×
سیاسی
شناسه خبر : 146785
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

پیشنهاد تبادل حق حاکمیت اوکراین با عضویت در ناتو!

عضویت اوکراین در ناتو، موضوع حساس متحدان غربی این کشور باقی مانده و بسیاری از کشورهای عضو ناتو، همچون فرانسه، آمریکا و آلمان نگران عواقب عضویت اوکراین در ناتو و تشدید تنش‌های کنونی هستند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: روز سه‌شنبه، «استیان جنسن»، رئیس دفتر «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در نشست و مباحثه‌ای در جنوب نروژ گفت: اوکراین می‌تواند در ازای عضویت در ناتو از حق و تمامیت ارضی خود بگذرد. کی‌یف باید به تنهایی شرایط، نحوه و زمان مذاکره را مشخص کند.

او در پاسخ به سوالاتی درباره شرایط دست‌یابی صلح توسط اوکراین و احتمال سپرده شدن برخی از مناطق ارضی این کشور به روسیه گفت: در حال مذاکره و بررسی موقعیت و جایگاه اوکراین در دوران پساجنگ و در همین لحظه، در حال بررسی مسئله واگذاری برخی از مناطق اوکراین ‌و تمامیت ارضی این کشور به روسیه هستیم.

او در ادامه گفت: این راه‌کار، یکی از راه حل‌های احتمالی بحران کنونی است و خواست جامعه جهانی، عدم تکرار و وقوع دوباره جنگ است. جنسن در ادامه سخنان خود به چالش‌های گسترده و فراگیر پیشِ روی ارتش روسیه برای تصرف مناطق جدید اوکراین اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین سوال کنونی، توانمندی یا عدم توانمندی اوکراین برای پس گرفتن مناطق تصرف شده خود از روسیه است.

اما سخنان بحث برانگیز جنسن، ناتو را آماج انتقادات شدید مقامات اوکراین و دولت این کشور قرار داده است.

در همین راستا، روز سه‌شنبه، «میخائیل پودولیاک» مشاور ریاست جمهوری اوکراین در واکنش به سخنان رئیس دفتر دبیرکل ناتو در شبکه اجتماعی ایکس یا همان توئیتر سابق نوشت: تبادل حق حاکمیت و تمامیت اراضی اوکراین با عضویت و دریافت چتر حفاظتی ناتو ایده و راه‌کار غیرمنطقی و مضحکی است و به معنای انتخاب عامدانه و آگاهانه شکست دموکراسی و تشویق جرایم جهانی، اقدامات ستیزه‌جویانه و حمایت و پاسداری از حکومت روسیه است. در نهایت، پیروی از این راه‌کار، به معنای نابودی قوانین بین‌المللی و انتقال جنگ به نسل‌های آینده است.

او در ادامه نوشت: تنها و فقط به شرط شکست محرض و گسترده پوتین، حکومت روسیه دچار تغییر خواهد شد. در غیر این صورت، مجرمان جنگی با عواقب جرایم خود روبرو نمی‌شوند و با افزایش جاه‌طلبی‌های روسیه، جنگ بازخواهد گشت. هرگونه تلاش برای حفظ نظم جهانی از طریق دست‌یابی به "صلحی بد" به پیروزی پوتین منجر می‌شود و پیروزی او در جنگ، فراهم آورنده صلح در جهان نیست، بلکه این مسئله فقط به گسترش جنگ و عدم شفافیت در سراسر جهان منجر خواهد شد.

پودولیاک در ادامه متن انتقادی خود خواستار افزایش و تسریع ارسال محموله‌های تسلیحاتی کشورهای اروپایی و کشورهای عضو ناتو به اوکراین شد و پرسید: چرا به جای ارائه چنین پیشنهاد و راهکارهایی هم‌راستا با خواسته‌های روسیه، روند ارسال محموله‌های تسلیحاتی خود به اوکراین را سریع‌تر نمی‌کنید؟

از سوی دیگر اما؛ دیمیتری مدودف معاون رئیس شورای امنیت روسیه با پیشنهاد و فرضیه جنسن موافقت کرد و گفت: ایده پیشنهادی درباره عضویت اوکراین در ناتو به ازای واگذاری برخی از مناطق این کشور به روسیه، موضوع جالب و حایز اهمیتی است، اما نکته قابل توجه این است که همه زمین‌های مورد ادعای کی‌یف شدیداً مورد مناقشه هستند. اوکراین باید برای عضویت در ناتو، کی‌یف، پایتخت باستانی و تاریخی روسیه را رها کرده و پایتخت خود را با موافقت لهستانی‌ها، به لووف منتقل کند.

تاکنون، اوکراین در عملیات ضدتهاجمی خود علیه نیروهای روسیه شکست خورده و همزمان با پیشروی گسترده نیروهای روس در شهرهایی همچون کوپیانسک و لیمان، واقع در شرق اوکراین، نیروهای اوکراین فقط موفق به پس گرفتن دو مایل مربع شهر نابود شده باخموت شده‌اند.

عضویت اوکراین در ناتو، موضوع حساس متحدان غربی این کشور باقی مانده و بسیاری از کشورهای عضو ناتو، همچون فرانسه، آمریکا و آلمان نگران عواقب عضویت اوکراین در ناتو و تشدید تنش‌های کنونی هستند و تازه‌ترین سخنان جنسن به تنش‌زدایی و کاهش شدت حساسیت این مسئله کمکی نکرده است. برعکس، سخنان او و انتقادات گسترده اوکراین به ایده پیشنهادی‌اش، رئیس دفتر دبیرکل ناتو را به عذرخواهی رسمی و عقب‌نشینی از پیشنهادات خود وادار کرده است.

او گفته: نباید ایده خود را با آن شیوه و طرز بیان، ابراز می‌کردم و این یک اشتباه بود. تصمیم‌گیری در این باره کاملاً برعهده اوکراین است و در این لحظه، مهمترین مسئله، حمایت از اوکراینی‌ها است.

حتی برخی از دیپلمات‌های ارشد اروپایی به شرط ناشناس باقی ماندن، جنسن را آماج انتقادات خود قرارداده‌اند.

در همین راستا یک دیپلمات اروپایی گفت: سخنانش اشتباه محض بود. جنسن از حق اجرایی لازم برای احضار نظر در چنین مسائلی را ندارد و قطعاً، پیشنهاد چنین طرحی، به اوکراین کمکی نمی‌کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
چرا خیلی از اخوانی‌ها به ترکیه اعتماد ندارند؟
یکشنبه 1402/05/22 ساعت 13:58
در گفتگو با نورنیوز مطرح شد:
چرا خیلی از اخوانی‌ها به ترکیه اعتماد ندارند؟
خیلی از اخوانی‌ها به ترکیه اعتماد ندارند. این کشور سعی می‌کند در سیاست خارجی خودش از تناقضات موجود در سطح منطقه و جهان حداکثر استفاده را ببرد.
شکست فرانسه در نیجر آغازگر دومینوی سقوط استعمارگران در قاره سیاه
شنبه 1402/05/21 ساعت 13:31
در گفتگو با نورنیوز مطرح شد:
شکست فرانسه در نیجر آغازگر دومینوی سقوط استعمارگران در قاره سیاه
فرانسوی‌ها سعی کردند نیروهای خود را در قاره آفریقا افزایش دهند و اگر فرانسه در نیجر شکست بخورد یعنی دومینویی آغاز شده که می‌تواند کل این روند را متوقف کند، روند جدیدی که در آن استعمار به شیوه‌های کهن خود بازگشته است.
چرا نشست جده درباره جنگ اوکراین شکست خورد؟
چهارشنبه 1402/05/18 ساعت 13:43
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا نشست جده درباره جنگ اوکراین شکست خورد؟
تحقق صلح در میدان جنگ اوکراین پیش‌شرط‌ها و مقتضیاتی دارد که در نشست جده، دارای مصداق نبود و بدون شک در سایه این راهبرد غلط و پُرهزینه، نمی‌توان مقدمه صلح واقعی را در جنگ اوکراین فراهم کرد.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پادشاه اردن حمله اسرائیل به ایران را محکوم کرد
اطلاعیه مهم وزارت اطلاعات: تردد مشکوک کامیونت و وانت‌ها را گزارش دهید
فوتسالیست‌های ناشنوای ایران پیش از دیدار با مراکش
آخرین زیارت شهید حاجی‌زاده در حرم حضرت معصومه(س) ساعاتی قبل از شهادت+ فیلم
استوری سردار دورسون؛ نشان همبستگی بازیکن ترک با مردم ایران + عکس
باکو: اجازه نمی‌دهیم از حریم هوایی یا خاک ما برای حمله به ایران استفاده شود
افسانه اف-35ها دیگر شنیدنی نیست!
عراقچی: ادامه مذاکرات با آمریکا در شرایط حمایت از تجاوز اسرائیل، غیرقابل توجیه است
وزارت کار، برای مدیریت در شرایط خاص،خدمات را غیر حضوری می کند
بقایی: مذاکرات یکشنبه ایران و آمریکا لغو شد
وزیر علوم: مجازی شدن امتحانات در اختیار دانشگاه است
نهادهای بین‌المللی در باتلاق انفعال و همدستی با صهیونیسم
حمله موشکی رژیم صهیونیستی به کارخانه «فردا موتورز» بروجرد +فیلم
انفجار در پادگان امام حسن(ع) کرمانشاه +فیلم
یک جنگنده F-35 اسرائیلی دیگر منهدم شد
طارمی به اردوی اینتر نرسید
شهادت فعال اصلاح‌طلب در حملات رژیم اسرائیل
درباره دانشمندان هسته‌ای که در حمله اسرائیل شهید شدند بیشتر بدانید +عکس
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم حمله رژیم صهیونیستی به ایران را شدیداً محکوم کرد
برگزاری امتحانات مدارس در موعد مقرر ادامه دارد
نوبت دوم کنکور 1404 در تاریخ 5 و 6 تیرماه برگزار می‌شود
انتصاب سرتیپ پاسدار موسوی به فرماندهی نیروی هوافضای سپاه پاسداران
رژیم صهیونیستی 7 نفر دیگر را در اسدآباد شهید و مجروح کرد
سردار شکارچی: عملیات ایران تا پشیمانی کامل صهیونیست‌ها ادامه دارد
175 کشته و زخمی صهیونیست در حمله موشکی ایران به اسرائیل؛ آمار واقعی پنهان شده!
شهادت 20 کودک تهرانی توسط رژیم صهیونیستی فقط در یک ساختمان
برج آزادی در امان است؛ شایعه اصابت موشک تکذیب شد
وقتی مذاکره بی‌معنا می‌شود؛ ایران تصمیم نهایی را یکشنبه خواهد گرفت
توقف پروازها برای امنیت بیشتر؛ فرودگاه‌ها تا اطلاع ثانوی تعطیل شدند
شهادت سرداران ربانی و محرابی در حملات رژیم صهیونیستی
طوفان آرش بر فراز اسرائیل؛ اصابت موفق پهپادهای ایرانی
خون نوجوان تکواندوکار، سند دیگری بر جنایت اسرائیل
هشدار صریح ایران: پایگاه‌های حامی اسرائیل در تیررس تهران است
آمار غیررسمی؛ 407 شهید و مجروح در حملات دیروز صهیونیست‌ها به تهران
فقط 7 هدف تا فروپاشی انرژی اسرائیل؛ افشای نقطه‌ضعف حیاتی رژیم کودک‌کش + نقشه
خبرنگار حوزه ایثار و دختر شهید باقری در حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به شهادت رسید
مشارکت ملی برای امنیت؛ مراقب وانت‌های مشکوک باشید
تصاویر منزل یکی از شهدای هسته‌ای حمله دیروز اسرائیل به ایران
احیای حقیقت با زبان علم و احترام
شکست نزدیک تیم ملی والیبال ایران مقابل اسلوونی در لیگ ملت‌ها +خلاصه بازی
جزییات انفجار در فرودگاه مهرآباد
در حمله اسرائیل به پادگان بعثت بروجرد یک نفر شهید و 4 نفر مجروح شدند
لحظه برخورد موشک به سایت هسته‌ای نطنز؛ آلودگی گزارش نشده است +فیلم
برنامه مسابقات امروز 24 خرداد +پخش زنده
فعال شدن پدافند پارچین؛ دیروز در شرق تهران +فیلم
دریابان شمخانی هنوز تحت درمان است
حمله دیروز جنگنده‌های اسرائیل به تبریز +فیلم
جزییات 5 موج عملیات موشکی ایران علیه اسراییل از شب گذشته تاکنون د+ تصاویر
روز گذشته در ایران چه گذشت؟؛ شهادت فرماندهان سپاه و مردم غیرنظامی +فیلم
«دعوت به خویشتنداری» یا چراغ سبز برای ادامه جنایت اسرائیل؟
X
آگهی تبلیغاتی