×
سیاسی
شناسه خبر : 150690
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/06/13 ساعت 15:59
دیدار روسای جمهوری روسیه و ترکیه در سوچی؛‌ مذاکره درباره قرارداد غلات و اوکراین

دیدار روسای جمهوری روسیه و ترکیه در سوچی؛‌ مذاکره درباره قرارداد غلات و اوکراین

رئیس‌جمهور ترکیه امروز در بدو ورود به شهر سوچی همتای روس خود دیدار و درباره موضوعاتی همچون قرارداد غلات،‌ بحران اوکراین، ایجاد هاب گازی و ساخت دومین نیروگاه هسته‌ای ترکیه با او گفتگو کرد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: اسپوتنیک در سخنانی به نقل از پوتین در آغاز این مذاکرات با همتای ترک خود گزارش داد: روسیه برای مذاکره بر سر توافق غلات آماده است.

رئیس جمهور روسیه با بیان اینکه امروز طرفین در مورد مسائل مربوط به بحران اوکراین گفتگو خواهند کرد، گفت:‌ روسیه و ترکیه به زودی گام‌های مهمی هم در زمینه گاز و هم در سایر زمینه‌ها برخواهند داشت. امیدوارم در آینده نزدیک مذاکرات در مورد ایجاد یک هاب گازی در ترکیه را تکمیل کنیم تا وضعیت انرژی در منطقه باثبات تر و متعادل تر شود و فکر می کنم این همکاری، مفید خواهد بود. 

ولادیمیر پوتین  همچنین با اشاره به همکاری‌های مسکو - آنکارا در زمینه انرژی صلح آمیز هسته‌ای گفت: اولین بلوک نیروگاه هسته‌ای آق قویو در ترکیه سال آینده راه اندازی خواهد شد و چشم اندازهایی برای توسعه همکاری‌ها وجود دارد.

او افزود: روسای بانک های مرکزی روسیه و ترکیه نیز در حاشیه مذاکرات در سوچی نشست جداگانه ای خواهند داشت.

بنا بر این گزارش، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نیز در آغاز مذاکرات دوجانبه با همتای روس خود از پوتین برای اعزام دو فروند هواپیمای اطفای حریق برای کمک به خاموش کردن آتش در ترکیه تشکر کرد و افزود:‌ ترکیه انتظار دارد که روسیه هواپیماهای اطفای حریق بیشتری را برای خاموش کردن آتش سوزی های جنگلی در این کشور  اعزام کند.

اردوغان ابراز اطمینان کرد که ترکیه و روسیه می‌توانند بر سر ساخت دومین نیروگاه هسته‌ای در این کشور به توافق برسند.

رئیس جمهوری ترکیه با بیان اینکه تمام جهان به امید نتیجه، مذاکرات او با پوتین در سوچی را دنبال می‌کنند، تلویحاً به موضوع قرارداد غلات و اوکراین اشاره کرد.

او گفت:‌ ترکیه و فدراسیون روسیه به توسعه روابط در زمینه تأمین گاز طبیعی به ادامه خواهند داد.

اردوغان همچنین با اشاره به  نشست همزمان روسای بانک مرکزی ترکیه و فدراسیون روسیه در سوچی گفت: طرفین در این دیدار، برای بررسی مراحل تسویه حساب دوجانبه با ارزهای ملی گفتگو خواهند کرد.

به گزارش منابع خبری روس، روسای جمهور روسیه و ترکیه در این مذاکرات درباره اوکراین و توافق غلات گفتگو خواهند کرد.


پیش از این آکیف چاغاتای کیلیچ مشاور ارشد اردوغان یکی از موضوعات محوری این دیدار را مذاکرات درباره ادامه کار با محوریت قرارداد غلات عنوان کرده بود.

برخی تحلیلگران سیاسی پیش از این گفته‌اند که‌ با توجه به خروج روسیه از توافقنامه غلات، تشکیل سازوکار جدید برای انتقال غلات اوکراین و کود و غلات روسیه از طریق دریای سیاه محور مذاکرات پوتین و اردوغان خواهد بود.

در همین حال پیش از این اسپوتنیک برخی مطبوعات چاپ آنکارا نوشتند:‌ رئیس جمهور ترکیه تصمیم دارد در دیدار با ولادیمیر پوتین در سوچی، آمادگی آنکارا را برای میانجیگری در مورد بحران اوکراین اعلام کند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
پرسپولیس (0) – خیبر (1)
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت برادر حجت‌الاسلام قمی
کمیته فنی فردا تکلیف ساپینتو را مشخص می‌کند
ترامپ: در حال بررسی موضوع ایران هستم
رکوردشکنی خودروی دانگ‌فنگ در تخلفات رانندگی
بازگشایی خوابگاه‌های دانشگاه علامه طباطبائی از فردا
سرمایه گذاری پسر ترامپ در تولید پهپادهای اسرائیلی
کدام کشورها در نمایشگاه قرآن شرکت کرده‌اند؟
ساعت کاری ادارات سیستان و بلوچستان تغییر کرد
برنامه‌های تیم ملی در فیفادی مشخص شد+ جزئیات
هدف اسرائیل غیر قابل‌ زیست کردن غزه است
بزرگراه شهید باقری امشب مسدود است
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
ردپای زلنسکی و زنش در پرونده جزیره اپستین
بن‌بست اروپا برای اعمال دور جدید تحریم‌ها علیه روسیه
رکوردشکنی داوطلبان شوراهای اسلامی روستاها/اعلام آخرین ساعت ثبت نام
هواپیمای ناشناس چطور وارد حریم هوایی روسیه شد؟
پیام تسلیت قالیباف به خانواده محمد قمی نماینده مجلس
آمادگی اروپا برای کمک به پیشبرد روند دیپلماتیک در موضوع هسته‌ای ایران
پیش‌بینی افزایش دمای تهران در روزهای اخیر
مخالفت آمریکاییها با جنگ احتمالی علیه ایران
چرا سهام ایرباس سقوط کرد؟
جاده چالوس یکطرفه شد
اعزام نیرو به غزه از سوی 5 کشور
دیپلماسی منطقه‌ای در مهار تنش‌ها علیه ایران
عراقچی: پرونده هسته‌ای ایران با راهکار نظامی قابل حل نیست
نرخ بلیت هواپیما همچنان 48 دلار برای هر صندلی است
رئیس فیفا متهم به همدستی در جنایات جنگی شد
ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند پهلو گرفت
غیبت ادامه‌دار وریا غفوری در تمرین استقلال
پرواز خونین دنا در جاده چالوس!
قیمت دلار امروز هم صعودی بود
امیر دریادار ایرانی: امنیت پایدار دریایی با هم‌افزایی کشورهای منطقه محقق می‌شود
عملیات احداث سایت جدید پسماند نوشهر کلید خورد
خشم ترامپ از سخنان اوباما درخصوص واقعی بودن موجودات فضایی
ایران همچنان یک تهدید امنیتی محسوب می‌شود
تاکید عراقچی بر تلاش برای تدوین پیش‌نویس مذاکرات ایران و امریکا
درگذشت صدابردار جوان سینما
بزرگ‌ترین تجمع نظامی آمریکا از زمان جنگ خلیج فارس در نزدیکی ایران در حال انجام است
بودجه فدراسیون‌های ورزشی نهایی شد؟
نظر ماکرون درخصوص آزادی بیان: کاملا مزخرف است!
جزئیات برگزاری جام جهانی باشگاه‌ها با 48 تیم
بومی‌سازی 90 تا 100 درصد تجهیزات صنعت برق
آخرین جزئیات از زلزله سومار
وزارت بهداشت: 500 آمبولانس جدید خریداری شد
گفت‌وگوی لاوروف با عراقچی با محور برنامه هسته‌ای ایران
خطیب جمعه تهران: دستگاه دیپلماسی کشور باید عزت، اقتدار و حکمت را با هم پیوند دهد
بیشترین شکایات مردمی مربوط به کدام‌ دستگاه هاست؟
ترامپ تحریم‌های روسیه را برای یک سال دیگر تمدید کرد
ماه مبارک رمضان از نگاه رسول خدا(ص)