×
سیاسی
شناسه خبر : 148360
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/06/07 ساعت 08:48
آیا پرونده‌های قضایی ترامپ به نفع کارزار انتخاباتی او است؟

آیا پرونده‌های قضایی ترامپ به نفع کارزار انتخاباتی او است؟

اطرافیان دونالد ترامپ ادعا می‌کنند که پرونده‌های قضایی در چند هفته گذشته به نفع کارزار انتخاباتی او تمام شده اما کارشناسان معتقدند که مسئله قدری پیچیده‌تر است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، روز پنج‌شنبه به وقت آمریکا، در شهر آتلانتا حاضر شد و خود را تسلیم زندان جورجیا کرد.

ترامپ در این کیفرخواست به «توطئه و تلاش غیرقانونی» برای ابطال نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰ متهم شده است.

دادستان شهرستان «فولتون»، در ارتباط با این پرونده به ترامپ و ۱۸ متهم دیگر تا روز جمعه فرصت داده بود تا به‌طور داوطلبانه خود را به زندان شهرستان فولتون معرفی کنند و در غیر این صورت به‌طور رسمی بازداشت می‌شوند.

ترامپ روز پنجشنبه، خود را به زندان شهرستان فولتون در آتلانتا، جورجیا معرفی کرد تا در خصوص ۱۳ اتهامی که به تلاش‌های او برای لغو نتیجه انتخابات سال ۲۰۲۰ مرتبط می‌شوند پاسخ دهد.

 در این پرونده، دونالد ترامپ و شماری از وکلا، دستیاران، کارکنان دفاتر انتخاباتی و اعضای محلی حزب جمهوری‌خواه متهم شدند که برای ایجاد تغییر در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا دست به اعمال غیرقانونی زده‌اند. 

رئیس جمهور سابق، کمتر از ۳۰ دقیقه را در زندان آتلانتا کانتی فولتون گذراند و در حالی که با ۱۳ اتهام مواجه شده بود، با ارائه وثیقه ۲۰۰ هزار دلاری به طور موقت آزاد شد.

ترامپ که اولین رئیس جمهور آمریکاست که بازداشت شده، ضمن ابراز نارضایتی از این بازداشت، خود را بی‌گناه دانسته و گفت: «آنچه در اینجا رخ داده است، تمسخر عدالت است. من هیچ اشتباهی نکردم».

ترامپ معتقد است که این اتهامات تنها برای اثر گذاشتن بر رقابت انتخاباتی در مقابل بایدن است. برخی از اعضای حزب جمهوری‌خواه که از ترامپ حمایت می‌کنند نیز این اقدامات قضایی را بخشی از رقابت‌های انتخاباتی دموکرات‌ها می‌دانند که البته از نگاه آنها باعث لطمه به اعتبار نظام قضایی آمریکا خواهد شد. 


حامیان ترامپ خارج زندانی ایالتی شهرستان فولتون با در دست داشتن بنری که روی آن نوشته شده بود «یا ترامپ یا مرگ» به حمایت از رئیس جمهور سابق پرداختند. در همین حال، تیشرتی بر تن دارند که روی آن نوشته شده «ترامپ هیچ کار اشتباهی انجام نداده است». جمله ای که ترامپ نیز پیش از این به آن اشاره کرده بود.

گفتنی است این چهارمین بار در سال جاری میلادی است که ترامپ با اتهامات کیفری مواجه می‌شود.

بازداشت ترامپ و تأثیر آن بر انتخابات ۲۰۲۴

سیاستمداران حزب دموکرات از زمان به قدرت رسیدن در سال ۲۰۲۰ که با کنترل آنها بر مجلس نمایندگان در آن زمان هم همراه شد تلاش کردند ترامپ را با توجه به نقش او در حوادث ۶ ژانویه ۲۰۲۱ تحت فشار قرار دهند. 

هر چند که شواهدی در دست نیست که نشان دهد اتهامات قضایی مطرح‌ شده مستقیماً بخشی از کارزار سیاسی دموکرات‌ها برای به حاشیه بردن ترامپ باشد، با این حال، این مسئله قابل انکار نیست که این پرونده‌ها می‌توانند بر رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا اثرگذار باشند. 

استفن کالینسن، یکی از خبرنگاران کاخ سفید معتقد است که بازداشت ترامپ و ادعای او مبنی بر اینکه او قربانی یک نزاع سیاسی است، ممکن است در نهایت به کارزار انتخاباتی ترامپ کمک کند.

در همین راستا برخی از رسانه‌ها گزارش دادند که بازداشت ترامپ و تصویر عکس بازداشت او، توانست باعث افزایش کمک‌های مالی به کمپین او شود.

روزنامه گاردین هم در همین راستا نوشته ساده‌انگارانه است تصور شود ماجرای بازداشت ترامپ و عکس بازداشتی او، هیچ آورده‌ای برای حزبش نداشته است. چراکه، تصویر بازداشت ترامپ توانست بازریابی فوق‌العاده‌ای را برای کمپین او ایجاد کند. پس از انتشار عکس بازداشت او، فروش تی شرت، کلاه و لیوان‌هایی با تصاویری حمایتگرانه از ترامپ آغاز شده و بسیار پرفروش شد.  


فروش تی‌شرت، کلاه و لیوان‌هایی با تصویر عکس بازداشت ترامپ

به گفته سخنگوی ستاد انتخاباتی او، از زمانی که عکس بازداشت ترامپ منتشر شد، ۷.۱ میلیون دلار کمک مالی جمع آوری شده است. «استیون چونگ»، در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت، «ترامپ تنها در روز جمعه ۴.۱۸ میلیون دلار کمک مالی جمع‌آوری کرد که این روز را به پردرآمدترین روز مبارزات انتخاباتی خود تا به امروز تبدیل کرده است».

او همچنین مدعی شده که طی سه هفته گذشته که با صدور کیفرخواست علیه ترامپ در دی.سی و انتشار عکس بازداشت ترامپ مصادف بوده نزدیک به ۲۰ میلیون دلار به کمک‌های مالی به ستاد انتخاباتی ترامپ اضافه شده است.

به باور برخی از کارشناسان مسائل اجتماعی هنگامی که فردی در جایگاه متهم قرار می‌گیرد چنانچه بتواند این ایده را به افکار عمومی القا کند که به دلیل سیاست‌های درستی که دنبال می‌کند هدف دسیسه دیگران واقع شده و مورد ظلم قرار گرفته است، اتهامات علیه او اتفاقاً می‌توانند به یک برگ برنده تبدیل شوند.

هر چند آمارهایی که ترامپ و اطرافیان او ارائه می‌دهند همواره قابل تردید هستند اما به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور سابق آمریکا که به عنوان یک تاجر خود می‌داند چگونه از بحران‌ها به نفع خودش استفاده کند یکی از راهبردهای انتخاباتی خود را همین «بازی مظلوم‌نمایی» قرار داده و قصد دارد از این طریق «ترفند سیاسی-انتخاباتی دموکرات‌ها» (به زعم او) را به نفع خودش برگرداند. 

از طرف دیگر، دموکرات‌ها امیدوارند با سرگرم کردن ترامپ به این پرونده‌های قضایی بتوانند حواس او را از تمرکز بر انتخابات پرت کنند.  آنها از طرف دیگر بر این باورند که این پرونده‌ها اگر هم در مرحله مقدماتی انتخابات به او در برابر سایر رقبای جمهوری‌خواه کمک کنند در انتخابات نهایی به نفع او نخواهد بود. 

علی‌رغم همه این موارد، افکار عمومی رأی‌دهندگان مانند هر مسئله دیگر تنها متأثر از یک متغیر نیست و مانند هر پدیده انسانی دیگر، تحت تأثیر عوامل بسیار متعددی قرار دارند که بسیاری از آنها با نزدیک‌تر شدن به انتخابات، نمایان‌تر خواهد شد.

هر چند از ظواهر امر پیداست که پرونده‌های قضایی دست‌کم در مرحله مقدماتی انتخابات بر کارزار انتخاباتی ترامپ اثر منفی نگذاشته‌اند برای مشخص شدن آثار مثبت یا منفی آن بر انتخابات نهایی هنوز باید منتظر ماند.  


فارس
اخبار مرتبط
ترامپ: بایدن «دیوانه» آمریکا را به سمت جنگ‌ جهانی سوم سوق می‌دهد
چهارشنبه 1402/06/08 ساعت 16:06
ترامپ: بایدن «دیوانه» آمریکا را به سمت جنگ‌ جهانی سوم سوق می‌دهد
دونالد ترامپ ضمن آنکه جو بایدن را «احمق، دیوانه و بی‌کفایت» خواند، گفت که رئیس‌جمهور آمریکا روانی شده و این کشور را به سمت جنگ‌جهانی سوم سوق خواهد داد.
پرونده‌ی باز دو دهه اشغال‌گری و سوالات سانسور شده در آمریکا!
دوشنبه 1402/06/06 ساعت 17:28
نورنیوز بررسی کرد؛
پرونده‌ی باز دو دهه اشغال‌گری و سوالات سانسور شده در آمریکا!
گرچه شیوه خروج نیروهای اشغال‌گر و وضعیتی که بعد از آن در افغانستان روی داد، همواره انتقادات فراوانی را متوجه آمریکا و متحدان این کشور کرده، اما مطالبه‌گری افکار عمومی دنیا به مراتب عمیق‌تر از آن چیزی است که واشینگتن و لندن تصور می‌کنند.
ترامپ جمعه به زندان جورجیا می‌رود
دوشنبه 1402/05/30 ساعت 11:15
ترامپ جمعه به زندان جورجیا می‌رود
یکی از مقامات رسمی دولت ایالات متحده آمریکا بدون افشای نام خود به تلویزیون سی‌ان‌ان گفت، دونالد ترامپ که در دادگاه جورجیا با «عدم تمکین در برابر قانون» و 12 فقره جرم دیگر مواجه است، احتمالاً پنجشنبه یا جمعه در بازداشتگاه شهر فولتون این ایالت حاضر خواهد شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چگونه شکلات تلخ می‌تواند روند پیری را کند، کند؟
ثروتمندترین خانواده‌های جهان معرفی شدند
راهکارهایی ساده برای جلوگیری از خشکی چشم در زمستان
ژن RNA غیر کدکننده به‌عنوان کنترل‌کننده رشد سلول‌های بزرگ شناسایی شد
هشدار مادورو درباره پیامدهای تهدیدهای واشنگتن بر صلح منطقه‌ای
پیشروی اشغالگران اسرائیلی بار دیگر در قنیطره سوریه
الازهر حکم اعدام بیماران سرطانی غزه توسط اسرائیل را محکوم کرد
تحریم‌ها نتوانستند واردات نفت هند از روسیه را کاهش دهند
ساختمان‌های شهرداری تهران صاحب شناسنامه پدافندی می‌شوند
هدف‌گذاری ایران و پاکستان برای تحقق تجارت 10 میلیارد دلاری
تامین بازار شب یلدا با عرضه گسترده هندوانه
انتصاب یک بانوی به‌عنوان معاون سیاسی فرمانداری مراغه
حمله سنگین سایبری به وزارت کشور فرانسه
ارتش ونزوئلا: تهدیدهای ترامپ ما را نمی‌ترساند
عون: گفت‌وگو با اسرائیل برای تثبیت امنیت است نه تسلیم شدن
رونمایی دولت از یک یارانه جدید
بیانیه سفارت روسیه درباره آزادی شهروند روسی زندانی در ایران
نتایج آزمون زبان دانشگاه آزاد اعلام شد
مجری آمریکایی: ترامپ ممکن است امشب به ونزوئلا اعلان جنگ کند
انگلیس دارایی‌های آبراموویچ روسی را به اوکراین واگذار می‌کند
نیروهای جدایی‌طلب جنوب یمن با تل‌آویو تماس برقرار کردند
یک دانشمند هسته‌ای صهیونیست در آمریکا به قتل رسید/جزئیات جدیدی از ترور
سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود+ آیین‌نامه جدید سوخت
آمریکا مجوز فروش نفت پروژه ساخالین-2 روسیه را صادر کرد
گوشی نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی هک شد/نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده‌
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + مغز تغییرات منفی ندارد
نورنما | مجسمه آزادی سقوط کرد
آزادی گروگان بشاگردی پس از تلاش‌های قضائی در جاسک
سوارس اینتر میامی ماندنی شد
بولتون: پوتین ترامپ را فریب می‌دهد
ترامپ حین مذاکرات مشغول برنامه‌ریزی برای حمله به ایران بود
آخرین وضعیت مجری «گزارش ورزشی» پس از گازگرفتگی
شرایط حذف افراد از دریافت کالابرگ اعلام شد+جزئیات
خط 8 مترو تهران با 34 ایستگاه پرتقاضا وارد فاز اجرایی می‌شود
احتمال انتقال دیدار ایران و مصر به ونکوور/اختصاص بخشی از درآمد جام جهانی برای غزه/
پزشکیان: امام خمینی (ره) پیام آور وحدت و انسجام بود
پزشکیان: دعوت دولت به مشارکت به معنای فقدان برنامه نیست
ونزوئلا: صادرات نفت خام ما بی‌وقفه ادامه دارد
تراکتور-پرسپولیس با 50 هزار تماشاگر
هواشناسی بوشهر 2 هشدار قرمز صادر کرد
انصارالله یورش نتانیاهو به مسجدالاقصی را اهانتی آشکار خواند
توضیحات آتیه‌سازان حافظ درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان
هشدار هلال احمر درخصوص ورود موج جدید بارشی به جنوب کشور
ارز مسافری و دانشجویی بر مبنای نرخ تالار دوم مرکز مبادله است
انار شب یلدا تامین شد
جهان باید فرصت تعامل با تهران را دریابد
هشدار درباره تبعات اقتصادی مصادره دارایی‌های روسیه
چه خبر از وضعیت مصدومان استقلال ؟
مرتس: با تضمین‌های امنیتی به اوکراین، حملات آتی روسیه را تلافی می‌کنیم
عکس های منتخب ایران ؛ چهارشنبه 26 آذر 1404
X
آگهی تبلیغاتی