×
سیاسی
شناسه خبر : 150913
تاریخ انتشار : شنبه 1402/06/18 ساعت 15:34
رمز بیش‌فعالی اخیر کاخ سفید در عرصه سیاست خارجی

نورنیوز بررسی کرد؛

رمز بیش‌فعالی اخیر کاخ سفید در عرصه سیاست خارجی

دولت بایدن، نگران از نتیجه انتخابات پیشِ رو، در صدد حل معماهایی بر آمده که خود در خلق و پیچیده‌سازی آنها نقش ویژه داشته، تا شاید از این رهگذر فضای افکار عمومی داخلی را به سود دموکرات‌ها تغییر دهد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: تحلیل تحولات داخلی آمریکا گویای آن است که معادلات انتخاباتی در این کشور چندان به سود «جو بایدن» و دموکرات‌ها پیش نمی‌رود.

از سویی؛ نظرسنجی‌های درون‌حزبی جمهوری‌خواهان نشان می‌دهد که با وجود طرح پرونده‌های گوناگون علیه «دونالد ترامپ»، او همچنان بخت اول پیروزی در برابر «ران دی‌سانتیس» و دیگر نامزدهای حزب رقیب بایدن محسوب می‌شود.

در مقابل، نظرسنجی‌های عمومی و ایالتی نشان‌دهنده نارضایتی‌های جدی اقتصادی از رئیس جمهور و دولت فعلی آمریکا است، تا جایی که سران حزب دموکرات نسبت به از دست رفتن آراء بایدن نزد رأی‌دهندگان مستقل که مهم‌ترین نقش را در تعیین تکلیف انتخابات ایفا می‌کنند، نگران هستند.

در چنین شرایطی بایدن بیش از پیش به دنبال دستاوردسازی در عرصه سیاست خارجی است که به‌طور ویژه معطوف به چندین پرونده و ماجرای مهم از جمله جنگ اوکراین، عادی‌سازی رسمی روابط تل‌آویو و ریاض و رسیدن به توافق ولو به صورت نسبی با ایران بر سر مسئله هسته‌ای خواهد بود.

طی روزهای اخیر گزارش‌های معناداری از سوی رسانه‌های غربی، آن هم به نقل از منابع نزدیک به کاخ سفید منتشر شده که از تشدید تحرکات پنهان و آشکار وزارت خارجه آمریکا برای مدیریت این سه پرونده‌ی تعیین‌کننده در معادلات انتخاباتی سال 2024 حکایت دارد.

در یکی از تازه‌ترین موارد، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید از «تفاهم‌های گسترده» میان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی با هدف عادی‌سازی روابط طرفین سخن به میان آورده است.

او بدون توضیح بیشتر درباره «تفاهم‌های گسترده» و مسائلی که «روی میز است» افزوده است: هنوز چارچوبی وجود ندارد، شرایط برای امضای توافق فراهم نیست و کار زیادی باقی مانده است.

هم‌زمان خبرگزاری رویترز در گزارشی مدعی شده که مقامات آمریکایی دست‌یابی به چنین توافقی را امکان‌پذیر می‌دانند.

از آن سو؛ بر اساس گزارش اکسیوس و رسانه‌های رژیم صهیونیستی، «برت مک‌ گورک» یکی از مهره‌های کلیدی شورای امنیت ملی کاخ سفید، طی روزهای اخیر در عربستان سعودی رایزنی‌هایی را با هدف تسریع روند عادی‌سازی روابط تل آویو-ریاض صورت داده بود.

خبرسازی‌های مستمر در مورد مدیریت تنش با ایران با محوریت موضوعاتی چون کاهش ذخایر اورانیوم غنی‌شده و... را نیز باید در راستای همین رویکرد ارزیابی کرد.

واقعیت امر این است که گرچه بسیاری از بحران‌های جاری در عرصه سیاست خارجی آمریکا، معلول سیاست‌گذاری‌های خطرناک و سیستماتیک مقامات کاخ سفید در سطح بین‌المللی و از جمله منطقه غرب آسیاست و افکار عمومی داخل آمریکا بدین امر واقف هستند، اما کاخ سفید می‌کوشد این فرآیندها را در راستای تامین منافع ملی برای مردم خود فاکتور کند.

به بیان دیگر؛ دولت بایدن، نگران از نتیجه انتخابات پیشِ رو، در صدد حل معماهایی بر آمده که خود در خلق و پیچیده‌سازی آنها نقش ویژه داشته، تا شاید از این رهگذر فضای افکار عمومی داخلی را به سود دموکرات‌ها تغییر دهد.

این در حالی است که تبدیل جنگ اوکراین به یک گره کور راهبردی و میدانی و فراتر از آن، کارشکنی آشکار کاخ سفید در بازگشت واقعی به برجام و رفع تحریم‌های ضد ایرانی، نشان می‌دهد که بر خلاف آنچه بایدن و تیم سیاست خارجی‌اش یعنی سالیوان و بلینکن مدعی هستند، آنها تخصص چندانی در عرصه سیاست خارجی و استفاده از تاکتیک‌های مناسب در این عرصه ندارند!

با در نظر گرفتن فرامتن و بستری به نام انتخابات ریاست جمهوری 2024 و شرایط پیچیده جاری در مقابل بایدن کاملا واضح است که بخش مهمی از تحرکات جاری در عرصه سیاست خارجی آمریکا، ریشه در اضطرار و شرایط ویژه‌ای دارد که کاخ سفید با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند.

بر این اساس؛ باید به این نکته توجه داشت که گرچه دولت بایدن می‌خواهد خود را بازیگری هوشمند و مسلط بر صحنه که در حال مدیریت این پرونده‌ها است نشان دهد، اما حتی بسیاری از نزدیکان فکری دموکرات‌ها هم امروز به این جمع‌بندی رسیده‌اند، که حقیقت چیز دیگری است و افسار کار از دست دولت ناتوان و بی‌اراده بایدن خارج شده است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار تعزیرات تهران به تجار: کالاهای ثبت‌نشده در سامانه انبارها قاچاق محسوب می‌شوند
دهمی ایران در جدول مدالی روز دوم بازی‌های کشورهای اسلامی+جدول
حمله آمریکا به شناوری در ونزوئلا
دو مدیر ارشد BBC کناره‌گیری کردند/علت کنارگیری
مدال برنز شنای تیمی به ایران رسید
فروش طرح ترافیک از فردا بمدت 48 ساعت در پایتخت ممنوع شد/علت ممنوعیت
تصاویر منتشرشده از تونل‌های موشکی، مربوط به سپاه نیست
تحکیم دیپلماسی فرهنگی میان ایران و عراق
سریع‌ترین کاهش جمعیت در جهان متعلق به ایران است
بیانیه باشگاه پرسپولیس؛ مقابل فشار و بی‌عدالتی، سکوت نخواهیم کرد
فعلا مجوز جدیدی به سکوهای برخط خرید و فروش طلا داده نمی شود
ارتش رژیم صهیونیستی در کرانه باختری رزمایش برگزار می‌کند
دکتر پزشکیان همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
نورنما | سیاه‌ترین ماده جهان
ویدیویی از قدرت طوفان فونگ-وانگ در فیلیپین
شه بخش در بوکس به مدال برنز رسید
عکس های منتخب ایران،یکشنبه 18 آبان 1404
ساماندهی مهاجران غیرمجاز همچنان در دستور کار
کنست دوشنبه در یک جلسه جنجالی به موضوع تشکیل کمیته بررسی می‌پردازد
نخستین طلای ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
زمان واریز یارانه نقدی در آبان ماه مشخص شد+دهک های مشمول
اینترنت غزه قطع شد
چای گران شد
دستورالعمل اجرایی انتخابات شورای دانش‌آموزی ابلاغ شد
نتائج اولیه انتخابات عراق بعد از 24 ساعت از پایان رای گیری اعلام می‌شود
اعضای هیات علمی جایزه کتاب سال منصوب شدند
مرگ سالانه بیش از 58 هزار مرگ با آلودگی هوا
منچسترسیتی 3-0 لیورپول| نتیجه‌ای ایده‌آل برای پپ در هزارمین تجربه سرمربیگری + خلاصه بازی
حزب الله لبنان: ملت لبنان تحت هیچ‌شرایطی تن به تسلیم نخواهد داد
تخلیه شهر با دومین طوفان مرگبار فیلیپین
غریب‌آبادی: اجلاس استانداران حاشیه خزر، گامی مهم در تقویت همکاری‌های منطقه‌ای است
یمن: ما متعهد به ایستادن در کنار فلسطین هستیم
باروت هسته‌ای و ماسک صلح آمریکا
ابراز نگرانی عراقچی درباره تداوم تنش‌ بین دو کشور همسایه
ارزش طلاهای موجود در خزانه بورس کالا از 341 همت عبور کرد
اولین مدال‌ ایران در ریاض بدست آمد
فوتسال ایران با شکست ازبکستان به فینال رسید
وزیر خارجه ترکیه فردا به آمریکا می‌رود
تعلیق صادرات تسلیحات آمریکا به متحدانش
شوک نظرسنجی امرسون به عملکر ترامپ
نورنما | انفجار عجیب
کرملین: پوتین دستوری برای انجام آزمایش‌های هسته‌ای صادر نکرده است
افزایش بودجه مرمت و زیرساخت‌های میراث فرهنگی به 4 همت
تکذیب خبر جمع آوری کارت‌های اضطراری سوخت جایگاه‌ها
هشدار زرد آلودگی هوا در تهران/ دما ثابت می‌ماند
طوفان در تنریف اسپانیا 3 کشته و 15 زخمی بر جای گذاشت
واکنش سازمان برنامه به سفر برزیل معاون رئیس‎‌جمهور
شمار شهدای غزه به 69 هزار و 176 نفر رسید
کدام بازیکن باارزشترین فوتبالیست جوان جهان است؟
لغو 1100 پرواز فقط در یک روز در آمریکا
X
آگهی تبلیغاتی