×
فرهنگی
شناسه خبر : 150712
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

اوپنهایمر؛ تلطیف جنایت به وسیله هنر!

تلاش برای سفیدسازی یک کشتار و نسل‌کشی ذیل یک اثر هنری و نمایشی و متعاقبا، تمجید از شخصیت اصلی فیلم یعنی اوپنهایمر، همان گزاره‌ای است که غرب در صدد ثبیت آن در ژاپن و شرق آسیا است تا با روایت‌گری جذاب از یک جنایت فاجعه‌بار، تاریخ را وارونه روایت کند!

نورنیوز ـ گروه فرهنگ: «اوپنهایمر» آخرین فیلم «کریستوفر نولان»، فیلم‌ساز سرشناس بریتانیایی-آمریکایی است که این روزها بر پرده سینماها اکران شده و توجه منتقدان و تماشاگران را جلب کرده است.

فیلم اوپنهایمر بر اساس کتاب «پرومته آمریکایی» است که در سال ۲۰۰۶ جایزه پولیتزر در زمینه زندگی‌نامه‌نویسی را از آن خود کرد.

این فیلم به زندگی «جی رابرت اوپنهایمر»، فیزیک‌دان آمریکایی می‌پردازد که با راهبری علمی او، اولین بمب اتمی در سال ۱۹۴۵ و کشاکش جنگ جهانی دوم ساخته شد و بر همین اساس از او به‌ عنوان «پدر بمب اتمی» یاد می‌شود.

در این فیلم، «کیلین مورفی» در نقش «رابرت جی. اوپنهایمر» پدر بمب اتم و سازنده سلاح مرگ در بمباران هیروشیما و ناکازاکی بازی کرده است.

اکران این فیلم در آمریکا و چند کشور جهان کلید خورده و برخی اخبار و شواهد می‌گوید رایزنی استودیو «یونیورسال» با ژاپنی‌ها بر سر اکران این فیلم در توکیو و دیگر شهرهای این کشورِ قربانی سلاح هسته‌ای نیز آغاز شده است.

اوپنهایمر زمانی که در آزمایشگاه «لوس آلاموس» مشغول مدیریت پروژه ساخت سلاح هسته‌ای بود، برخی دانشمندان آمریکایی توماری را به او درباره عواقب ساخت این سلاح و استفاده از آن در دیگر کشورها (مخصوصا ژاپن) نوشتند اما اوپنهایمر در پاسخ تاکید کرد: من به عالم سیاست کاری ندارم و مهم نیست این بمب بر سر چه کسانی و در چه کشوری ریخته می‌شود!

در چنین شرایطی موافقت مقامات ژاپنی‌ با اکران فیلم اوپنهایمر در این کشور، احتمالا منجر به خشم بسیاری از شهروندان این کشور خواهد شد.

بدون شک بسیاری از شهروندان ژاپنی مخالف این روایت‌گری مکانیکی و بدون احساس از تاریخ کشورشان هستند، آن هم از حادثه‌ای دهشتناک که تنها 78 سال از وقوع آن گذشته و برخی آثار و تبعات جسمی و روانی آن هنوز گریبان‌گیر نسل‌های بعدی دو شهر ناکازاکی و هیروشیما است.

مقامات ژاپنی از زمان بمباران اتمی این دو شهر در سال 1945 میلادی و پایان جنگ دوم جهانی تاکنون، هرگز به اندک بازماندگان آن حادثه و نسل‌های بعدی درباره چرایی عادی‌سازی روابط با آمریکا یا هضم خود در مناسبات آن سوی آتلانتیک توضیح قانع‌کننده‌ای نداده‌اند!

تمجید رسانه‌های غربی از اوپنهایمر

رسانه‌های غربی نقش به سزایی در تبلیغ فیلم اوپنهایمر و تلاش برای عادی جلوه دادن زندگی یک سازنده بمب اتم (که مسئول مرگ هزاران نفر در ژاپن بوده است) ایفا می‌کنند.

روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، فیلم اوپنهایمر را «هوشمندانه و خلاقانه» توصیف کرده که در بهترین شکلش ساخته شده است.

گاردین هم آن را «ناکامل» اما «خارق‌العاده» دانسته است. دیلی تلگراف هم درباره بازی مورفی در این فیلم می‌گوید که به‌عنوان «ویران‌گر دنیاها» خوش درخشیده است. ویرانگر دنیاها عبارتی بود که اوپنهایمر سال‌ها پس از ساختن بمب اتمی درباره خود به کار برد.

چنانچه مشاهده می‌شود، تلاش برای سفیدسازی یک کشتار و نسل‌کشی ذیل یک اثر هنری و نمایشی و متعاقبا، تمجید از شخصیت اصلی فیلم یعنی اوپنهایمر، همان گزاره‌ای است که غرب در صدد ثبیت آن در ژاپن و شرق آسیا است تا با روایت‌گری جذاب از یک جنایت فاجعه‌بار، تاریخ را وارونه روایت کند!

فرمولی که تکرارپذیر است

بدون شک تلاش خاص آمریکا در خصوص اکران فیلم اوپنهایمر در ژاپن و کشورهای شرق آسیا با هدف حساسیت‌زدایی یا حتی تبدیل نگاه دراماتیک به نگاه هیجانی نسبت به بمباران هیروشیما و ناکازاکی، الگو و فرمولی است که در قبال دیگر جنایات بشری آمریکا و متحدان آن در طول تاریخ نیز می‌تواند تکرار شود.

قاعدتا واکنش ژاپنی‌ها در قبال اکران احتمالی فیلم اوپنهایمر در این کشور، می‌تواند تعیین‌کننده و معیاری برای شیوه ادامه یا حتی تجدیدنظر در این روش تبلیغاتی غرب محسوب شود.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تصاویر منزل یکی از شهدای هسته‌ای در حمله اسرائیل به ایران
مشارکت ملی برای امنیت؛ ترددهای مشکوک کامیونت و وانت‌ها را گزارش دهید
یحیی سریع: پاسخ یمن با موشک‌های پیشرفته به تجاوزات رژیم صهیونیستی +فیلم
تمدید لغو پروازهای داخلی و خارجی تا ساعت 15 امروز
چین: خواستار حل مسئله هسته‌ای ایران از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک هستیم
اقدامات عملی عراق علیه تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی
برنامه مسابقات امروز یکشنبه 25 خرداد + پخش زنده
هشدار وزارت نفت درباره خطرات تنفسی در محدوده حادثه
ایجاد یک گودال عمیق در «بات یام» در «تل‌آویو» بر اثر اصابت موشک های ایرانی
واکنش رسمی رژیم صهیونیستی به حملات موشکی ایران
ترامپ: ایالات متحده هیچ دخالتی در حمله دیشب به ایران نداشت
هشدار اضطراری آمریکا به اتباع خود برای ترک ایران
تشکیل مرکز اضطراری شناسایی اجساد در جنوب تل‌آویو
واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه به اظهارات وقیحانه مقامات آلمانی
در حالی‌ که اسرائیل می‌سوزد، نتانیاهو به کدام سوراخ پناه برده است؟
تصویر آخرین لباسی که شهید حاجی‌زاده هنگام شهادت به تن داشت
اذعان تل‌آویو به ناتوانی در برابر ایران +فیلم
پاسخ بقائى به مکرون: این حجم از ریاکارى حیزت‌آور است
رئیس شاباک استعفا داد
‌تصاویری از آتش‌سوزی انبار نفت شهران تهران درپی حمله رژیم صهیونیستی/مردم فاصله بگیرند
اطلاعیۀ روابط‌عمومی سپاه دربارۀ موج جدید عملیات وعده صادق 3
رسانه عبری زبان: شب سختی را پیش رو داریم
شهادت سردار خسرو حسنی جانشین اطلاعات نیروی هوافضای سپاه در جریان حمله تروریستی اسراییل
ترامپ: جنگ بین ایران و اسرائیل باید تمام شود
ناوشکن جاسوسی انگلیسی در دریای عمان متوقف شد
جزییات دورکاری کارمندان دولتی در استان تهران اعلام شد
انهدام 10 هواگرد اسرائیلی در یک ساعت گذشته
عراق به شورای امنیت شکایت می‌کند
آژانس انرژی اتمی: 4 ساختمان در سایت هسته‌ای اصفهان آسیب دیدند
تمام ادارات و ارائه خدمات طبق روال معمول دایر است
امتحانات 2 روز آیندۀ دانشگاه آزاد در تهران لغو شد
انتقال خانواده‌های ورزای اسرائیلی از ترس حملات ایران به پناهگاه
فردا مدارس در اسرائیل تعطیل شد
آخرین وضعیت ترافیکی در محور های شمالی
بورس تعطیل شد
جزئیات تعطیلی موزه ها اعلام شد
رژیم صهیونیستی فاز 14 پارس جنوبی را هدف گرفت+ فیلم
شکار پهپاد اسرائیلی با سامانه سوم خرداد در نطنز
رئیس‌کل بانک مرکزی: تخصیص یک میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی
قهرمان بوکس لرستانی در حمله اسرائیل به شهادت رسید
اطلاعیه سازمان هدفمندی یارانه‌ها درخصوص زمان دقیق واریز یارانه نقدی+جزییات واریز
اعلام تعداد شهدا و مجروحین آذربایجان‌شرقی در حملات رژیم صهیونیستی
تصاویر حضور باشکوه مردم در راهپیمایی غدیر با وجود تهدیدات رژیم صهیونیستی
عراقچی: نام شهیدان سلامی، باقری و رشید در تاریخ جاودانه شد
انهدام ریزپرنده اسرائیلی در شیراز توسط پدافند هوایی
اطلاعیه شماره 2 آموزش‌وپرورش درباره برگزاری امتحانات خرداد
تصاویری از کارخانه خودروسازى در بروجرد پس از حمله رژیم صهیونیستى
پیام فدراسیون سوارکاری درپی شهادت پولادوند و خانواده‌اش
استاد و نخبه برجستۀ هوش مصنوعی کشور به شهادت رسید
جدایی بی‌سر و صدای محمدرضا خالدآبادی از استقلال؛ پایان یک تجربه ناکام
X
آگهی تبلیغاتی