×
سیاسی
شناسه خبر : 146546
تاریخ انتشار : شنبه 1402/05/21 ساعت 19:48

نورنیوز بررسی کرد؛

پنهان‌کاری بحران تمام‌عیار داخلی توسط حاکمان فرانسه

جهان با خشونت سیستماتیک و مستمری از سوی پلیس فرانسه مواجه است که چشم‌اندازی برای پایانش متصور نیست، از این رو بعید نیست که فرانسه شاهد بازتولید اعتراضات جدید در شهرهای مختلف این کشور طی هفته‌ها و ماه‌های آتی باشد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: گرچه وضعیت عمومی در فرانسه پس از شلیک خشونت‌بار پلیس این کشور به نوجوان آفریقایی‌الاصل و شکل‌گیری اعتراضات عمومی در این کشور اروپایی عادی نشده، اما نهادهای رسمی قدرت در اتحادیه اروپا و رسانه‌های وابسته اصرار دارند اوضاع را عادی و کاملا طبیعی جلوه دهند.

از سویی؛ خشونت پلیس فرانسه علیه معترضان موجب شکل‌گیری پرونده‌های شکایت متعددی علیه این نهاد شده است که البته رسانه‌های غربی از بازتاب آنها اجتناب می‌کنند!

صورت مسئله کاملا مشخص است! قتل «ناهل مرزوق» نوجوان ۱۷ ساله الجزایری-مراکشی به دست پلیس «نانتر» در حومه «پاریس» مولد اعتراضات گسترده و بی‌سابقه‌ای در این کشور بود که با خشونت عریان پلیس مواجه شد.

در مواجهه با این اعتراضات که از سال 2005 میلادی تاکنون بی‌سابقه بوده، کاخ الیزه و شخص «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه با ادعای برقراری نظم، از خشونت گسترده پلیس حمایت کرد و سیستم قضایی دست به صدور احکام حبس برای معترضان بازداشت شده زد.

اما پس لرزه‌های این اعتراض‌ها هنوز تمام نشده است، چنانچه «جرالد دارمانین» وزیر کشور فرانسه تاکید دارد که پلیس می‌تواند هر فرد یا گروهی را که مظنون ناآرامی‌های اخیر تلقی کند، با تشخیص خود بازداشت نماید، حتی اگر مدرکی دال بر اتهامات ادعایی پلیس وجود نداشته باشد!

به عبارت بهتر؛ کاخ الیزه نه تنها اقدامی در راستای مهار خشونت پلیس فرانسه صورت نداده، بلکه دست آن را در تشدید تقابل با شهروندان این کشور باز گذاشته است.

مهم‌تر اینکه؛ مطابق فرمانی که وزیر کشور فرانسه به پلیس ابلاغ کرده، این دستور جنبه‌ای موقت و مقطعی ناظر بر اعتراضات کنونی نداشته و بخش مهمی از آن ناظر بر آینده است.

دارمانین در این خصوص خطاب به افسران پلیس می‌گوید: «این نکته باید یکی از اولویت‌های شما در طول چند ماه آینده باشد. از سرویس‌های اطلاعاتی نیز انتظار می‌رود که زیرساخت‌های خود را برای پیش‌بینی این نوع رویداد‌ها تقویت کنند.»

در این میان؛ دستگاه قضایی فرانسه نیز نسبت به ثبت هزاران شکایت قضایی متعدد علیه افسران پلیس، خصوصا در جریان اعتراضات اخیر بی‌تفاوت بوده و اصلی‌ترین مسئولیت خود را تسریع دستور وزیر کشور فرانسه قلمداد می‌کند.

اخیرا در پرونده‌ای دیگر، ۵ افسر پلیس فرانسه در رابطه با پرونده قتل «محمد بندریس» یک شهروند آفریقایی‌تبار 27 ساله فرانسوی دیگر بازداشت شدند که ۲ نفر آن‌ها پس از بازجویی آزاد شده و 3 نفر دیگر نیز بدون واهمه از برخورد جدی دستگاه قضایی و امنیتی فرانسه در انتظار آزادی هستند.

مرگ بندریس بر اثر برخورد سلاحی به نام «فلش بال» صورت گرفته، سلاحی که تنها پلیس فرانسه آن را در اختیار دارد و نمی‌توان آن را به فرد یا گروه دیگری نسبت داد.

در واقع جهان با خشونت سیستماتیک و مستمری از سوی پلیس فرانسه مواجه است که چشم‌اندازی برای پایانش متصور نیست، از این رو بعید نیست که فرانسه شاهد بازتولید اعتراضات جدید در شهرهای مختلف این کشور طی هفته‌ها و ماه‌های آتی باشد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ارتش یمن: فرودگاه بن‌گوریون، رامون و یک نقطه حساس در دیمونا را هدف قرار دادیم
مدودف: فنلاند برای جنگ با روسیه آماده می‌شود
زمان تشییع پیکر صدابردار پیشکسوت اعلام شد
چرا عرضه خودرو در بورس کالا به نفع مصرف‌کنندگان نیست؟
عکس های منتخب ایران ؛ دوشنبه 17 شهریور 1404
احتکار و گرانفروشی مرغ و گوشت در ارومیه
انصار الله: عملیات امروز در قدس پاسخی شایسته به جنایات رژیم صهیونیستی بود
یارانه بخشی از هزینه نان پرداخت می شود
جزییات تخلیه بخشی از بزرگترین فرودگاه انگلیس اعلام شد
آیا باشگاه پرسپولیس به بابک زنجانی فروخته شد؟
آلمان به دلیل سیاست‌های انرژی، گاز وارداتی را گران‌تر می‌خرد
حکم 83 میلیون دلاری دادگاه آمریکایی علیه ترامپ
تاکید 1200 هنرمند عرضه سینما بر پایان نسل کشی در غزه
دولت فرانسه سقوط کرد
تاج : اعتراضم بابت داوری کافا را به دوستانم منتقل کردم
نورنما | غافلگیری عکاس حیات‌وحش توسط چیتا
حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران مصداق بارز تروریسم دولتی است
پیام‌های راهبردی و عملیاتی یک سخنرانی
بحران سیاسی فرانسه و آینده مبهم مکرون
اتحادیه اروپا 14 میلیون یورو برای حمایت از مردم افغانستان اختصاص داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(79) «بیرِم»
اقدام مشترک روسیه و افغانستان بر روی برخی طرح‌های اقتصادی
ترامپ در سراشیبی سقوط محبوبیت در آمریکا
مصطفی تاج زاده تاکنون یکبار هم درخواست مرخصی نکرده است
175 زندانی واجد شرایط با مرخصی پایان حبس آزاد شدند
اعتصاب کارکنان مترو لندن شبکه حمل‌ونقل را فلج کرد
شکل گیری هندسه نظم جدید جهانی با محوریت قدرت جهان اسلام+فیلم
امضای توافقنامه 21 بندی سازمان گذرگاه‌های مرزی عراق با ایران
آغاز طرح ساماندهی دستفروشان میدان ولیعصر تهران
تجلیل از ساره جوانمردی قهرمان پارالمپیک
آغازهوشمندسازی آزادراه تهران-شمال با تجهیزات روز دنیا
عطرافشانی و گلباران مزار شهدای هفدهم شهریور+فیلم
سرپرست جدید معاونت امور هنری وزارت ارشاد معرفی شد
گسترش همکاری نظامی کره‌جنوبی و ژاپن با آمریکا
باکو: قصدی برای جانبداری میان ایران و اسرائیل نداریم
هشدارصدراعظم آلمان نسبت به تداوم اقدامات روسیه
منیر الحدادی؛ از آکادمی بارسلونا تا استقلال تهران
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
امت واحد؛ حلقه مفقوده بازسازی قدرت جهان اسلام
قفقاز جنوبی؛ میدان جدید رویارویی پکن-واشنگتن
عامل اصلی افت قیمت طلا در بازار تهران چه بود؟
افشاگری رونالدینیو از تاریخی‌ترین ویدیو یوتیوب با بیش از 1 میلیون بازدید + فیلم
واکنش پرهام مقصودلو به پیروزی مقابل فیروزجا
زمان اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش مشخص شد
اپل، فردا از آیفون 17 رونمایی خواهد کرد
گروسی: به نزدیک شدن دستیابی به توافق با ایران خوش‌بینیم
مقصران انفجار بندر شهید رجایی معرفی شدند
لحظه هدف قرار دادن برج «الرؤیا» در غرب غزه +فیلم
هشدار وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل به اروپایی ها
ایران 0-1 ازبکستان | با گلی در دقایق پایانی پس از سال‌ها به آن‌ها باختیم + خلاصه بازی
X
آگهی تبلیغاتی