×
اقتصادی
شناسه خبر : 146533
تاریخ انتشار : شنبه 1402/05/21 ساعت 16:22
ارز جدید بریکس در راه است/ عربستان هم دلار زدایی می‌کند؟

کیتکو نیوز خبر داد؛

ارز جدید بریکس در راه است/ عربستان هم دلار زدایی می‌کند؟

یک رسانه اقتصادی معتبر دنیا پیش‌بینی کرد از ارز بریکس در آینده رونمایی خواهد شد و پشتوانه این ارز طلا خواهد بود.

نورنیوز - گروه اقتصاد: اگرچه زمان بندی ارز جدید کشورهای عضو بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) هنوز ناشناخته است، اما ارز جدید بریکس در آینده قطعاً ایجاد خواهد شد.

اندی شکتمن تحلیلگر اقتصاد جهانی به میشل ماکوری، مجری اصلی و سردبیر کیتکو نیوز گفت: «من معتقدم که BRICS یک ارز تسویه حساب مشترک منتشر خواهد کرد و از چیزی حمایت خواهد شد. او می‌آید. چه این ارز با پس‌انداز طلا باشد یا نه که در عرض چند هفته یا چند ماه، یا سال آینده برای من معرفی می‌شود، اتحادی که ساخته می‌شود اکثریت جمعیت انسانی را نشان می‌دهد.»

در آستانه اجلاس سران بریکس که در ژوهانسبورگ در ۲۲ تا ۲۴ اوت برگزار می‌شود، گزارش‌های متناقضی در مورد اینکه آیا قرار است ارزی با پشتوانه طلا مورد بحث قرار گیرد یا خیر، منتشر شده است.

آنیل سوکلال، سفیر آفریقای جنوبی در آسیا و بریکس ماه گذشته به خبرنگاران گفت که ارز بریکس در دستور کار نشست آتی قرار ندارد.

سوکلال گفت: «هیچ وقت صحبتی درباره ارز بریکس نشده است، این در دستور کار نیست. آنچه ما گفته‌ایم و ادامه می‌دهیم تجارت با ارزهای محلی و تسویه با ارزهای محلی است.»

اهداف فوری‌تر برای بلوک بریکس دور زدن سیستم سوئیفت و داشتن توانایی اجتناب از تحریم‌های غرب است. و یک رویداد وجود دارد که سرمایه گذاران باید از نزدیک در این مورد نظارت کنند.

انتظار می‌رود ائتلاف بریکس به زودی عضویت خود را گسترش دهد و بیش از ۲۰ کشور رسماً از جمله عربستان سعودی، آرژانتین، ایران، امارات متحده عربی و غیره درخواست پیوستن به بریکس را دارند.

اما چگونگی گسترش بلوک بریکس نقش حیاتی در حرکت دلارزدایی جهانی ایفا خواهد کرد زیرا کشورهای عضو همچنان به تلاش برای کنار گذاشتن دلار آمریکا و تجارت با ارزهای خود ادامه می‌دهند.

به گفته کیتکو نیوز، عربستان سعودی بازیگر اساسی دلار زدایی است، در نهایت ۸۵ درصد از جمعیت جهان دلار آمریکا را تخلیه می‌کنند.

این انسجام کشورهایی وجود دارد که برای رهایی از هژمونی غربی به هم پیوسته‌اند. و من به عربستان سعودی به عنوان محور اصلی همه مسائل پیرامون دلارزدایی و هژمونی دلار نگاه می‌کنم.

همه اینها به دلار نفت بستگی دارد و اینکه چگونه کشورهای دیگر باید دلار آمریکا را برای خرید نفت از عربستان سعودی نگه دارند.

کیتکو نیوز به توافق منعقد شده بین دولت نیکسون و عربستان سعودی در دهه ۱۹۷۰ اشاره کرد که بر اساس آن سعودی‌ها نفت را منحصراً به دلار در ازای ضمانت‌های امنیتی ایالات متحده معامله می‌کردند.

این توافقی بود که ما با عربستان سعودی و در نتیجه اوپک منعقد کردیم، که برای تقریباً ۵۰ سال حدود ۹۰ درصد از کل فروش نفت در سراسر جهان را به دلار انجام داده است و این یک تقاضای مصنوعی برای دلار ایجاد کرده است.

این امر به دلار آمریکا وضعیت دلاری نفتی خود را داده است. اما حرکت‌های اخیر عربستان سعودی باید برای ارز ذخیره جهان هشدار دهنده باشد.

عربستان سعودی را به عنوان یک چرخ دنده بسیار مهم در آن جنبش [دلارزدایی] مشاهده خواهیم کرد زیرا زمانی که عربستان سعودی ارزهای دیگر را برای نفت بپذیرد، عدم تسویه دلار تأثیرات اساسی خواهد داشت.

کل این حرکت در برابر دلار نیز تا حد بلوک بریکس پیش می‌رود. اگر همه اتحادهای جدید گرد هم آیند، ۸۵ درصد از جمعیت انسانی را تشکیل می‌دهند. اگر طرح کمربند جاده، بریکس، سازمان همکاری شانگهای، و اتحادیه اقتصادی اوراسیا را در کنار هم قرار دهید، کار بسیار بزرگی است.

یکی دیگر از تحولات اخیر، تصویب تصمیم عربستان سعودی برای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای (SCO) به رهبری چین به عنوان شریک گفتگو بود. سازمان همکاری شانگهای یک اتحاد سیاسی، امنیتی و تجاری است که در سال ۲۰۰۱ برای مقابله با نفوذ غرب ایجاد شد. اعضای آن شامل چین، روسیه، هند، پاکستان و چهار کشور آسیای مرکزی است.

"این یک معامله بسیار بزرگ است. سازمان همکاری شانگهای بزرگترین سازمان نظامی و مالی منطقه‌ای در جهان است. این حدود ۶۰ درصد از خشکی اوراسیا و ۴۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهد. ما می‌توانیم ببینیم که چگونه آنها از نفوذ غرب دور می‌شوند و با برخی از نهادهای قدرتمند بسیار نزدیک می‌شوند.

روند دلارزدایی نه تنها شتاب می‌گیرد، بلکه در این مرحله نیز غیرقابل برگشت است، ما در نقطه‌ای بی بازگشت هستیم. این تسویه حساب خارج از دلار، قابل توجه است. تقاضای کمتری برای دلار ایجاد می‌کند و فضایی را ایجاد می‌کند که در آن دلار باید کاهش یابد و نرخ‌های بهره برای جبران آن باید افزایش یابد.»

آمریکا دیگر نمی‌تواند کاری علیه این روند انجام دهد و دلار زدایی در آینده قطعاً اتفاق خواهد افتاد زیرا ۸۵ درصد از جمعیت جهان در زمان معین دلار را تخلیه می‌کنند. "این مانند یک بازی جنگا است. شما این قطعات هژمونی دلار را یکی یکی بیرون می‌آورید. اما دلار در چه نقطه‌ای سقوط می‌کند؟ این یک شبه اتفاق نمی‌افتد، اما می‌توانید شتاب را ببینید.


نورنیوز
کلید واژگان
بریکسارز بریکس
اخبار مرتبط
تیر1402 | جایگاه ایران در تحقق اهداف امنیت‌محور بریکس
جمعه 1403/01/03 ساعت 08:00
تیر1402 | جایگاه ایران در تحقق اهداف امنیت‌محور بریکس
غرب که زمانی مدعی بهره‌گیری از تحریم‌ها برای تسلیم و انزوای ایران بود، امروز نه تنها به آن دست نیافته بلکه جهان شاید افول یک‌جانبه‌گرایی غرب و رویکرد جهانی به مقابله با آن است.
عزم الجزایر برای پیوستن به بریکس
شنبه 1402/07/01 ساعت 17:35
عزم الجزایر برای پیوستن به بریکس
پیوستن الجزایر به بلوک اقتصادی قدرتمند بریکس، روابط این کشور با چین و روسیه را مستحکم می‌کند و فرصت‌های جایگزین مالی و سرمایه گذاری خارجی را برای آن کشور فراهم می‌کند.
پذیرش اعضای جدید در دستور کار نشست آتی بریکس
دوشنبه 1402/05/30 ساعت 10:53
سی‌اِن‌اِن گزارش داد؛
پذیرش اعضای جدید در دستور کار نشست آتی بریکس
پانزدهمین نشست سه‌روزه بریکس روز سه‌شنبه (22 اوت، 31 مرداد) در ژوهانسبورگ پایتخت آفریقای جنوبی آغاز می‌شود و پذیرش اعضای جدید در گروه بریکس یکی از موضوعات مهمی است که در دستور کار این نشست خواهد بود.
کنعانی: هر زمان طرف مقابل آماده باشد، برجام قابل تداوم است
دوشنبه 1402/05/09 ساعت 13:03
کنعانی: هر زمان طرف مقابل آماده باشد، برجام قابل تداوم است
کنعانی گفت: هر زمان طرف مقابل آماده باشد و ما از پایبندی طرف مقابل اطمینان حاصل کنیم، برجام قابل تداوم است و ما به عنوان تنها طرفی که مسؤولانه رفتار کرد، آمادگی داریم تا برای تامین منافع ملی کشور مذاکرات را ادامه دهیم.
دیدار دستیار ویژه‌ رئیس جمهور برزیل با دبیر شورای عالی امنیت ملی
سه‌شنبه 1402/05/03 ساعت 12:43
دیدار دستیار ویژه‌ رئیس جمهور برزیل با دبیر شورای عالی امنیت ملی
دستیار ویژه‌ رئیس جمهور برزیل پیش از ظهر امروز با دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دیدار و پیرامون روابط دو جانبه و موضوعات مورد اهتمام مشترک دو کشور گفتگو و تبادل نظر کرد.
نظرات

آخرین اخبار
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند