×
اقتصادی
شناسه خبر : 146533
تاریخ انتشار : شنبه 1402/05/21 ساعت 16:22
ارز جدید بریکس در راه است/ عربستان هم دلار زدایی می‌کند؟

کیتکو نیوز خبر داد؛

ارز جدید بریکس در راه است/ عربستان هم دلار زدایی می‌کند؟

یک رسانه اقتصادی معتبر دنیا پیش‌بینی کرد از ارز بریکس در آینده رونمایی خواهد شد و پشتوانه این ارز طلا خواهد بود.

نورنیوز - گروه اقتصاد: اگرچه زمان بندی ارز جدید کشورهای عضو بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) هنوز ناشناخته است، اما ارز جدید بریکس در آینده قطعاً ایجاد خواهد شد.

اندی شکتمن تحلیلگر اقتصاد جهانی به میشل ماکوری، مجری اصلی و سردبیر کیتکو نیوز گفت: «من معتقدم که BRICS یک ارز تسویه حساب مشترک منتشر خواهد کرد و از چیزی حمایت خواهد شد. او می‌آید. چه این ارز با پس‌انداز طلا باشد یا نه که در عرض چند هفته یا چند ماه، یا سال آینده برای من معرفی می‌شود، اتحادی که ساخته می‌شود اکثریت جمعیت انسانی را نشان می‌دهد.»

در آستانه اجلاس سران بریکس که در ژوهانسبورگ در ۲۲ تا ۲۴ اوت برگزار می‌شود، گزارش‌های متناقضی در مورد اینکه آیا قرار است ارزی با پشتوانه طلا مورد بحث قرار گیرد یا خیر، منتشر شده است.

آنیل سوکلال، سفیر آفریقای جنوبی در آسیا و بریکس ماه گذشته به خبرنگاران گفت که ارز بریکس در دستور کار نشست آتی قرار ندارد.

سوکلال گفت: «هیچ وقت صحبتی درباره ارز بریکس نشده است، این در دستور کار نیست. آنچه ما گفته‌ایم و ادامه می‌دهیم تجارت با ارزهای محلی و تسویه با ارزهای محلی است.»

اهداف فوری‌تر برای بلوک بریکس دور زدن سیستم سوئیفت و داشتن توانایی اجتناب از تحریم‌های غرب است. و یک رویداد وجود دارد که سرمایه گذاران باید از نزدیک در این مورد نظارت کنند.

انتظار می‌رود ائتلاف بریکس به زودی عضویت خود را گسترش دهد و بیش از ۲۰ کشور رسماً از جمله عربستان سعودی، آرژانتین، ایران، امارات متحده عربی و غیره درخواست پیوستن به بریکس را دارند.

اما چگونگی گسترش بلوک بریکس نقش حیاتی در حرکت دلارزدایی جهانی ایفا خواهد کرد زیرا کشورهای عضو همچنان به تلاش برای کنار گذاشتن دلار آمریکا و تجارت با ارزهای خود ادامه می‌دهند.

به گفته کیتکو نیوز، عربستان سعودی بازیگر اساسی دلار زدایی است، در نهایت ۸۵ درصد از جمعیت جهان دلار آمریکا را تخلیه می‌کنند.

این انسجام کشورهایی وجود دارد که برای رهایی از هژمونی غربی به هم پیوسته‌اند. و من به عربستان سعودی به عنوان محور اصلی همه مسائل پیرامون دلارزدایی و هژمونی دلار نگاه می‌کنم.

همه اینها به دلار نفت بستگی دارد و اینکه چگونه کشورهای دیگر باید دلار آمریکا را برای خرید نفت از عربستان سعودی نگه دارند.

کیتکو نیوز به توافق منعقد شده بین دولت نیکسون و عربستان سعودی در دهه ۱۹۷۰ اشاره کرد که بر اساس آن سعودی‌ها نفت را منحصراً به دلار در ازای ضمانت‌های امنیتی ایالات متحده معامله می‌کردند.

این توافقی بود که ما با عربستان سعودی و در نتیجه اوپک منعقد کردیم، که برای تقریباً ۵۰ سال حدود ۹۰ درصد از کل فروش نفت در سراسر جهان را به دلار انجام داده است و این یک تقاضای مصنوعی برای دلار ایجاد کرده است.

این امر به دلار آمریکا وضعیت دلاری نفتی خود را داده است. اما حرکت‌های اخیر عربستان سعودی باید برای ارز ذخیره جهان هشدار دهنده باشد.

عربستان سعودی را به عنوان یک چرخ دنده بسیار مهم در آن جنبش [دلارزدایی] مشاهده خواهیم کرد زیرا زمانی که عربستان سعودی ارزهای دیگر را برای نفت بپذیرد، عدم تسویه دلار تأثیرات اساسی خواهد داشت.

کل این حرکت در برابر دلار نیز تا حد بلوک بریکس پیش می‌رود. اگر همه اتحادهای جدید گرد هم آیند، ۸۵ درصد از جمعیت انسانی را تشکیل می‌دهند. اگر طرح کمربند جاده، بریکس، سازمان همکاری شانگهای، و اتحادیه اقتصادی اوراسیا را در کنار هم قرار دهید، کار بسیار بزرگی است.

یکی دیگر از تحولات اخیر، تصویب تصمیم عربستان سعودی برای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای (SCO) به رهبری چین به عنوان شریک گفتگو بود. سازمان همکاری شانگهای یک اتحاد سیاسی، امنیتی و تجاری است که در سال ۲۰۰۱ برای مقابله با نفوذ غرب ایجاد شد. اعضای آن شامل چین، روسیه، هند، پاکستان و چهار کشور آسیای مرکزی است.

"این یک معامله بسیار بزرگ است. سازمان همکاری شانگهای بزرگترین سازمان نظامی و مالی منطقه‌ای در جهان است. این حدود ۶۰ درصد از خشکی اوراسیا و ۴۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهد. ما می‌توانیم ببینیم که چگونه آنها از نفوذ غرب دور می‌شوند و با برخی از نهادهای قدرتمند بسیار نزدیک می‌شوند.

روند دلارزدایی نه تنها شتاب می‌گیرد، بلکه در این مرحله نیز غیرقابل برگشت است، ما در نقطه‌ای بی بازگشت هستیم. این تسویه حساب خارج از دلار، قابل توجه است. تقاضای کمتری برای دلار ایجاد می‌کند و فضایی را ایجاد می‌کند که در آن دلار باید کاهش یابد و نرخ‌های بهره برای جبران آن باید افزایش یابد.»

آمریکا دیگر نمی‌تواند کاری علیه این روند انجام دهد و دلار زدایی در آینده قطعاً اتفاق خواهد افتاد زیرا ۸۵ درصد از جمعیت جهان در زمان معین دلار را تخلیه می‌کنند. "این مانند یک بازی جنگا است. شما این قطعات هژمونی دلار را یکی یکی بیرون می‌آورید. اما دلار در چه نقطه‌ای سقوط می‌کند؟ این یک شبه اتفاق نمی‌افتد، اما می‌توانید شتاب را ببینید.


نورنیوز
کلید واژگان
بریکسارز بریکس
اخبار مرتبط
تیر1402 | جایگاه ایران در تحقق اهداف امنیت‌محور بریکس
جمعه 1403/01/03 ساعت 08:00
تیر1402 | جایگاه ایران در تحقق اهداف امنیت‌محور بریکس
غرب که زمانی مدعی بهره‌گیری از تحریم‌ها برای تسلیم و انزوای ایران بود، امروز نه تنها به آن دست نیافته بلکه جهان شاید افول یک‌جانبه‌گرایی غرب و رویکرد جهانی به مقابله با آن است.
عزم الجزایر برای پیوستن به بریکس
شنبه 1402/07/01 ساعت 17:35
عزم الجزایر برای پیوستن به بریکس
پیوستن الجزایر به بلوک اقتصادی قدرتمند بریکس، روابط این کشور با چین و روسیه را مستحکم می‌کند و فرصت‌های جایگزین مالی و سرمایه گذاری خارجی را برای آن کشور فراهم می‌کند.
پذیرش اعضای جدید در دستور کار نشست آتی بریکس
دوشنبه 1402/05/30 ساعت 10:53
سی‌اِن‌اِن گزارش داد؛
پذیرش اعضای جدید در دستور کار نشست آتی بریکس
پانزدهمین نشست سه‌روزه بریکس روز سه‌شنبه (22 اوت، 31 مرداد) در ژوهانسبورگ پایتخت آفریقای جنوبی آغاز می‌شود و پذیرش اعضای جدید در گروه بریکس یکی از موضوعات مهمی است که در دستور کار این نشست خواهد بود.
کنعانی: هر زمان طرف مقابل آماده باشد، برجام قابل تداوم است
دوشنبه 1402/05/09 ساعت 13:03
کنعانی: هر زمان طرف مقابل آماده باشد، برجام قابل تداوم است
کنعانی گفت: هر زمان طرف مقابل آماده باشد و ما از پایبندی طرف مقابل اطمینان حاصل کنیم، برجام قابل تداوم است و ما به عنوان تنها طرفی که مسؤولانه رفتار کرد، آمادگی داریم تا برای تامین منافع ملی کشور مذاکرات را ادامه دهیم.
دیدار دستیار ویژه‌ رئیس جمهور برزیل با دبیر شورای عالی امنیت ملی
سه‌شنبه 1402/05/03 ساعت 12:43
دیدار دستیار ویژه‌ رئیس جمهور برزیل با دبیر شورای عالی امنیت ملی
دستیار ویژه‌ رئیس جمهور برزیل پیش از ظهر امروز با دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دیدار و پیرامون روابط دو جانبه و موضوعات مورد اهتمام مشترک دو کشور گفتگو و تبادل نظر کرد.
نظرات

آخرین اخبار
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه انگلیس درباره تحولات منطقه
تهران؛ رکورددار قصور پزشکی
کاخ سفید: ترامپ خواهان توافق با ایران است، اما پاسخ به حملات ادامه دارد
هشدار مقام ارشد امنیتی درباره هرگونه حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل
الزامات خاطره‌سازی برای مغز
هشدار دبیر شورای امنیت ملی درباره پیامدهای ادامه محاصره دریایی آمریکا
هلاکت و دستگیری عاملان شهادت سه مأمور فراجا در شادگان
علائم افشای سرّ درون
الجزیره؛ تنگه هرمز مهم‌ترین اهرم راهبردی ایران
کنفدراسیون فوتبال آسیا در کنار یوفا و کونکاکاف مقابل طرح فیفا ایستاد
تشییع باشکوه شهدای فراجا در شادگان؛ شهیدان مهدوی‌کیا و سیاه‌نژاد
نشست تخصصی ایران و چین؛ تأکید بر اجرای سند 25 ساله و تقویت همکاری‌های اقتصادی
زمان پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران خودرو اعلام شد+جدول
کامالا هریس؛ جنگ ترامپ با ایران بدون چشم‌انداز پایانی
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 10 مرداد+ جدول
قطر از پذیرش نقشه راه توسط حماس استقبال کرد
گوترش: چنگ باید در تمامی جبهه‌‎ها متوقف شود
واکنش جوزف عون به تجاوزات رژیم صهیونیستی
دستور آماده‌باش کامل به حشد الشعبی
فولاد، استقلال را در دیدار دوستانه شکست داد
هشدار زلنسکی درباره تشدید حملات روسیه در دریای سیاه
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 10 مرداد
جزئیات برنامه راه‌آهن برای اربعین؛ افزایش ظرفیت، امنیت و خدمات به زائران
لینک ساعت قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 10 مرداد
اظهارات جدید نخست وزیر پاکستان درباره صلح غزه
چرا حقوق بازنشستگان دولت کاهش یافت؟
مرگ تلخ بازیکن مراکشی در مسیر مهاجرت به اسپانیا؛ فاطن العزیزی جان باخت
یمن، چگونه عربستان را در بن‌بست تاریخی قرار داد؟
کایا کالاس: راستی‌آزمایی پایبندی حماس به توافق غزه چالش اصلی است
استراتژی تعلیق اسپانیا از سوی ایتالیا کلید خورد
قتل هولناک مرد 70 ساله تهرانی به دست همسر دوم و پسرش
خشم ترامپ از روش مذاکره ایرانی‌ها
تشییع باشکوه پیکر شهید مدافع امنیت در زابل
برخورد جدی با آفرودسواری غیرمجاز در عرصه‌های طبیعی کردستان
هشدار صریح العامری به عربستان
اظهارات تازه وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره تحریم‌ها و دارایی‌های ایران
بیانیه ارتش کویت درباره حمله پهپادی به زیرساخت‌های حیاتی
تسهیل واردات خودرو در قشم
ترامپ ادعای نقش ایران در حمله سایبری آمریکا را زیر سؤال برد
سریال دیده‌نشده «ماه عسل» با بازی زنده‌یاد اکبر عبدی
تهدید به تعلیق اسپانیا از منطقه شنگن
محور کندوان یک‌طرفه شد+جزئیات
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و هند چه نکاتی داشت؟
انفجارهای مهیب در کویت
آمار جدید تردد زائران اربعین از مرز باشماق
اذعان «مارین ترافیک» به تغییر الگوی تردد از تنگه هرمز
تغییر موازنه حمله و دفاع به نفع توان موشکی ایران
افزایش آمار قربانیان مهاجرت غیرقانونی به اسپانیا
اظهارات تازه ترامپ درباره ایران همزمان با تنش‌های منطقه‌ای
عاقبت ناگوار بی‌توجهی به تابلوی «شنا ممنوع»