×
فرهنگی
شناسه خبر : 151056
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/06/20 ساعت 15:42
اژه‌ای: باید توقعات به‌حق مردم برآورده شوند/ احکام مجازات باید متناسب باشد

اژه‌ای: باید توقعات به‌حق مردم برآورده شوند/ احکام مجازات باید متناسب باشد

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: مردم از ما توقعات به‌حقی دارند؛ ممکن است نتوانیم در همه ابعاد و به‌صورت جامع و کامل و آنطور که شایسته مردم است چه به‌صورت ایجابی و چه به‌صورت سلبی، توقعات مردم را برآورده کنیم اما باید در این مسیر نهایت تلاش و کوشش خود را به کار ببندیم و به سایر قوا نیز یاری رسانیم.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: حجت‌الاسلام‌ و المسلیمن محسنی‌ اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه امروز (دوشنبه ۲۰ شهریور) طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه قضائیه تأکید کرد: احکام مجازاتی که در محاکم صادر می‌شوند باید با جرم، آثار جرم، ضرر و زیان‌های ناشی از جرم و خسارت‌هایی که به‌واسطه آن جرم به اعتماد مردم وارد شده است متناسب باشد. از سویی دیگر نباید در مواردی که ضروری نیست برای فرد محکوم، مجازات سنگین در نظر بگیریم یا در مواجهه با متهمین، رفتار و اعمال غیرمنطبق با قانون داشته باشیم.

اژه‌ای در این جلسه از شورای عالی قوه قضائیه ضمن تسلیت ایام رحلت پیامبرعظیم‌الشأن اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و شهادت سبط اکبر ایشان امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع)، به تشریح فلسفه راهپیمایی اربعین و توجه و اشتیاق انسان‌های پاک فطرت به وجود مقدس امام حسین(ع) پرداخت و گفت: راهپیمایی اربعین که مایه سربلندی و عزت مسلمین است به جلوه و مظهرِ تام و تمامِ همدلی، یک‌رنگی، ایثار، تعاون، فداکاری و خستگی‌ناپذیری عاشقان آل‌الله تبدیل شده است؛ به نظر ضروری می‌رسد که یک مرجع و نهادی متولی جمع‌بندی و ثبت و ضبط ابعاد متکثر و وقایع و شکوه بی‌نظیر راهپیمایی اربعین شود و این شکوه و عظمت را به درستی و جامعیت به سمع و نظر جهانیان برساند تا از این طریق انسان‌های پاک سرشت با حقیقت اربعین آشنا شوند؛ در این زمینه می‌توان از ظرفیت ابزارهای نوین و انسان رسانه‌ها نیز بهره گرفت.

رئیس قوه قضائیه همچنین از همه مسئولان امر در ایران و عراق به سبب تلاش برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر مراسم اربعین و تأمین امنیت زوار قدردانی کرد.

رئیس دستگاه قضا در ادامه نشست امروز، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدای شهریورماه که در طول نهضت اسلامی مردم ایران قبل و بعد از انقلاب، شربت شیرین و گوارای شهادت را نوشیده‌اند (از جمله شهدای ۱۷ شهریور۵۷ و شهیدان آیت‌الله مدنی، رجایی، باهنر، قدوسی، لاجوردی و دیگر شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی) وظیفه سنگین و خطیر مسئولان و کارکنان دستگاه قضایی را نسبت به شهدا و مردم یادآوری کرد و گفت: ما امروز به معنای واقعی کلمه باید دادسِتان مردم، به‌خصوص مظلومین و محرومین باشیم؛ باید در راستای حمایت از مظلومین و محرومین از جایگاه و اختیارات قانونی خود بهره بگیریم؛ باید برای صیانت و دفاع از حقوق عامه مخصوصاً حقوق محرومین نهایت تلاش را مصروف کنیم؛ باید بدون تبعیض و ملاحظه با فساد و مفسد در هر مقام و جایگاهی که هست مقابله و مبارزه کنیم؛ البته ضروری است توجه داشت که باید با مفسد مقابله کنیم نه اینکه فردِ مفسد را اشتباه تشخیص دهیم.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: مردم از ما توقعات به‌حقی دارند؛ ممکن است نتوانیم در همه ابعاد و به‌صورت جامع و کامل و آنطور که شایسته مردم است چه به‌صورت ایجابی و چه به‌صورت سلبی، توقعات مردم را برآورده کنیم اما باید در این مسیر نهایت تلاش و کوشش خود را به کار ببندیم و به سایر قوا نیز یاری رسانیم؛ مردم از ما به‌حق توقع دارند که با فساد و مفسد و مظاهر مختلف ناهنجاری‌ها مبارزه کنیم و عدالت اجتماعی را تحقق ببخشیم؛ مشاهده برخی مفاسد و ناهنجاری‌های اجتماعی موجب ناراحتی و تکدرخاطر مردم می‌شود و ما در راستای مقابله با این مفاسد و ناهنجاری‌ها وظیفه و مسئولیت داریم. 

رئیس قوه قضائیه افزود: همانطور که قبلا هم بارها تأکید کرده‌ام مسئولان قضایی ذیربط و دادستان‌های ما باید از ظرفیت قوانین موجود در راستای مقابله با ناهنجاری‌ها نهایت استفاده را ببرند و در این راستا از ضابطین مطالبه داشته باشند.

اژه‌ای در ادامه به مبحث مهمِ نوع رفتار با مردم اشاره کرد و گفت: تکریم مردم فقط منحصر به حُسن خلق در مواجهه با آنها نیست؛ اگر چه حتماً یک مسئول قضایی باید در مواجهه با مردم، حُسن خلق داشته باشد و در کلام و نوشتارش اصل تکریم مردم و ارباب رجوع را مراعات کند اما موضوع مهم دیگر آن است که ما با اهتمام خود در اجرای قانون و مبارزه با فساد و ناهنجاری‌ها، تکریم مردم را در عمل به اثبات برسانیم و از این طریق منشأ امیدآفرینی باشیم.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: قوه قضاییه قوه عمل است؛ ما نمی‌خواهیم کار شعاری و تبلیغاتی کنیم؛ می‌خواهیم کار امیدآفرین کنیم؛ می‌خواهیم در نتیجه کار و عمل ما مردم احساس کنند که حامی آنها و بیت‌المال هستیم و جلوی فساد و مفسد را سد می‌کنیم.

رئیس قوه قضائیه با ذکر مصادیقی از اقدامات دستگاه قضا در راستای صیانت از بیت‌المال، بیان کرد: امروز نیاز مردم و کشور به کالاهای استراتژیک و برخی محدودیت‌هایی که به‌واسطه تحریم‌های ظالمانه به لحاظ ارزی در این قضیه وجود دارد، موضوع مهم و قابل‌ توجهی است؛ بعضاً مشاهده می‌شود یک کالای اساسی که علی‌رغم محدودیت‌های موجود وارد کشور شده، در طول چند ماه در کشتی‌ها یا انبارها می‌ماند و تخلیه و ترخیص نمی‌شود و نهایتاً فاسد می‌شود؛ ورود قوه قضاییه و همکاری دولت در این زمینه و موارد مشابه، از نمونه‌ها و مصادیق کار و اقدام عملیاتی در راستای صیانت از بیت‌المال و امیدآفرینی برای مردم است.

قاضی‌القضات ادامه داد: در اهواز یک کالایی که به شدت مورد نیاز کشور است، مدت‌ها به سبب مشکلاتی ترخیص نشده بود که در نتیجه ورود دستگاه قضایی و با همراهی دولت، کارِ ترخیص این محموله‌ی ضروری انجام گرفت. در همدان نیز دستورات مقتضی را برای تعیین تکلیف ۱۳ هزار تن نهاده استراتژیک در معرض فساد در سیلوی پشتیبانی امور دام شهرستان اسدآباد صادر کردیم. همچنین اعلام شد که بیش از ۸۸۰ تن کالای سریع‌الفساد و تاریخ گذشته و متروکه موجود در گمرک‌های تهران با ورود دستگاه قضا تعیین تکلیف شد.

او افزود: در این رابطه باید پرسید که چرا در ترخیص و توزیع این مقدار کالا (هر چند در زمره نیازهای ضروری کشور نبوده است) اقدامات مقتضی و قانونی در موعد مقرر صورت نگرفته و موجبات فاسد شدن آنها فراهم آمده است؟ علی‌ایحال این قبیل موضوعات، در زمره موارد و مصادیقی است که تعیین تکلیف و به سرانجام رساندن آنها برای مردم مایه امید و دلگرمی است لذا باید بر روی این قبیل موضوعات متمرکز شویم.

رئیس قوه قضائیه یکی دیگر از موارد و مصادیق امیدبخشی به مردم را صدور احکام مجازات متناسب در محاکم دانست و گفت: احکام مجازاتی که در محاکم صادر می‌شوند باید با جرم، آثار جرم، ضرر و زیان‌های ناشی از جرم و خسارت‌هایی که به‌واسطه آن جرم به اعتماد مردم وارد شده است متناسب باشد؛ از سویی دیگر نباید در مواردی که ضروری نیست برای فرد محکوم، مجازات سنگین درنظر بگیریم یا در مواجهه با متهمین، رفتار و اعمال غیرمنطبق با قانون داشته باشیم؛ رعایت این موارد و ملاحظات از مصادیق امیدآفرینی برای مردم است و ما باید نسبت به آنها اهتمام داشته باشیم.


مرکز رسانه قوه قضائیه
نظرات

آخرین اخبار
سفر معنادار کویتی‌ها به پاکستان
نقش مخرب اوکراین در تسلیح گروه‌های مافیایی اروپا
بازی «بی بی» و زلنسکی در دفن گراهام
حسرت بزرگ لواندوفسکی از رد قرارداد میلیون یوریویی
رویارویی روسیه با 30 هزار تحریم
کانادا خشونت‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد
مراسم یادبود اکبر عبدی؛ از اشک هنرمندان تا عصبانیت از سلفی‌بگیران + تصاویر
فعالیت تمامی مدارس به صورت حضوری خواهد بود
هدایت پیکان به الهامی سپرده شد
هلاکت عامل تروریستی در شهرستان بوکان
زیدان برای عشق به فرانسه آمد، نه پول
تعیین ضرب‌الاجل تا بیست‌وسوم صفر
تامین اجتماعی به 48 میلیون بیمه‌شده خدمات می‌دهد
خوراکی‌ها؛ رکورددار خالی کردن جیب مردم
افشاگری «ریتر» از دلایل دوری ترامپ از دروازه‌های جهنم
مجلس اعلای اسلامی عراق: هدف از تجاوز به کشور ما، ایجاد بی ثباتی است
رضایت زائران از «مرز خسروی»
نورنما | فقط با آب می تونیم از زوارش پذیرایی کنیم ...
سید عمار حکیم حمله آمریکا و عربستان به عراق را محکوم کرد
بهبود معیشت مردم در فهرست ضروریات اساسی دولت
حمله AFC به پیشنهاد جنجالی فیفا
پیشنهاد جبران قطعی برق صنایع با تعطیلی هفتگی؛ کارگران چه می‌گویند؟
پیشروی ارتش روسیه در اوکراین
سرایا اولیاء الدم خواستار قطع روابط عراق با عربستان پس از حملات اخیر شد
ماجرای بسته اضطراری زمستانی ترامپ برای اوکراین
ذخیره خون کشور در دوران جنگ به 10 روز رسید؛ مشارکت مردم ناجی بیماران شد
حکمت اشراق و راز ماندگاری هویت ایرانی
بهره‌برداری از مسیر راه‌آهن چابهار ـ زاهدان تا پاییز انجام می شود
خبر مهم برای بازار خودرو؛ واردات 70 تا 75 هزار خودرو در دستور کار دولت
آخرین وضعیت ارتباطات در مرز مهران؛ اینترنت رایگان برای زائران اربعین
آخرین آمار اربعین 1405؛ کاهش 85 درصدی جان‌باختگان تصادفات زائران
شرط استقلال برای حفظ آسانی؛ حذف بند فسخ از قرارداد
دستگیری عضو سابق ارتش رژیم صهیونیستی به اتهام همکاری با ایران
وداع تلخ با پیراهن زرد؛ نیمار از تیم ملی برزیل خداحافظی کرد
محکومیت حملات آمریکا و عربستان به مواضع حشدالشعبی توسط رئیس پارلمان عراق
ریاست جمهوری عراق: حمله به مقرهای حشدالشعبی غیرقابل قبول است
اعلان قرمز روسیه علیه پاول دورف
بازسازی پل B1 کرج؛ زمان افتتاح و بهره برداری اعلام شد
ترامپ: حمله ایران غافلگیرمان کرد؛ فقط چند دقیقه فرصت واکنش داشتیم
جزئیات برنامه جدید استانداری قم برای کاهش مصرف انرژی در ادارات
آخرین تغییرات وثیقه خروج از کشور برای دانشجویان
هشدار سیل در پاکستان؛ صدها زخمی و خسارت به 800 خانه بر اثر بارندگی
تصمیم جدید اوپک‌پلاس با کاهش ذخایر نفت خام آمریکا
هشدار امنیتی جدید آمریکا؛ شهروندان آمریکایی از سفر به عراق منع شدند
ایران حملات آمریکا و عربستان به عراق را به‌شدت محکوم کرد
ضربه اطلاعاتی به گروهک‌های تروریستی تکفیری؛ 4 تیم عملیاتی پیش از اقدام بازداشت شدند
بازگشت کاپیتان سابق پرسپولیس به فولاد خوزستان
پیکر شهید خلبان مجید کاظمی به وطن بازگشت ؛ روایت ارتش از عملیات سوخو 24
آیا نتانیاهو از واشنگتن دست خالی برگشت؟
جدول و لینک ساعت قطعی برق استانها فردا پنج شنبه 8 مرداد اعلام شد