×
سیاسی
شناسه خبر : 146429
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/05/18 ساعت 13:43
چرا نشست جده درباره جنگ اوکراین شکست خورد؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا نشست جده درباره جنگ اوکراین شکست خورد؟

تحقق صلح در میدان جنگ اوکراین پیش‌شرط‌ها و مقتضیاتی دارد که در نشست جده، دارای مصداق نبود و بدون شک در سایه این راهبرد غلط و پُرهزینه، نمی‌توان مقدمه صلح واقعی را در جنگ اوکراین فراهم کرد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: سرانجام چنانچه پیش‌بینی می‌شد، نشست جده بر سر بررسی راه‌کارهای ایجاد صلح در جنگ اوکراین راه به جایی نبرد و با شکست مواجه شد.

یکی از اصلی‌ترین دلایل شکست این مذاکرات، نیت غیرواقعی بازیگران غربی در این نشست و اتخاذ رویکرد متناقض «هم جنگ، هم صلح» در راهبرد ضد روسی آنها بود.

به عبارت بهتر؛ از آنجا که واشینگتن و لندن به عنوان دو عضو ارشد ناتو، در صدد خلق بحرانی مزمن، دامنه‌دار و نوعی گره کور راهبردی در محیط پیرامونی روسیه هستند، از این رو تحقق صلح واقعی در جنگ اوکراین به خط قرمز نانوشته آنها تبدیل شده است.

در مقابل، برخی اعضای ناتو مانند فرانسه و آلمان نیز در قبال تحولات جاری در جنگ اوکراین دچار نوعی سردرگمی آشکار شده‌اند که محصول این سردرگمی‌ها و سوء نیت‌ها، خلق همان راهبرد «هم جنگ، هم صلح» شده است.

از سوی دیگر؛ با وجود پمپاژ تسلیحات غربی از جمله موشک‌های دوربرد به صحنه نبرد، اساسا جایی برای تعیین تکلیف حدود و ثغور صلح در اوکراین از سوی آمریکا و متحدان آتلانتیکی آن وجود ندارد.

نکته مهم‌تر اینکه؛ طی ماه‌های گذشته، بارها بازیگران غربی با تحریک «ولودیمیر زلنسکی» و وادار ساختن او به ادامه جنگ، مانع از چینش میز مذاکرات میان مسکو  و کی‌یف شده‌اند.

تحقق صلح در میدان جنگ اوکراین پیش‌شرط‌ها و مقتضیاتی دارد که در نشست جده، دارای مصداق نبود و بدون شک در سایه این راهبرد غلط و پُرهزینه، نمی‌توان مقدمه صلح واقعی را در جنگ اوکراین فراهم کرد.

مقامات روسی می‌گویند؛ حل‌وفصل جنگ اوکراین تنها در صورتی امکان‌پذیر است که کی‌یف دست از خصومت و حملات تروریستی بردارد و کشورهای غربی نیز پمپاژ تسلیحات به اوکراین را متوقف کنند.

فراتر از آن؛ بخشی از روند صلح باید ناظر بر آینده (در عرصه بازدارندگی نسبت به جنگ جدید) باشد، به این معنا که گسترش ناتو به شرق متوقف شده و چشم‌اندازی نیز برای آن ترسیم نشود.

برخی صاحب‌نظران مسائل راهبردی می‌گویند؛ تنها راه تحقق این موضوع، تضمین اوکراین مبنی بر «بی‌طرفی در مناقشات نظامی» است و تعهد نسبت به عدم عضویت در ناتو کافی نیست.

در حال حاضر برخی کشورها مانند ژاپن و استرالیا با وجود عدم عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی، از شرکای ناتو محسوب شده و در تمامی عملیات‌های آن مشارکت دارند.

محصول برگزاری نشست اخیر جده، تنها برخی ملاقات‌های دوجانبه و رایزنی‌های تکراری بود که تاثیری بر بسترسازی صحیح برای ایجاد صلح میان مسکو و کی‌یف نداشت.

بدیهی است حل بحران اوکراین در گروی مدیریت عوامل فرامتنی و مخرب دخیل در صحنه نبرد است که مهم‌ترین آنها، تسلیح گسترده ارتش اوکراین توسط ناتو و تلاش پنهان و آشکار آن برای زنده نگاه داشتن بحران در محیط پیرامونی روسیه است.

تا زمانی که این مولفه‌های کلیدی و به عبارت بهتر، پیش‌شرط‌های اساسی تحقق پیدا نکند، سخن گفتن از صلح پایدار در این جنگ نوعی فرافکنی خواهد بود، لذا باید تلاش کرد تا این دور باطل در غرب پایان پیدا کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
سالیوان و بلینکن پاشنه آشیل آمریکا در جنگ اوکراین!
شنبه 1402/05/28 ساعت 17:46
نورنیوز بررسی کرد؛
سالیوان و بلینکن پاشنه آشیل آمریکا در جنگ اوکراین!
کاملاً محرز است که دو سیاست‌مدار کلیدی دولت بایدن یعنی «جیک سالیوان» و «آنتونی بلینکن» با بی‌اعتنایی نسبت به گزارش هشداردهنده نهادهای اطلاعاتی و نظامی آمریکا مبنی بر محتوم بودن شکست ضدحمله اوکراین علیه روسیه، دولت زلنسکی را تشویق به انجام این عملیات کرده‌اند.
پیشنهاد تبادل حق حاکمیت اوکراین با عضویت در ناتو!
پنج‌شنبه 1402/05/26 ساعت 11:33
نورنیوز بررسی کرد؛
پیشنهاد تبادل حق حاکمیت اوکراین با عضویت در ناتو!
عضویت اوکراین در ناتو، موضوع حساس متحدان غربی این کشور باقی مانده و بسیاری از کشورهای عضو ناتو، همچون فرانسه، آمریکا و آلمان نگران عواقب عضویت اوکراین در ناتو و تشدید تنش‌های کنونی هستند.
پوتین دستور افزایش تولید پهپادهای انتحاری را صادر کرد
چهارشنبه 1402/05/18 ساعت 15:39
پوتین دستور افزایش تولید پهپادهای انتحاری را صادر کرد
ولادیمیر پوتین به رئیس یک شرکت دفاعی دولتی دستور داد تا تولید پهپادهای تهاجمی را افزایش دهد و این در حالیست که جنگ هواپیماهای بدون سرنشین در اوکراین افزایش یافته است.
نظرات

آخرین اخبار
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد
نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو اعلام شد + لینک
درخواست مسکو از واشنگتن: از محاصره نظامی کوبا دست بردار
تبریک پزشکیان به سران کشورهای اسلامی درپی حلول ماه مبارک رمضان
توییت ضرغامی درخصوص دلایل اعتراضات اخیر
چرخش به شرق تاکتیک است یا تغییر پارادایم؟
روسیه: مذاکرت سه جانبه ژنو دشوار بود
پزشکیان:اگر پروژه ای تعریف کنیم اعتبار آن را تامین می کنیم/حل مشکل برق با پنل های خورشیدی
اسامی داوران هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتبال
آغاز احداث نخستین نیروگاه خورشیدی شناور کشور
وزیر حج عربستان به ایران دعوت شد
پادکست | 8 راز طلایی برای جوان و پرانرژی موندن در هر سنی !
با حضور رییس جمهور؛ سه طرح شاخص اقتصادی و زیربنایی لرستان افتتاح شد
مجازی کردن امتحانات کار دست وزیر علوم داد
تضعیف اجماع بین‌المللی علیه مهمات خوشه‌ای
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمال از امروز
کشف 400 میلیارد تومان شمش طلا توسط مرزبانان
نتایج نهایی آزمون کارشناسی به پزشکی اعلام شد+ لینک
گفتگوی تلفنی گروسی با عراقچی پیرامون مذاکرات ژنو
پادکست | دعا در آیینه قرآن
مذاکرات ایران و روسیه برای توسعه یک میدان نفتی وارد مراحل نهایی شد
کناره‌گیری سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا
استقلال و پاشنه آشیل همیشگی؛ عقب‌نشینی بعد از گل
هشدار هند به غول‌های فناوری : محتوای غیرقانونی باید حذف شود
پسکوف: درباره نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پیش‌داوری نکنید
اعتراض 81 سینماگر جهان به سکوت جشنواره برلین درباره غزه
252 همت برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه 1405
هشدار نظامی یمن و مهلت دیپلماتیک به ریاض
پزشکیان: برنامه جامع همکاری‌های ایران و روسیه به سرعت اجرا خواهد شد
تولیدکنندگان مرغ: نهاده‌ها 4 برابر قیمت واقعی فروخته می شوند
حیوان حمله‌کننده به دانشجو سگ ولگرد بود
هشدار درباره سه برابر شدن جمعیت سالمند ایران تا سال 1435
فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران وارد دهلی نو شد
ورود رئیس جمهور مسعود پزشکیان به استان لرستان