×
سیاسی
شناسه خبر : 150999
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/06/20 ساعت 08:01
بایدن: به دنبال جنگ سرد با چین نیستم

بایدن: به دنبال جنگ سرد با چین نیستم

رئیس جمهور آمریکا که برای نخستین بار به ویتنام سفر کرده، در جریان این سفر مدعی شد، به دنبال شروع کردن یک «جنگ سرد» با چین نیست.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا که در راستای سیاست دولتش برای تضعیف روابط کشورهای آسیایی با چین به ویتنام سفر کرده مدعی شد، به دنبال شروع یک «جنگ سرد» با چین نیست.

در حالی که آمریکا با تحرکات نظامی خود در اطراف چین از جمله در تنگه تایوان و دریای چین جنوبی و سفرهای مقامهایش به تایپه تحریکات مداوم علیه پکن را ادامه داده و با اقدامات مداخله جویانه به بی ثباتی در نقاط مختلف جهان دامن زده، جو بایدن در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «نگوین فو ترونگ»، همتای ویتنامی خود ادعا کرد، هدفش از برقراری روابط با ویتنام و دیگر کشورهای آسیایی کمک به برقراری ثبات در جهان است.

رئیس جمهور آمریکا که کشورش سابقه زیادی از جنایات را با مداخلات و جنگهایش در دهه های گذشته در آسیا همچون انفجارهای اتمی در هیروشیما و ناگازاکی، مداخله در شبه جزیره کره و به ویژه راه انداختن جنگ ویتنام بر جای گذاشته، در کنفرانس خبری در ویتنام مدعی شد: «ما فرصتی برای تقویت ائتلاف‌ها در سراسر جهان برای حفظ ثبات داریم و این هدف این سفر است. هدف از این سفر مهار چین نیست. هدف آن داشتن یک پایگاه باثبات است.»

به گزارش آسوشیتدپرس، در پی سفر بایدن به شهر هانوی، ویتنام اعلام کرد آمریکا را در بالاترین وضعیت دیپلماتیک یعنی شریک استراتژیک راهبردی قرار می‌دهد.

بایدن اظهار کرد، شرکت‌های آمریکایی به دنبال جایگزین برای کارخانه‌های آمریکایی در ویتنام هستند و ویتنام به دنبال نشان دادن استقلال خود است.

بایدن پس از دیدارش در صبح یکشنبه با رهبران ویتنام در شهر هانوی گفت که از برقراری شراکت جدید با ویتنام استقبال کرده و امیدوار است که دو کشور در حوزه‌های آب‌وهوا، اقتصاد و مسائل دیگر در ضمن این سفر ۲۴ ساعته او پیشرفت رقم بزنند.

وزارت خارجه چین هفته قبل به آمریکا در واکنش به برنامه سفر بایدن به ویتنام هشدار داد که از روابط با کشورهای آسیایی علیه یک کشور ثالث (چین) استفاده نکند.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین بیان داشت: آمریکا باید ذهنیت بده‌بستانی متعلق به دوران جنگ سرد را کنار گذاشته، از قواعد اساسی روابط بین‌الملل پیروی کرده و ثبات، توسعه، صلح و موفقیت در منطقه را تهدید نکند.

بایدن با وجود آنکه در زمان جنگ ویتنام به خاطر آسم داشتن در نوجوانی از خدمت نظامی معاف بود و در این جنگ شرکت نکرد خودش را بخشی از «نسل ویتنام» خواند.

بایدن ادعا کرد، سیاستمداران جنگ طلب آمریکایی همچون «جان مک‌کین»، سناتور جمهوریخواه که فوت کرده و «جان کری» فرستاده ویژه آب و هوایی دولتش در جنگ ویتنام شرکت داشتند و بعد از جنگ برای برقراری روابط با ویتنام تلاش کردند.

جو بایدن ۸۰ ساله از زمان آغاز ریاست‌جمهوری خود با گاف‌های متعدد و رفتارهای عجیب و غریب، سؤالات زیادی را در خصوص سلامت ذهنی و جسمانی خود در بین افکار عمومی به وجود آورده است.

او روز سه شنبه هفته گذشته با ترک نابه‌نگام و سریع سالن مراسم بزرگداشت کهنه‌سربازان جنگ ویتنام، سؤالاتی را درباره تشدید زوال عقلی‌اش برانگیخت و به بی‌احترامی شدید به نظامیان بازنشسته آمریکا متهم شد.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گزارشگر سازمان ملل: اگر می توانستم  طلسم کنم جلوی جنایات اسرائیل را می گرفتم
مدارس برخی شهرستان‌های خوزستان فردا یکشنبه غیرحضوری شد
جلسه سران قوا برگزار شد
واکنش پرسپولیس به رأی اصلاحی کمیته استیناف؛ ابطال کنید
کشف جسد یک افسر اسرائیلی در جنوب غزه
فهرست تیم ملی اعلام شد
وزارت دادگستری آمریکا همچنان به دنبال تحقیقات درباره پرونده ترامپ-روسیه
رسانه‌های عراقی از خشک شدن دریاچه حمرین در استان دیاله عراق خبر دادند
نخست وزیر مجارستان جو بایدن را مسئول آغاز جنگ اوکراین دانست
تامین 3 میلیارد دلار برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات تولید
وزیر جنگ آمریکا: وضعیت کنونی جهان مانند آغاز جنگ جهانی دوم است
ائتلاف احزاب لبنانی: دولت، مداخله وقیحانه سفارت آمریکا را محکوم کند
تیم ملی والیبال ایران مقابل ترکیه پیروز شد
نفوذ دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
خارج‌ کردن توده 10 کیلویی از شکم یک بیمار
مصر خواستار انتقال به مرحله دوم توافق غزه و اجرای آتش‌بس در سودان شد
تاج: آمریکا به افسر امنیتی ایران ویزا نمی‌دهد؛ ولی تمام افراد باید حاضر باشند
نورنما | اسرار‌آمیز‌ترین افعی جهان
آبفا: سرانه مصرف آب در شمال تهران،860 لیتر برای هر نفر است!
بزرگترین کشف ماریجوانا سال جاری توسط پلیس ری
دمای 7 استان به صفر می‌رسد
قالیباف: هدف ما افزایش مبادلات ایران و پاکستان از 3 به 10 میلیارد دلار است
وزیر ارشاد: قصد مچ‌گیری از مدیران را نداریم
بیانیه وزارت کشور یمن در خصوص کشف یک شبکه جاسوسی+ فیلم
کشف شی تاریخی عصر آهن در اسلامشهر
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
زمین‌گیر شدن بوئینگ‌های ام‌دی 2 شرکت معروف آمریکایی
دنیامالی: پاداش قهرمانان بازنگری می‌شود
کاخ سفید: بی‌بی‌سی ماشین تبلیغاتی است!
غزه تحویل گرفتن 15 پیکر شهید از رژیم صهیونیستی را تأیید کرد
کاهش 50 درصدی سقط جنین در کشور
امشب هر دو مسیر تونل رسالت مسدود است
پیروزی و صعود فوتسال ایران مقابل تاجیکستان + گل ها
محکومیت شرکت «بادران گستران» به دو سال ممنوعیت از فعالیت در حوزه رمزارز
آغاز تولید فصل سوم «کارآگاه علوی» با حضور وحید رهبانی
افزایش فشار ترامپ بر مخالفان سیاسی
دوگانگی غرب؛ از تطهیر جولانی تا تحریم غزه
دیدار تراکتور و پرسپولیس با تماشاگر برگزار می‌شود
مذاکرات کابل-اسلام‌آباد در نشست «استانبول» بی‌نتیجه ماند
300 پرونده قتل در 6 ماه اول سال منجر به سازش شد
احضار مدیرعامل و سرپرست رسانه‌ای استقلال به کمیته اخلاق
X
آگهی تبلیغاتی