×
سیاسی
شناسه خبر : 150737
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/06/14 ساعت 13:30

ترامپ: استناد به متمم 14 برای شکست من، حقه افراطی‌هاست

دونالد ترامپ گفت که تلاش‌ها برای ممانعت از نامزدی او در انتخابات 2024 آمریکا با استناد به متمم چهاردهم قانون اساسی این کشور یک «حقه» است، زیرا این ماده قانونی نمی‌تواند در انتخابات 2024 استفاده شود.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا و نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ این کشور در شبکه اجتماعی خود به نام «تروث سوشال» نوشت: تقریباً تمامی اساتید حقوق اظهار کرده‌اند که متمم چهاردهم قانون اساسی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ مبنای قانونی یا ارتباطی ندارد. این هم مانند دیگر تلاش‌ها برای مداخله در انتخابات، یک حقه است که کمونیست‌های چپ افراطی، مارکسیست‌ها و فاشیست‌ها از آن استفاده می‌کنند تا نتیجه انتخابات را به نفع خود تغییر دهند.

او همچنین گفت که «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا و رقیب اصلی او در انتخابات ۲۰۲۴ «ناتوان‌ترین و فاسدترین» رهبر تاریخ ایالات متحده است که «نمی‌تواند در یک انتخابات آزاد و عادلانه پیروز شود.»

«تیم کین» سناتور دموکرات آمریکایی در روز یکشنبه گفت که حمله به ساختمان کنگره در ژانویه ۲۰۲۱ باهدف جلوگیری از انتقال صلح‌آمیز قدرت انجام شد و این بر اساس متمم چهاردهم قانون اساسی آمریکا می‌تواند دلیلی قاطع برای ممانعت از حضور ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی ۲۰۲۴ باشد.

دونالد ترامپ چندین پرونده جنایی در دادگاه دارد که ممکن است برای هر یک از آن‌ها به حبس محکوم شود، اما هر محکومیتی نمی‌تواند مانع نامزدی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ شود. بااین‌وجود، بخش کوتاهی از قانون اساسی آمریکا به مواردی پرداخته که رد صلاحیت نامزدها را در پی خواهد داشت. در بخشی از متن متمم چهاردهم قانون اساسی آمریکا آمده است: «شخصی که به‌عنوان یکی از مقامات ایالات متحده... برای حمایت از قانون اساسی ایالات متحده قبلاً سوگند ادا کرده باشد، ولی بعداً علیه ایالت خود شورش کند یا به دشمنان وابسته آن یاری دهد، نمی‌تواند... هر گونه سمت کشوری و لشکری را در ایالات متحده یا درهر یک از ایالات آن تصدی کند.»

این دستاویز حقوقی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان مخالف ترامپ برای جلوگیری از نامزدی او در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ است؛ چرا که او به این متهم شده است که در ششم ژانویه ۲۰۲۱ تلاش کرد تا نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ را باطل کرده و هوادارانش را به ساختمان کنگره فرستاد.

بااین‌وجود، اختلاف‌نظرهای زیادی درباره معنی کلمه «شورش» در این ماده‌قانونی وجود دارد؛ ماده‌ای که در ۱۸۶۸ تصویب شد و تا امروز به‌ندرت تفسیر یا حتی اجرایی شده است. اگر هر یکی از احزاب یا حتی شهروندان عادی پرونده‌ای در این باره باز کنند، احتمالاً دادگاه عالی آمریکا ناچار خواهد شد که این بند قانونی مبهم را تفسیر کرده و درباره امکان اجرای آن در حق ترامپ نظر دهد.


ایسنا
اخبار مرتبط
ترامپ: نگران زندانی شدن نیستم/ بایدن در پس تشکیل پرونده‌های کیفری علیه خودش است
دوشنبه 1402/06/27 ساعت 09:00
ترامپ: نگران زندانی شدن نیستم/ بایدن در پس تشکیل پرونده‌های کیفری علیه خودش است
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا بدون توجه به در پیش بودن محاکمه خود در دادگاه به دلیل مطرح کردن ادعای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری 2020، بار دیگر بر این ادعاها تأکید کرد.
ترامپ: بایدن «دیوانه» آمریکا را به سمت جنگ‌ جهانی سوم سوق می‌دهد
چهارشنبه 1402/06/08 ساعت 16:06
ترامپ: بایدن «دیوانه» آمریکا را به سمت جنگ‌ جهانی سوم سوق می‌دهد
دونالد ترامپ ضمن آنکه جو بایدن را «احمق، دیوانه و بی‌کفایت» خواند، گفت که رئیس‌جمهور آمریکا روانی شده و این کشور را به سمت جنگ‌جهانی سوم سوق خواهد داد.
ترامپ جمعه به زندان جورجیا می‌رود
دوشنبه 1402/05/30 ساعت 11:15
ترامپ جمعه به زندان جورجیا می‌رود
یکی از مقامات رسمی دولت ایالات متحده آمریکا بدون افشای نام خود به تلویزیون سی‌ان‌ان گفت، دونالد ترامپ که در دادگاه جورجیا با «عدم تمکین در برابر قانون» و 12 فقره جرم دیگر مواجه است، احتمالاً پنجشنبه یا جمعه در بازداشتگاه شهر فولتون این ایالت حاضر خواهد شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: هیچ‌کدام از سه سفارتخانه آلمان، فرانسه و انگلیس در تهران تعطیل نشده است
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
زلنسکی وارد واشنگتن شد/زلنسکی بر حفظ کریمه و دونباس تأکید کرد
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
X
آگهی تبلیغاتی