×
سیاسی
شناسه خبر : 148268
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/06/05 ساعت 15:50
اسلامی: در صنعت هسته‌ای متوقف نمی‌شویم/ معاون گروسی به تهران می‌آید

اسلامی: در صنعت هسته‌ای متوقف نمی‌شویم/ معاون گروسی به تهران می‌آید

رئیس سازمان انرژی اتمی در نشستی خبری درباره دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور توضیحاتی را ارائه داد.

نورنیوز - گروه سیاست: امروز یکشنبه از جدیدترین دستاورد صنعت هسته‌ای به نام رادیونو کلیید سزیم ۱۳۷ با حضور «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی رونمایی شد.

اسلامی در نشست خبری خود درباره این دستاورد جدید گفت: امروز رونمایی از یکی از دستاوردهایی را که نتیجه خودباوری است، برگزار کردیم. برخی‌ها می‌گویند که نتیجه تحقیقات نامعین است، به لطف الهی این زیرساختی که در سازمان ایجاد شده این قابلیت‌ها با این خودباوری ترکیب شده و تحقیقات نتیجه گرا را در سازمان به منصه ظهور رسانده است. سزیم ۱۳۷ حاصل کار شش ماه تلاش و هماهنگی‌ها و مجوزهاست.

او ادامه داد: ما در صنعت هسته‌ای متوقف نمی‌شویم. ما در سال‌های گذشته برای گرفتن سزیم با مشکلاتی مواجه شدیم. از همکاران خواستیم که وقت بگذارند و خودشان به این امر دست پیدا کنند. این اراده و توکل به خدا به نتیجه رسیده و تقدیم ملت می‌کنیم. بسیاری از صنایع امروز از این محصول بهره‌مند خواهند شد. همین ظرفیت مختصر کل نیاز کشور در سال را برطرف می‌کند.

اسلامی افزود: موضوع مهم برای ما این است که بر اساس سیاست پابرجا همواره در ریل خدمت رسانی باشیم. این شعار نیست که شرکت پارس ایزوتوپ جمعه‌ها تعطیل نیست. سال گذشته این عزیزان توانستند از منشا فسفر کیک زرد تولید کنند. امروز توانستیم راکتورهایی که با توریوم تولید می‌شوند را آغاز کنیم. ما یک مگاواتی آن را در هدف قرار دادیم.

سنگ بنا در انرژی اتمی سوخت هسته‌ای است. سوخت هسته‌ای مبنایش غنی سازی است. شما اگر این کار را انجام دهی می‌توانی مدعی داشتن صنعت هسته‌ای باشید. صنعت هسته‌ای یک صنعت راهبردی پیش برنده علوم و فناوری است و نفش مستقیم در زندگی مردم دارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره فرایند تواید سزیم گفت: نکته مهم برای ما این بوده که از داشته‌های خودمان استفاده کنیم و ظرفیت‌های خودمان را در یک فرایند پیچیده در چرخه قرار دادیم و از شکاف مواد به تولید سزیم دست پیدا کنیم. این سزیم در صنایع ابزار دقیق هسته‌ای و سامانه پرتودهی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین برای بحث چاه پیمایی برای نفت و گاز و مواد معدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

او در خصوص کارهای فرهنگی در سازمان گفت: از گذشته مرکز فرهنگی در سازمان فعال بوده و برنامه ریزی‌ها انجام شده است. از آموزش برای خانواده‌ها و بصیرت افزایی تا برنامه‌های قرآنی برنامه ریزی شده است.

اسلامی در خصوص تولید برق هسته‌ای گفت: احداث ۲۰ هزار مگاوات که فرمایش مقام معظم رهبری است و هم در سند راهبردی وجود دارد، برنامه ریزی شده است. در طول سال‌های قبل به دلیل تحریم و مزاحمت‌ها در اجرای این برنامه دچار مشکل شده بودیم. اکنون نیروگاهی برای تولید برق داریم. طرح‌های توسعه ما در یک رکودی قرار داشت و در این دولت با حمایت‌ها دو پروژه ۱۰۵۰ مگاواتی که با عنوان پروژه دو و سه بوشهر است، در حال ساخت است. امروز روند پروژه روند متفاوتی است و بالغ بر ۲۰۰۰ نفر در پروژه فعال هستند. پروژه‌هایی که در سقف ۲۰ هزار مگاوات ما را قرار می‌دهد، مکان‌ها شناسایی شده و عملیات اجرایی در یکی از سایت‌ها آغاز شده است و مذاکرات و تبادلاتی که با طرف‌های علاقه مند خارجی است، دنبال شده است.

او در خصوص ادعاها درباره روابط ایران و آژانس گفت: مذاکرات با آژانس نیست و با اعضای ۱+۵ انجام می‌شود. موضوع ما تعاملات با آژانس است و در چارچوب پادمان انجام می‌شود‌. در خصوص غنی سازی ما چارچوب را رعایت می‌کنیم و طبق همان رفتار خواهیم کرد.

اسلامی در خصوص احتمال سفر گروسی به تهران گفت: تنظیمات و مذاکرات ما با آقای گروسی برقرار است. معاون ایشان به ایران خواهند آمد. ما برای اولین بار است که چندین کنفرانس خواهیم داشت و این گفتگوها تداوم خواهد داشت.

او در خصوص شرکت در نشست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین گفت: بله در این جلسه شرکت خواهم کرد. تعاملات کشور در چارچوب تدابیری است که ابلاغ شده و در همان چارچوب تعامل خواهیم کرد.

او درباره نشست شورای حکام و بیانیه احتمالی آن درباره مسئله هسته‌ای ایران گفت: امسال همان شرایطی را که در گذشته بوده یک مقدار متفاوت‌تر تجربه خواهیم کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص همکاری با کشورهای منطقه گفت: یکی از نیازهای فوری و مبرم ما این است که دیپلماسی هسته‌ای را برای کشورهای منطقه پایه‌ریزی کنیم و پیشنهاداتی را هم داده‌ایم. با برقراری روابط و گسترش تعاملات روزنه‌های خوب و موثری ایجاد خواهد شد تا اولا فهم برنامه هسته‌ای ایران را فراگیرتر کنیم. همچنین برنامه‌هایی پایه‌ریزی کنیم که آسیب پذیری‌ها را جلوگیری کنیم.

وی در خصوص جایگاه علمی ایران در فناوری هسته‌ای گفت: منابع در اختیار برای هر کشوری ارزش افزوده قابل ملاحظه‌ای دارد. سوخت هسته‌ای سوختی است که می‌تواند همواره در چرخه باشد و ارزش ایجاد کند. ما در فرایند بحثی که اهمیت داشته در چارچوب نیازهای کشور بهره برداری کنیم. خوشحالیم که این اتفاق افتاد و تولید سزیم در چارچوب پادمان است.

اسلامی در خصوص راکتور خنداب گفت: با بازطراحی صورت گرفته فرض این بوده که نیازهای کشور پاسخ داده شود. باید این پاسخی برای نیازها باشد و هدف این بوده که ایزوتوپ های مورد نیاز را تولید کند و نکته مهمتر اینکه وارد این عرصه شویم. ما تنها کشور مستقلی هستیم که وارد این جریان شدیم و با استفاده از ظرفیت‌های ملی سامانه را ایجاد کنیم.

او درباره نحوه تولید سزیم گفت: شکافت فن دستیابی به سزیم است و پسماند بحث دیگری است.

اسلامی در خصوص بحث عربستان گفت: ما در چرخه سوخت هسته‌ای جزو نادر کشورها هستیم و چرخه سوخت ما مستقل است. در خصوص عربستان آنها برنامه مفصلی را ترتیب دیده‌اند. ایجاد قابلیت برای این کشور یکی از تدابیر است.

رئیس سازمان انرژی در خصوص استفاده از فرصت‌های اقتصادی گفت: برای ما فرصت‌هایی در کشور موجود است و همچنین به دنبال خلق فرصت هم هستیم. ما در نقطه بالادستی معادن را داریم. اگر ما در حوزه معدن سرمایه گذاری کنیم هم به اشتغال و هم به سرمایه گذاری اهمیت می‌دهیم. امروز ما از ۱۰ معدن استفاده می‌کنیم و سال آینده از ۲۰ تا فراتر خواهد رفت. ارزش افزوده این کار به جیب مردم خواهد رفت. در همین مسئله پرتودهی تمام سازوکار را فراهم کردیم. تمام دستگاه‌های مولد پرتو را ارزیابی و تست کردیم. با این اقدامات باقی مانده آفات از بین می‌رود. این هم به معیشت خانواده و هم اقتصاد ملی تاثیر دارد و قابل ملاحظه است. اینها آثار هسته‌ای است که ما از سال گذشته آغاز کردیم و ادامه خواهیم داد.

او درباره مشارکت چین با عربستان گفت: چین اعلام آمادگی کرده که در عربستان نیروگاه بسازد. ما هم آماده همکاری هستیم و اکنون در حوزه رادیودارو پیگیری‌ها انجام می‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص تعاملات با کشورها و روایت گری‌های ایران گفت: هرچقدر روابط گسترش پیدا کند و شفافیت وجود داشته باشد و روایت واقعی را منتقل کنیم طبیعی است که اثر دارد. ما در طرف مقابل با یک روایت مسموم مواجهیم و ۲۰ سال کشور را دچار اختلال کردند. امیدواریم که ما این رویه کنونی را ادامه دهیم و اهرم شتاب دهنده روابط سیاسی است که هر چقدر بیشتر باشد هم‌فهمی بیشتر خواهد شد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به 6 شهر
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تشییع پیکر شهید تنگسیری در میدان انقلاب
نور‌ویدئو| هذیان گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
قالیباف: نتیجه سیاست‌های آمریکا حذف وعده‌های غذایی مردمش است
ترامپ تصویر رهبری آمریکا را تضعیف کرده است
دستیابی قلعه‌نویی به رکورد 40 پیروزی
تقلای نتانیاهو برای تفکیک آتش بس احتمالی با ایران از پرونده حزب الله لبنان
نحوه فعالیت ادارات استان تهران از شنبه هفته آینده اعلام شد
اروپا در تله تناقض؛ ادامه بازی دوگانه در میدان لبنان
دستگیری 7 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر و بابلسر
یک منبع آگاه: بندر فجیره هدف قرار خواهد گرفت
حزب‌الله: اتهام‌زنی حکومت آل خلیفه به مقاومت بی‌اساس است
احتمال پایان جنگ بدون باز شدن تنگه هرمز
حمله سایبری به شرکت نفتی «الصافی» سعودی
اعلام جزئیات درگیری نبرد تن به تن حزب الله با ارتش اسرائیل
ناراحتی بن‌سلمان از ترامپ
تحویل «رضا پهلوی» را در شروط پایان جنگ بگنجانید
انهدام باند قاچاق سلاح و مهمات جنگی در خوزستان
اسپانیا قانون اعدام اسرای فلسطینی را گامی به سوی آپارتاید خواند
فرانسه مانع استفاده از حریم هوایی‌اش برای انتقال سلاح به اسرائیل شد
گسترش سریع سویه‌ای از کووید-19 در آمریکا
انهدام موشک کروز پنهان‌کار توسط سامانه پدافند غرب کشور در ایلام
سازوکاری فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به ایران فراهم آورید
جنگ علیه ایران محبوبیت ترامپ را به منفی 17 رساند
تعطیلی خوابگاه‌ها تا اطلاع ثانوی
هلال احمر: مردم به فکر ذخیره دارو نباشند
برنامه سی و یکمین شب تجمعات مردمی در میادین تهران
مراکز راهبردی صنعتی و ارتباطی رژیم صهیونیستی آماج حملات پهپادی ارتش
هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند در مقابل اتحاد مردم و رزمندگان ایستادگی کند
5 پیشنهاد برای احیای صلح در منطقه+ متن بیانیه
حملات به زیرساخت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایران را متوقف کنید
اسرائیل روستاهای جنوبی لبنان را به تخریب کامل تهدید کرد
روی خوش سهامداران به صندوق‌های طلا
لغو طرح ترافیک در پایتخت تا اطلاع ثانوی
ایران 5 - کاستاریکا صفر/برتری پر گل ایران برابر کاستاریکا در دیداری دوستانه
گزارش تصویری | تشییع پیکر مطهر دریابان شهید «علیرضا تنگسیری» در بندرعباس
روسیه: آژانس اتمی زیر فشار آمریکا شجاعت محکوم‌کردن حملات به ایران را ندارد
پیام ابوعبیده خطاب به حزب‌الله: مأموریت را تکمیل کنید
وزیر نیرو : برق خانه‌ها بی‌وقفه تأمین است
اعتماد فعالان اقتصادی به زیرساخت‌های بورس انرژی/180 هزار میلیارد معامله انجام شد
نامه آیت‌الله اعرافی به رهبر معنوی کلیسای ارتدکس روسیه
تشکیل «ستاد همیاری» در خانه سینما
اصابت مستقیم موشک به شرکت دارویی«توفیق دارو»
سپاه: شرکت‌های موثر در عملیات تروریستی، اهداف مشروع ما خواهند بود
هشدار عراقچی به صهیونیست‌ها: با شهروندان بی‌دفاع فلسطین طرف نیستید
از ابتدای جنگ چند واحد اقتصادی در تهران آسیب دیدند؟