×
سیاسی
شناسه خبر : 146651
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/05/23 ساعت 18:58
بی‌بی استکهلم لکه سیاه جدیدی در کارنامه ضدبشری انگلیس

نورنیوز بررسی کرد؛

بی‌بی استکهلم لکه سیاه جدیدی در کارنامه ضدبشری انگلیس

رسانه‌های انگلیسی مجموعه گزارش‌هایی را با محوریت وضعیت بحرانی پناه‌جویان در سایر کشورها منتشر می‌کنند تا مخاطب را به این یقین برسانند که شناور «بی‌بی استکهلم» مکانی بس مطلوب برای مهاجرینی است که به انگلیس پناه آورده‌اند!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: سرانجام پس از مدت‌ها جدال میان نهادهای حقوق بشری و دولت‌مردان انگلیس و هم‌زمان با تصویب مصوبه سرکوب‌گرانه در پارلمان انگلیس علیه مهاجرین و پناه‌جویان، از یک هفته پیش طرح اسکان مهاجرین و پناه‌جویان در شناوری به نام «بی‌بی استکهلم» آغاز شد.

این شناور که یادآور زندان‌هایی است که بر روی آبها حضور دارند و زندانیان بی‌شماری در آنها نگهداری می‌شوند، در بندر پورتلند انگلستان پهلو گرفته و دولت مدعی است که برای کاهش هزینه اسکان مهاجرینی که خود را با قایق به بریتانیا می‌رسانند، این شناور را در نظر گرفته است!

در این میان رسانه‌های وابسته به خاندان سلطنتی همچون بی‌بی‌سی تلاش کردند تا این شناور را محلی امن و مطلوب برای مهاجرین و پناه‌جویان جلوه داده و به این رفتار رنگ‌وبوی انسانی دهند.

بی‌بی‌سی با نمایش تصاویری از درون این شناور و بیان جملاتی در وصف امکانات بی‌بی استکهلم مانند اتاق تماشای تلویزیون، محل نیایش و عبادت، استخر و سالن ورزش و... ابعاد تازه‌ای از توان‌مندی خود در ماله‌کشی و تطهیر نقض حقوق بشر را نشان داد.

رسانه‌های انگلیسی علاوه بر این، مجموعه گزارش‌هایی را با محوریت وضعیت بحرانی پناه‌جویان در سایر کشورها منتشر می‌کنند تا مخاطب را به این یقین برسانند که بی‌بی استکهلم مکانی بس مطلوب برای مهاجرینی است که به انگلیس پناه آورده‌اند!

انتشار گزارش‌هایی درباره مرگ ۴۱ مهاجری که بر اثر غرق شدن قایق در نزدیکی جزیره لامپدوسا ایتالیا جان باختند یا انتشار ویدیوهایی که ادعا می‌شود از یک گروه پناه‌جویان افغان برای بی‌بی‌سی فارسی ارسال شده که در آن این پناه‌جویان می‌گویند پلیس یونان وارد قایق آنها شده و آنها را کتک زده است و... در همین راستا قابل توجه است.

البته با وجود تلاش گسترده رسانه‌های لندنی برای تطهیر اقدام غیر انسانی دولت «ریشی سوناک»، افراد منتقل شده به شناور بی‌بی استکهلم،‌ به دلیل کشف باکتری لژیونلا (عامل نوعی بیماری سینه‌پهلو یا حتی عفونت ریه) در سیستم آب این شناور به طور موقت به مکانی دیگر منتقل شدند.

بروز این فاجعه انسانی در حالی است که پیش از این، اتحادیه آتش‌نشانان بریتانیا این شناور را یک «تله مرگ» بالقوه خوانده و چهل نهاد و سازمان دیگر هم با امضای نامه‌ای نگهداری مهاجرین و پناه‌جویان در آن را مشابه بازداشت دانسته بودند.

همچنین برخی نهادهای حقوق بشری این اقدام را یک جنایت و نقض قوانین بین‌المللی و کنوانسیون 1951 پناه‌جویان دانسته‌اند که بدعتی خطرناک را به همراه خواهد داشت.

تلخ‌تر اینکه؛ ظرفیت این شناور 222 نفره به 500 نفر افزایش داده شده به‌گونه‌ای که نهادهای حقوق بشری وجود اتاق‌های کوچک با این جمعیت را برابر با زندان انفرادی می‌دانند که در آن هیچ حریم خصوصی وجود ندارد.

رفتار دولت انگلیس با مهاجرین و پناه‌جویان شاهدی آشکار بر سراب بودن تصورات و خیالاتی است که برخی افراد از پناهنده شدن به کشورهای غربی از جمله انگلیس دارند.

این وضعیت بحرانی را در اعترافات افرادی که قربانی تصویرسازی‌های دروغین رسانه‌ها درباره زندگی مطلوب در انگلیس شده‌ و سر از این شناور در آورده‌اند می‌توان مشاهده کرد.

انگلیس در حالی از اجرای تعهدات انسانی و بین‌المللی خود در قبال مهاجرین و پناه‌جویان خودداری می‌کند که کشوری چون ایران سال‌هاست با وجود تحریم‌های سنگین و ظالمانه، میزبانی مهربان برای میلیون‌ها آواره از کشورهای همسایه بوده است.

مقایسه رفتار عملی ایران و کشورهای غربی از جمله انگلیس در قبال پناه‌جویان پرده از دروغ بودن ادعاهای بشردوستانه غرب که خود عامل اصلی آوارگی و درد و رنج صدها میلیون‌ نفر در سراسر جهان است بر می‌دارد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
سایپا محصولاتش را گران کرد+جدول قیمت جدید
حملات سایبری به شبکه‌های موبایلی خاورمیانه
وقتی اعداد از یک بحران خاموش خبر می‌دهند
نورویدئو | محاصره ایران؛ قدرت نمایی یا اعتراف به بن‌بست؟
آخرین وضعیت جوی آذربایجان شرقی؛ از کاهش دما تا وزش بادهای شدید
پیامد رویکرد تهاجمی پنتاگون؛ تشدید شکاف در دولت دوم ترامپ
انهدام باند سارقان موتورسوار با 35 فقره سرقت در تهران
صادرات سوسیس و فرآورده‌های گوشتی آزاد شد
بقایی: حمله آمریکا به بیمارستان شهید بقایی اهواز، مصداق جنایت جنگی است
روایت وزارت بهداشت از شب پراضطراب بیماران سرطانی در اهواز
از تشییع تاریخی تا دیدار با قاتل؛ الزیدی چه پیامی فرستاد؟
بازگشت بزرگ پیتر جکسون به سینما؛ ساخت دنباله «ماجراهای تن تن»
واکنش عراق به حادثه پهپادی در پایانه بصره؛ بارگیری نفت متوقف شد
جدایی ستاره‌های خارجی استقلال به دلیل بسته بودن پنجره
واکنش حماس به بودجه جدید اسرائیل برای توسعه شهرک‌های صهیونیستی
پرسپولیس از مدافع لژیونر خود رونمایی کرد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران تا هفته آینده
چرا جنگ علیه ایران، کابوس انتخاباتی نتانیاهو شده است؟
نورنما | بمباران فرودگاه صنعا در آستانه فرود هواپیمای ایرانی
جزئیات واژگونی مینی بوس دانش‌آموزان شهرستان دیر در مسیر مدرسه فوتبال
درگیری بعد از سوت پایان؛ چرا ستاره انگلیس به بازیکن آرژانتین پس گردنی زد؟
نتانیاهو در برابر درخواست ترامپ برای عقب‌نشینی کوتاه نمی‌آید
وداع باشکوه مردم کوار با فرزند دلاور نیروی دریایی سپاه
آخرین وضعیت بازگشایی مدارس در سال جدید تحصیلی
ایران به پارالمپیک لس‌آنجلس رسید؛ والیبال نشسته قهرمانانه از سد قزاقستان گذشت
گلستان در مسیر جهش تولید برق تجدیدپذیر قرار گرفت
هشدار صدراعظم آلمان به واشنگتن: در انتخابات ما دخالت نکنید
هشدار تازه درباره تنگه هرمز؛ چرا کشتی‌ها مسیر آمریکا را دور می‌زنند؟
5 قاتل صبح امروز به دار مجازات آویخته شدند + جزئیات پرونده قتل ها
جشن جنجالی آرژانتین پس از حذف انگلیس؛ ماجرای مالویناس چیست؟
ضربه مرزبانان به شبکه قاچاق سلاح در سیستان و بلوچستان
ماسک وارد میدان انتخابات فرانسه شد؛ حمایت آشکار از مارین لوپن
7 مأموریت مهم مبلغان اربعین 1405 اعلام شد
پشت‌پرده لغو برنامه سفر بنیامین نتانیاهو به واشنگتن
چگونه 80 میلیون بشکه نفت از بحران عبور کرد؟
شمار شهدای جنگ از 73 هزار نفر عبور کرد
سایه جنگ در خاورمیانه بر صنعت هواپیمایی جهان
ترامپ چگونه درگیر باتلاقی به نام ایران شد؟
راز سرقت‌های بی‌صدا در مراکز خرید؛ این سارق‌ها دیده نمی‌شوند
میانجیگری مرگبار در لاهیجان؛ جزئیات قتل در نزاع خیابانی
دستاوردهای پزشکی ایران به ازبکستان می‌رود
قیمت سکه و طلا امروز 25 تیر1405؛ بازار طلا عقب نشست + جدول قیمتها
تصادف مرگبار در بزرگراه یادگار امام کرج؛ پژو پارس قربانی گرفت
روسیه: بحران تنگه هرمز راه‌حل نظامی ندارد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 25 تیر؛ دلار در مسیر صعود
نورنما | آهوهای خارک از ترس انفجار به خیابان پناه بردند
جزییات آتش سوزی یک هتل در مشهد/تعداد نجات یافتگان و مصدومین
آغاز تنش تجاری جدید؛ تعرفه 25 درصدی آمریکا علیه برزیل
یارانه نقدی تیرماه واریز شد؛ 28 میلیون نفر مشمول دریافت شدند
کشف 1.5 میلیارد تومان برنج احتکاری درلرستان