×
سیاسی
شناسه خبر : 147927
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/05/29 ساعت 13:35
ماموریت جدید واشینگتن و لندن برای داعش

نورنیوز بررسی کرد؛

ماموریت جدید واشینگتن و لندن برای داعش

رفتارهای اخیر آمریکا و انگلیس را باید فاز جدیدی از هم‌گرایی آنها در بهره‌گیری از ابزار تروریسم برای بر هم زدن امنیت و ثبات غرب آسیا و جبران شکست‌های گذشته در این منطقه ارزیابی کرد که با تعریف ماموریت جدید برای امثال داعش تبلور یافته است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: مقوله «تروریسم» همواره از ابزارها و سلاح‌های نظام سلطه برای بر هم زدن امنیت کشورها و نظام بین‌الملل بوده که هر روز با ظاهری جدید مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مثلا «القاعده» که زمانی از سوی آمریکا و انگلیس به بهانه مقابله با ارتش سرخ شوروی در افغانستان تاسیس شد، در سال 2001 با حمله مشکوک به برج‌های دو قلوی سازمان تجارت جهانی در نیویورک زمینه اشغال افغانستان را فراهم آورد.

یا در سال 2013 «داعش» با ماموریت جدیدی تاسیس شد تا بتواند با ایجاد جنگ نیابتی جلوی دومینوی سقوط دست‌نشانده‌های غربی در غرب آسیا و شمال آفریقا را بگیرد، لذا سوریه و عراق را به عنوان دو رکن مهم محور مقاومت درگیر جنگ کرد.

حمایت‌های گسترده آمریکا و انگلیس از تروریسم اجاره‌ای علیه امنیت منطقه البته با سد بزرگ «جبهه مقاومت» مواجه شد و سناریوی جدید غرب را با شکست مواجه ساخت و از همین رو دست خود را به خون سرداران مقاومت آلوده کردند تا به زعم خود انتقام بگیرند.

انگلیسی‌ها حتی در ظاهر هم نخواستند تروریسم دولتی آمریکا در فقره ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس را محکوم کنند، چنانچه «دومنیک راب» وزیر خارجه وقت انگلیس، در واکنش به این جنایت، تنها به درخواست خویشتن‌داری طرفین بسنده کرد!

دموکرات‌ها هم گرچه با ادعای تعامل و پایان دادن به رفتارهای جنون‌آمیز «دونالد ترامپ» وارد کاخ سفید شدند اما نه تنها تغییری در رفتارشان ایجاد نشد بلکه ابعاد جدیدی از پیوند میان آمریکا و تروریسم کلید خورد.

مشخصا جنگ اوکراین در سال 2022 در حالی با تحریک ناتو علیه روسیه آغاز شد که اسناد و شواهد نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از جبهه مقابل روسیه در اوکراین را اعضای داعش تشکیل می‌دهند که حتی در رده‌های فرماندهی ایفای نقش دارند.

شکست‌های پیاپی غرب در معادلات غرب آسیا به‌ویژه پس از تغییر رفتار کشورهای عربی نسبت به سوریه و نیز توسعه مناسبات با ایران، چین و روسیه که تحقق فاز جدیدی از امنیت و تعاملات پایدار منطقه‌ای را نوید می‌دهد، همچنان ادامه دارد.

بدیهی است که در چنین شرایطی، واشینگتن بار دیگر ابزار تروریسم را برای بر هم زدن این معادله به کار بگیرد. تحرکات ماه‌های اخیر آمریکا در سوریه و عراق گواهی بر این سناریوی شوم است.

پایگاه خبری المعلومه عراق در خصوص باج‌گیری آمریکا از این کشور نوشت: آمریکایی‌ها عملاً با باج‌خواهی از هیئت امنیتی بلندپایه عراق که به آمریکا سفر کرده بود، تکمیل روند تسلیح ارتش عراق را به تعهد بغداد بر انحلال حشدشعبی منوط کرده و همچنین خواهان به‌کارگیری ۱۵۰ هزار شبه نظامی کُرد سوری موسوم به «قسد» برای حمایت از مرزهای عراق و سوریه شدند.

در سوریه نیز با وجود اعتراضات گسترده مردم و دولت این کشور به اشغال‌گری آمریکا، تحرکات نظامی واشینگتن در جهت احیاء داعش در حال شکل‌گیری است، چنانچه در پی اقدامات اخیر تروریست‌های داعش در برخی مناطق تحت کنترل دمشق، منابع میدانی از حمایت واشینگتن از این عناصر در سوریه برای فشار بر ارتش این کشور پرده برداشته‌اند.

همین حمایت‌ها موجب آغاز دور جدیدی از جنایات داعش در این کشور مانند به خاک و خون کشیدن عزاداران سالار شهیدان در زینبیه دمشق و حمله تروریستی به اتوبوس حامل نظامیان سوری که 20 کشته و 10 زخمی بر جای گذاشت، شده است.

حمایت مستقیم آمریکا از داعش البته با پوشش کامل رسانه‌های انگلیسی همراه است چنانچه بی‌بی‌سی در کنار صدای آمریکا، پس از حمله تروریستی به شاه‌چراغ سناریوی تطهیر و تبرئه تروریست‌ها را در پیش گرفتند.

رویکردی که همزمان از سوی مقامات رسمی انگلیس دنبال شد و سفیر چارلز سوم در تهران در واکنش به جنایت تروریستی در شاهچراغ، از واژه «حادثه» برای تخفیف مسئله استفاده کرد تا سهم خود در تطهیر «تروریسم» را ادا کرده باشد.

بر این اساس؛ رفتارهای اخیر آمریکا و انگلیس را باید فاز جدیدی از هم‌گرایی آنها در بهره‌گیری از ابزار  تروریسم برای بر هم زدن امنیت و ثبات غرب آسیا و جبران شکست‌های گذشته در این منطقه ارزیابی کرد که با تعریف ماموریت جدید برای امثال داعش تبلور یافته است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نورنما | شهادت مولای متقیان علی (ع) تسلیت‌باد
ادعای ترامپ: ممکن است با ایران گفتگو کنم !
وزیر جنگ آمریکا: روسیه در جنگ با ایران دخالت نکن
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
تعطیلی مدارس و دور کاری اجباری؛ نتیجه افزایش شدید قیمت نفت
پیش‌بینی بارش باران در 28 استان کشور
ساعت کاری مراکز معاینه فنی شهر تهران اعلام شد
تولید روغن نباتی فله ممنوع شد
محسنی اژه‌ای: از هر نقطه‌ای به کشورمان تجاوز شود پاسخ درخور می‌دهیم
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
پزشکیان: ‏ویرانگران آمده‌اند و رفته‌اند، ایران مانده است
بازدید رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه از دادسرا و دادگاه انقلاب
بلومبرگ: تولید نفت اعراب خلیج فارس کاهش یافته است
ترامپ در حال تکرار اشتباه کارتر درباره ایران و نفت است
چین خطاب به آمریکا: در امور داخلی ایران دخالت نکنید
کنعانی‌زادگان: حمله متجاوزان به مدرسه میناب جهان را در شوک فرو برد
حردانی: حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی نامش جنایت است
میزان موفقیت حملات موشکی و پهپادی ایران بیش از 90 درصد است
بارزانی: اربیل هرگز عامل خطر علیه ایران و منطقه نخواهد بود
شرایط محورهای کوهستانی زمستانی شد؛ مسافران مراقب باشند/چالوس و کندوان یکطرفه شد
شناسایی و بازداشت 30 جاسوس دشمن صهیونی - آمریکایی
عارف: کالاهای اساسی به‌اندازه کافی موجود است
پیکر شهدای ناو دنا به زودی به کشور منتقل می شوند
آغاز سی وچهارمین موج عملیات وعده صادق4 باموشک‌های نقطه‌زن و سرجنگی‌های بالای یک تن+ جزئیات
استان‌های مسافرپذیر در اولویت تامین کالا
بیانیه سپاه درباره مراسم تشییع پیکر مطهر فرماندهان شهید
کارلسون: این کشور دیگر ارزش جنگیدن ندارد
نویسنده ایتالیایی: جنایات هولناک علیه غیرنظامیان، کودکان ومراکز پزشکی را محکوم می کنم+فیلم
هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی جنایت علیه بشریت است
مقامات رژیم صهیونیستی با افزایش بودجه جنگ موافقت کردند
سردبیر مارکس: حمله پست به ایران وجدان همه ملت‌های جهان را جریحه‌دار کرد
حقوق اسفندماه مستمری‌بگیران صندوق روستائیان واریز شد
برای کاهش اثر آلاینده‌های سمی ناشی از آتش‌سوزی و انفجار چه کنیم؟
وزیر ورزش از بازگشت تیم فوتبال بانوان به ایران خبر داد
جنگ با ایران پایان امپراتوری آمریکا را به‌دنبال دارد
نورنما | مگه نگفته بودن که فقط...!
بحران انرژی به فیلیپین رسید
وقوع انفجار جدید در تل‌آویو با موشک های ایرانی
گفتگوی تلفنی عراقچی و لاوروف
هیئت پاکستانی به کابل سفر کرد
30 نفر از اساتید دانشگاه‌های مکزیک در حمایت از مردم ایران نامه نوشتند
تلاش تل آویو برای محرمانه نگه داشتن موعد و جلسات کابینه
محمدتقی رحمتی درگذشت
پیام لاریجانی درباره وضعیت تنگه هرمز
اسامی شهدایی که فردا تشییع می‌شوند، اعلام شد
راه‌اندازی سایت اسکان اضطراری در دهلران
دکتر سروش: باید عقلای قوم به میدان بیایند تا گره‌ها باز شود
بیعت مردم ایران با رهبر منتخب خبرگان ملت
درصد موفقیت حملات موشکی و پهپادی ایران