×
سیاسی
شناسه خبر : 146758
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/05/25 ساعت 16:59
نیویورک تایمز: مرگ جمعی مهاجران در مرزهای اروپا پدیده‌ای عادی شده است

نیویورک تایمز: مرگ جمعی مهاجران در مرزهای اروپا پدیده‌ای عادی شده است

نیویورک تایمز نوشت: مرگ جمعی به پدیده‌ای عادی در مرزهای اروپا تبدیل شده و کشورهای غربی همچنان به نقض حقوق بشر و نابرابری ناشی از بحران مهاجرت بی‌توجه هستند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: روزنامه نیویورک تایمز در مقاله‌ای با اشاره به حضور پرشمار اتباعی از شهر جنگ زده دارفور سودان در بندر اسفاکس (Sfax) تونس نوشت: آنها از آنچه که نسل کشی جدید در سودان توصیف می‌کنند، فرار کرده‌اند.

ده‌ها و حتی صدها سودانی اکنون در پارکی در اسفاکس و هزاران نفر در سراسر این شهر به‌سرمی‌برند و اگر خوش شانس باشند بر روی مقوا یا تشک می‌خوابند. آنها به سرنوشت خود می‌اندیشند، بی سر و صدا در مورد تجربیات خود گپ می‌زنند و به این فکر می‌کنند که از کجا می‌توانند غذا تهیه کنند.

این افراد بیشتر منتظر هستند برای پولی از سوی اقوام یا دوستان شان، یا برای کاری که ممکن است به آنها در جمع آوری ۲ هزار دینار تونس یا ۶۴۷ دلار برای خرید مکانی در یک قایق و فرصتی برای فرار، کمک کند.

نویسنده این مقاله آورده است: کسانی را در اسفاکس در فاصله ۸۰ مایلی جزیره لامپدوزای ایتالیا، ملاقات کرده که قصد داشتند از دریای مدیترانه به اروپا بروند. همه آنها می‌دانستند که ممکن است در این تلاش جان خود را از دست بدهند.

با این حال، روزانه عده‌ای این بندر را ترک می‌کنند. برخی از آنها از ایتالیا پیام‌های شادی می‌فرستند. جسد برخی دیگر به ساحل می‌رسد. در همین هفته، سه کشتی غرق شد و بیش از ۸۰ نفر کشته یا مفقود شدند. ۱۰ جسد در سواحل نزدیک پیدا شدند و هفته گذشته نیز ۴۱ نفر در سواحل ایتالیا جان باختند.

در ادامه این مقاله آمده است: بیش از ۲۷ هزار و ۸۰۰ نفر از سال ۲۰۱۴ تاکنون در آب های مدیترانه جان باخته یا مفقود شده‌اند. بیش از ۲ هزار نفر در مسیر رسیدن به اروپا جان خود را از دست داده‌اند. این یک بحران حقوق بشری، اخلاقی و مهم تر از آن نابرابری جهانی است.

افرادی که در تونس به عنوان مبدا اصلی شمال آفریقا در مسیر مهاجرت به اروپا جمع شده‌اند اتباعی از بورکینافاسو، گامبیا، سنگال، نیجریه، سومالی، اریتره و لیبریا هستند. برخی، مانند دارفوری‌ها، اگر بتوانند به کشوری امن برسند، احتمال می‌رود که از حمایت بین‌المللی و وضعیت پناهندگی برخوردار خواهند شد.

آنها از فساد و فقر فرار می کنند، از مناطقی هستند که مراقبت های بهداشتی اندک است و کودکان بر اثر بیماری های قابل پیشگیری می‌میرند.

افرادی که به دنبال خروج از تونس بودند سال‌ها در این کشور زندگی می‌کردند اما پس از اظهارات قیس سعید، رئیس جمهور این کشور شغل خود را از دست داده و اخراج شده بودند.

در ماه فوریه، رئیس جمهور تونس اظهار کرد که آفریقایی‌های جنوب صحرا بخشی از ترتیبات جنایی «برای تغییر ترکیب جمعیتی تونس» هستند. این اظهارات موجی از سوءاستفاده و آزار و شکنجه را به راه انداخت. اما این مسئله باعث نشد که اتحادیه اروپا به‌دنبال توافقی با رئیس جمهور تونس برای کنترل مهاجرت نباشد.

به موجب این توافق، اتحادیه اروپا به ازای «مدیریت مرزی»، ۱۱۸ میلیون دلار به تونس کمک خواهد کرد و متعهد به ارائه کمک‌های بیشتر خواهد شد.

نیویورک تایمز نوشت: در سال‌های اخیر، وضعیت اقتصادی در اکثر مناطق آفریقا بدتر شده است. همه‌گیری کرونا و جنگ در اوکراین این اوضاع را تشدید کرده است.

اما در مقابل درد و رنج مردم آفریقا، جهان ثروتمند تدابیر سختگیرانه در مرزهایش را تشدید کرده است. در انگلیس، دولت لایحه سختگیرانه‌ای تصویب کرده که پناهجویان را از ادعای حق خود برای حمایت بین المللی باز می دارد و قصد دارد پناهجویان را در یک کشتی شناور اسکان دهد.

بحث درباره مهاجرت به طور معمول به جای پرسیدن سؤالات گسترده‌تر و شاید وجودی‌تر، بر چگونگی دور نگه داشتن افراد متمرکز است.

آیا غرب هنوز می‌تواند ادعا کند که به حقوق بشر اعتقاد دارد و در عین حال به طور مؤثری از تخلفات در مرزهای خود چشم‌‌پوشی کند؟ آیا غرب با جنایاتی که برای جلوگیری از رسیدن مردم به سرزمین‌هایش انجام می‌شود، مشکلی ندارد؟ آیا پناهجویان و مهاجرانی که کشورهای غربی مدت‌ها آنها را استثمار کرده‌اند، نباید از امتیازات غرب بهره‌مند شوند؟

نیویورک تایمز در پایان نوشت: مهاجرت و واکنش غرب به آن یکی از روایت‌های سرنوشت‌ساز در عصر ما است. در حال حاضر این بحران روایتی از بدبختی و مرگ، خشونت و تبانی است. ما نیاز فوری به یافتن رویکرد بهتری داریم.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند