×
اقتصادی
شناسه خبر : 148056
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/05/31 ساعت 16:51
شناسایی 6 هزار فراری مالیاتی دانه درشت/ 38 پرونده پولشویی تشکیل شد

وزیر اقتصاد اعلام کرد؛

شناسایی 6 هزار فراری مالیاتی دانه درشت/ 38 پرونده پولشویی تشکیل شد

وزیر اقتصاد ضمن اشاره به تشکیل 26 پرونده قطعی در حوزه تأمین مالی تروریسم و 38 پرونده در مقابله با پولشویی، از شناسایی 6 هزار دانه درشت مالیاتی خبر داد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «سیداحسان خاندوزی» وزیر امور اقتصاد و دارایی در اولین همایش ملی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، که در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، برگزار شد ضمن اشاره به نقش پولشویی در تخریب تولید گفت: اگر هدف رشد تولید و یا هدفی همچون افزایش کیفیت حکمرانی اقتصادی (هوشمندی حکمرانی اقتصادی) دنبال می‌شود، چاره‌ای جز تقویت کردن نظام مالی مشوق تولید و تخریب نظام مخرب تولید وجود ندارد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: متأسفانه سال‌ها کفه بخش نامولد اقتصاد در نظام نفع بری بین بخش مولد و نا مولد، سنگین‌تر بوده است؛ تلاشی که در دو سال اخیر صورت گرفته، این بوده که علی‌رغم داشتن احکام قانونی مبارزه با پولشویی و جرایم مرتبط با آن، یک مرکز و اتاق هماهنگی برای این تدابیر صورت گیرد.

او ادامه داد: در سنوات گذشته مجموعه خلاءهای نهادی و کوتاهی‌های مدیریتی دست به دست هم داده بود تا بسترهای پولشویی فراهم باشد. از قاچاق و سفته بازی در بازار ارز گرفته تا سایر موارد، همگی مربوط به ضعف‌های عملکردی بود که سال‌ها اقتصاد ایران را آزار داده است.بخش‌هایی که در سایه اقتصاد زیرزمینی و پنهان موجب می‌شدند تا جریان مالی کشور به نفع فراریان مالیاتی و فعالیت‌های غیر مولد شکل بگیرد.

خاندوزی گفت: ما در یکسال و نیم گذشته سند ملی ارزیابی ریسک کشور را که سال‌ها پیش باید مصوب می‌شد، آماده کردیم. همچنین برنامه اقدام ملی مستند بر این سند را که باید به عنوان دستور کار ابلاغ و نظارت می‌شد را به تمام دستگاه‌های مرتبط ابلاغ کردیم. از طرفی هم افزایی خوبی بین بانک مرکزی، دادگستری، مجموعه قوه قضائیه و وزارت اقتصاد شکل گرفت که این هم افزایی باعث افزایش خروجی‌ها در خصوص مبارزه با پولشویی شد.

او تأکید کرد: سال‌ها برخی از منتقدان مطرح می‌کردند، اگر مسئله پولشویی در ایران جدی بود باید در عمل هم دیده می‌شد که امروز مفتخریم بگوییم هم افزایی که در طول یکسال و نیم گذشته شکل گرفته باعث تشکیل ۲۶ پرونده قطعی در حوزه تأمین مالی تروریسم و ۳۸ پرونده در مقابله با پولشویی شده است.

وزیر اقتصاد با اشاره به شناسایی چند هزار دانه درشت مالیاتی که فاقد پرونده‌ی مالیاتی بودند، گفت: حدود ۶۰۰۰ شخص فاقد پرونده‌ی مالیاتی که اصطلاحاً دانه درشت به آنها گفته می‌شود، شناسایی شده اند که برآوردها نشان می‌دهد حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان ظرفیت مالیات ستانی از این افراد وجود خواهد داشت.

او افزود: در طول این مدت حدود ۳۰۰ واحد مبارزه با پولشویی مستقر، آموزش داده شده و آماده خدمت تشکیل شده است. همچنین مسئله خاتمه پیدا کردن تراکنش‌های بیرون از نظارت بانک مرکزی چه در داخل و چه در خارج از کشور دیگر اقدامی بود که صورت گرفته است.

وزیر اقتصاد تأکید کرد: امروز می‌توان این ادعا را کرد که به نقطه‌ای رسیدیم که هیچ دستگاه پذیرنده‌ای بیرون از نظارت شبکه بانکی کشور و بدون اتصال به سیستم‌های نظارتی سازمان مالیاتی وجود ندارد.

خاندوزی ادامه داد: در سال‌های گذشته با توجه به اینکه امکان کیفیت سنجی گزارشات وجود نداشت، معمولاً فرایندهای اعلام گزارش‌های تخلفات مالی زمان بر و بی نتیجه می‌ماند، اما اکنون با ایجاد مرکز مالی، تمام گزارشات تخلف ابتدا بررسی می‌شوند و سپس به مقام قضائی ارسال می‌شوند.

وزیر اقتصاد گفت: محدودیت‌هایی که برای ۴۴۰ شخص حقیقی و حقوقی مظنون به پولشویی بودند، صورت گرفته است نشان از اهتمام و جدیت دولت برای مبارزه با پولشویی است. سعی ما بر این است که هزینه‌های پولشویی را در کشور بسیار بالا ببریم تا کسی به این سمت نرود.

خاندوزی افزود: آن چیزی که رئیس جمهور به عنوان دستور کار مطرح کردند این است که در نظام مالی اقتصاد ما کمتر امکان فرصت به ارتکاب جرم و تخلفات مالی به شکل گسترده شکل بگیرد که دستور کار اصلی و شماره یک ما است. این طور می‌توان گفت که فسادخیز بودن نظام مالی کشور مهمترین هدف ما است.

او گفت: ما اگر بتوانیم نظام گردش جریان مالی اقتصاد ایران را آنقدر نظام مند و قاعده دار کنیم تا هزینه جرایم اقتصادی آنقدر بالا برود که کسی به سمت آن نرود، هدف مهمی را محقق کرده‌ایم.


مهر
اخبار مرتبط
فرایند آزادسازی اموال بلوکه شده در حال اجراست/ پرداخت 550 هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت گذشته تا امروز
سه‌شنبه 1402/06/21 ساعت 14:03
سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد؛
فرایند آزادسازی اموال بلوکه شده در حال اجراست/ پرداخت 550 هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت گذشته تا امروز
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: فرآیند آزادسازی اموال بلوکه شده در حال اجراست و امیدوارم اوایل مهر ماه بانک مرکزی و وزارت خارجه جزئیات دقیق از اجرای توافقات آزادسازی اموال بلوکه شده کشور اعلام کنند.
وزیر اقتصاد: بانک‌های دولتی از زیان‌دهی خارج شدن
چهارشنبه 1402/06/01 ساعت 12:49
وزیر اقتصاد: بانک‌های دولتی از زیان‌دهی خارج شدن
وزیر اقتصاد گفت: برای اولین‌ بار پس از سال‌ها بانک‌های دولتی به غیر از بانک سپه از زیان‌دهی خارج شدند.
خاندوزی: اولین تأییدیه مربوط به بانک آف‌شور در حال صدور است
شنبه 1402/05/28 ساعت 17:41
خاندوزی: اولین تأییدیه مربوط به بانک آف‌شور در حال صدور است
وزیر اقتصاد ضمن تشریح جزئیات دستورالعمل متنوع‌سازی روش‌های ورود سرمایه به کشور، گفت: اولین تأییدیه مربوط به بانک «آف شور» توسط بانک مرکزی در حال صدور است.
خاندوزی: از همه ظرفیت‌ها برای مقابله با تامین مالی قاچاق استفاده می‌کنیم
دوشنبه 1401/10/05 ساعت 17:22
خاندوزی: از همه ظرفیت‌ها برای مقابله با تامین مالی قاچاق استفاده می‌کنیم
وزیر امور اقتصادی و دارایی، هدف از امضای تفاهم نامه مبارزه با پولشویی را استفاده از همه ظرفیت سامانه‌های اقتصادی و دستگاه‌های نظارتی برای شناسایی سریع و مقابله به‌هنگام با جریان‌های مالی که در نوسانات اقتصادی در حوزه‌های تامین مالی قاچاق دارند، بیان کرد.
نظرات

آخرین اخبار
ابهام در تعویض پلاک موتورسیکلت‌های برقی هنگام معامله رفع شد
وزیر علوم: به آسیب‌دیدگان جنگ سهمیه‌ کنکور اختصاص می‌یابد
سوت ماراتن کنکور 1405 به‌صدا درآمد
ترفند سلول‌های سرطانی برای پنهان شدن از چشم سیستم ایمنی!
مقام مستعفی دولت ترامپ: جنگ با ایران به نفع امنیت ملی آمریکا نیست
آمریکا مدعی شد: 757 نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند
ترامپ به دنبال مداکره نیست؟!
تصویر خیره‌کننده جیمز وب از مرگ یک ستاره و تولد سحابی شیر
استفاده کودکان از گوشی و تبلت چه تأثیری بر توانایی شناختی آنان دارد؟
پرونده‌سازی هوش مصنوعی برای کاربران!
زنان بخوانند؛ همه چیزهایی که باید از کمبود آهن بدانید
مصرف روزانه نوشیدنی‌های شیرین با افزایش خطر سرطان معده مرتبط است
کشتار جدید در غزه، سیلی به صورت میانجی‌گران و توافق‌هاست
مسکو و پکن در شورای امنیت علیه سیاسی‌کاری موضع گرفتند
آلمان شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری را محکوم کرد
چهل روز پس از وداع
تأسیس سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی با مشارکت ایران و 28 کشور
همتی: درباره تأمین ارز و کالاهای اساسی به رهبر انقلاب اطمینان دادم
40 تریلیون دلار بدهی؛ صورت‌حساب جنگ ترامپ از راه رسید
فولاد خوزستان 1-1 شمس آذر قزوین/ تقسیم امتیازات در هفته دوم لیگ برتر
رایزنی تلفنی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان درباره راهکارهای دیپلماتیک
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه موریتانی درباره تحولات منطقه
زلزله 4.2 ریشتری گیلانغرب را لرزاند
پکن: واشنگتن رویکرد خصمانه خود در قبال پیونگ‌یانگ را تغییر دهد
تصادفات جاده‌ای سمنان 14 مصدوم و 2 کشته برجا گذاشت
پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست
امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟
مس شهر بابک 1-1 خیبر خرم‌آباد/دشت یک امتیازی خیبر 9 نفره
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 29 مرداد + جدول
فجرسپاسی 0-0 صنعت نفت آبادان/توازن قدرت در زمین فوتبال
ملوان 2- 1 ذوب‌آهن/ ذوب‌آهن در انزلی غافلگیر شد
نقد تند ایران از عملکرد شورای امنیت
اعتراف رسانه اسرائیلی به شکست سیاست‌های ترامپ
دور جدید تحریم‌های انگلیس علیه ایران
واکنش اسلام‌آباد به اظهارات سفیر آمریکا؛ احضار کاردار
پرسپولیس 4 - 1 استقلال خوزستان/ سرخپوشان به صدر نشستند
برنز جهانی برای ایران در کشتی فرنگی جوانان
فارن افرز: نظم جدید در خاورمیانه شکل خواهد گرفت
اصفهان، پایتخت آینده بازی‌سازان ایران می‌شود
دیپلماسی قاهره در مسیر تهران
تاکید مقام‌های قطر و حماس بر اجرای مرحله دوم توافق آتش‌بس در غزه
نگاه ویژه فدراسیون به آینده فوتبال بانوان
مدرک جدید در پرونده قتل چارلی کرک؛ گلوله‌ای با پیام سیاسی در صحنه جرم
محکومیت تحریم‌های آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی از سوی اسپانیا
پوتین: زیرساخت‌های تجاری روسیه در برابر حملات مقاوم‌اند
دستگیری زن کلاهبردار در مازندران
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه 29 مرداد
وزیر صمت: مردم نباید قفسه خالی ببینند
انتخابات نهمین دوره دومای روسیه؛ شمار نامزدها به بیش از 4400 نفر رسید
از اعتیاد تا درام خانوادگی؛ مستند چک وارد رقابت اسکار 2027 شد