×
اقتصادی
شناسه خبر : 150874
تاریخ انتشار : شنبه 1402/06/18 ساعت 08:10
بانک جهانی بسته مالی 35 میلیارد دلاری به آنکار اعطاء می‌کند

بانک جهانی بسته مالی 35 میلیارد دلاری به آنکار اعطاء می‌کند

بانک جهانی در نظر دارد برای جلوگیری از تداوم بحران اقتصادی موجود و حمایت از سیاست‌های اقتصادی دولت جدید ترکیه، بسته مالی 35 میلیارد دلاری برای مدت سه سال در اختیار آنکارا قرار دهد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «هامبرتو لوپز» مدیر بانک جهانی گفت: بانک جهانی مصمم است تا ترکیه را در اجرای سیاست‌های تثبیت اقتصادی همراهی کند و بر این اساس علاوه بر برنامه ۱۷ میلیارد دلاری قبلی، ۱۸ میلیارد دلار دیگر شامل وام‌های مستقیم به دولت و تسهیلات حمایت از بخش خصوصی در مدت سه سال آینده به دولت ترکیه پرداخت می‌کند.

بنا به اعلام این رسانه، مدیر بانک جهانی با استقبال از تلاش دولت ترکیه برای ایجاد ثبات در اقتصاد و رسیدگی به عدم تعادل در شاخص‌های کلان اقتصادی عملکرد اقتصاد ترکیه در طول ۲۰ سال گذشته را بسیار خوب توصیف کرده و بهبود قابل توجه در استاندارد زندگی مردم را از پیامدهای مثبت آن دانسته است.

به گزارش ان.تی.وی، لوپز تأکید کرده است که این موفقیت در سال های اخیر با بالا رفتن نرخ تورم، افزایش بیش از حد نرخ ارز و فشارهای مالی ناشی از نیازهای مخارج مرتبط با زلزله اوایل سال جاری میلادی در معرض خطر قرار گرفته است.

مدیر بانک جهانی همچنین اقدامات دولت ترکیه در افزایش بهره بانکی با هدف کنترل تورم، اعمال سیاست تعادل بخشی به نرخ ارز را موثر ارزیابی کرده و اعلام کرده است که بانک جهانی به حمایت خود از اقدامات بخش دولتی و خصوصی ترکیه، حمایت از بازسازی مناطق زلزله زده و اجرای برنامه‌های کاهش تغییرات آب و هوایی ادامه خواهد داد.

«محمد شیمشک» وزیر خزانه داری و دارایی ترکیه در واکنش به تصمیم بانک جهانی درباره ارائه بسته سرمایه‌گذاری ۳۵ میلیارد دلاری به کشورش گفت: در دسترس بودن چنین تأمین مالی خارجی قابل توجهی، بدون شک برنامه دولت ترکیه را در اجرای موفق برنامه میان مدت تقویت خواهد کرد.

او با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، اقدام بانک جهانی در تأمین مالی ۳۵ میلیارد دلاری بخش دولتی و خصوصی ترکیه را اقدامی ارزشمند خواند و نوشت: آنکارا از تعهد قوی بانک جهانی و توجه مدیریت آن به توسعه اقتصادی ترکیه قدردانی می کند و منابع مالی مورد نظر را در اجرای برنامه سرمایه گذاری ۵۱ میلیارد دلاری میان مدت و سه ساله خود صرف خواهد کرد.

وزیر خزانه داری و دارایی ترکیه، تضمین ثبات شاخص‌های کلان اقتصادی از طریق اجرای سیاست‌های پولی، مالی و ساختاری، ترویج رشد فراگیر و پایدار و تکمیل طرح‌‎های بازسازی مناطق زلزله زده و شتاب بخشی به اصلاحات افزایش بهره‌وری را از جمله اهداف کلان اقتصادی کشورش عنوان کرد.

بانک جهانی در حالی از ترکیه اعلام حمایت مالی کرده است که اقتصاد این کشور در وضعیت بحرانی قرار گرفته به طوری که کارشناسان نرخ تورم ترکیه در پایان سال جاری را ۶۵ درصد و به اندازه میانگین سال گذشته پیش بینی کرده‌اند که این پیش بینی هفت درصد بیشتر از میانگین نرخ بانک مرکزی این کشور است.

نرخ تورم در ترکیه طی چند سال اخیر به تدریج افزایش یافت، به طوری که در آبان ماه سال گذشته، به بیش از ۸۵ درصد رسید و سال ۲۰۲۲ میلادی نیز با میانگین نرخ تورم ۶۴.۲۷ درصد پایان یافت و سازمان آمار ترکیه دو هفته پیش نرخ تورم کنونی در این کشور را بر اساس شاخص قیمت مصرف کننده، ۴۷.۸۳ درصد اعلام کرد.

روزنامه قرار ترکیه به نقل از آخرین گزارش بانک سرمایه گذاری آمریکا و شرکت خدمات مالی موسوم به جی.پی مورگان در باره وضعیت ۲۰ اقتصاد برتر جهانی، نرخ تورم سالانه ترکیه در پایان سال جاری میلادی را ۶۵ درصد پیش‌بینی کرده و اعلام کرد که به رغم خوشبینی مقامات آنکارا، نرخ تورم ترکیه در سال ۲۰۲۴ حدود ۷۳ درصد خواهد بود.

برنامه میان مدت اقتصادی ترکیه دو روز پیش اعلام شد که بر اساس آن، نرخ تورم پیش بینی شده برای این کشور در سال جاری ۶۵ درصد، سال آینده میلادی ۳۳ درصد، سال ۲۰۲۵ حدود ۱۵.۲ درصد و برای سال ۲۰۲۶ حدود ۸.۵ درصد خواهد بود.

ترکیه در سال جاری میلادی با کاهش صادرات واقعی و افزایش واردات به دلیل تقاضای داخلی قوی مواجه بوده، به طوری که بر اساس اعلام موسسه آمار این کشور، میزان کسری تراز تجارت خارجی ترکیه در سال جاری با افزایش ۱۸.۱ درصدی به ۷۳.۵ میلیارد دلار رسیده است.

دولت ترکیه از آغاز سال جاری میلادی تمام توان خود را برای کاهش نرخ تورم به زیر ۵۰ درصد معطوف کرده ولی به رغم تلاش مقامات این کشور، مردم همچنان از تورم بالا و کاهش قدرت خرید رنج می برند.

با توجه به کاهش پیش‌بینی نرخ رشد تولید ناخالص داخلی ترکیه در سال جاری میلادی، بالا رفتن نرخ تورم و کسری تراز تجاری، کارشناسان اقتصادی معتقد هستند که بحران اقتصادی ترکیه تداوم خواهد داشت.

به اعتقاد کارشناسان مسائل منطقه، وقوع زلزله و خسارت مالی سنگین ۱۰۴ میلیارد دلاری آن و نیز اجرای برخی سیاست‌های پولی از سوی دولت اردوغان و نوع سیاست خارجی وی در منطقه در سال‌های گذشته از جمله عوامل افول شاخص‌های اقتصاد ترکیه بوده است.


ایرنا
اخبار مرتبط
اقتصاددان هندی رئیس جدید بانک جهانی شد
پنج‌شنبه 1402/02/14 ساعت 18:49
اقتصاددان هندی رئیس جدید بانک جهانی شد
هیئت اجرایی بانک جهانی آجی بانگا را به عنوان رئیس جدید بانک جهانی برای یک دوره 5 ساله انتخاب کرد.
اعتراض رسمی ایران به بانک جهانی/ آمریکا روادید برای هیات ایرانی صادر نکرد
پنج‌شنبه 1398/08/02 ساعت 13:08
اعتراض رسمی ایران به بانک جهانی/ آمریکا روادید برای هیات ایرانی صادر نکرد
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پی عدم صدور روادید برای هیات ایرانی اعزامی به بانک جهانی، ضمن لغو سفر خود، طی نامه ای به رئیس گروه بانک جهانی مراتب اعتراض خود و دولت جمهوری اسلامی ایران را نسبت به این اقدام دولت آمریکا اعلام کرد.
ایران در فهرست بزرگ‌ترین اقتصادهای  بانک جهانی از نروژ پیشی گرفت
جمعه 1398/04/21 ساعت 19:04
بر اساس گزارش بانک جهانی؛
ایران در فهرست بزرگ‌ترین اقتصادهای بانک جهانی از نروژ پیشی گرفت
گزارش بازبینی شده بانک جهانی درباره وضعیت کشورهای جهان و رتبه بندی آنها بر اساس حجم تولیدات ناخالص داخلی تا پایان سال ???? حاکیست، آمریکا با حدود ?? تریلیون و ??? میلیارد دلار در رتبه اول و ایران با تولید ناخالص داخلی به ارزش بیش از ??? میلیارد دلار، با کسب رتبه ?? در فهرست بزرگترین اقتصادهای جهان، بالاتر از کشورهایی مانند نروژ، امارات و ایرلند قرار دارد.
نظرات

آخرین اخبار
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 13 تیر 1405+ جدول قیمت ها
ترافیک نیمه‌سنگین در محورهای ورودی تهران و البرز
حماسه وداع؛ ملت ایران برای بدرقه رهبر شهید به پا خاست+ فیلم اختصاصی
بارزانی: «مبارزه» مهم‌ترین میراث آیت‌الله خامنه‌ای است
قالیباف: قدردان همراهی ملت پاکستان در روزهای سخت هستیم
فعالیت 24 ساعته و رایگان متروی تهران آغاز شد
به امید دیدار
استقرار دفاتر پیشخوان دولت در مسیرهای مراسم تشییع رهبر شهید
عاشورا؛ رسالت کرامت انسان
اجرای دیوارنگاره «أبناء السیّد» با حضور هنرمندان چند کشور در تهران
ائتلاف عربی یا صف‌آرایی برای تکرار یک شکست تاریخی؟
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 13 تیر 1405 + وضعیت استان‌ها
وداع با معلّمِ شهیدان
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از حال و هوای مصلی امام خمینی( ره)
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه13 تیر 1405 +جدول
شکل‌گیری دیپلماسی محور مقاومت بر اساس تعالیم رهبر شهید
الگویی متفاوت از تامین امنیت ملی
کیکو فوجیموری پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری پرو شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 13 تیرماه در تهران
دست برتر ایران در دیپلماسی سوگ
آرژانتین از لبه پرتگاه بازگشت؛ کیپ ورد همه را شگفت زده کرد
تشخیص دیرهنگام این دو اختلال روانی می‌تواند خطرناک باشد
توصیه‌های پزشکی برای حضور ایمن در مراسم تشییع رهبر شهید
اطلاعیه: جزئیات محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید اعلام شد
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از حال و هوای مصلی امام خمینی( ره) وخیابانهای اطراف
توصیه مهم متخصص قلب به بیماران برای حضور در مراسم تشییع
هشدار وزارت بهداشت درباره پله‌برقی در مراسم تشییع
هشدار پزشکان به شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع رهبر؛ لنز نگذارید
روش جدید آلمانی‌ها برای درمان درد زانو
دانشمندان آلمانی راهی برای مقابله با پیری کشف کردند
پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکایی بر فراز مناطقی در غرب عراق
روسیه برای افزایش صادرات غلات به ایران اعلام آمادگی کرد
فهرست مراکز اسکان زائران در مدارس و مراکز آموزشی شهرستان‌های تهران
درخواست سازمان‌های مردم نهاد نیویورک برای محاکمه بن گویر
خانواده رهبر شهید در حرم امام رضا(ع) دفن می شوند؟
تعطیلی رسمی در بغداد به مناسبت مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر انقلاب
ربوده شدن نظامی صهیونیست در بئرالسبع
دستور وزیر کشور برای تداوم فعالیت شهرداران و دهیاران ابلاغ شد
فراعنه در ضربات پنالتی تاریخ‌ساز شدند/ استرالیا، آخرین حذف شده آسیا
فیبا درباره پیروزی ایران مقابل اردن چه نوشت؟
فشار نمایندگان انگلیس برای تحریم نتانیاهو و وزیر دادگستری اسرائیل
پزشکیان: همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه باید شتاب بگیرد
سرمربی مستعفی کره جنوبی پنهانی از کشور خارج شد!
احتمال تغییر ساعت مسابقه انگلیس و مکزیک
گزارش تصویری | مراسم ادای احترام مقامات کشورهای خارجی به پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب
5 هزار خانواده تهرانی به پویش «هر خانه یک موکب» پیوستند
مدودف: روسیه در سوگ رهبر شهید کنار ملت ایران است
ترافیک سنگین در جاده کندوان؛ تردد همچنان دوطرفه است
دفتر نتانیاهو: دیدار با ترامپ در دستور کار است
حریق جزئی در چهلستون اصفهان بدون خسارت مهار شد