×
سیاسی
شناسه خبر : 150500
تاریخ انتشار : جمعه 1402/06/10 ساعت 22:20

نورنیوز بررسی کرد؛

برگزاری دادگاه کودتای نقاب؛ آغاز راهی برای مجازات تروریسم دولتی آمریکا

اقدام دستگاه قضا در بررسی پرونده کودتای نقاب و محکوم کردن آمریکا می‌تواند سرآغازی باشد برای مطالبه‌گری‌های جدید جهت بازخواست غرب به خاطر جنایات بی‌شماری که علیه ملت ایران و سایر ملت‌ها صورت داده‌اند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: ابتدای هفته‌ای که گذشت، خبری مهم در حوزه دادخواهی حقوق ملت ایران منتشر شد مبنی بر اینکه در پی شکایت حقوقی بازماندگان و آسیب‌دیدگان کودتای نقاب (نوژه) علیه دولت آمریکا و ۷ خوانده دیگر، شعبه ۵۵ بین‌الملل دادگستری تهران رای به محکومیت دولت آمریکا به مبلغ ۳۳۰ میلیون دلار داد.

بدین ترتیب دولت ایالات متحده باید مجموعا ۳۳۰ میلیون دلار جریمه مالی و غرامت به خانواده شهدای کودتای نقاب (نوژه) پرداخت کند.

 کودتای نقاب در تیرماه ۱۳۵۹ توسط دولت آمریکا و دستگاه‌های امنیتی و نظامی آن با هدف سرنگونی حکومت قانونی، مشروع و منتخب ملت ایران طراحی، هدایت و پشتیبانی شد که در اولین ساعات با اطلاع نیروهای امنیتی و نظامی ایران ناکام ماند.

اقدام اخیر دستگاه قضایی در برگزاری دادگاه عاملان این کودتا از چند نظر قابل توجه است:

نخست؛ برگزاری این دادگاه و حکم صادره نشانه‌ای بر بالندگی و ظرفیت‌های زیاد دستگاه قضایی کشور در پیگیری حقوق و مطالبات ملت ایران است، صلاحیتی درون‌زا که برگرفته از تجربیات و قوانین حقوقی دستگاه قضاست و بر اساس آن صلاحیت جهانی برای پیگیری پرونده‌هایی فرا سرزمینی جهت تحقق حقوق دادخواهان را دارد.

این مسئله پیش از این بیشتر در انحصار دادگاه‌های غربی بود و همواره از آن در جهت اهداف سیاسی بهره‌برداری می‌کردند، اما امروز دستگاه قضایی جمهوری اسلامی این انحصار را شکسته و با نگاهی نو، عدالت‌محور و مردم‌نهاد جهت بهره‌گیری از صلاحیت‌ خویش برای احقاق حقوق آسیب‌دیدگان از تروریسم دولتی آمریکا اقدام می‌کند.

دوم؛ تا به امروز مبارزه با تروریسم بیشتر جنبه نظامی و سخت‌افزاری داشت که نقش موثر و فراگیر ایران در مبارزه با تروریسم در آن مشهود است. در حوزه سیاسی نیز هم‌گرایی و هم‌افزایی میان کشورها در چارچوب توافق‌نامه‌های امنیتی مانند توافق‌نامه امنیتی تهران-بغداد که در سفر اسفندماه گذشته دریابان شمخانی به عراق امضا شد، مورد توجه بوده است.

حال با توجه به اینکه اقدام نظامی و سیاسی برای مقابله با تروریسم دولتیِ امثال آمریکا امکان‌پذیر نیست، رویکرد بهره‌گیری از ظرفیت‌های قضایی، راهکار مناسبی به نظر می‌رسد.

به عبارت دقیق‌تر؛ اقدام اخیر قوه قضائیه بازگشایی بُعد جدیدی از مبارزه ایران با تروریسم است که می‌تواند با بازخواست سرکرده‌های اصلی تروریسم مانند آمریکا و انگلیس، امنیتی فراگیر را در منطقه و جهان برقرار سازد.

سوم؛ کارنامه غرب نشان می‌دهد که آنها همواره جنایات و تروریسم دولتی خویش را در پس پرونده‌سازی علیه سایر کشورها پنهان ساخته و با اجرای اصل «بپرس که پاسخگو نباشی» از مجازات گریخته و حتی با دروغ‌پردازی و پرونده‌سازی به باج‌خواهی از سایر کشورها پرداخته‌اند.

بر این اساس؛ اقدام دستگاه قضا در بررسی پرونده کودتای نقاب و محکوم کردن آمریکا می‌تواند سرآغازی باشد برای مطالبه‌گری‌های جدید جهت بازخواست غرب به خاطر جنایات بی‌شماری که علیه ملت ایران و سایر ملت‌ها صورت داده‌اند.

حمایت‌های غرب از رژیم صدام در 8 سال جنگ تحمیلی با دادن سلاح‌های شیمیایی که همچنان عوارض آن جان هزاران ایرانی را تهدید می‌کند، سرنگون کردن هواپیمای مسافربری ایران توسط ناو آمریکایی وینسنس، پناه دادن و حمایت از گروه‌های تروریستی همچون منافقین که دستشان به خون بیش از 17 هزار ایرانی آغشته است، ترور دانشمندان هسته‌ای ایران، ترور سرداران مقاومت از جمله شهید سپهبد قاسم سلیمانی و صدها جنایت دیگر در پرونده تروریسم دولتی آمریکا و متحدانش علیه ملت ایران ثبت شده است.

یکی دیگر از مهمترین انواع تروریسم دولتی غرب علیه ملت ایران را در وضع تحریم‌ها علیه ایران می‌توان مشاهده کرد، چنانچه بر اساس گزارش رسمی خانم «آلنا دوهان» گزارش‌گر ویژه سازمان ملل در مورد تاثیر منفی اقدامات قهری یک‌جانبه در شهریور سال گذشته، تحریم‌ها علیه ایران غیر قانونی، غیر انسانی، ضد بشریت، ناقض تمامی قوانین بشردوستانه و منشور ملل متحد است و عاملان و آمران آن باید بازخواست و مجازات شده و تحریم‌ها سریعا لغو شوند.

با توجه به آنچه درباره گوشه‌ای از پرونده جنایات آمریکا علیه ملت ایران ذکر شد می‌توان گفت که اقدام اخیر دستگاه قضا می‌تواند گامی مهم برای باز شدن پرونده‌های مذکور و مجازات و بازخواست عاملان و‌ آمران این جنایت‌ها باشد، به‌ویژه اینکه نهادهای حقوق بشری و بین‌المللی سال‌هاست نشان داده‌اند که فاقد استقلال عمل بوده و نمی‌توان برای احقاق حق ملت ایران روی آنها حساب باز کرد.

در این میان رفتار مدعیان حقوق بشر غربی از جمله رسانه‌های فارسی‌زبان معاند که همواره خود را ناجی مردم ایران معرفی کرده و نسخه اغتشاش و تجزیه تجویز می‌کنند، جالب توجه است، رفتاری علیه امنیت روانی ایرانیان که ورود به مقابله با آن از سوی دستگاه قضا به عنوان مدعی العموم، می‌تواند گامی مهم در جهت احقاق حقوق ملت و آرامش روانی جامعه باشد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 13 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
رئیس پارلمان لبنان: طرح انحصار سلاح ارتش صلح داخلی را تضمین می‌کند
آغاز نشست شورای حکام آژانس از دوشنبه با محوریت ایران
عربستان بار دیگر سیاست‌های کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کرد
هالیوود و روایت جنجالی علیه ایران + فیلم
بیشتر می‌کشیم؛ راهبرد تهاجمی واشنگتن
دولت ترامپ خرید دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک را محدود کرد
عمار حکیم: ایران سنگر خط مقدم جهان اسلام است
وزارت خارجه اردن: اخراج فلسطینی‌ها از غزه نقض حقوق بشر است
چرا اسرائیل در روز نخست نبرد، به استراتژیست‌ها شلیک کرد نه موشک‌ها؟
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
وزیر خارجه ایران: سوء تفاهمات رفع شد/ هیچ اختلافی با قطر نداریم
X
آگهی تبلیغاتی