×
اقتصادی
شناسه خبر : 151048
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/06/20 ساعت 14:22
تکمیل فاز اول پایگاه فضایی چابهار تا پایان 1403

سازمان فضایی ایران خبر داد؛

تکمیل فاز اول پایگاه فضایی چابهار تا پایان 1403

سخنگوی سازمان فضایی ایران از تکمیل فاز نخست پایگاه ملی پرتاب چابهار تا پایان سال 1403 خبر داد و گفت: امیدواریم در نیمه اول سال 1403 این پایگاه قابلیت پرتاب ماهواره‌های خورشید‌ آهنگ توسط پرتابگرهای تاکتیکی سوخت جامد را پیدا کند.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «حسین دلیریان» سخنگوی سازمان فضایی ایران در یک برنامه تلویزیونی درباره آخرین وضعیت پایگاه فضایی چابهار اظهار کرد: پایگاه چابهار یکی از مهم‌ترین پروژه‌هایی است که مدیریت آن برعهده سازمان فضایی ایران بوده و یک ابرپروژه تلقی می‌شود.

دلیریان گفت:‌ باتوجه به دغدغه‌های ریاست محترم جمهوری در حوزه فضایی، تأمین اعتبار لازم برای اجرای این پروژه صورت گرفته است و در جلسه اول شورای عالی فضایی در سال ۱۴۰۰ که چند ماه بعد از تشکیل دولت سیزدهم و بعد از ۱۱ سال تعطیلی تشکیل شد، یکی از دستورات مستقیم رئیس‌جمهور این بود که فرایند اجرایی و طراحی و ساخت پایگاه ملی پرتاب چابهار آغاز شود.

او ادامه داد: این تأمین اعتبار انجام شده و در حال حاضر در مرحله ساخت قرار دارد. پایگاه ملی پرتاب چابهار دارای ۳ فاز اصلی است که ما در میانه اجرای فاز نخست این پروژه قرار داریم و  امیدواریم در نیمه اول سال ۱۴۰۳ این پایگاه، قابلیت پرتاب ماهواره‌های خورشید‌آهنگ توسط پرتابگرهای تاکتیکی سوخت جامد را پیدا کند و بتوانیم شاهد نخستین  پرتاب‌ها در سال آینده از این پایگاه باشیم.

سخنگوی سازمان فضایی ایران گفت: امیدواریم که شاهد تکمیل فاز نخست این پایگاه که پرتاب‌های مدار پایین است تا پایان سال ۱۴۰۳ و یا اوایل سال ۱۴۰۴  باشیم. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده و تکالیف ما در برنامه ۱۰ ساله فضایی و با توجه به موقعیت استراتژیک این پایگاه که پنجره ویژه‌ای را برای کشور برای دسترسی به مدارات مختلف قرار می‌دهد، انشالله تا پایان سال ۱۴۱۰ طبق برنامه، قابلیت پرتاب‌های بین‌المللی را از این پایگاه خواهیم داشت و از کشورهای اطراف نیز دعوت می‌کنیم تا از ظرفیت‌ها و زیرساخت‌هایی که در این پایگاه ایجاد خواهد شد استفاده کرده و پرتاب‌های خود را از این پایگاه انجام دهند.

دلیریان گفت: یکی از مواردی که رهبر معظم انقلاب به صورت مکرر تأکید کردند استفاده از ظرفیت دریا و سواحل مکران در جنوب شرقی کشور است. سالیان سال نسبت به این موضوع کم‌توجهی‌های زیادی صورت گرفته است اما الحمدالله دولت سیزدهم توجه جدی به این موضوع دارد و اصولاً یکی از دلایلی که آن منطقه یعنی سواحل مکران را دچار تحول خواهد کرد این است که ما در آنجا یک پایگاه بزرگ فضایی داشته باشیم که تمام پرتاب‌های فضایی کشور و حتی بسیاری از کشورهای منطقه را در آنجا دهیم که این موضوع مبنایی برای آبادانی آن منطقه خواهد بود.

او تأکید کرد: ما در کنار فعالیت عمرانی و زیرساختی‌ در چابهار، طرح‌های مختلف خدمات‌رسانی به مردم منطقه همچون آبرسانی را در دستور کار داریم که این نیز می‌تواند یک رویکرد مثبت و سازنده‌ای در این حوزه باشد.


صداوسیما
نظرات

آخرین اخبار
پشت پرده ائتلاف دفاعی پاکستان، ترکیه و عربستان؛ نگرانی از کارشکنی امارات و اسراییل
فاز جدید روابط کویت و پاکستان با امضای توافقنامه نظامی مشترک
نگرانی از حمله احتمالی روسیه به کشورهای حوزه بالتیک
اعتراضات ضد مهاجرتی در سئوتای اسپانیا
تقدیر پزشکیان از عراقچی
تجلیل وزیر ورزش از قهرمانان وزنه‌برداری زنان ایران
تجلیل فرمانده هوانیروز از همسر شهید شمشادیان
افتتاح 5 پروژه بزرگ مس در شهربابک با دستور رئیس‌جمهور
رفع موقت مشکل شماره‌گذاری خودروهای وارداتی در جزیره کیش
وزیر دادگستری: هیچ واحد تولیدی نباید تعطیل شود
یک ایرانی عضو هیات مدیره نتپک شد
اهمیت ارتقای تعاملات و همکاری‌های خارجی بر مبنای منافع مشترک و اصول برد-برد
آغاز انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد 1405
تحریم‌های یکجانبه واشنگتن علیه تهران با قوانین بین‌المللی مطابقت ندارد
بازگشت 40 درصد ظرفیت آسیب‌دیده پارس جنوبی به مدار
فراخوان جدید نیماد برای حمایت از طرح‌های پژوهشی سلامت
رییس اورژانس کشور: تامین آمبولانس آفرود برای منطقه‌های کویری ضروری است
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 6 شهریور و تحلیل قیمت طلا
سقف فروش ارز به شرکت‌ها 5 برابر شد
اقتصاد باید به مردم و بخش خصوصی بازگردد
بخشی از مطالبات داروخانه‌ها و مراکز درمانی پرداخت شد
برنامه قطعی برق تهران فردا جمعه 6 شهریور اعلام شد + لینک خاموشی
همکاری روسیه و ایران برای حذف فشارهای تحریمی
کمبود تخت در سیستان‌ و بلوچستان باید جبران شود
وزیر علوم: کمبود خوابگاه‌های متاهلی جدی است
وزیر نفت: فروش نفت ادامه دارد
کویتی‌ها در راولپندی چه می‌کردند؟
آماده‌سازی گذرگاه بیت حانون برای بازگشایی
حمله یمن به انبارهای نظامی عربستان در المخا
آخرین وضعیت نقل‌وانتقالات لیگ برتر فوتبال ؛ پرسپولیس رکورددار شد
جزئیات دیدار عراقچی و نخست‌وزیر قطر
نورنما | کارگران چینی در ارتفاع صدها فوتی مشغول ساخت پایه پل
آمار جالب وزارت خارجه از 2 سال دیپلماسی ایران
ضربه جنگ ایران و آمریکا به فرودگاه دبی؛ شمار مسافران 31 درصد کاهش یافت
نورنما | صدها شرکت در کنفرانس رباتیک پکن
مجازات ملوان ناو آبراهام لینکلن که برای فرار داخل اقیانوس پرید
گزارش تصویری | افتتاحیه چهلمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی
ان‌بی‌سی: حملات ایران خسارت بی‌سابقه‌ای به مراکز اطلاعاتی و راداری آمریکا وارد کرد
ده ثبت جهانی بندر تاریخی سیراف به یونسکو رسید
پیام مهم روسیه درباره تحریم‌های ایران
نخستین جراحی مغز با کمک هوش مصنوعی با موفقیت انجام گرفت
واکنش سازمان دامپزشکی به ادعای گوشت‌های آلوده وارداتی
چرا صادرات سیب‌زمینی تا پایان سال ممنوع شد؟
وزیر بهداشت علت گرانی دارو را اعلام کرد
بنزین گران می‌شود؟ پاسخ معاون رئیس‌جمهور به شایعات افزایش قیمت سوخت
آخرین اخبار از نقل و انتقالات باشگاه تراکتور 5 شهریور؛ 4 بازیکن جوان جذب شدند
جمع‌آوری 300 هزار انشعاب برق غیرمجاز؛ 700 مگاوات از بار شبکه کم شد
محافظ شخصی یحیی سنوار در خان‌یونس ترور شد
اعلام اسامی 25 ملی‌پوش فوتبال بانوان برای اردوی جدید تیم ملی
احراز اقامت شرط دریافت کالابرگ مردادماه؛ اعتبار این افراد شارژ شد