×
سیاسی
شناسه خبر : 148233
تاریخ انتشار : شنبه 1402/06/04 ساعت 19:07
ابعاد مختلف عضویت ایران در بریکس

نورنیوز بررسی کرد؛

ابعاد مختلف عضویت ایران در بریکس

دیپلماسی فعال ایران به عنوان عنصری موثر و تعیین‌کننده در تامین حداکثری منافع و امنیت ملی، گرچه تا رسیدن به قله‌های مدنظر فاصله دارد اما قطعا در مسیر درستی در حال حرکت است و نارضایتی دشمنان از این تحولات ریشه در همین نکته دارد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: نشست سران بریکس (روسیه، چین، آفریقای جنوبی، برزیل و هند) در آفریقای جنوبی با حضور ده‌ها کشور دوست بریکس در حالی در روزهای پایانی هفته گذشته برگزار شد که هم‌زمان با تاکید بر روند دلارزدایی از تجارت جهانی و حرکت در مسیر چندجانبه‌گرایی، شش کشور دیگر رسما به عضویت این گروه درآمدند.  

رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی در پانزدهمین نشست سران بریکس اعلام کرد: شش کشور جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، مصر، آرژانتین و اتیوپی از اول ژانویه ۲۰۲۴ به‌عنوان اعضای جدید به گروه بریکس می‌پیوندند.

رئیس جمهوری اسلامی ایران در نشست آفریقای جنوبی، ضمن تاکید بر ظرفیت‌های بزرگ جغرافیایی، اقتصادی، سیاسی، فنی و علمی ایران در جهت تحقق اهداف بریکس، این گروه را نیز دارای ظرفیت‌های مهمی در جهت تحقق اهداف ایران در خنثی‌سازی تحریم‌ها و نقش‌آفرینی در عرصه جهانی دانست.

آیت‌الله رئیسی حضور جمهوری اسلامی ایران در بریکس را گامی نو در جهت برقراری عدالت، اخلاق و صلح پایدار در جهان عنوان کرد و گفت: ایران به صورت قاطع از تلاش‌های بریکس در راستای دلارزدایی از روابط اقتصادی بین اعضا و استفاده از ارزهای ملی حمایت می‌کند.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه نیز درباره پذیرش عضویت ایران در بریکس گفت: این موضوع علاوه بر تقویت چندجانبه‌گرایی، می‌تواند زمینه تعقیب اهداف و توسعه دیگر راهبردهای کلان دولت در اجرای دیپلماسی پویا را فراهم سازد.

در این خصوص چند نکته قابل توجه است:

نخست؛ تهران همواره بر لزوم تغییر در نظم جهانی از یک‌جانبه‌گرایی خودکامه به چندجانبه‌گرایی عادلانه و منصفانه تاکید داشته و تمام ظرفیت‌های خود را در این مسیر به کار گرفته است، لذا عضویت ایران در بریکس یک سال پس از عضویت دائم در شانگهای را باید در این راستا ارزیابی کرد.

دوم؛ نگاه جمهوری اسلامی به بریکس بر اساس اصول هم‌گرایی منطقه‌ای و جهانی در جهت اهداف مشترک است و استقبال از عضویت هم‌زمان ایران و عربستان در بریکس شاهدی بر این مدعاست.

دریابان «علی شمخانی» مشاور سیاسی رهبر معظم انقلاب در همین خصوص در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: ایران و عربستان سعودی در مسیر کاهش رقابت ژئوپلیتیک و پایه‌گذاری همکاری ژئو اکونومیک گام بر‌می‌دارند. پذیرش همزمان دو کشور در بریکس در صورت برنامه‌ریزی مناسب می‌تواند تقویت کننده این روند و ایجادکننده ظرفیت‌های جدید برای توسعه ثبات و رشد اقتصادی در منطقه باشد.

سوم؛ ظرفیت‌های بریکس در زمینه‌هایی چون برخورداری از بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین کشورهای دنیا تا متنوع‌ترین منابع و قدرتمندترین ارتش‌های جهان، اهمیت ویژه‌ای به این گروه داده است. کشورهای عضو بریکس ۴۲ درصد جمعیت، ۳۰ درصد سرزمین‌ها، ۲۶ درصد تولید ناخالص داخلی و ۲۰ درصد تجارت کالایی جهان را در اختیار دارند.

چهارم؛ گرچه غرب سال‌هاست برای ایران‌هراسی و انزوای ایران به هر دروغ‌ و کارشکنی چنگ زده، اما روند تحولات جهانی و عضویت ایران در شانگهای و بریکس به عنوان دو نمونه، در کنار استقبال مقامات کشورهای عضو از نشست‌ها و توافقات دوجانبه با مقامات ایرانی، شکست این تحرکات را آشکار ساخته است.

پنجم؛ با این وجود رسانه‌های معاند ابتدا با بعید دانستن پذیرش ایران در بریکس و سپس با  اهمیت‌زدایی از این رویداد مهم با تمرکز بر حواشی، ضمن پمپاژ ناامیدی در لایه‌های مختلف افکار عمومی سعی کردند عضویت ایران را بی‌فایده القاء کنند.

به هر حال آنچه مسلم است اینکه؛ دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در فرآیندهای منطقه‌ای و بین‌المللی به عنوان عنصری موثر و تعیین‌کننده در تثبیت جایگاه جهانی مناسب برای کشور که می‌تواند موجبات تامین حداکثری منافع و امنیت ملی را فراهم آورد، گرچه تا رسیدن به قله‌های مدنظر فاصله دارد اما قطعا در مسیر درستی در حال حرکت است و نارضایتی دشمنان از این تحولات ریشه در همین نکته دارد.  


نورنیوز
اخبار مرتبط
ظهور بریکس
یکشنبه 1402/06/05 ساعت 19:16
اینفوگرافی؛
ظهور بریکس
ابعاد مختلف عضویت ایران در بریکس
یکشنبه 1402/06/05 ساعت 16:49
نور ویدئو؛
ابعاد مختلف عضویت ایران در بریکس
دیپلماسی فعال ایران به عنوان عنصری موثر و تعیین‌کننده در تامین حداکثری منافع و امنیت ملی، گرچه تا رسیدن به قله‌های مدنظر فاصله دارد اما قطعا در مسیر درستی در حال حرکت است و نارضایتی دشمنان از این تحولات ریشه در همین نکته دارد.
نیویورک‌تایمز: ایران با موفقیت‌هایش در عرصه سیاست خارجی می‌تواند آمریکا را به چالش بکشد
شنبه 1402/06/04 ساعت 15:33
نیویورک‌تایمز: ایران با موفقیت‌هایش در عرصه سیاست خارجی می‌تواند آمریکا را به چالش بکشد
یک روزنامه آمریکایی در گزارشی تحلیلی درباره عضویت ایران در گروه بریکس، آن را نقطه اوج ماه‌ها فعالیت دیپلماتیک تهران دانست و تأکید کرد: موفقیت‌های اخیر ایران در عرصه سیاست خارجی به این کشور اهرمی در برابر آمریکا می‌دهد.
رئیس بانک بریکس: حضور ایران موجب ارتقای قدرت این بانک است
شنبه 1402/06/04 ساعت 14:03
رئیس بانک بریکس: حضور ایران موجب ارتقای قدرت این بانک است
در دیدار معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با رئیس بانک توسعه نوین (بانک بریکس) در حاشیه نشست سران بریکس در آفریقای جنوبی، دو طرف فرآیند پیوستن ایران به این بانک را مورد تبادل نظر قرار دادند.
چین: آمده تقویت همکارهای دوجانبه هستیم
پنج‌شنبه 1402/06/02 ساعت 15:55
چین: آمده تقویت همکارهای دوجانبه هستیم
روسای جمهور ایران و چین بر تقویت همکاری‌های دو جانبه و روند چند جانبه‌گرایی به‌ویژه در چارچوب «بریکس» تأکید کردند.
پوتین: آماده همکاری با اعضای جدید بریکس هستیم
پنج‌شنبه 1402/06/02 ساعت 13:07
پوتین: آماده همکاری با اعضای جدید بریکس هستیم
رئیس‌جمهور روسیه برای همکاری با اعضای جدید گروه بریکس اعلام آمادگی و تأکید کرد: به گسترش نفوذ بریکس در سراسر جهان ادامه خواهیم داد.
عضویت کامل ایران در بریکس تأیید شد
پنج‌شنبه 1402/06/02 ساعت 12:57
عضویت کامل ایران در بریکس تأیید شد
رهبران بریکس عضویت کامل ایران در این ائتلاف را تأیید کردند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی وارد بیروت شد
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
واکنش حماس به سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
شهادت دو مأمور پلیس استان مرکزی در درگیری با سارقان مسلح
انفجار در مرکز داده کره‌جنوبی و اختلال در صدها سیستم دولتی + عکس
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
درخواست ترامپ برای لغو حق شهروندی آمریکا بر اساس تولد
تا آزادی قدس شریف به حمایت از مقاومت ادامه می‌دهیم
وزیر دفاع پاکستان: اسلام آباد برای تنش زدایی بین ایران و آمریکا نقش‌آفرینی می‌کند
جزئیات اصلاح آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان اعلام شد
شناسایی «دولت فلسطین» کافی است؟
چند واقعیت دربارۀ ماشه
عضو ارشد حماس: آمریکا قابل اعتماد نیست
امروز در نرخ طلاق به میانگین جهانی نزدیک شده‌ایم
مهاجرانی: ایران در برابر ظلم سکوت نمی‌کند
واکنش رسانه‌های غربی به رای نیاوردن قطعنامه روسیه و چین
همه احتمالات پیش رو
آزمایش موفق بزرگترین توربین بادی معلق در چین
ایروانی: جنایتکار جنگی نباید در مجمع عمومی سخن بگوید
اسنپ‌بک و تداوم ابهام راهبردی
0-4 | بایرن مونیخ توقف ناپذیر در شب 100 گله شدن کین +خلاصه بازی
ردپای داماد در پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران
غرب در مسیر تشدید تنش؛ فراخوان سفرای ایران از سه کشور اروپایی
جنجال در نیویورک؛ ویزای رئیس‌جمهور کلمبیا لغو شد
پزشکیان نیویورک را به مقصد تهران ترک کرد
ایران سفرای خود را از آلمان، فرانسه و انگلیس فراخواند
آسوشیتدپرس: آژانس در حال بازرسی از یک سایت آسیب‌ندیده ایران است
ردپای ایلان ماسک و شاهزاده اندرو در لیست پرونده جنجالی اپستین
فرار از تله تحریم‌ها با رونق گردشگری
حکم اعدام برای متهمان شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 5 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
حمایت از بومی‌سازی و صادرات فناوری با قرارداد جدید وزارت ارتباطات
نوراینفو | 6 راز موفقیت برای مدیریت مالی
تامین برق یک شهر با راکتور هسته‌ای در حیاط پشتی خانه
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
X
آگهی تبلیغاتی