×
سیاسی
شناسه خبر : 146656
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

نقشه راه واشینگتن در آمریکای لاتین با تمرکز بر تحولات آرژانتین

گرچه میان حزب دموکرات و جریان ملی‌گرای افراطی در آرژانتین که طرف‌دار ترامپ است، تعارضاتی وجود دارد اما هدف مشترک هر دو حزب سنتی آمریکا کمک گرفتن از ظرفیت سیاسی، ژئوپلیتیکی و اقتصادی آرژانتین برای ایجاد اخلال در چینش زنجیره جدید سوسیالیستی ایجاد شده در آمریکای لاتین است.

 

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: رسانه‌های آمریکایی اخیرا به شکل ویژه‌ و معناداری بر تحولات جاری در آرژانتین و انتخابات ریاست جمهوری این کشور تمرکز کرده‌اند.

انتخابات ریاست‌جمهوری آرژانتین در حالی قرار است روز ۲۲ اکتبر برگزار شود که این کشور حوزه آمریکای لاتین با معضلات جدی اقتصادی از جمله تورم لجام‌گسیخته روبرو است و نرخ سالانه تورم در آن بیش از ۱۰۰ درصد است.

آرژانتین بدهی سنگینی به صندوق بین‌المللی پول دارد و حدود ۴۰ درصد از مردم این کشور زیر خطر فقر زندگی می‌کنند.

«خاویر میلی» نامزد  ۵۲ ساله‌ی راست افراطی انتخابات ریاست‌ جمهوری آرژانتین که خود را نامزدی مخالف نخبگان سیاسی و «ضد سیستم» معرفی می‌کند، در جریان رقابت مقدماتی که بیش از ۳۵ میلیون رای‌دهنده آرژانتینی واجد شرکت در آن بوده‌اند، توانسته از رقبای خود پیشی بگیرد.

مطابق قانون اساس آرژانتین، رأی‌گیری مقدماتی در نظام انتخاباتی این کشور، تعیین‌کننده احزاب و نامزدهای شرکت‌کننده در انتخابات ریاست‌جمهوری است.

در این میان؛ پمپاژ پول به صورت غیر مستقیم به یکی از سیاست‌های آمریکا در انتخابات آرژانتین تبدیل شده است و خاویر میلی که از سال ۲۰۲۱ عضو کنگره آرژانتین است وعده داده که در صورت پیروزی در انتخابات، بانک مرکزی آرژانتین را منحل خواهد کرد.

او همچنین تغییرات آب و هوایی را «دروغ» خوانده و پس از اعلام نتایج رای‌گیری مقدماتی تاکید کرده که پایان کار طبقه سیاسی حاکم را که به گفته او «انگل، فاسد و بی‌فایده» هستند رقم خواهد زد.

«آلبرتو فرناندز» رئیس‌جمهوری کنونی آرژانتین که محبوبیت کمی دارد در انتخابات پیش‌رو نامزد نشده است.

آنچه اما در این میان جلب توجه می‌کند، تلاش خاص هر دو حزب دموکرات‌ و جمهوری‌خواه آمریکا در حمایت از نامزد ملی‌گرای افراطی در بوئنوس آیرس است.

گرچه میان حزب دموکرات و جریان ملی‌گرای افراطی در آرژانتین که طرف‌دار ترامپ است، تعارضاتی وجود دارد اما هدف مشترک هر دو حزب سنتی آمریکا کمک گرفتن از ظرفیت سیاسی، ژئوپلیتیکی و اقتصادی آرژانتین در راستای ایجاد اخلال در چینش زنجیره جدید سوسیالیستی ایجاد شده در آمریکای لاتین است.

دولت بایدن در چندین انتخابات ریاست جمهوری در آمریکای لاتین از ابتدای حضور خود در مسند قدرت شکست خورده و نتوانسته موجبات پیروزی جریان‌های غرب‌گرای افراطی در این کشورها را فراهم سازد.

بررسی رویکرد مقامات کاخ سفید نشان می‌دهد که آنها این بار قصد دارند از فضای اقتصادی بحران‌زده در آرژانتین در راستای پیش‌برد اهداف و منافع خود استفاده کنند.

دموکرات‌ها میان دو گزینه ترامپیسم و سوسیالیسم در آمریکای لاتین، در عمل موافق گزینه نخست هستند، هر چند که در ظاهر مدعی‌اند نسبت به رویکرد آنارشیستی رئیس جمهور سابق آمریکا در نظام بین‌الملل رویکردی سلبی و بازدارنده دارند!

این همان نمایش دوگانه و دروغینی است که جریان‌های پنهان و آشکار قدرت در آمریکا نسبت به آمریکای مرکزی و جنوبی دارند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
X
آگهی تبلیغاتی