×
سیاسی
شناسه خبر : 146361
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/05/17 ساعت 13:40
اسماعیلی: جهاد تبیین مأموریت محوری خبرنگاران است

در آیین روز خبرنگار؛

اسماعیلی: جهاد تبیین مأموریت محوری خبرنگاران است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: روایت‌ها به عنوان یک موضوع اثرگذار در فضای عمومی نظام جهانی شکل گرفته و رهبر انقلاب از جهاد تبیین صحبت می‌کنند که ذات این جهاد مأموریت محوری خبرنگاران است.

نورنیوز - گروه سیاست: «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین گرامیداشت روز خبرنگار که در محل لانه جاسوسی آمریکا برگزار شد، گفت: در سال‌های اخیر با تحولاتی که رخ داده، شاهد ارتقای نقش تأثیرگذار حوزه رسانه و اصحاب رسانه در فضای کلی و مدیریتی در داخل کشور و خارج کشور هستیم و امروز نیز فناوری‌های نوین به این مسئله کمک کرده است.

اسماعیلی افزود: فضای رسانه‌ای از قالب سخت گذشته که نیازمند یک فرآیند پیچیده و دشوار در تهیه و ارسال خبر بود، به فرآیندی ساده و در دسترس تبدیل شده است. اکنون با افرادی مواجه هستیم که شاید شوق و حرفه آنها ارتباط مستقیمی با حوزه خبرنگاری ندارد، ولی به دلیل موقعیت ممتاز رسانه‌ای جدیدی که ایجاد شده، افراد فعال در این حوزه خودبه‌خود وارد حوزه روایت و خبر می‌شوند و قدرت فناوری‌های نوین است که فضای رسانه‌ای را به طور کلی تغییر داده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امروز در محافل حکمرانی با موضوع صوت و تصویر فراگیر روبه‌رو هستیم. شبکه‌ای انتشاری که با پشت سر گذاشتن همه مرزهای سیاسی و غیرسیاسی به هر شخصی امکان پیدا کردن مخاطبان جهانی را می‌دهد.

اسماعیلی گفت: اساساً مکان‌های جغرافیایی دور و نزدیک در این فضای رسانه‌ای معنای خودش را از دست داده و هر جایی که خبر تولید می‌شود مرکز انتشار خبر است. اما با این توصیفات و تغییرات فناورانه، اصول اخلاقی و هنجارها تغییر نیافت، چون با تغییر فناوری قرار نبوده که این نکات تغییر کنند. اصول اخلاقی، حرفه‌ای و نگاه‌های ایدئولوژیکی در هر خبر وجود دارد و بدون تغییر مانده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خطاب به خبرنگاران و فعالان حوزه رسانه گفت: کار و شغل خبرنگاری هم آسان است و هم سخت. سهل است چون امکان انتشار بسیار آسان شده و سخت است به خاطر اینکه به همین نسبت سرعت دغدغه‌های کار صدچندان افزایش یافته و به این دلیل با یک فضای جدید و جنگ روایتی روبه‌رو هستیم.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: روایت‌ها به عنوان یک موضوع اثرگذار در فضای عمومی نظام جهانی شکل گرفته است. رهبر انقلاب از جهاد تبیین صحبت می‌کنند که ذات این جهاد مأموریت محوری خبرنگاران است. وقتی حضرت آیت‌الله امام خامنه‌ای در ارزیابی‌شان در اغتشاشات و فتنه سال گذشته روی ضعف رسانه‌ای و جنگ روانی دشمنان صحبت می‌کنند، باید برای آن برنامه‌ریزی کرد.

او افزود: امروز ما درگیر یک جنگ ترکیبی هستیم که مهم‌ترین حوزه آن رسانه و جنگ رسانه‌ای است. پارسال در نبردی به شکل پیچیده‌ای از یک تروریسم رسانه‌ای با دشمن درگیر بودیم. تخریب می‌کردند و دروغ‌ها را نشر می‌دادند. این کار دشوار و سنگین را با مأموریت بزرگ نگاه کنید. مقابله با این آرایش بزرگ با استفاده از فناوری‌های نوین برای ما میسر شد.

اسماعیلی ادامه داد: ما باید این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم تا فرصت رساندن پیام انقلاب اسلامی و ایجاد امید در میان مردم، گسترش ایمان در میان آحاد جامعه باشد. در ایام محرم دشمن می‌خواست با سرمایه‌گذاری محرم را تبدیل به یک نقطه ضعف برای جامعه ایرانی کند. در یک جنگ گسترده رسانه‌ای وارد این کارزار شدند، ولی مردم ایران با عشق و علاقه خود به اهل بیت (ع) نقشه‌های دشمنان را نقش بر آب کردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حوزه جنگ رسانه‌ای می‌تواند گسترش پیدا کند و نباید فقط به افراد با عنوان مشخص خبرنگاری اکتفا کرد. به تعداد عناصر فعال در جبهه انقلاب باید کنشگر رسانه‌ای داشته باشیم که ورود بسیج به این عرصه این نوید را می‌دهد. بسیج یک انسجام بالای اجتماعی را به وجود می‌آورد که این انسجام امروز باید در حوزه رسانه‌ها خودش را نشان دهد.

او افزود: امیدوارم قدم‌های خوبی که برداشته شده به نتیجه برسد و یک جامعه رسانه‌ای بسیجی انقلابی پرشور داشته باشیم که حوزه کاری‌اش مرزهای جغرافیایی نمی‌شناسد. جامعه‌ای که همه جبهه مقاومت و آزادگان را شامل شود و در این فضای رسانه ان‌شاءالله توفیقاتی زیادی کسب کنیم.

آیین گرامیداشت روز خبرنگار با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، رئیس سازمان بسیج و جمعی از فعالان رسانه در محل لانه سابق جاسوسی برگزار شد. در این آیین از خانواده‌های شهدای رسانه از جمله خانواده شهید صارمی خبرنگار ایرنا که در حمله طالبان به کنسولگری ایران در مزارشریف به شهادت رسید تقدیر شد.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
قیمت دینار عراق امروز جمعه 16 مرداد چقدر است؟
جنایتکار اتمی، قهرمان صلح؛ چگونه تاریخ وارونه شد؟
صنعاء: نبرد ما علیه طرح سلطه‌جویی عربستان است، نه مردم جنوب یمن
تقویت همکاری علمی ایران و هند در بریکس
ترامپ: جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای پیروز می‌شوند
تنگه هرمز به بورس‌های عربی شوک داد
درخشش ایران در المپیاد جهانی هوش مصنوعی
چرخش چین از اوراق قرضه آمریکا به سمت طلا
صهیونیست‌ها چگونه مذاکرات رم را به بن‌بست کشاندند؟
عملیات مظنون‌گیری در 30 استان ترکیه
مراسم تشییع مریم همتیان برگزار شد
جنگ فناوری آمریکا و چین به زیرساخت‌های آرژانتین رسید
زلنسکی بازنده انتخابات فرضی اوکراین
پایان انتظار 9 ماهه؛ بقایای 5 کوهنورد در کوه‌های نپال کشف شد
محدودیت‌های مهاجرتی آمریکا افزایش یافت
چت‌جی‌پی‌تی رایگان شد
پیام رئیس مرکز اسناد دفاع مقدس به مناسبت روز خبرنگار
پایان فشارهای مستقیم ترامپ علیه دانشگاه‌ها
برداشت رئیس شاباک از موافقت حماس با خلع سلاح
وضعیت روزبه چشمی مشخص شد
اولین تصمیم مهم تارتار در پرسپولیس
نقشه راه صهیونیست‌ها؛ از سر گیری نسل‌کشی فلسطینی‍ها
جنگ ستاره ها برای پوشیدن پیراهن والیبال ایران در قهرمانی آسیا
راز جسد رهاشده در اطراف تهران فاش شد؛ فرجام خونین رابطه پنهانی
چین خواستار تقویت ارتباط با آمریکا شد
تأکید وزیر صمت بر اجرای کامل موافقت‌نامه تجارت آزاد با اوراسیا
آخرین آمار تردد اربعین اعلام شد + جزئیات
ادعای تکراری ترامپ : ایران خواهان توافق با آمریکا است؛ خواهیم دید چه می‌شود
یخ‌های سوءتفاهم بین دولت و رسانه ملی آب می‌شود؟
هشدار هواشناسی؛ وزش باد شدید و گردوخاک در چند استان کشور
روسیه و امارات خواستار توافق سریع برای کاهش تنش در خلیج فارس شدند
گفت‌وگوی تلفنی مودی و نتانیاهو درباره تحولات خاورمیانه
سوپرجام اسپانیا در ترکیه برگزار می‌شود/چرا عربستان از میزبانی حذف شد؟
خورشیدی‌ها به کمک برق آمدند؛ رشد 4.6 برابری تولید انرژی پاک در دولت چهاردهم
پزشکیان فردا در روز خبرنگار پاسخگوی سوالات رسانه‌ها می‌شود
زمان پرداخت معوقات فروردین و اردیبهشت بازنشستگان تعیین تکلیف می شود+جزییات
یونیسف: در 300 روز آتش‌بس غزه، 300 کودک جان باختند
چند میلیون مجرد قطعی بالای 45 سال در ایران زندگی می‌کنند/دلایل فرار از ازدواج
چند درصد مشترکان خانگی دو برابر الگوی مصرف برق استفاده می کنند؟
آخرین اخبار و گزارش‌ها از نقل‌وانتقالات باشگاه استقلال جمعه 16 مرداد
پیش‌بینی بورس فردا شنبه 17 مرداد 1405؛بازار سهام آماده یک جهش دیگر است؟
پاییز پربارش؛ فرصتی طلایی و کوتاه‌مدت برای مدیریت بحران آب در ایران
هشدار انصارالله به عربستان؛ هرگونه جابه‌جایی نظامی در یمن با پاسخ مواجه می‌شود
کشف اجساد 8 کوهنورد در ارتفاعات پاکستان؛ علت مرگ دلخراش کوهنوردان مشخص شد
اسرائیل برای حملات گسترده‌تر در کرانه باختری آماده می‌شود
پیش بینی وضعیت آب و هوای زنجان فردا شنبه 17 مرداد
جاده چالوس و آزادراه تهران–شمال از ساعت 14 یکطرفه شد
حادثه خونین در مدرسه تایلند؛ دانش‌آموز مسلح معلم و دانش آموزان را به رگبار بست
پیمان دفاعی مکه امضا شد؛ اتحاد نظامی عربستان، ترکیه و پاکستان؛ بندهای این پیمان مهم چیست؟
اعتراف رئیس مجلس آمریکا به نگرانی ترامپ از هزینه‌های جنگ با ایران