×
فرهنگی
شناسه خبر : 146539
تاریخ انتشار : شنبه 1402/05/21 ساعت 18:36
80 خبرنگار و عکاس رسانه‌های داخلی و خارجی از زندان تعطیل شده «رجایی‌شهر» بازدید کردند

تور وِیژه زندان‌گردی قوه قضائیه برای اهالی رسانه؛

80 خبرنگار و عکاس رسانه‌های داخلی و خارجی از زندان تعطیل شده «رجایی‌شهر» بازدید کردند

صبح امروز شنبه 21 مرداد ماه؛ تعداد زیادی از خبرنگاران و عکاسان رسانه‌های داخلی و خارجی از بخش‌های مختلف زندان تعطیل شده «رجایی‌شهر» بازدید کردند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: صبح امروز (شنبه ۲۱ مرداد ماه) تعداد زیادی از خبرنگاران و عکاسان رسانه‌های داخلی و خارجی از  بخش‌های مختلف زندان تعطیل شده رجایی شهر بازدید کردند. در این بازدید ۶۰ خبرنگار رسانه‌های مکتوب و تصویری داخلی و خارجی و همچنین ۲۰ عکاس از رسانه‌های مختلف حضور داشتند.

۱۳ مرداد ماه بود که پس از دستور رئیس قوه قضائیه مبنی بر انتقال زندان رجائی شهر، با توجه به انجام مقدمات از سوی سازمان زندان‌های کشور و هماهنگی‌های صورت گرفته در این استان، تمامی زندانیان ندامتگاه رجایی‌شهر به ندامتگاه قزلحصار منتقل شدند و این زندان تعطیل شد.

۱۷ فروردین ماه سال جاری در جریان سفر استانی رئیس قوه قضائیه به استان البرز موضوع ساماندهی زندان‌های مستقر در استان البرز یکی از مصوبات این سفر بود.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جلسه شورای اداری استان البرز با بیان اینکه زندان رجایی‌شهر که در داخل شهر کرج است باید هر چه زودتر به خارج شهر منتقل شود و محل فعلی آن، از وضعیت زندان بودن خارج گردد و اقدامات متعاقب بعدی در قبال آن صورت گیرد. 

رئیس عدلیه در ادامه به موضوع امکان انتقال و تغییر وضعیت زندان قزلحصار نیز که آن هم در داخل محدوده شهری کرج است، اشاره کرد و از مسئولان ذی‌ربط در داخل استان البرز خواست تا در این خصوص، طرح‌ها و پیشنهادات خود را ارائه کنند.

در همین راستا مصوبه سفر استانی رئیس دستگاه قضا مبنی بر تعطیلی «زندان رجایی‌شهر» که همواره یکی از مطالبات جدی شهروندان و مسئولان استان از دستگاه قضایی در سال‌های اخیر بود پس از تلاش و پیگیری‌های کارکنان سازمان زندان‌ها به تدریج  و در بازه زمانی کمتر از چهار ماه عملیاتی شد.

به همین منظور، پس از دستور رئیس قوه قضائیه، روند انتقال زندانیان آغاز و مددجویان رجایی‌شهر در سایر مراکز اصلاحی‌ و تربیتی  منتقل و اسکان یافته‌اند که و در نهایت ۱۳ مرداد ماه به‌صورت کامل تخلیه و تعطیل شد.

زندان رجائی شهر به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص آن در شهر، همواره یکی از مطالبات جدی شهروندان و مسئولان استان از دستگاه قضایی در سال‌های اخیر بود. 

گره‌های ترافیکی، نقل و انتقال زندانیان و رفت و آمد خانواده‌های آنها، حاشیه‌نشینی و سکونت خانواده‌های غیر بومی زندانیان در حاشیه شهر‌های استان، معضلات و آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی، از جمله مشکلاتی بود ایجاد شده به واسطه وجود این ندامتگاه ایجاد شده بود.
 


 












 

در پایان این بازدید «حسین فاضلی هریکندی» رئیس کل دادگستری استان البرز درمورد سرنوشت زندان پس از انتقال زندانیان گفت: زمین زندان رجایی شهر حدود ۶۰ هکتار است که مطابق مقررات باید توافقاتی میان سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور به عنوان متولی زندان‌ها از جمله زندان رجایی شهر با استانداری البرز باید صورت گیرد. مطابق مقررات باید کاربری در زندان رجایی شهر از سوی استانداری تعریف و در کمیسیون ماده ۵ مطرح شود که البته اقداماتی هم در حال انجام است، توافقات مقدماتی انجام شده و امیدواریم توافقات نهایی نیز برای واگذاری زمین بعد از اعلام آمادگی استانداری البرز نیز صورت گیرد. اولویت دادگستری استان البرز دستور ریاست قوه قضائیه برای رفع مشکلات مردمی در اسرع وقت بود که به همین منظور اقدامات برای انتقال انجام و زندان تعطیل شد.


هریکندی در خصوص مشکلات به وجود آمده در خصوص آنتن دهی مخابرات در این منطقه، اظهار کرد: بحث مخابرات به زودی انجام خواهد شد و مشکلی که در آن محدوده بوده است با پیگیری مرتفع خواهد شود.

رئیس کل دادگستری استان البرز در پاسخ به اینکه آیا زندان رجایی‌شهر برای مولدسازی تعطیل شده است، گفت: دستور ریاست قوه قضائیه در خصوص انتقال زندان همین بود که گفته شد و واگذاری زمین زندان مطابق قوانین و مقررات با توافق بین سازمان زندان‌ها و استانداری البرز صورت خواهد گرفت.

حسین فاضلی هریکندی رئیس کل دادگستری البرز در خصوص تعطیلی و تخلیه زندان رجایی شهر، گفت: استان البرز ۴ زندان دارد که دو زندان رجایی شهر و قزلحصار بعد از تشکیل استان البرز همچنان در مدیریت زندان‌های استان تهران مانده است.

او افزود:در حوزه زندان ها، استان البرز نیز یکسری مشکلات عمومی دارد که خاص تمامی زندان‌های کشور می شود و شامل نقل و انتقال زندانیان، رفت و آمد خانواده زندانیان و مسائلی از حیث استقرار زندان در محیط شهری است؛ همچنین در زندان رجایی شهر به دلیل اینکه در محیط شهری واقع شده و به جهت نحو مدیریت این زندان که استقرار آن در حوزه قضایی استان البرز بود، ولی زندانیان استان تهران در این زندان محبوس بودند مشکلاتی را به وجود آورده بود.

رئیس کل دادگستری استان البرز درباره ویژگی‌های دوران تحول و تعالی قوه قضائیه، گفت: در دورات تحول و تعالی دو ویژگی مطرح است یکی ورود مسئول محور رئیس قوه قضائیه به عنوان عالی‌ترین مقام قضایی کشور برای رفع چالش ها، مشکلات و مسائلی که یا به نوعی مستقیما مربوط به قوه قضاییه است یا دستگاه قضا در کنار سایر دستگاه‌ها مسئولیتی برای رفع مشکلات دارد و ویژگی دوم پیگیری مستمر ریاست قوه قضائیه درباره موضوعاتی است که به صورت مسئله محور ورود می‌کند.

هریکندی بیان کرد: زندان‌های استان البرز مخصوصاً زندان رجایی شهر به جهت اینکه در داخل محیط شهری کرج واقع شده و زندان قزلحصار و رجایی شهر به جهت اینکه تحت مدیریت استان تهران هستند، مشکلات و مسائلی را به وجود آورده اند که جابه‌جایی آنها جزو مطالبات مردمی بود و مدیران استان البرز، نمایندگان مردم استان البرز نیز مطالباتی داشتند، همچنین مجموعه قضایی و دادگستری استان البرز گزارشاتی در این خصوص به رئیس قوه قضائیه واصل کرد و در نهایت در جلسه شورای اداری ریاست قوه قضائیه دستور انتقال قطعی زندان رجایی شهر از محیط شهری کرج و بررسی درباره زندان قزلحصار را صادر کرد.

او افزود: پس از دستور رئیس قوه قضاییه و به ویژه بعد از ابلاغ مصوبات شش گانه در جریان سفر استانی به البرز در ۱۷ فروردین ماه سال جاری، درخصوص مصوب شماره ۴ که مربوط به انتقال زندانیان رجایی شهر از محیط شهری و بررسی درخصوص زندان قزلحصار بود اقدامات متعددی انجام و در نهایت ظرفیتی برای انتقال قطعی زندانیان رجایی شهر به زندان‌های دیگر استان تهران ایجاد شد بنابراین در تاریخ ۱۰ و ۱۱ مرداد ماه با دستور و پیگیری مستمر رئیس قوه قضائیه شاهد تخلیه مددجویان از زندان رجایی شهر و تعطیلی همیشگی این زندان در اجرای مطالبه به حق مردم استان بودیم.

رئیس کل دادگستری استان البرز اظهار کرد: زندان قزلحصار نیز جزو زندان‌های است که در اختیار استان تهران قرار دارد و براساس مصوبه رئیس قوه قضائیه در سفر به استان البرز درخصوص زندان قزلحصار باید بررسی، امکان سنجی و ارائه پیشنهادات به منظور تغییر نحوه مدیریت یا انتقال زندان قزلحصار مطرح شود که سازمان زندان ها، دادگستری کل استان و وزارت دادگستری به عنوان مجریان این مصوبه را باید بررسی کنند تا یا مدیریت زندان تحویل اداره کل زندان‌های استان البرز شود البته با انتقال زندانیان مربوط به استان تهران که پیشنهاد دادگستری استان البرز تغییر نحو مدیریت به جهت مشکلاتی که در زندان‌های استان اعم از تراکم بالا و مجاورت زندان قزلحصار با ندامتگاه مرکزی کرج وجود دارد.

بر اساس اطلاعات به دست آمده زندانیان زندان رجایی شهر به دیگر زندان‌های استان تهران به خصوص زندان سه زندان قزلحصار و زندان تهران بزرگ و زندان اوین منتقل شده‌اند ضمن اینکه این جابجایی به مرور زمان و پس از صدور دستور از سوی ریاست قوه قضائیه انجام شده تا جا یابی آنان بدون مشکل انجام شود . همچنین درباره انتقال وسایل مورد نیاز شخصی و یا کارگاهی برخی از زندانیان هم گفته می شود که تمهیداتی درنظر گرفته شده که این وسایل در اختیار مالکان زندانی آن قرار گیرد.


توضیحات حسین فاضلی هریکندی، رئیس کل دادگستری استان البرز در مورد تخلیه زندانیان از زندان رجایی‌شهر و تعطیلی دائمی این زندان


توضیحات رئیس کل دادگستری استان البرز در مورد زندان قزلحصار​


مرکز رسانه قوه قضائیه/ نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
منبع نظامی: حمله به پل یا نیروگاه ایران با پاسخ متقابل روبه‌رو می‌شود
رئیس دفتر سیاسی جدید حماس: اولویت ما توقف تجاوز به غزه است
هشدار کرملین به اروپا
ترامپ و آخرین برگ بازی؛ چرا رییس جمهور آمریکا به جنگ زیرساخت‌ها پناه برد؟
اسرائیل حق ارتکاب نسل‌کشی در غزه را نداشت
نورویدئو | اعترافی که روایت آمریکا را شکست
روابط با ایران در صدر اولویت‌های بغداد است
گلاب آدینه به دنبال سینمای صلح
جزییات اصلاح قانون پرداخت حق عائله‌مندی به بانوان شاغل و بازنشسته
تیر خلاص فیفا بر تنها روزنه امید استقلال
آتش‌سوزی گسترده در فرانسه و نروژ
تکرار تهدیدهای ترامپ علیه ایران
محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمال
سردارشکارچی: راهبرد ما اخراج آمریکا از غرب آسیاست
مس رفسنجان بازی پلی‌آف را تحریم کرد
چین مهم‌ترین عامل ثبات منطقه شرق آسیاست
کلید اولیه آزمون کارشناسی ارشد 1405 منتشر شد
هدف اتحادیه اروپا از حضور دیپلماتیک خود در عمان چیست؟
فوریت پیگیری مشکلات زیرساختی استان‌های جنوبی
بورس قرمزپوش شد؛ شاخص کل 3572 واحد سقوط کرد
سفر نخست‌وزیر عراق به تهران
فروش 12 مدل خودروی وارداتی آغاز شد
بررسی خسارات صنایع خوزستان در جنگ رمضان
ادامه عملیات تنبیه دشمن متجاوز ؛حملات سنگین نیروهای مسلح به پایگاه‌های آمریکادرکویت و اردن
تخلفات در امتحانات نهایی شناسایی شد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 31 تیر 1405 +جدول قیمت ها
واترپلوی جوانان ایران برابر چین مغلوب شد
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 31 تیر 1405+ جدول قیمت ها
رکوردی که هیچ استانی آرزوی شکستن آن را ندارد
سهمیه بنزین امشب شارژ می‌شود
آیا واشنگتن توان تشدید حملات به ایران را دارد؟
دستور پزشکیان برای برق صنایع؛ 7 تصمیم عملیاتی تصویب شد
قیمت جهانی نفت جهش کرد؛ برنت بالای 94 دلار ایستاد
آغاز ثبت‌نام چهل‌ و چهارمین جایزه کتاب سال 1405
حق پرستاری مددجویان بهزیستی افزایش یافت
بحران تحریم‌های کره شمالی؛ توقیف یک شناور توسط کره جنوبی
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 31 تیر 1405 +جدول قیمت ها
گزارش جنجالی فایننشال‌تایمز درباره دزدی نفتی آمریکا
نگرانی رژیم صهونیستی از توافق هسته‌ای عربستان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
راه‌اندازی قطار اکو در دستور کار ایران و پاکستان
رویترز: آمریکا نگران گسترش جبهه جدید در دریای سرخ است
7 راهکار طلایی برای کاهش مصرف برق کولر گازی در روزهای گرم تابستان
تهران در هرم گرما؛ دما 3 درجه بالا می‌رود
خالق ملودی جاودانه «پلنگ صورتی» درگذشت
افت شدید عبور کشتی‌ها از هرمز
تنگه هرمز اقتصاد ژاپن را لرزاند؛ رکورد کسری تجاری سامورایی‌ها
نورنما | آماده سازی قطعات تازه تفحص شده پیکر شهدای مدرسه میناب برای تشییع
نوراینفو | چند توصیه برای سلامتی روان زنان در خانه
انصارالله: ترامپ نه توان بازکردن هرمز را دارد نه حفاظت از عربستان