×
سیاسی
شناسه خبر : 150615
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/06/13 ساعت 08:03
اجلاس جهانی جی 20 احتمالاً صندلی‌های خالی زیادی خواهد داشت

نشریه فارن‌پالیسی:

اجلاس جهانی جی 20 احتمالاً صندلی‌های خالی زیادی خواهد داشت

نشریه فارن‌پالیسی نوشت: چین با غیبت احتمالی شی جین‌پینگ در اجلاس جی‌20 می‌خواهد بی‌اعتنایی خود را به هند نشان دهد. غیبت در این نشست بخشی از تلاش‌های پکن برای تضعیف سلطه غرب در صحنه جهانی است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: نشست سران گروه ۲۰ که در پایان هفته آینده در دهلی‌نو برگزار خواهد شد، به احتمال زیاد صندلی‌های خالی زیادی خواهد داشت. روز گذشته مقامات چین به این موضوع اشاره کردند که شی جین‌پینگ در این کنفرانس کلیدی ژئوپلیتیک شرکت نخواهد کرد. در عوض لی کیانگT نخست‌وزیر چین به جای او به عنوان نماینده پکن حضور خواهد داشت. اتفاقی که اگر روی دهد، این اولین باری خواهد بود که شی جین‌پینگ از زمانی که در سال ۲۰۱۳ به قدرت رسیده، از این رویداد چشم‌پوشی می‌کند.

حضور در اجلاس سران G-20 همواره یکی از جنبه‌های کلیدی استراتژی سیاست خارجی پکن بوده است. در واقع در نشست‌های گذشته اجلاس سران G-20 از جمله در جریان نشست G-20 در نوامبر گذشته در بالی اندونزی گفتگوهای راهبردی و کلیدی زیادی بین شی جین‌پینگ و رقبای اصلی‌اش- جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا و نارندرا مودی نخست‌وزیر هند- به انجام رسیده است.

تاکنون دقیقاً مشخص نشده که چرا شی جین‌پینگ قصد دارد در گردهمایی پایان هفته آینده حضور نداشته باشد. به جز شی، تنها رهبر گروه ۲۰ که پاسخ منفی به حضور در این اجلاس داده، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه بوده است. اما نکته این است که به گمان کارشناسان منطقه‌ای عدم حضور چین در اجلاس G-20 امسال، نشان‌دهنده اتخاذ مسیری دیگر از سوی رئیس‌جمهور چین با هدف دورتر کردن محور پکن از نهادهای تحت رهبری غرب است- و هم‌چنین انجام یک عملیات نه چندان ظریف در یک کشور رقیب به نام هند که با افتخار از این رویداد میزبانی می‌کند.

هفته گذشته چین در اجلاس سران بریکس- بلوکی متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی- که به میزبانی ژوهانسبورگ برگزار شد، نگاه‌ها را به خود جلب کرد. در آن‌جا، پکن با موفقیت از گسترش این بلوک حمایت کرد و با اعلام افزایش شش عضو جدید به این گروه از این اقدام به عنوان ابزاری برای تقویت این گروه و معرفی آن به عنوان جایگزینی برای باشگاه‌های تحت سلطه غرب از قبیل G-20 سود برد. از این منظر، عدم حضور در اجلاس G-20 به نوعی ادامه این استراتژی می‌تواند محسوب شود. این بلوک اقتصادی مدت‌هاست که تحت سلطه ایالات متحده آمریکا و متحدان ارشد واشنگتن از جمله هند میزبان بوده است. نادیده گرفتن این اجلاس توسط چین می‌تواند تلاش‌های دهلی نو برای تثبیت خود به عنوان یک رهبر جهانی را تضعیف کند.

روابط چین و هند پر از تنش است. شی جین‌پینگ و نارندا مودی هفته گذشته در حاشیه اجلاس بریکس در یک گفتگوی رودرروی نادر، به بحث در مورد کاهش تنش در مرز مشترک خود پرداختند. در سال ۲۰۲۰ درگیری‌های خشونت‌آمیز بین نیروهای هندی و چینی باعث شد حداقل ۲۰ نیروی هندی کشته شده و بر اختلافات شدید و تنش‌های فیمابین بر سر کنترل بر خط مرزی ۲۱۰۰ مایلی دو کشور هم‌چنان دامن زده شود. با این حال به نظر می‌رسد که مقامات هر دو طرف پس از توافق شی و مودی برای تسریع مذاکرات بر سر سرزمین‌های مورد مناقشه، به نوعی امیدوارانه به افق نگاه می‌کنند.

اما همه این امیدواری‌ها زمانی که چین در اواخر هفته گذشته با انتشار یک نقشه جدید، ایالت آروناچال پرادش هند و فلات آکسای چین را تحت حاکمیت چین نشان داد، رنگ باخت. در واکنش به این موضوع وزیر امور خارجه هند بلافاصله ادعاهای ارضی پکن را رد کرد و انتشار نقشه را عملی پوچ خواند. هم‌زمان مقامات چینی هم به هند هشدار دادند که مواظب باشد «واکنش بیش از حد» به موضوع نشان ندهد. اما انتشار اخباری مبنی بر این‌که شی قصد دارد در اجلاس G-20 حضور نداشته باشد، حکایت از این می‌کند که چین ممکن است آن‌طور که در جریان مذاکرات هفته گذشته به نظر می‌رسید، علاقه‌ای به خوش‌رفتاری و به اصطلاح دیپلماتیک بازی خوب با هند نداشته باشد.


فارن‌پالیسی
کلید واژگان
چینشی جینپینگG20جی 20
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پس‌ از حادثه رفح، نتانیاهو خواهان عملیات علیه حماس شد
سناریوی حمله روسیه به ناتو بعد از پیروزی در اوکراین
القسام ارتباط خود را با حادثه رفح تکذیب کرد
دولت برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد
آخرین خبر از وضعیت هوشیاری صابر کاظمی، والیبالیست ایرانی
کارخانه عظیم گاز روسیه هدف پهپادهای اوکراینی قرار گرفت
جاسوس رژیم صهیونیستی در قم اعدام شد
100 شناور جدید در مسیر پیوستن به ناوگان دریایی کشور
سرقت عجیب جواهرات ناپلئون از موزه لوور
قرارگاه قدس: شهادت بزرگان طوایف اهل‌سنت بی‌پاسخ نخواهد ماند
تکلیف سرمربی پرسپولیس امشب مشخص می شود
21 استان بدون باران، زنگ خطر آبی
درخواست دو وزیر تندرو اسرائیل برای پایان آتش‌بس و حمله به غزه
بدهی عمومی آمریکا به 37.9 تریلیون دلار رسید
مادورو: طرح دفاعی کاراکاس علیه آمریکا تکمیل شد
ثبت شرکت خارجی در ایران کمتر از یک روز شد
هر دو مسیر تونل توحید امشب مسدود است
گزارش تصویری | اعتراضات ضد ترامپ با عنوان «بدون پادشاه» در سراسر آمریکا
زمان الحاق رسمی ایران به CFT مشخص شد
پیام پزشکیان به سینماگران جوان کشور
ترور ملا کمال صلاحی‌زهی؛ معتمد سرشناس بلوچ
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه27 مهر + جدول
نورنما | جنگنده آمریکایی از دوران جنگ‌جهانی دوم زیر آب
قیمت دلار و ارز امروز یکشنبه 27 مهر 1404
جزییات واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی بر اساس حروف الفبا
واکنش عجیب ترامپ به معترضان «نه به پادشاه»
فریاد «رهایی فلسطین» در خیابان‌های اروپا
اسرائیل با نقض آتش‌بس جنوب غزه را بمباران کرد
آب طالقان سرانجام به تهران رسید
جهش بورس همراه با افزایش عرضه‌ها
حضور گسترده غرفه ملی نشر ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت 2026
کشف محوله تریاکی که بوی قهوه می‌داد
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی آبان ماه سال 1404
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(104) « بندر دیر»
داور کره‌ای دیدار شارجه - تراکتور را سوت می زند
واکنش حماس به بیانیه وزارت خارجه آمریکا
کاهش 60 درصدی خرید جهیزیه
سقوط خریداران خارجی در بازار مسکن ترکیه
خودکشی عامل جنایت در روستا اندیکا
غرب به‌جای صلح، به‌دنبال نابودی کامل اوکراین است
لیست قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+جدول قیمت ها
مرگ قاتل پیش از اجرای حکم قصاص
چندصدایی «درباره اسنپ‌بک»؛ چگونه ایستادگی ایران شکاف عمیق در نظم جهانی را آشکار کرد
جهش 5500 همتی در تجارت الکترونیک ایران
مداردیپلماسی | پایان برجام و آغازی بر دیپلماسی هسته‌ای جدید ایران
130 هزار مرگ سالانه در ایران به دلایل تغذیه‌ای مرتبط است
رئیس‌جمهور فردا به دانشگاه تربیت مدرس می رود
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 27 مهر1404+ جدول
واگذاری کامل دونتسک شرط پوتین برای پایان جنگ اوکراین
دولت چهاردهم بستر «ما می‌توانیم» را در تحول دیجیتال فراهم کرد
X
آگهی تبلیغاتی