×
سیاسی
شناسه خبر : 148268
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/06/05 ساعت 15:50
اسلامی: در صنعت هسته‌ای متوقف نمی‌شویم/ معاون گروسی به تهران می‌آید

اسلامی: در صنعت هسته‌ای متوقف نمی‌شویم/ معاون گروسی به تهران می‌آید

رئیس سازمان انرژی اتمی در نشستی خبری درباره دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور توضیحاتی را ارائه داد.

نورنیوز - گروه سیاست: امروز یکشنبه از جدیدترین دستاورد صنعت هسته‌ای به نام رادیونو کلیید سزیم ۱۳۷ با حضور «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی رونمایی شد.

اسلامی در نشست خبری خود درباره این دستاورد جدید گفت: امروز رونمایی از یکی از دستاوردهایی را که نتیجه خودباوری است، برگزار کردیم. برخی‌ها می‌گویند که نتیجه تحقیقات نامعین است، به لطف الهی این زیرساختی که در سازمان ایجاد شده این قابلیت‌ها با این خودباوری ترکیب شده و تحقیقات نتیجه گرا را در سازمان به منصه ظهور رسانده است. سزیم ۱۳۷ حاصل کار شش ماه تلاش و هماهنگی‌ها و مجوزهاست.

او ادامه داد: ما در صنعت هسته‌ای متوقف نمی‌شویم. ما در سال‌های گذشته برای گرفتن سزیم با مشکلاتی مواجه شدیم. از همکاران خواستیم که وقت بگذارند و خودشان به این امر دست پیدا کنند. این اراده و توکل به خدا به نتیجه رسیده و تقدیم ملت می‌کنیم. بسیاری از صنایع امروز از این محصول بهره‌مند خواهند شد. همین ظرفیت مختصر کل نیاز کشور در سال را برطرف می‌کند.

اسلامی افزود: موضوع مهم برای ما این است که بر اساس سیاست پابرجا همواره در ریل خدمت رسانی باشیم. این شعار نیست که شرکت پارس ایزوتوپ جمعه‌ها تعطیل نیست. سال گذشته این عزیزان توانستند از منشا فسفر کیک زرد تولید کنند. امروز توانستیم راکتورهایی که با توریوم تولید می‌شوند را آغاز کنیم. ما یک مگاواتی آن را در هدف قرار دادیم.

سنگ بنا در انرژی اتمی سوخت هسته‌ای است. سوخت هسته‌ای مبنایش غنی سازی است. شما اگر این کار را انجام دهی می‌توانی مدعی داشتن صنعت هسته‌ای باشید. صنعت هسته‌ای یک صنعت راهبردی پیش برنده علوم و فناوری است و نفش مستقیم در زندگی مردم دارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره فرایند تواید سزیم گفت: نکته مهم برای ما این بوده که از داشته‌های خودمان استفاده کنیم و ظرفیت‌های خودمان را در یک فرایند پیچیده در چرخه قرار دادیم و از شکاف مواد به تولید سزیم دست پیدا کنیم. این سزیم در صنایع ابزار دقیق هسته‌ای و سامانه پرتودهی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین برای بحث چاه پیمایی برای نفت و گاز و مواد معدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

او در خصوص کارهای فرهنگی در سازمان گفت: از گذشته مرکز فرهنگی در سازمان فعال بوده و برنامه ریزی‌ها انجام شده است. از آموزش برای خانواده‌ها و بصیرت افزایی تا برنامه‌های قرآنی برنامه ریزی شده است.

اسلامی در خصوص تولید برق هسته‌ای گفت: احداث ۲۰ هزار مگاوات که فرمایش مقام معظم رهبری است و هم در سند راهبردی وجود دارد، برنامه ریزی شده است. در طول سال‌های قبل به دلیل تحریم و مزاحمت‌ها در اجرای این برنامه دچار مشکل شده بودیم. اکنون نیروگاهی برای تولید برق داریم. طرح‌های توسعه ما در یک رکودی قرار داشت و در این دولت با حمایت‌ها دو پروژه ۱۰۵۰ مگاواتی که با عنوان پروژه دو و سه بوشهر است، در حال ساخت است. امروز روند پروژه روند متفاوتی است و بالغ بر ۲۰۰۰ نفر در پروژه فعال هستند. پروژه‌هایی که در سقف ۲۰ هزار مگاوات ما را قرار می‌دهد، مکان‌ها شناسایی شده و عملیات اجرایی در یکی از سایت‌ها آغاز شده است و مذاکرات و تبادلاتی که با طرف‌های علاقه مند خارجی است، دنبال شده است.

او در خصوص ادعاها درباره روابط ایران و آژانس گفت: مذاکرات با آژانس نیست و با اعضای ۱+۵ انجام می‌شود. موضوع ما تعاملات با آژانس است و در چارچوب پادمان انجام می‌شود‌. در خصوص غنی سازی ما چارچوب را رعایت می‌کنیم و طبق همان رفتار خواهیم کرد.

اسلامی در خصوص احتمال سفر گروسی به تهران گفت: تنظیمات و مذاکرات ما با آقای گروسی برقرار است. معاون ایشان به ایران خواهند آمد. ما برای اولین بار است که چندین کنفرانس خواهیم داشت و این گفتگوها تداوم خواهد داشت.

او در خصوص شرکت در نشست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین گفت: بله در این جلسه شرکت خواهم کرد. تعاملات کشور در چارچوب تدابیری است که ابلاغ شده و در همان چارچوب تعامل خواهیم کرد.

او درباره نشست شورای حکام و بیانیه احتمالی آن درباره مسئله هسته‌ای ایران گفت: امسال همان شرایطی را که در گذشته بوده یک مقدار متفاوت‌تر تجربه خواهیم کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص همکاری با کشورهای منطقه گفت: یکی از نیازهای فوری و مبرم ما این است که دیپلماسی هسته‌ای را برای کشورهای منطقه پایه‌ریزی کنیم و پیشنهاداتی را هم داده‌ایم. با برقراری روابط و گسترش تعاملات روزنه‌های خوب و موثری ایجاد خواهد شد تا اولا فهم برنامه هسته‌ای ایران را فراگیرتر کنیم. همچنین برنامه‌هایی پایه‌ریزی کنیم که آسیب پذیری‌ها را جلوگیری کنیم.

وی در خصوص جایگاه علمی ایران در فناوری هسته‌ای گفت: منابع در اختیار برای هر کشوری ارزش افزوده قابل ملاحظه‌ای دارد. سوخت هسته‌ای سوختی است که می‌تواند همواره در چرخه باشد و ارزش ایجاد کند. ما در فرایند بحثی که اهمیت داشته در چارچوب نیازهای کشور بهره برداری کنیم. خوشحالیم که این اتفاق افتاد و تولید سزیم در چارچوب پادمان است.

اسلامی در خصوص راکتور خنداب گفت: با بازطراحی صورت گرفته فرض این بوده که نیازهای کشور پاسخ داده شود. باید این پاسخی برای نیازها باشد و هدف این بوده که ایزوتوپ های مورد نیاز را تولید کند و نکته مهمتر اینکه وارد این عرصه شویم. ما تنها کشور مستقلی هستیم که وارد این جریان شدیم و با استفاده از ظرفیت‌های ملی سامانه را ایجاد کنیم.

او درباره نحوه تولید سزیم گفت: شکافت فن دستیابی به سزیم است و پسماند بحث دیگری است.

اسلامی در خصوص بحث عربستان گفت: ما در چرخه سوخت هسته‌ای جزو نادر کشورها هستیم و چرخه سوخت ما مستقل است. در خصوص عربستان آنها برنامه مفصلی را ترتیب دیده‌اند. ایجاد قابلیت برای این کشور یکی از تدابیر است.

رئیس سازمان انرژی در خصوص استفاده از فرصت‌های اقتصادی گفت: برای ما فرصت‌هایی در کشور موجود است و همچنین به دنبال خلق فرصت هم هستیم. ما در نقطه بالادستی معادن را داریم. اگر ما در حوزه معدن سرمایه گذاری کنیم هم به اشتغال و هم به سرمایه گذاری اهمیت می‌دهیم. امروز ما از ۱۰ معدن استفاده می‌کنیم و سال آینده از ۲۰ تا فراتر خواهد رفت. ارزش افزوده این کار به جیب مردم خواهد رفت. در همین مسئله پرتودهی تمام سازوکار را فراهم کردیم. تمام دستگاه‌های مولد پرتو را ارزیابی و تست کردیم. با این اقدامات باقی مانده آفات از بین می‌رود. این هم به معیشت خانواده و هم اقتصاد ملی تاثیر دارد و قابل ملاحظه است. اینها آثار هسته‌ای است که ما از سال گذشته آغاز کردیم و ادامه خواهیم داد.

او درباره مشارکت چین با عربستان گفت: چین اعلام آمادگی کرده که در عربستان نیروگاه بسازد. ما هم آماده همکاری هستیم و اکنون در حوزه رادیودارو پیگیری‌ها انجام می‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص تعاملات با کشورها و روایت گری‌های ایران گفت: هرچقدر روابط گسترش پیدا کند و شفافیت وجود داشته باشد و روایت واقعی را منتقل کنیم طبیعی است که اثر دارد. ما در طرف مقابل با یک روایت مسموم مواجهیم و ۲۰ سال کشور را دچار اختلال کردند. امیدواریم که ما این رویه کنونی را ادامه دهیم و اهرم شتاب دهنده روابط سیاسی است که هر چقدر بیشتر باشد هم‌فهمی بیشتر خواهد شد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
سخنرانان کنفرانس لندن: تحولات غزه و ایران آزمونی برای نظم جهانی است
نیویورک‌تایمز: اقتصاد جهان در حال فاصله گرفتن از آمریکا است
حیاتی به فینال بدمینتون سنگال رسید
تیم ملی ایران نایب‌قهرمان تنت‌پگینگ شد
دبیرکل حزب‌الله: مقاومت تنها راه آزادسازی است
سرلشکر رضایی: 7 شرط ایران برای آغاز هر مذاکره ای به آمریکا اعلام شده است
برد قاطع شطرنج‌بازان ایران برابر مولداوی
برنامه کبدی ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا اعلام شد
تأکید ترکیه بر لزوم دستیابی به نتیجه در مذاکرات میان آمریکا و ایران
تماس‌های حماس با میانجی‌ها درباره بحران غزه
سارق طلافروشی بیرجند در تور پلیس افتاد
انصارالله: در کنار ایران ایستاده‌ایم
پل بیات هشترود به شبکه ترانزیتی بازگشت
کاهش 55 درصدی آب رودخانه‌های اردبیل
سد پدافند هوایی روسیه، موج پهپادهای اوکراینی را در هم شکست
اتابک: سیاست تجاری بر سیاست ارزی مقدم است
ادعای جدید ترامپ؛ وضع قوانین کیفری و مدنی برای هوش مصنوعی!
بهروزآذر: سیاستگذاری زنان داده‌محور می‌شود
انفجارهای گسترده در خان‌یونس همزمان با تداوم حملات غزه
استاندار تهران خواستار برنامه مشخص برای ازدواج و مسکن جوانان شد
بازداشت فرد مرتبط با ایران اینترنشنال در پردیس
حذف قهرمان آسیا از جام بین‌قاره‌ای
راهیابی نماینده تنیس ایران به فینال تور جهانی
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد
نورنما | میلاد یازدهمین آفتاب امامت حضرت امام حسن عسکری (ع) مبارک باد
ترمیم مزد کارگران به مهر موکول شد
واکنش سردار شکارچی به ادعای سنتکام درباره تنگه هرمز
درخشش تکواندوکاران تهرانی در کره جنوبی با کسب 2 مدال
زمان فروش فوری کوئیک و سهند سایپا بدون قرعه‌کشی اعلام شد+ لینک ثبت نام
انتخاب یک ژنرال آلمانی به ریاست عالی‌ترین نهاد نظامی ناتو
پاختاکور با اخراج پورعلی‌گنجی هم پیروز ماند
توضیح بقائی درباره سفر وزیر کشور پاکستان به ایران
جدول خاموشی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 29 شهریور+جدول خاموشی
سران قوا بر تأمین کالاهای اساسی و حمایت از تولید تأکید کردند
تاوان اتهام حمله به مکه
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
گل‌های ایرانی، کلباء را به پیروزی رساند +فیلم
قیمت نقره امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
واکنش مهاجرانی به خبر بازگشتش به ایران
ساعت کاری جدید ادارات از اول مهر 1405 اعلام شد؛ جزئیات تصمیم جدید دولت
حاجی‌میرزایی: پزشکیان بر وفاق برای حل مشکلات تأکید دارد
گرینلند به کنترل انحصاری آمریکا درمی‌آید؟
قیمت دینار عراق امروز شنبه 28 شهریور 1405
آیا شکاف بودجه، آغاز نبرد ارتش و کابینه رژیم صهیونیستی است؟
آخرین وضعیت امیر نوری پس از تصادف مرگبار؛ مهران غفوریان خبر مرگ را تکذیب کرد
کشف انبار میلیاردی کالای احتکاری در آبادان
نایب‌قهرمانی دختران نوجوان ایران در تورنمنت کافا
برایتون 3-0 آرسنال/ توپچی‌ها قهرمان را به توپ بستند!
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 29 شهریور 1405؛ سکه به 236 میلیون رسید