اتریش همچنان از روسیه تامین می‌شود. چرا کسی به اتریش اعتراضی نمی‌کند؟! این پول خونی است که روزانه به مسکو از سوی وین داده می‌شود!»

در این میان؛ گرچه مقامات اتحادیه اروپا تلاش می‌کنند با سانسور و لاپوشانی اختلافات جاری بر سر جنگ اوکراین یا حتی ساده‌سازی و طبیعی جلوه دادن آنها، مانع از تمرکز افکار عمومی بر روی ماهیت و عمق این منازعات شوند اما در این خصوص بسیار ناشیانه عمل می‌کنند.

برخی کشورهای اروپایی مانند مجارستان، بلغارستان و اتریش تاکید دارند که تک‌روی‌های ناتو و وضع تحریم‌ها و مجازات‌های ضد روسی، آن هم بدون در نظر گرفتن منافع کشورهای عضو ناتو و اتحادیه اروپا و یا عدم فراهم بودن بسترهای اجرایی آن، غیر قابل تحمل شده است.

بر اساس آخرین داده‌های دولت اتریش، این کشور در ماه ژوئن ۶۰ درصد از واردات گاز طبیعی خودش را از روسیه تامین کرده که نسبت به سال‌های قبل از جنگ حدود ۲۰ درصد کاهش یافته، اما همچنان بسیار بالاتر از کمینه حجم واردات در سپتامبر سال گذشته میلادی است.

اتریش در سپتامبر گذشته توانسته بود سهم واردات گاز از روسیه را تا ۲۱ درصد کاهش دهد و پس از چندین دهه وابستگی شدید به گاز ارزان روسیه، دولت ائتلافی محافظه‌کاران و سبزهای چپ‌گرای اتریش می‌گوید که تمام سعی خود را می‌کند تا از روسیه به عنوان تامین‌کننده اصلی گاز خود فاصله بگیرد، اما این کشور با موانع مختلفی از جمله محصور بودن در خشکی مواجه است.

یکی از موضوعاتی که منجر به خشم شدید اتریشی‌ها از دولت آلمان شده، مربوط به سکوت احزاب سبز، سوسیال دموکرات و حتی دموکرات مسیحی آلمان در قبال ادعاهای طرح شده علیه وین است و قطعا حتی در صورت پایان یافتن جنگ اوکراین، این اختلافات بر مناسبات آتی وین-برلین سایه خواهد افکند.

برخی منازعات شکل گرفته میان اعضای اتحادیه اروپا، آن هم ناظر به وقوع جنگ اوکراین، معطوف به دوران نبرد نخواهند شد و در چینش پازل‌های جدید ژئو استراتژیک در غرب تاثیرگذار خواهند بود، موضوعی که سران پیمان آتلانتیک شمالی و اتحادیه اروپا را شدیدا نگران ساخته است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است
بی‌بی‌سی: اعتراض‌ها به استفاده از پایگاه هوایی فیرفورد در انگلیس بالا گرفت