×
سیاسی
شناسه خبر : 147927
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/05/29 ساعت 13:35
ماموریت جدید واشینگتن و لندن برای داعش

نورنیوز بررسی کرد؛

ماموریت جدید واشینگتن و لندن برای داعش

رفتارهای اخیر آمریکا و انگلیس را باید فاز جدیدی از هم‌گرایی آنها در بهره‌گیری از ابزار تروریسم برای بر هم زدن امنیت و ثبات غرب آسیا و جبران شکست‌های گذشته در این منطقه ارزیابی کرد که با تعریف ماموریت جدید برای امثال داعش تبلور یافته است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: مقوله «تروریسم» همواره از ابزارها و سلاح‌های نظام سلطه برای بر هم زدن امنیت کشورها و نظام بین‌الملل بوده که هر روز با ظاهری جدید مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مثلا «القاعده» که زمانی از سوی آمریکا و انگلیس به بهانه مقابله با ارتش سرخ شوروی در افغانستان تاسیس شد، در سال 2001 با حمله مشکوک به برج‌های دو قلوی سازمان تجارت جهانی در نیویورک زمینه اشغال افغانستان را فراهم آورد.

یا در سال 2013 «داعش» با ماموریت جدیدی تاسیس شد تا بتواند با ایجاد جنگ نیابتی جلوی دومینوی سقوط دست‌نشانده‌های غربی در غرب آسیا و شمال آفریقا را بگیرد، لذا سوریه و عراق را به عنوان دو رکن مهم محور مقاومت درگیر جنگ کرد.

حمایت‌های گسترده آمریکا و انگلیس از تروریسم اجاره‌ای علیه امنیت منطقه البته با سد بزرگ «جبهه مقاومت» مواجه شد و سناریوی جدید غرب را با شکست مواجه ساخت و از همین رو دست خود را به خون سرداران مقاومت آلوده کردند تا به زعم خود انتقام بگیرند.

انگلیسی‌ها حتی در ظاهر هم نخواستند تروریسم دولتی آمریکا در فقره ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس را محکوم کنند، چنانچه «دومنیک راب» وزیر خارجه وقت انگلیس، در واکنش به این جنایت، تنها به درخواست خویشتن‌داری طرفین بسنده کرد!

دموکرات‌ها هم گرچه با ادعای تعامل و پایان دادن به رفتارهای جنون‌آمیز «دونالد ترامپ» وارد کاخ سفید شدند اما نه تنها تغییری در رفتارشان ایجاد نشد بلکه ابعاد جدیدی از پیوند میان آمریکا و تروریسم کلید خورد.

مشخصا جنگ اوکراین در سال 2022 در حالی با تحریک ناتو علیه روسیه آغاز شد که اسناد و شواهد نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از جبهه مقابل روسیه در اوکراین را اعضای داعش تشکیل می‌دهند که حتی در رده‌های فرماندهی ایفای نقش دارند.

شکست‌های پیاپی غرب در معادلات غرب آسیا به‌ویژه پس از تغییر رفتار کشورهای عربی نسبت به سوریه و نیز توسعه مناسبات با ایران، چین و روسیه که تحقق فاز جدیدی از امنیت و تعاملات پایدار منطقه‌ای را نوید می‌دهد، همچنان ادامه دارد.

بدیهی است که در چنین شرایطی، واشینگتن بار دیگر ابزار تروریسم را برای بر هم زدن این معادله به کار بگیرد. تحرکات ماه‌های اخیر آمریکا در سوریه و عراق گواهی بر این سناریوی شوم است.

پایگاه خبری المعلومه عراق در خصوص باج‌گیری آمریکا از این کشور نوشت: آمریکایی‌ها عملاً با باج‌خواهی از هیئت امنیتی بلندپایه عراق که به آمریکا سفر کرده بود، تکمیل روند تسلیح ارتش عراق را به تعهد بغداد بر انحلال حشدشعبی منوط کرده و همچنین خواهان به‌کارگیری ۱۵۰ هزار شبه نظامی کُرد سوری موسوم به «قسد» برای حمایت از مرزهای عراق و سوریه شدند.

در سوریه نیز با وجود اعتراضات گسترده مردم و دولت این کشور به اشغال‌گری آمریکا، تحرکات نظامی واشینگتن در جهت احیاء داعش در حال شکل‌گیری است، چنانچه در پی اقدامات اخیر تروریست‌های داعش در برخی مناطق تحت کنترل دمشق، منابع میدانی از حمایت واشینگتن از این عناصر در سوریه برای فشار بر ارتش این کشور پرده برداشته‌اند.

همین حمایت‌ها موجب آغاز دور جدیدی از جنایات داعش در این کشور مانند به خاک و خون کشیدن عزاداران سالار شهیدان در زینبیه دمشق و حمله تروریستی به اتوبوس حامل نظامیان سوری که 20 کشته و 10 زخمی بر جای گذاشت، شده است.

حمایت مستقیم آمریکا از داعش البته با پوشش کامل رسانه‌های انگلیسی همراه است چنانچه بی‌بی‌سی در کنار صدای آمریکا، پس از حمله تروریستی به شاه‌چراغ سناریوی تطهیر و تبرئه تروریست‌ها را در پیش گرفتند.

رویکردی که همزمان از سوی مقامات رسمی انگلیس دنبال شد و سفیر چارلز سوم در تهران در واکنش به جنایت تروریستی در شاهچراغ، از واژه «حادثه» برای تخفیف مسئله استفاده کرد تا سهم خود در تطهیر «تروریسم» را ادا کرده باشد.

بر این اساس؛ رفتارهای اخیر آمریکا و انگلیس را باید فاز جدیدی از هم‌گرایی آنها در بهره‌گیری از ابزار  تروریسم برای بر هم زدن امنیت و ثبات غرب آسیا و جبران شکست‌های گذشته در این منطقه ارزیابی کرد که با تعریف ماموریت جدید برای امثال داعش تبلور یافته است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس الحشدالشعبی: از تهدیدها هراسی نداریم و به دفاع از عراق پایبند هستیم
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
X
آگهی تبلیغاتی