×
سیاسی
شناسه خبر : 150766
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/06/15 ساعت 07:55

سفیر ایران: اعضای شورای امنیت از سوء‌استفاده از تحریم‌ها به عنوان سلاح خودداری کنند

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تأکید کرد: اعضای شورای امنیت سازمان ملل باید از سوءاستفاده از تحریم‌ها به عنوان پوششی برای اقدامات غیرقانونی یکجانبه خود یا به عنوان سلاحی برای پیشبرد اهداف سیاسی خود علیه کشورهایی که در دستور کار شورای امنیت هستند، خودداری کنند.

نورنیوز - گروه سیاست خارجی: امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست روز سه شنبه به وقت محلی (۱۴ شهریور ۱۴۰۲) شورای امنیت در مورد رویه و شیوه های کاری این شورا گفت: تحریم‌های شورای امنیت باید تحت ارزیابی دقیق و بازبینی مستمر از نظر عواقب عمیق بشردوستانه این اقدامات قرار گیرند و در صورت ضرورت، تعلیق یا خاتمه یابند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران افزود: شورای امنیت هنگام بررسی اعمال تحریم‌ها، به‌ویژه در سناریوهایی که ضرورت یا توجیه آن‌ها محل سوال است، باید اختیارات فصل هفتم خود را با دقت، خردمندانه و در نظر گرفتن عمیق عواقب مهم انسانی و حقوق بشری این اقدامات بر جمعیت غیرنظامی اعمال کند.

نماینده ایران در سازمان ملل اضافه کرد: علاوه بر این، اعضای شورای امنیت(قلمداران موضوع) باید از سوء استفاده از تحریم ها به عنوان پوششی برای اقدامات غیرقانونی یکجانبه خود یا به عنوان سلاحی برای پیشبرد اهداف سیاسی خود علیه کشورهایی که در دستور کار شورای امنیت هستند، خودداری کنند. این اقدامات به مردم عادی و رفاه و پیشرفت کشورها آسیب می رساند. اعمال اقدامات قهری یک جانبه (UCM) هیچ مبنای قانونی ندارد و آشکارا حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل را نقض می کند.

ایروانی ادامه داد: بهبود کارایی و اثربخشی شورای امنیت باید یک تلاش مستمر باشد که پیش از هر چیز باید مبتنی بر تعهد اعضای آن باشد، زیرا ماهیت پویا و در حال توسعه چالش‌های صلح و امنیت جهانی به چنین سازگاری دائمی نیاز دارد. برای دستیابی به این اهداف، مؤثرترین رویکرد، آغاز اصلاحات فراگیر جامع است که شورای امنیت را به یک نهاد کاملاً شفاف، مبتنی بر قانون و مهمتر از همه، نهاد پاسخگو تبدیل می کند که از حاکمیت قانون و اهداف و اصول منشور ملل متحد حمایت می کند، ضمن آنکه منافع مشترک کل اعضا را تامین می کند.به همین ترتیب، اقدامات نادرست و غیرقانونی شورای امنیت و همچنین اعمال استاندارد دوگانه این نهاد که به ضرر صلح و امنیت بین المللی است، باید در اولویت این اصلاحات قرار گیرد.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: شورای امنیت در تمامی تصمیمات خود باید به اهداف و اصول منشور ملل متحد پایبند باشد و ضمن جلوگیری از مداخله در امور داخلی کشورهای عضو، اطمینان حاصل کند که اقدامات آن با شرح وظایف مبتنی بر منشور ملل متحد مطابقت دارد.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: هر گونه تلاش برای سوء استفاده از آیین کار داخلی شورای امنیت، رویه های تثبیت شده یا شیوه های کاری آن برای اهداف سیاسی، اعتبار و مشروعیت شورای امنیت و همچنین توانایی شورای امنیت برای حفاظت از منشور ملل متحد را تضعیف می کند.

او اضافه کرد: متأسفانه، برخی از کشورهای عضو شورای امنیت از جایگاه ریاست شورا برای پیشبرد منافع ملی خود سوء استفاده کرده اند، از جمله در نشست اخیر شورای امنیت در مورد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای که در ۶ ژوئیه برگزار شد، ریاست شورا از یک کشور عضو دعوت کرد که هیچ ارتباطی با دستور جلسه نداشت، اقدامی که هم غیرمسئولانه و هم سوءاستفاده آشکار از فرایند و موقعیت ریاست شورا است. باید جلوی این گونه اقدامات غیرمسئولانه گرفته شود.

ایروانی گفت: در حال حاضر، سه عضو دائمی شورای امنیت، با ذهنیت استعماری، کنترل اکثر موضوعات خاص کشوری را در دستور کار شورای امنیت را حفظ کرده و اغلب دیدگاه‌ها و نگرانی‌های مشروع کشورهای تحت دستور کار شورا را نادیده می‌گیرند و حتی آنها را تحت فشار قرار می‌دهند.

سفیر ایران در سازمان ملل تأکید کرد: این رویکرد منجر به تصمیم گیری های عجولانه بدون بررسی تخصصی همه جانبه، نادیده گرفتن نظرات سایر اعضای شورا و منجر به اسناد غیر اجماعی می‌شود ضروری است که این اعضای شورا( قلمداران موضوع) وظایف خود را مسئولانه و بی طرفانه انجام دهند.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کشور در خطر سالخوردگی جمعیت قرار دارد
آیا اوتیسم با مصرف استامینوفن مرتبط است؟
کدام اشغال؟ کدام صلح؟
ترامپ: اسرائیل با شروط من برای آتش‌بس در غزه موافقت کرد
نایب قهرمانی ووشو ایران با 10 مدال رنگارنگ
واریز مرحله دوم وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری
ماهواره‌های ظفر، پایا، کوثر و سلیمانی تا پایان سال پرتاب می‌شوند
900 نفر از حامیان فلسطین در لندن بازداشت شدند
لاپید: نتانیاهو به جای مذاکره، تخریب برج‌های غزه را انتخاب کرده است
رشد چشمگیر قیمت لوازم‌التحریر و افزایش هزینه‌های زندگی در آمریکا
اسپانیا (6) - ترکیه (0) / صدرنشینی با جشنواره ای از گل + جدول گروه E
ترامپ طرحی برای میانجی‌گری بین حماس و رژیم صهیونیستی ارائه کرد
پزشکیان: توصیه‌های رهبری نصب العین مسئولان است
نجات بیماران در آتش‌سوزی بیمارستان لقمان حکیم
نورنما | درس عبرتی که قوی مادر به مرغ دریایی مزاحم داد
دولت رویکردی همسو با رهنمودهای مقام معظم رهبری در پیش گرفته است
تبعات اقتصادی مکانیزم ماشه را بزرگ نمایی نکنیم + فیلم
توسعه روابط راهبردی ایران و عراق کلید ثبات منطقه است
نشانه‌ای دال بر از سرگیری فعالیت‌های هسته‌ای ایران وجود ندارد
سید عمار حکیم با قالیباف دیدار کرد
گزارش تصویری| دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت با رهبر انقلاب
حمله پهپادی ارتش یمن به چندین هدف در جنوب اسرائیل
پزشکیان: گزارش ها حاکی از آغاز دوره خشکسالی در منطقه ما است
کاپادزه: در فینال کافا با چند غایب مهم روبه‌رو هستیم
16 شهریور شش‌تایی‌ترین روز سال برای پرسپولیس
قدردانی ویژه رهبر انقلاب از رئیس‌جمهور و دولت؛ معیشت مردم اولویت اصلی کشور است
جنایت حمله به مدرسه فارابی زیر نگاه منفعل جامعه بین‌الملل انجام شد
ایران و بازار 400 میلیارد دلاری انیمیشن
استقلال تهران رکورد گران‌ترین تیم لیگ برتر ایران را شکست
کاهش چشمگیر 25 درصدی ذخایر آبی سدهای کشور
انتقال نشست مجمع عمومی سازمان ملل از نیویورک به ژنو
زمان افتتاحیه سی و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی اعلام شد
قربانی اسیدپاشی ضارب خود را بخشید
هشدار گروسی برای جهانی با 20 تا 25 کشور صاحب سلاح‌های اتمی
انتقاد قلعه‌نویی از برنامه‌ریزی کافا؛ نخواستیم لیگ را تعطیل کنیم
بیش از 1.1 میلیون تن کود یارانه‌ای در پنج ماه اخیر توزیع شد
زمان و مکان 3 مسابقه مهم هفته سوم لیگ برتر اعلام شد
رونمایی از جام قهرمانی کافا در تاشکند
فریبکاری آمریکا در ماجرای مذاکره بار دیگر عیان شد
بازیکنان سرباز، برای حضور در همه تیم‌ها آزاد هستند
اعتراض هزاران آمریکایی در واشنگتن علیه حضور گارد ملی + فیلم
نتانیاهو: گسترش عملیات نظامی در ورودی‌ها و داخل شهر غزه ادامه دارد
نایب قهرمانی کاراته ایران با 22 مدال رنگارنگ
مدارس حضوری و تمام‌وقت، مانند گذشته، فعالیت خواهند داشت
تأسیسات هسته‌ای ایران خط قرمز است؛ نباید ساده‌انگارانه برخورد کرد
به رسمیت شناختن کشور فلسطین «عواقب ویرانگری» به همراه دارد
عراقچی به بریتانیا، فرانسه و آلمان هشدار داد: مسیرتان را اصلاح کنید
900 نفر از زندان اوین بعد از حمله صهیونیست‌ها آزاد شدند
نبرد خاموش در دل کویر؛ محیط‌بانان و چالش‌های حفاظت از یوز ایرانی
ادامه بن‌بست در مذاکرات آتش‌بس؛ حماس نتانیاهو را مقصر می‌داند
X
آگهی تبلیغاتی