×
سیاسی
شناسه خبر : 150989
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/06/19 ساعت 19:18
اثرات سوء رفتار امارات در قبال جزایر سه‌گانه در روابط دوجانبه

نورنیوز بررسی کرد؛

اثرات سوء رفتار امارات در قبال جزایر سه‌گانه در روابط دوجانبه

طبعا برای هر کشوری از جمله ایران، «تمامیت سرزمینی» یکی از مهم‌ترین خطوط قرمز است، لذا امارات نمی‌تواند بدون توجه به این خطوط قرمز ادعای بازتنظیم روابط داشته باشد. این رفتارهای غیر دوستانه حتما بر نوع روابط ایران با این کشور و هر کشور دیگری که در این زمین بازی کند اثر جدی خواهد گذاشت.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: امارات عربی متحده به عنوان یکی از همسایگان ایران، گرچه روابط تجاری خوبی با ایران دارد و طی دوره اخیر نیز با توجه به سیاست دولت سیزدهم در نگاه ویژه به همسایگان و تحولات مثبت ناشی از آن، این روابط گسترش یافته، اما این کشور همواره مرکز ثقل تشدید اختلاف در موضوع جزایر سه‌گانه ایرانی بوده است.

این در حالی است که مطابق اسناد صریح حقوقی و تاریخی، امارات هیچ حقی در مورد این جزایر ندارد و ادعاهایش در مورد حاکمیت بر این بخش از سرزمین ایران، کاملا بی‌منطق و بلکه زورگویانه است، چه، موضوع طبق توافق سال ۱۹۷۱ با شیخ شارجه، یعنی قبل از اعلام استقلال امارات، تعیین تکلیف شده است.

دولت ابوظبی اما در مغالطه‌ای آشکار و البته با ظاهری فریب دهنده مدعی است که ایران باید بر اساس حقوق بین‌الملل و سازوکارهای بین‌المللی اختلاف خود با امارات را حل‌وفصل کند! حال آنکه چارچوب‌ها و رویه حقوقی بین‌المللی اساسا چنین چیزی را درباره موضوعات خاتمه یافته بر نمی‌تابد.

نکته اینکه؛ مطابق منطق حقوقی، چند نفر یا چند کشور نمی‌توانند دور هم بنشینند و توافق کنند که تعهدی برای شخص یا کشور ثالثی که در آن جلسه حضور ندارد ایجاد نمایند، به ویژه آنکه این شخص ثالث (ایران) نه در آن جلسات حضور دارد و نه رضایت، بنابراین چنین تصمیمی در همه ساختار‌های قانونی و حقوقی دنیا باطل و بلااثر است.

البته می‌توان حدس زد که هدف امارات از این رفتارها، تولید ادبیات برای آینده است، زیرا دیپلمات‌ها یا حقوق‌دانان عموما سعی می‌کنند با پیش‌بینی آینده، در قطعنامه‌ها و اسناد دیپلماتیک ادبیاتی تولید کنند تا اولا در اثر تکرار بتوانند ذهن مخاطب را به‌نفع خود تغییر دهند و ثانیا در زمان حل اختلاف بتوانند به آنها استناد کنند و درست به همین دلیل است که ایران برای جلوگیری از این اتفاق در آینده، به هر بیانیه یا قطعنامه‌ای در این خصوص پاسخ می‌دهد.

در خصوص این رفتار اماراتی‌ها توجه به چند نکته مهم ضروری است:

نخست؛ این رفتار امارات به وضوح نشان می‌دهد که دست آنها از هرگونه سند و شواهد متقن خالی است لذا با تولید اسناد جدید یا به عبارت دقیق‌تر، «سندسازی»، تلاش می‌کند موضوع مختومه‌ای را باز نگه داشته و از این طریق به جلب نظر سایر کشورها بپردازد.

دوم؛ طبعا برای هر کشوری از جمله ایران، «تمامیت سرزمینی» یکی از مهم‌ترین خطوط قرمز است که متعلق به این دولت و آن دولت هم نیست و هر ایرانی با هر عقیده و دین و مذهب و قومیتی روی آن حساسیت دارد، لذا نمی‌توان بدون توجه به این خطوط قرمز ادعای بازتنظیم روابط داشت و این رفتارهای غیر دوستانه حتما بر نوع روابط ایران با این کشورها اثر جدی خواهد گذاشت.

سوم؛ کشورهایی که بیانیه‌هایی از این دست را امضا می‌کنند اعم از اتحادیه اروپا، روسیه، چین، ژاپن یا هر کشور دیگری، باید بدانند که پیوستن آنها به این بیانیه‌ها حداقل یک اقدام غیر دوستانه دیپلماتیک تلقی می‌شود، حال آنکه اثر منفی این اقدامات بر ثبات و امنیت منطقه که برای همه از جمله کشورهایی که به بازی امارات تن می‌دهند بسیار مهم است.

چهارم؛ فارغ از چرایی این دست اقدامات از سوی امارات که صراحتا مغایر راهبرد محوری این کشور در توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری است، مقامات این کشور باید متوجه اثرات سوء و امنیت‌زدای این اقدامات باشند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
محدود کردن عرضه سوخت در جایگاه‌های اندونزی
بدرقه اهالی پایتخت با شهیدان تنگسیری و اسحاقی+ فیلم
کاهش بیش از 7 میلیون بشکه تولید روزانه نفت اوپک
آماده‌باش شهرداری تهران برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده
پیام وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
حملات پهپادی ارتش به محل استقرار هواپیماهای آواکس و سوخت رسان و پایگاه‌های آمریکا
واردات گاز طبیعی مایع کشورهای آسیایی از خلیج فارس به کمترین میزان در 6 سال گذشته رسید
انهدام پهپاد دشمن توسط سامانه پدافندی غرب کشور
عضو مستعفی دولت آمریکا: اول باید اسرائیل را مهار کنیم
واکنش سینا حجازی نسبت به شهادت دانش‌آموزان میناب
اخراج کارگران از شرکت‌های انگلیس به دلیل گرانی انرژی
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ جزئیات حمله به فولاد مبارکه
اجرای موج 89 عملیات وعده صادق 4/ شلیک بیش از 100 موشک سنگین و پهپاد تهاجمی و 200 راکت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق با احتمال تگرگ در شمال تهران
سفرهای زمینی عتبات در جریان است
روسیه: جای تعجب نیست که ایران می خواهد از ان‌پی‌تی خارج شود
پاسخ رهبر معظم انقلاب به پیام تسلیت و بیعت دبیرکل حزب الله لبنان
خسارت 200 میلیارد دلاری جنگ ایران به کشورهای عربی خلیج فارس
قیمت بنزین و گازوئیل در امارات 30 تا 70 درصد افزایش یافت
محکومیت سفارت روسیه در حملات نزدیک کلیسای ارتدکس در تهران
سپاه: ملت ایران با رأی قاطع خود به جمهوری اسلامی، مسیر عزت، استقلال و پیشرفت را برگزید
حافظیه همچنان پرمخاطب‌ترین مقصد گردشگری در یازدهمین روز نوروز
خلیج فارس و سواحل استان بوشهر تا پایان هفته مواج است
استامر بار دیگر تاکید کرد: جنگ در خاورمیانه جنگ ما نیست
حنظله اطلاعات ایران‌وایر را منتشر کرد
طرح اعطای تسهیلات 20 میلیون تومانی به بازنشستگان+ جزئیات
سری جدید «شام ایرانی» منتشر شد
پیام استاندار تهران به مناسبت 12 فروردین
راهنمای اعلام خسارات جنگ در سامانه 1811
قدردانی رهبر انقلاب از پیام‌های علما و شخصیت‌های دینی داخلی و خارجی
ابراز نگرانی پوتین از تخریب زیرساخت‌های انرژی در خاورمیانه
ضرورت مخالفت با جنگ ایران بنا به دلایل سیاسی و اخلاقی
ترامپ به خروج از ناتو فکر می‌کند
پرده برداشتن نتانیاهو از طرح «اسرائیل بزرگ»
وقتی دلتنگی باعث شد که شاهین فرهت با عجله به کشور بازگردد
کمالوندی: حمله به تاسیسات تحت نظارت پادمان جنایت جنگی است
عارف: ذخایر استراتژیک دارو در وضعیت مطلوب است
هدف آمریکا در ایران شکست خورد
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید انقلاب در روز جمهوری اسلامی ایران
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
ادامه مقاومت متحدان تاریخی آمریکا به جنگ عیله ایران
حق بیمه زنان خانه دار در 6 ماه اول 1405 اعلام شد
معاون دفتر پزشکیان: خط رسانه‌ای تخریب رئیس‌جمهوری، مشکوک است
عزیزی: دوران مهمان نوازی 47 ساله در تنگه هرمز تمام شده است
محکومیت حمله آمریکا و اسرائیل به اماکن سازمان ملل در ایران توسط تهران
اقدام غیرقانونی ترامپ در محدود کردن رای‌دهی پستی
چرا جنگ زمینی می تواند تکلیف جنگ را به نفع ایران تعیین کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون چهارشنبه 12 فروردین+جدول پخش