×
اقتصادی
شناسه خبر : 148056
تاریخ انتشار :

وزیر اقتصاد اعلام کرد؛

شناسایی 6 هزار فراری مالیاتی دانه درشت/ 38 پرونده پولشویی تشکیل شد

وزیر اقتصاد ضمن اشاره به تشکیل 26 پرونده قطعی در حوزه تأمین مالی تروریسم و 38 پرونده در مقابله با پولشویی، از شناسایی 6 هزار دانه درشت مالیاتی خبر داد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «سیداحسان خاندوزی» وزیر امور اقتصاد و دارایی در اولین همایش ملی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، که در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، برگزار شد ضمن اشاره به نقش پولشویی در تخریب تولید گفت: اگر هدف رشد تولید و یا هدفی همچون افزایش کیفیت حکمرانی اقتصادی (هوشمندی حکمرانی اقتصادی) دنبال می‌شود، چاره‌ای جز تقویت کردن نظام مالی مشوق تولید و تخریب نظام مخرب تولید وجود ندارد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: متأسفانه سال‌ها کفه بخش نامولد اقتصاد در نظام نفع بری بین بخش مولد و نا مولد، سنگین‌تر بوده است؛ تلاشی که در دو سال اخیر صورت گرفته، این بوده که علی‌رغم داشتن احکام قانونی مبارزه با پولشویی و جرایم مرتبط با آن، یک مرکز و اتاق هماهنگی برای این تدابیر صورت گیرد.

او ادامه داد: در سنوات گذشته مجموعه خلاءهای نهادی و کوتاهی‌های مدیریتی دست به دست هم داده بود تا بسترهای پولشویی فراهم باشد. از قاچاق و سفته بازی در بازار ارز گرفته تا سایر موارد، همگی مربوط به ضعف‌های عملکردی بود که سال‌ها اقتصاد ایران را آزار داده است.بخش‌هایی که در سایه اقتصاد زیرزمینی و پنهان موجب می‌شدند تا جریان مالی کشور به نفع فراریان مالیاتی و فعالیت‌های غیر مولد شکل بگیرد.

خاندوزی گفت: ما در یکسال و نیم گذشته سند ملی ارزیابی ریسک کشور را که سال‌ها پیش باید مصوب می‌شد، آماده کردیم. همچنین برنامه اقدام ملی مستند بر این سند را که باید به عنوان دستور کار ابلاغ و نظارت می‌شد را به تمام دستگاه‌های مرتبط ابلاغ کردیم. از طرفی هم افزایی خوبی بین بانک مرکزی، دادگستری، مجموعه قوه قضائیه و وزارت اقتصاد شکل گرفت که این هم افزایی باعث افزایش خروجی‌ها در خصوص مبارزه با پولشویی شد.

او تأکید کرد: سال‌ها برخی از منتقدان مطرح می‌کردند، اگر مسئله پولشویی در ایران جدی بود باید در عمل هم دیده می‌شد که امروز مفتخریم بگوییم هم افزایی که در طول یکسال و نیم گذشته شکل گرفته باعث تشکیل ۲۶ پرونده قطعی در حوزه تأمین مالی تروریسم و ۳۸ پرونده در مقابله با پولشویی شده است.

وزیر اقتصاد با اشاره به شناسایی چند هزار دانه درشت مالیاتی که فاقد پرونده‌ی مالیاتی بودند، گفت: حدود ۶۰۰۰ شخص فاقد پرونده‌ی مالیاتی که اصطلاحاً دانه درشت به آنها گفته می‌شود، شناسایی شده اند که برآوردها نشان می‌دهد حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان ظرفیت مالیات ستانی از این افراد وجود خواهد داشت.

او افزود: در طول این مدت حدود ۳۰۰ واحد مبارزه با پولشویی مستقر، آموزش داده شده و آماده خدمت تشکیل شده است. همچنین مسئله خاتمه پیدا کردن تراکنش‌های بیرون از نظارت بانک مرکزی چه در داخل و چه در خارج از کشور دیگر اقدامی بود که صورت گرفته است.

وزیر اقتصاد تأکید کرد: امروز می‌توان این ادعا را کرد که به نقطه‌ای رسیدیم که هیچ دستگاه پذیرنده‌ای بیرون از نظارت شبکه بانکی کشور و بدون اتصال به سیستم‌های نظارتی سازمان مالیاتی وجود ندارد.

خاندوزی ادامه داد: در سال‌های گذشته با توجه به اینکه امکان کیفیت سنجی گزارشات وجود نداشت، معمولاً فرایندهای اعلام گزارش‌های تخلفات مالی زمان بر و بی نتیجه می‌ماند، اما اکنون با ایجاد مرکز مالی، تمام گزارشات تخلف ابتدا بررسی می‌شوند و سپس به مقام قضائی ارسال می‌شوند.

وزیر اقتصاد گفت: محدودیت‌هایی که برای ۴۴۰ شخص حقیقی و حقوقی مظنون به پولشویی بودند، صورت گرفته است نشان از اهتمام و جدیت دولت برای مبارزه با پولشویی است. سعی ما بر این است که هزینه‌های پولشویی را در کشور بسیار بالا ببریم تا کسی به این سمت نرود.

خاندوزی افزود: آن چیزی که رئیس جمهور به عنوان دستور کار مطرح کردند این است که در نظام مالی اقتصاد ما کمتر امکان فرصت به ارتکاب جرم و تخلفات مالی به شکل گسترده شکل بگیرد که دستور کار اصلی و شماره یک ما است. این طور می‌توان گفت که فسادخیز بودن نظام مالی کشور مهمترین هدف ما است.

او گفت: ما اگر بتوانیم نظام گردش جریان مالی اقتصاد ایران را آنقدر نظام مند و قاعده دار کنیم تا هزینه جرایم اقتصادی آنقدر بالا برود که کسی به سمت آن نرود، هدف مهمی را محقق کرده‌ایم.


مهر
اخبار مرتبط
فرایند آزادسازی اموال بلوکه شده در حال اجراست/ پرداخت 550 هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت گذشته تا امروز
سه‌شنبه 1402/06/21 ساعت 14:03
سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد؛
فرایند آزادسازی اموال بلوکه شده در حال اجراست/ پرداخت 550 هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت گذشته تا امروز
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: فرآیند آزادسازی اموال بلوکه شده در حال اجراست و امیدوارم اوایل مهر ماه بانک مرکزی و وزارت خارجه جزئیات دقیق از اجرای توافقات آزادسازی اموال بلوکه شده کشور اعلام کنند.
وزیر اقتصاد: بانک‌های دولتی از زیان‌دهی خارج شدن
چهارشنبه 1402/06/01 ساعت 12:49
وزیر اقتصاد: بانک‌های دولتی از زیان‌دهی خارج شدن
وزیر اقتصاد گفت: برای اولین‌ بار پس از سال‌ها بانک‌های دولتی به غیر از بانک سپه از زیان‌دهی خارج شدند.
خاندوزی: اولین تأییدیه مربوط به بانک آف‌شور در حال صدور است
شنبه 1402/05/28 ساعت 17:41
خاندوزی: اولین تأییدیه مربوط به بانک آف‌شور در حال صدور است
وزیر اقتصاد ضمن تشریح جزئیات دستورالعمل متنوع‌سازی روش‌های ورود سرمایه به کشور، گفت: اولین تأییدیه مربوط به بانک «آف شور» توسط بانک مرکزی در حال صدور است.
خاندوزی: از همه ظرفیت‌ها برای مقابله با تامین مالی قاچاق استفاده می‌کنیم
دوشنبه 1401/10/05 ساعت 17:22
خاندوزی: از همه ظرفیت‌ها برای مقابله با تامین مالی قاچاق استفاده می‌کنیم
وزیر امور اقتصادی و دارایی، هدف از امضای تفاهم نامه مبارزه با پولشویی را استفاده از همه ظرفیت سامانه‌های اقتصادی و دستگاه‌های نظارتی برای شناسایی سریع و مقابله به‌هنگام با جریان‌های مالی که در نوسانات اقتصادی در حوزه‌های تامین مالی قاچاق دارند، بیان کرد.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تصاویری از کارخانه خودروسازى در بروجرد پس از حمله رژیم صهیونیستى
پیام فدراسیون سوارکاری درپی شهادت پولادوند و خانواده‌اش
استاد و نخبه برجستۀ هوش مصنوعی کشور به شهادت رسید
جدایی بی‌سر و صدای محمدرضا خالدآبادی از استقلال؛ پایان یک تجربه ناکام
نحوه برگزاری امتحانات پایان‌ترم دانشگاه آزاد اعلام شد
شهادت 3 دانشمند هسته‌ای دیگر در حملات رژیم صهیونیستی
پادشاه اردن حمله اسرائیل به ایران را محکوم کرد
اطلاعیه مهم وزارت اطلاعات: تردد مشکوک کامیونت و وانت‌ها را گزارش دهید
اقدام زیبای فوتسالیست‌های ناشنوای ایران پیش از دیدار با مراکش
آخرین زیارت شهید حاجی‌زاده در حرم حضرت معصومه(س) ساعاتی قبل از شهادت+ فیلم
استوری سردار دورسون؛ نشان همبستگی بازیکن ترک با مردم ایران + عکس
پاسخ باکو به شایعات در مورد همکاری با رژیم صهیونیستی در حمله به ایران
افسانه اف-35ها دیگر شنیدنی نیست!
اگر مدعی صلح و امنیت بین المللی هستید با صراحت تجاوز اسراییل را محکوم کنید!
وزارت کار، برای مدیریت در شرایط خاص،خدمات را غیر حضوری می کند
بقایی: مذاکرات یکشنبه ایران و آمریکا لغو شد
وزیر علوم: مجازی شدن امتحانات در اختیار دانشگاه است
نهادهای بین‌المللی در باتلاق انفعال و همدستی با صهیونیسم
حمله موشکی رژیم صهیونیستی به کارخانه «فردا موتورز» بروجرد +فیلم
انفجار در پادگان امام حسن(ع) کرمانشاه +فیلم
یک جنگنده F-35 اسرائیلی دیگر شکار شد
طارمی به اردوی اینتر نرسید
شهادت فعال اصلاح‌طلب در حملات رژیم اسرائیل
درباره دانشمندان هسته‌ای که در حمله اسرائیل شهید شدند بیشتر بدانید +عکس
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم حمله رژیم صهیونیستی به ایران را شدیداً محکوم کرد
برگزاری امتحانات مدارس در موعد مقرر ادامه دارد
نوبت دوم کنکور 1404 در تاریخ 5 و 6 تیرماه برگزار می‌شود
جانشین شهید حاجی زاده در نیروی هوافضای سپاه معرفی شد
رژیم صهیونیستی 7 نفر دیگر را در اسدآباد شهید و مجروح کرد
سردار شکارچی: عملیات ایران تا پشیمانی کامل صهیونیست‌ها ادامه دارد
175 کشته و زخمی صهیونیست در حمله موشکی ایران به اسرائیل؛ آمار واقعی پنهان شده!
شهادت 20 کودک تهرانی توسط رژیم صهیونیستی فقط در یک ساختمان
برج آزادی در امان است؛ شایعه اصابت موشک تکذیب شد
وقتی مذاکره بی‌معنا می‌شود؛ ایران تصمیم نهایی را یکشنبه خواهد گرفت
توقف پروازها برای امنیت بیشتر؛ فرودگاه‌ها تا اطلاع ثانوی تعطیل شدند
شهادت سرداران ربانی و محرابی در حملات رژیم صهیونیستی
طوفان آرش بر فراز اسرائیل؛ اصابت موفق پهپادهای ایرانی
خون پاک نوجوان تکواندوکار، سند دیگری بر جنایت اسرائیل
هشدار صریح ایران: پایگاه‌های حامی اسرائیل در تیررس تهران است
آمار غیررسمی؛ 407 شهید و مجروح در حملات دیروز صهیونیست‌ها به تهران
فقط 7 هدف تا فروپاشی انرژی اسرائیل؛ افشای نقطه‌ضعف حیاتی رژیم کودک‌کش + نقشه
خبرنگار حوزه ایثار و دختر شهید باقری در حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به شهادت رسید
مشارکت ملی برای امنیت؛ مراقب وانت‌های مشکوک باشید
تصاویر منزل یکی از شهدای هسته‌ای حمله دیروز اسرائیل به ایران
احیای حقیقت با زبان علم و احترام
شکست نزدیک تیم ملی والیبال ایران مقابل اسلوونی در لیگ ملت‌ها +خلاصه بازی
جزییات انفجار در فرودگاه مهرآباد
در حمله اسرائیل به پادگان بعثت بروجرد یک نفر شهید و 4 نفر مجروح شدند
لحظه برخورد موشک به سایت هسته‌ای نطنز؛ آلودگی گزارش نشده است +فیلم
برنامه مسابقات امروز 24 خرداد +پخش زنده
X
آگهی تبلیغاتی