×
سیاسی
شناسه خبر : 148360
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/06/07 ساعت 08:48
آیا پرونده‌های قضایی ترامپ به نفع کارزار انتخاباتی او است؟

آیا پرونده‌های قضایی ترامپ به نفع کارزار انتخاباتی او است؟

اطرافیان دونالد ترامپ ادعا می‌کنند که پرونده‌های قضایی در چند هفته گذشته به نفع کارزار انتخاباتی او تمام شده اما کارشناسان معتقدند که مسئله قدری پیچیده‌تر است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، روز پنج‌شنبه به وقت آمریکا، در شهر آتلانتا حاضر شد و خود را تسلیم زندان جورجیا کرد.

ترامپ در این کیفرخواست به «توطئه و تلاش غیرقانونی» برای ابطال نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰ متهم شده است.

دادستان شهرستان «فولتون»، در ارتباط با این پرونده به ترامپ و ۱۸ متهم دیگر تا روز جمعه فرصت داده بود تا به‌طور داوطلبانه خود را به زندان شهرستان فولتون معرفی کنند و در غیر این صورت به‌طور رسمی بازداشت می‌شوند.

ترامپ روز پنجشنبه، خود را به زندان شهرستان فولتون در آتلانتا، جورجیا معرفی کرد تا در خصوص ۱۳ اتهامی که به تلاش‌های او برای لغو نتیجه انتخابات سال ۲۰۲۰ مرتبط می‌شوند پاسخ دهد.

 در این پرونده، دونالد ترامپ و شماری از وکلا، دستیاران، کارکنان دفاتر انتخاباتی و اعضای محلی حزب جمهوری‌خواه متهم شدند که برای ایجاد تغییر در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا دست به اعمال غیرقانونی زده‌اند. 

رئیس جمهور سابق، کمتر از ۳۰ دقیقه را در زندان آتلانتا کانتی فولتون گذراند و در حالی که با ۱۳ اتهام مواجه شده بود، با ارائه وثیقه ۲۰۰ هزار دلاری به طور موقت آزاد شد.

ترامپ که اولین رئیس جمهور آمریکاست که بازداشت شده، ضمن ابراز نارضایتی از این بازداشت، خود را بی‌گناه دانسته و گفت: «آنچه در اینجا رخ داده است، تمسخر عدالت است. من هیچ اشتباهی نکردم».

ترامپ معتقد است که این اتهامات تنها برای اثر گذاشتن بر رقابت انتخاباتی در مقابل بایدن است. برخی از اعضای حزب جمهوری‌خواه که از ترامپ حمایت می‌کنند نیز این اقدامات قضایی را بخشی از رقابت‌های انتخاباتی دموکرات‌ها می‌دانند که البته از نگاه آنها باعث لطمه به اعتبار نظام قضایی آمریکا خواهد شد. 


حامیان ترامپ خارج زندانی ایالتی شهرستان فولتون با در دست داشتن بنری که روی آن نوشته شده بود «یا ترامپ یا مرگ» به حمایت از رئیس جمهور سابق پرداختند. در همین حال، تیشرتی بر تن دارند که روی آن نوشته شده «ترامپ هیچ کار اشتباهی انجام نداده است». جمله ای که ترامپ نیز پیش از این به آن اشاره کرده بود.

گفتنی است این چهارمین بار در سال جاری میلادی است که ترامپ با اتهامات کیفری مواجه می‌شود.

بازداشت ترامپ و تأثیر آن بر انتخابات ۲۰۲۴

سیاستمداران حزب دموکرات از زمان به قدرت رسیدن در سال ۲۰۲۰ که با کنترل آنها بر مجلس نمایندگان در آن زمان هم همراه شد تلاش کردند ترامپ را با توجه به نقش او در حوادث ۶ ژانویه ۲۰۲۱ تحت فشار قرار دهند. 

هر چند که شواهدی در دست نیست که نشان دهد اتهامات قضایی مطرح‌ شده مستقیماً بخشی از کارزار سیاسی دموکرات‌ها برای به حاشیه بردن ترامپ باشد، با این حال، این مسئله قابل انکار نیست که این پرونده‌ها می‌توانند بر رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا اثرگذار باشند. 

استفن کالینسن، یکی از خبرنگاران کاخ سفید معتقد است که بازداشت ترامپ و ادعای او مبنی بر اینکه او قربانی یک نزاع سیاسی است، ممکن است در نهایت به کارزار انتخاباتی ترامپ کمک کند.

در همین راستا برخی از رسانه‌ها گزارش دادند که بازداشت ترامپ و تصویر عکس بازداشت او، توانست باعث افزایش کمک‌های مالی به کمپین او شود.

روزنامه گاردین هم در همین راستا نوشته ساده‌انگارانه است تصور شود ماجرای بازداشت ترامپ و عکس بازداشتی او، هیچ آورده‌ای برای حزبش نداشته است. چراکه، تصویر بازداشت ترامپ توانست بازریابی فوق‌العاده‌ای را برای کمپین او ایجاد کند. پس از انتشار عکس بازداشت او، فروش تی شرت، کلاه و لیوان‌هایی با تصاویری حمایتگرانه از ترامپ آغاز شده و بسیار پرفروش شد.  


فروش تی‌شرت، کلاه و لیوان‌هایی با تصویر عکس بازداشت ترامپ

به گفته سخنگوی ستاد انتخاباتی او، از زمانی که عکس بازداشت ترامپ منتشر شد، ۷.۱ میلیون دلار کمک مالی جمع آوری شده است. «استیون چونگ»، در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت، «ترامپ تنها در روز جمعه ۴.۱۸ میلیون دلار کمک مالی جمع‌آوری کرد که این روز را به پردرآمدترین روز مبارزات انتخاباتی خود تا به امروز تبدیل کرده است».

او همچنین مدعی شده که طی سه هفته گذشته که با صدور کیفرخواست علیه ترامپ در دی.سی و انتشار عکس بازداشت ترامپ مصادف بوده نزدیک به ۲۰ میلیون دلار به کمک‌های مالی به ستاد انتخاباتی ترامپ اضافه شده است.

به باور برخی از کارشناسان مسائل اجتماعی هنگامی که فردی در جایگاه متهم قرار می‌گیرد چنانچه بتواند این ایده را به افکار عمومی القا کند که به دلیل سیاست‌های درستی که دنبال می‌کند هدف دسیسه دیگران واقع شده و مورد ظلم قرار گرفته است، اتهامات علیه او اتفاقاً می‌توانند به یک برگ برنده تبدیل شوند.

هر چند آمارهایی که ترامپ و اطرافیان او ارائه می‌دهند همواره قابل تردید هستند اما به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور سابق آمریکا که به عنوان یک تاجر خود می‌داند چگونه از بحران‌ها به نفع خودش استفاده کند یکی از راهبردهای انتخاباتی خود را همین «بازی مظلوم‌نمایی» قرار داده و قصد دارد از این طریق «ترفند سیاسی-انتخاباتی دموکرات‌ها» (به زعم او) را به نفع خودش برگرداند. 

از طرف دیگر، دموکرات‌ها امیدوارند با سرگرم کردن ترامپ به این پرونده‌های قضایی بتوانند حواس او را از تمرکز بر انتخابات پرت کنند.  آنها از طرف دیگر بر این باورند که این پرونده‌ها اگر هم در مرحله مقدماتی انتخابات به او در برابر سایر رقبای جمهوری‌خواه کمک کنند در انتخابات نهایی به نفع او نخواهد بود. 

علی‌رغم همه این موارد، افکار عمومی رأی‌دهندگان مانند هر مسئله دیگر تنها متأثر از یک متغیر نیست و مانند هر پدیده انسانی دیگر، تحت تأثیر عوامل بسیار متعددی قرار دارند که بسیاری از آنها با نزدیک‌تر شدن به انتخابات، نمایان‌تر خواهد شد.

هر چند از ظواهر امر پیداست که پرونده‌های قضایی دست‌کم در مرحله مقدماتی انتخابات بر کارزار انتخاباتی ترامپ اثر منفی نگذاشته‌اند برای مشخص شدن آثار مثبت یا منفی آن بر انتخابات نهایی هنوز باید منتظر ماند.  


فارس
اخبار مرتبط
ترامپ: بایدن «دیوانه» آمریکا را به سمت جنگ‌ جهانی سوم سوق می‌دهد
چهارشنبه 1402/06/08 ساعت 16:06
ترامپ: بایدن «دیوانه» آمریکا را به سمت جنگ‌ جهانی سوم سوق می‌دهد
دونالد ترامپ ضمن آنکه جو بایدن را «احمق، دیوانه و بی‌کفایت» خواند، گفت که رئیس‌جمهور آمریکا روانی شده و این کشور را به سمت جنگ‌جهانی سوم سوق خواهد داد.
پرونده‌ی باز دو دهه اشغال‌گری و سوالات سانسور شده در آمریکا!
دوشنبه 1402/06/06 ساعت 17:28
نورنیوز بررسی کرد؛
پرونده‌ی باز دو دهه اشغال‌گری و سوالات سانسور شده در آمریکا!
گرچه شیوه خروج نیروهای اشغال‌گر و وضعیتی که بعد از آن در افغانستان روی داد، همواره انتقادات فراوانی را متوجه آمریکا و متحدان این کشور کرده، اما مطالبه‌گری افکار عمومی دنیا به مراتب عمیق‌تر از آن چیزی است که واشینگتن و لندن تصور می‌کنند.
ترامپ جمعه به زندان جورجیا می‌رود
دوشنبه 1402/05/30 ساعت 11:15
ترامپ جمعه به زندان جورجیا می‌رود
یکی از مقامات رسمی دولت ایالات متحده آمریکا بدون افشای نام خود به تلویزیون سی‌ان‌ان گفت، دونالد ترامپ که در دادگاه جورجیا با «عدم تمکین در برابر قانون» و 12 فقره جرم دیگر مواجه است، احتمالاً پنجشنبه یا جمعه در بازداشتگاه شهر فولتون این ایالت حاضر خواهد شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
X
آگهی تبلیغاتی