نورنیوز ـ گروه بینالملل: امروز شنبه پس از آنکه آمریکا از ارائه بسته جدید نظامی به اوکراین خبر داد، رویترز در خبری اختصاصی که مدعی است به تایید دو مقام ارشد آمریکایی رسیده، نوشت: دولت جو بایدن تصمیم به ارسال مهمات ضد زره حاوی اورانیوم ضعیف شده به اوکراین گرفته است.
این اقدام با صرف صدها میلیون دلار هزینه، در حالی صورت میگیرد که آمریکاییها در توجیه این اقدام مدعی شدهاند که این مهمات از تانکهای آبرامز آمریکا شلیک میشوند و قادرند تانکهای روسیه را نابود کنند.
اوایل فروردین امسال نیز وزارت دفاع انگلیس اذعان کرده بود که گلولههای حاوی اورانیوم ضعیفشده را در اختیار ارتش اوکراین قرار داده است.
اقدام اخیر آمریکا با توجه به کارنامه سیاه آنها در این خصوص از چند منظر قابل توجه است:
نخست؛ اسناد نشان میدهد که بخش قابل توجهی از اثرات و پیامدهای سلاحهای حاوی اورانیوم ضعیفشده بر سربازانی است که از آنها استفاده میکنند.
در پایان جنگ اول خلیج فارس یعنى در پاییز سال 1991 که سربازان ایالات متحده به کشور خود بازگشتند، تعداد قربانیان این جنگ 760 نفر شامل 294 کشته و حدود 450 نفر زخمى و مجروح بود، اما امروز این میزان براى سربازان حاضر در آن جنگ به حدود 30% رسیده است.
طبق آمار مؤسسه امور کهنه سربازان آمریکا، 221 هزار نفر از کسانى که در صحنه حضور داشتند، یعنى 30% سربازان دچار ناتوانىها و آسیبهاى ناشى از جنگ بوده و بسیارى از آنان در نتیجه استفاده از تسلیحات داراى اورانیوم جان خود را از دست دادهاند.
مطالعات انجام شده نشان مىدهد که فرزندان سربازان مردى که در جنگ اول خلیج فارس حضور داشتهاند، نسبت به دیگران، دو برابر با اختلالات در حین تولد روبهرو بودهاند و این رقم براى فرزندان سربازان زنى که در این جنگ حضور داشتهاند، سه برابر میزان معمول بوده است.
پس از جنگ دوم خلیج فارس، وزارت کهنه سربازان آمریکا اعلام کرد که تعداد زیادی از نیروهای نظامی این کشور که در حمله به عراق حضور داشتهاند و همچنین فرزندان آنها که بعداً متولد شدهاند، دچار عوارض ناشناختهای شدهاند که از آن به عنوان «سندروم خلیج فارس» یاد شد.
پنتاگون در ابتدا وقوع چنین عوارضی در سربازان را انکار کرد و آن را به آثار روانی حضور در میدان نبرد مربوط دانست اما سپس معلوم شد که علت این عارضه استفاده از گلولههای حاوی اروانیوم ضعیف شده بوده که آثاری مشابه بیماری سرطان را در سربازان حاضر در میدان جنگ و فرزندان آنها ایجاد کرده است.
در این خصوص وزارت کهنه سربازان آمریکا از پنتاگون شکایت کرد و وزارت دفاع آمریکا را محکوم به پرداخت خسارت نمود.
بهنظر میرسد که آمریکا و انگلیس با ارسال این مهمات به اوکراین به دنبال تکرار این فاجعه در ابعاد گستردهتری هستند که جان و آینده هزاران سرباز و خانوادههایشان را به مخاطره خواهد انداخت.
بدتر اینکه؛ بخش عمدهای از سربازان طرف اوکراینی را افرادی از سایر کشورها تشکیل میدهند که در نهایت زمینهساز گسترش عوارض این سلاحها به سایر نقاط جهان خواهد شد.
دوم؛ استفاده از این تسلیحات در مناطق هدف نیز خسارتهای انسانی بیشماری بر جای میگذارد که صراحتا میتوان از آن با عنوان یک نسلکشی یاد کرد.
آمریکاییها که در جنگ ویتنام با مواد شیمیایی عنصر نارنجی، فاجعهای بزرگ را علیه بشریت رقم زدند، جنایات مشابهی را نیز در سایر نقاط جهان با استفاده از مهمات اورانیوم ضعیف شده رقم زدهاند.
استفاده آمریکا و انگلیس از این سلاحها در عراق موجب شده تا امروز هزاران نفر با سرطان دست و پنجه نرم کنند و کودکان بیشماری ناقصالخلقه و با نقض عضو و بیماریهای حاد تنفسی به دنیا بیایند.
بررسیها نشان میدهد که افزایش غیرعادی بیماری سرطان در برخی شهرهای عراق بهویژه بصره نیز به علت استفاده از مهمات حاوی اورانیوم در فاصله سالهای ۱۹۹۱ و ۲۰۰۳ بوده است.
غربیها پیش از این نیز در جنگ بالکان از این سلاحها استفاده کرده بودند، چنانچه اسپوتنیک چندی پیش در گزارشی نوشت: «تبعات استفاده از این بمبها در خاک صربستان نیز پدیدار شده است. در آنجا همه ساله صدها کودک دچار بیماریهای سرطانی میشوند و از هر 400 بیمار در سال، تنها 60 نفر را میتوان نجات داد. چنین میزان ابتلا به بیماران سرطانی تا قبل از بمباران ناتو در این کشور هرگز مشاهده نشده بود.»
امروز آمریکا و انگلیس در پوشش حمایت از اوکراین رسما در حال نسلکشی از مردم هر دو کشور درگیر جنگ هستند که با توجه به سیل مهاجران از اوکراین به سایر کشورها میتواند دامنه جهانی پیدا کند.
سوم؛ استفاده از این سلاحها دارای پیامدهای شدید زیست محیطی است، بهگونهای که پیامدهای آن تا سالهای متمادی باقی خواهد ماند، چنانچه در گزارش طبقهبندی شده سازمان ملل که در می ۱۹۹۹ فاش شد، آمده است: «این نوع مهمات در واقع نوعی زباله هستهای محسوب میشود و استفاده از آن بسیار خطرناک و مضر است.»
در شرایطی که جهان امروز با بحرانهای شدید اقلیمی و آب و هوایی مواجه است و تامین منابع آب سالم و مواد غذایی به بحران تبدیل شده، استفاده از این تسلیحات، ویرانی زمینها و منابع آبی و آلودگی شدید زیست محیطی را رقم خواهد زد که صراحتا میتوان آن را مصداق جنایت علیه بشریت دانست.
مهمتر اینکه؛ اوکراین بزرگترین تولیدکننده غلات جهان است و به دلیل نقش کییف در تامین غلات و غذای سایر کشورها، استفاده از این تسلیحات علاوه بر زندگی مردم و محیط زیست این کشور میتواند موجب فاجعهای جهانی شود.
چهارم؛ اقدام آمریکا و انگلیس به ارسال این تسلیحات با واکنش قطعی روسیه مواجه خواهد شد، چنانچه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه پس از استقرار تسلیحات هستهای در بلاروس تأکید کرد که اگر کییف مهمات رادیواکتیو از حامیان غربی خود دریافت کرده و بهکار گیرد، روسیه اقدام متقابل را در پیش خواهد گرفت.
مقامات روسیه بارها اعلام کردهاند که افزایش کمکهای تسلیحاتی به کییف برابر با افزایش پاسخهای مسکو و شدت گرفتن دامنه جنگ خواهد بود، لذا این اقدام آمریکا و انگلیس رسما دمیدن در آتش جنگی است که تاکنون نیم میلیون قربانی با میلیونها آواره برجای گذاشته است.
مبتنی بر این حقایق میتوان گفت؛ سران آمریکا و انگلیس با ارسال بمبهای آغشته به اروانیوم ضعیف شده، مرتکب جنایتی بزرگ علیه نظامیان، غیر نظامیان و محیط زیست شدهاند، جنایتی که پیش از این نیز در عراق و برخی دیگر نقاط جهان رقم زدهاند اما سکوت مدعیان حقوق بشر و نهادهای بینالمللی و توجیهات وقیحانه رسانههای غربی موجب استمرار آن شده است.
نورنیوز