×
سیاسی
شناسه خبر : 146800
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/05/26 ساعت 15:35
امیرعبداللهیان: طرفین مصمم به حرکت مشترک هستند/ بن‌فرحان: عزم جدی عربستان بر توسعه روابط با ایران

در ریاض صورت گرفت؛

امیرعبداللهیان: طرفین مصمم به حرکت مشترک هستند/ بن‌فرحان: عزم جدی عربستان بر توسعه روابط با ایران

نشست خبری حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن‌فرحان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در محل وزارت خارجه عربستان در ریاض با حضور خبرنگاران برگزار شد.

نورنیوز - گروه سیاست خارجی: وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در محل وزارت خارجه این کشور دیدار و گفتگو کردند.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان در ابتدای ورود دفتر یادبود وزارت خارجه عربستان را امضاء کرد و سپس طرفین رایزنی‌های دوجانبه خود را آغاز کردند.

مسائل دوجانبه، موضوعات مرتبط با منطقه و جهان اسلام و همچنین برخی از مسائل جهانی از محورهای مورد رایزنی این دیدار است.


 

امیرعبداللهیان پس از این دیدار در نشست مشترک خبری با همتای سعودی خود عنوان کرد: تشکر می‌کنم بابت حسن استقبال وزیر محترم جناب بن‌فرحان. خوشحالم بابت مذاکرات جدی و مهم که امروز صورت گرفت.

او در ادامه گفت: ایران و عربستان دو کشور مهم در غرب آسیا و جهان هستند و خوشبختانه طرفین مصمم به حرکت مشترک هستند. لذا در این ملاقات بر عزم دوطرف برای گسترش همکاری‌ها تأکید شد. از جمله توافق‌های قبلی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، امنیتی و... همچنین بر گسترش فعالیت‌ها در حوزه‌های زیرساختی تأکید شد.

وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست خاطرنشان کرد: اتفاق نظر داریم که چارچوبی زیر نظر دو وزیر تشکیل داده و ذیل آن مجموعه تلاش‌های برای گسترش روابط رقم بخورد. در ادامه گفتگوهای قبلی با سران کشورهای حاشیه خلیج فارس در رابطه با ایده همکاری‌های منطقه‌ای، این موضوع را با جناب بن‌فرحان نیز طرح کردم.

امیرعبداللهیان گفت: در موضوعات محیط زیستی و امداد ونجات می‌توان این همکاری‌ها را بصورت عاجل پیش برد. در خصوص همکاری‌های دو و چندجانبه بخش‌های خصوصی دو کشور نیز بحث و مذاکره شد.

وزیر امور خارجه با تأکید بر گشترش  بر امنیت بومی و درون‌زای منطقه‌ای گفت: خرسندیم که در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر همکاری یا همسایگان، امروز در این مسیر به‌خصوص در نسبت با عربستان قرار داریم. دراین چارچوب علاوه بر ادامه همکاری با عربستان با دیگر کشورها از جمله عراق، قطر، کویت و امارات متحده عربی نیز روابط را گسترش دادیم. معتقدیم که ایده امنیت و توسعه آن در منطقه با مشارکت اعضا منطقه شکل خواهد گرفت.

او گفت: ما درباره موضوعات جهان اسلام نیز صحبت کردیم و معتقدیم که سازمان همکاری‌های اسلامی دارای امکاناتی است که نقش ویژه و موثر در مناسبات جهانی ایفا کند که مشخصاً مهمترین این موضوعات، فلسطین است. ما به حمایت‌های قوی خود از قدس ادامه می‌دهیم. تردیدی نیست که رژیم صهیونیستی به تلاش خود برای تفرقه‌افکنی در منطقه ادامه خواهد داد. ما با بصیرت و هوشیاری این تحرکات صهیونیست‌ها را رصد و پیگیری می‌کنیم.

امیرعبداللهیان افزود: تهران و ریاض مواضع مشترک درباره اسائه و توهین به قرآن کریم داشتند. از عربستان بابت آغاز مجدد حج و عمره تشکر می‌کنم. در سفر بن‌فرحان به تهران، ایشان حامل پیام ملک سلمان برای دعوت رسمی از آیت‌الله رئیسی بودند و آقای رئیسی ضمن پذیرش این دعوت گفته‌اند که در زمان مناسب این سفر را انجام خواهند داد.

وزیر امور خارجه افزود: گفتگوهای امروز ما بسترهای این سفر را فراهم خواهد آورد. اطمینان داریم که این دیدارها به تقویت وحدت امت اسلامی و جهان اسلام کمک خواهد کرد. همچنین مایلم اعلام کنم که تهران از برگزاری اکسپوی ۲۰۳۰ عربستان حمایت می‌کند. ما در دیپلماسی عمومی و دیپلماسی پارلمانی و تبادل نخبگانی اتفاق نظر داریم. همچنین در مورد ورزش نیز مذاکرات شد و قرار شد تیم‌های دوطرف رفت و آمد داشته و مسابقات داشته باشند.

 فیصل بن‌فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی نیز در این نشست خبری عنوان کرد: خوشحالم از این ملاقات و از ایران تشکر می‌کنم.

او افزود: دیدار امروز در راستای روابط دوجانبه و تلاش‌های گذشته برای تأمین امنیت منطقه و تأکید بر اراده صادقانه و عزم جدی برای اجرای توافق صورت گرفته بود.

بن فرحان اظهار کرد: در راستای اجرای مفاد توافق نامه، نمایندگی‌های دو طرف کار خود را آغاز کردند. شروع مأموریت دو سفیر در دو کشور در همین راستا صورت گرفت. همچنین به همتای خود تأکید کردم برای اجرای توافق‌های قبلی به ویژه در حوزه اقتصادی و امنیتی. همچنین بر ادامه گفتگوها تأکید کردم.

وزیر با اشاره به آمادگی عربستان برای استقبال از آیت‌الله رئیسی بر اساس دعوت پادشاه سعودی، عنوان کرد: انتظار داریم که این نشست مسیر همکاری‌های طرفین را بر اساس برادری فراهم کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
عربستان: مشتاق آغاز مرحله‌ای جدید از روابط با ایران هستیم
چهارشنبه 1402/06/01 ساعت 10:37
عربستان: مشتاق آغاز مرحله‌ای جدید از روابط با ایران هستیم
شورای وزیران عربستان سعودی اعلام کرد که ریاض مشتاق به آغاز مرحله جدیدی از روابط با جمهوری اسلامی ایران است.
امیرعبداللهیان: تبادل زندانیان زن بین ایران و مالزی/ عبدالقادر: سفرم به ایران گامی مثبت برای تقویت همکاری‌هاست
دوشنبه 1402/05/30 ساعت 17:00
در نشست خبری وزرای خارجه ایران و مالزی اعلام شد؛
امیرعبداللهیان: تبادل زندانیان زن بین ایران و مالزی/ عبدالقادر: سفرم به ایران گامی مثبت برای تقویت همکاری‌هاست
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که به زودی تبادل زندانیان زن بین ایران و مالزی انجام می‌شود.
شش ماه حرکت برای عبور از هفت سال توقف
شنبه 1402/05/28 ساعت 12:36
نورنیوز بررسی کرد؛
شش ماه حرکت برای عبور از هفت سال توقف
ارزیابی اقدامات ایران و عربستان در مسیر اجرای سند توافق‌نامه عادی‌سازی روابط، گویای این واقعیت است که تهران و ریاض با درکی راهبردی از ضرورت‌های کاهش تنش و توسعه ثبات و امنیت در منطقه در پیگیری روند آغاز شده بسیار جدی هستند.
امیرعبداللهیان با محمد بن‌ سلمان دیدار کرد
جمعه 1402/05/27 ساعت 14:38
امیرعبداللهیان با محمد بن‌ سلمان دیدار کرد
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز جمعه با محمدبن‌سلمان ولیعهد عربستان سعودی در جده دیدار و گفت‌وگو کرد.
امیرعبداللهیان وارد ریاض شد
پنج‌شنبه 1402/05/26 ساعت 11:43
امیرعبداللهیان وارد ریاض شد
وزیر امور خارجه کشورمان برای انجام سفری یک‌روزه دقایقی پیش وارد فرودگاه ریاض شد و مورد استقبال معاون وزیر خارجه عربستان قرار گرفت.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس الحشدالشعبی: از تهدیدها هراسی نداریم و به دفاع از عراق پایبند هستیم
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
X
آگهی تبلیغاتی