×
سیاسی
شناسه خبر : 146359
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/05/17 ساعت 13:30

در مراسم روز خبرنگار؛

رئیس‌جمهور: دولت از هیچ خبرنگار و رسانه‌ای شکایت نکرده است

رئیس‌جمهور گفت: تا امروز علی‌رغم همه مواردی که در رسانه‌ها می‌بینید، از هیچ‌کسی و هیچ خبرنگار و رسانه‌ای شکایت نکردم.

نورنیوز - گروه سیاست: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در اختتامیه بیست و یکمین جشنواره ملی رسانه‌های ایران ضمن گرامیداشت روز خبرنگار و یادبود شهدای خبرنگار بیان کرد: رساندن خبر، بیان رویدادها و وصف خبرنگار و راوی بسیار در مضامین دینی ما مهم است. ثقه بودن وصف راوی است و کسی که یک رویداد را منتقل می‌کند مورد اهمیت است.

رئیسی با اشاره به ایام سوگواری حضرت امام حسین(ع) افزود: عاشورا رخداد بزرگی در تاریخ اسلام است و روایتگری و خبر عاشورا و هم‌چنین تمامی زوایای این واقعه و تصویرسازی از عاشورا را برخی به‌عهده داشته‌اند که ما امروزه مرهون آن‌ها هستیم. حضرت امام سجاد(ع) در جایگاه امامت و غیر از ایشان و حضرت زینب کبری(س) نیز افرادی بوده‌اند که بسیار دقیق زوایای عاشورا را تبیین و تحلیل کردند، بزرگانی دیگری این رویداد را روایت کرده‌اند.

رئیس‌جمهور عنوان کرد: شخص مورد اطمینان در روایت خبر بسیار مهم است؛ اعتمادسازی و اعتمادآفرینی برای خبرنگار وصف مهمی است. قلم و نوشتار مورد قسم قرآن کریم است؛ البته هر نوشته‌ای مدنظر قرآن نیست بلکه آن نوشتار باید در جهت بیان حقایق عالم، معارف الهی، نجات انسان و در مسیر علم‌افزایی برای انسان باشد و این قلم ارزش بسیار دارد.

رئیسی گفت: خبرنگاران، روایتگران و تصویرسازان از وقایع و رخدادها و هم‌چنین تاریخ‌نگاران که آن‌چه را در گذشته اتفاق افتاده است، منتقل می‌کنند جایگاه مهمی دارند و امروز اصحاب رسانه با استفاده از ابزارهای انتقال اخبار، به این امر مهم می‌پردازند. ابزار نو شده اما نیروی انسانی باید اطلاعات را تولید کند.

او خاطرنشان کرد: اصحاب رسانه ما در شرایط مختلف و فراز و فرودها زحمات بسیاری می‌کشند تا مقابل جریان خبری، رسانه‌ای و فرهنگی دشمن که می‌کوشد حق را باطل جلوه دهد و بالعکس و فضا را غبارآلود کند، عمل می‌کنند. شما اهالی رسانه پل ارتباطی بین مردم و مسئولان هستید.

رئیس‌جمهور گفت: دشمن به‌دنبال جریان‌سازی در این جنگ رسانه‌ای و شناختی است. جنگ شناختی نیازمند دفاع شناختی است و دشمن می‌خواهد ایمان و امید را تضعیف کند و رهبری معظم انقلاب اسلامی بر لزوم تقویت ایمان و امید تأکید فرموده‌اند. مستندسازی‌ها، تجلیل‌ها، خبرسازی‌ها و گزارش‌های دشمن ناظر به این دو مؤلفه است و امیدآفرینی اهالی رسانه راهبرد جمهوری اسلامی ایران است، البته تقویت ایمان و امید فقط به‌عهده رسانه نیست و دولتمردان هم باید این کار را انجام دهند، اقدام و عمل باید توسط دولت و تنویر افکار عمومی باید توسط رسانه‌ها انجام بگیرد.

رئیسی با بیان اینکه ما دولت و رسانه مأموریت مشترکی برای تقدیم ایمان و امید در جامعه داریم، اظهار کرد: بنده قبلاً اعلام کردم که کنار راهیان نور، باید راهیان و راویان پیشرفت داشته باشیم؛ اگر بیان مشکلات هم انجام می‌گیرد، نیاز است راهکار هم داده شود.

او گفت: نمی‌توان پیشرفت‌های متعدد در کشور را ندید؛ بیش از ده رئیس‌جمهور در دیدارها به ما می‌گویند که "ما از جهت پیشرفت ایران علی‌رغم این حجم از تهدیدها در شگفت هستیم". داشته‌های خودمان را ببینیم و باید به آن افتخار کنیم و برای رفع مشکلات تلاش کنیم. کسانی که امروز میدان دارند با قلم و بیان‌مان کمک کنیم برای رفع مشکلات توفیق یابند. باید به منافع ملی فکر کرد و منافع ملی نقطه مشترک تمامی گروه‌ها و احزاب باشد.

رئیس‌جمهور عنوان کرد: آزادی قلم و آزادی بیان از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است و ما این را با آوای بلند فریاد می‌زنیم و این به‌برکت خون شهدا و حضور مجاهدان در صحنه است. آزادی‌های مشروع در کشور تضمین شده است و دولت و دستگاه‌ها باید این آزادی‌ها را مورد دقت قرار دهند. خداوند متعال آزادی داده و چارچوب‌هایی نیز معین فرموده است و در قانون اساسی ما نیز آمده است که آزادی‌های مشروع باید تضمین شود.

رئیسی ابراز کرد: حقوق افراد و اشخاص محفوظ است اما باید به این آزادی افتخار کرد و آزادی مطبوعات از افتخارات جمهوری اسلامی است. در مقاطعی از انقلاب اسلامی کسانی فریادهایی زده‌اند که خود آن‌ها بیشتر از همه از این آزادی بهره‌برده‌اند.

او بیان کرد: در سخنی که برای گوینده در یک سخن‌گاه بیان شود و یا در قلمی جاری شود، انصاف باید مدنظر باشد؛ باید بخش خالی و پر لیوان را با هم ببینیم. مشکلات رفع می‌شود و کارهایی متعدد در کشور انجام شده است. امروز در کشور رشد اقتصادی داریم و رشد ۸ درصد هدف‌گذاری شده است و سال ۱۴۰۱ حدود ۴ درصد رشد داشتیم.

رئیس‌جمهور گفت: رشد تولید، تجارت، صادرات، علم و فناوری و ابزار تولید را داریم و این‌ها علی‌رغم همه تحریم‌هاست و در بخش‌های مختلفی پیشرفت کرده‌ایم. در حوزه علم و فناوری کارهای مهمی انجام شده است که در سفرهای خارجی‌مان نیز از این دستاوردها به‌عنوان نمونه و معرفی می‌بریم، این‌که مثلاً پروژه‌های نیمه‌تمام و برخی اقدامات توسط کدام دولت و چه گروهی انجام شده است مهم نیست، ما دراین‌باره می‌گوییم که این اقدامات توسط جمهوری اسلامی انجام شده است.

رئیسی درباره برجام خاطرنشان کرد: در مسئله برجام باید بگوییم که ما میز گفتگو را ترک نکرده‌ایم و دست برتر و سخن متقن داریم و کار را عزتمندانه دنبال می‌کنیم، ما به هیچ عنوان به آنان اعتماد نکرده و نخواهیم کرد، سخن اصلی ما خنثی‌سازی تحریم‌هاست؛ ما پیمان‌شکنی آن‌ها را دیده‌ایم و مبتنی بر توان و ظرفیت‌های خود تلاش می‌کنیم. نه‌تنها فقط در صنعت نظامی و هسته‌ای بلکه در فناوری و صنایع بسیاری رتبه خوبی داریم.

او اظهار کرد: البته باید اقدامات بیشتری برای پیشرفت‌ها صورت بگیرد ولی قلم شما اهالی رسانه برای ایجاد امید بسیار مؤثر است، القای یأس کار پیچیده‌ای نیست و می‌توان جوان را ناامید کرد اما رسالت ما ایجاد امید است، هرکس با کار، تلاش، قلم و بیانش در دل مردم ایجاد امید کند بداند که در جهت راهبرد جمهوری اسلامی حرکت کرده و این خواست مردم و منفعت ملی است، اما هرکس بخواهد یا نخواهد، بداند و یا نداند در دل مردم یأس ایجاد کند، در جهت این راهبرد حرکت نکرده و هم‌سو با برخی که در جهت ناامیدی جامعه می‌دمند حرکت کرده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: در دولت از دیدگاه‌ها، سخنان و نقدها استقبال می‌کنیم؛ بنده روزی که رئیس قوه قضائیه شدم اعلام کردم که هر کس از (طرف) قوه قضائیه شکایت کرده است، من از آن گذشت کردم و همین کار را روز اول شروع‌به‌کار دولت نیز انجام دادم و گفتم هرکس به‌عنوان دولت از یک رسانه‌، خبرگزاری و شخصی احیاناً شکایتی کرده است، آن را پس گرفتیم و تا امروز علی‌رغم همۀ مواردی که در رسانه‌ها می‌بینید، از هیچ‌کسی و هیچ خبرنگار و رسانه‌ای شکایت نکردم.

رئیسی گفت: نقد منصفانه یک نعمت است و باید رسانه را فرصت بدانیم و توسعه رسانه‌های روشنگر که زبان گویای انقلاب اسلامی و مردم هستند، یک فرصت و کمک به مدیران است.

رئیس جمهور با اشاره به درخواست یکی از حضار درباره ساخت مسکن برای خبرنگاران، گفت: ما تعاونی‌های مختلف را ایجاد کرده‌ایم و اگر شما نیز تعاونی داشته باشید، زمین و تسهیلات اختصاص خواهد یافت. برخی می‌گویند فلانی درباره مسکن قول داد و باید ببینیم به آن عمل می‌شود یا نه؟ بنده می‌گویم که قول من نیاز کشور است و ببینید در ۱۰ سال گذشته چقدر مسکن ساخته شد؟ ما روزی که دولت را شروع کردیم ۲۲ هزار مگاوات ناتراضی برق داشتیم و ۷ هزار مگاوات برق تولید کردیم. هم‌چنین ده هزار روستا مشکل آبرسانی دارند و تا پایان دولت این مشکل نیز رفع خواهد شد. در حوزه گاز و جمع‌آوری گازهای مشعل مشکل داریم و در ابتدای دولت ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در این‌باره با وزارت نفت همکاری دارند و امروزه بیش از ۵۰۰ شرکت فعال هستند.


تسنیم
اخبار مرتبط
رئیس‌جمهور: منابع ارزی آزاد شده صرف پشتیبانی از رونق تولید خواهد شد
چهارشنبه 1402/05/25 ساعت 12:24
رئیس‌جمهور: منابع ارزی آزاد شده صرف پشتیبانی از رونق تولید خواهد شد
رئیس جمهور در جلسه هئیت دولت با شاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر حمایت از تولید گفت: منابع ارزی آزاده شده ایران در راستای پشتیبانی از تولید و طرح‌های دارای توجیه اقتصادی در زمینه رشد تولید هزینه خواهد شود.
رئیس‌جمهور: بساط کشف حجاب در کشور جمع خواهد شد
چهارشنبه 1402/05/18 ساعت 13:36
در مراسم ملی بزرگداشت شهدای مدافع حرم؛
رئیس‌جمهور: بساط کشف حجاب در کشور جمع خواهد شد
رئیس جمهور ظهر امروز در «مراسم ملی بزرگداشت شهدای مدافع حرم» گفت: خانواده شهدا نگران مسئله کشف حجاب بودند، مطمئن باشید بساط کشف حجاب در کشور جمع خواهد شد.
اسماعیلی: جهاد تبیین مأموریت محوری خبرنگاران است
سه‌شنبه 1402/05/17 ساعت 13:40
در آیین روز خبرنگار؛
اسماعیلی: جهاد تبیین مأموریت محوری خبرنگاران است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: روایت‌ها به عنوان یک موضوع اثرگذار در فضای عمومی نظام جهانی شکل گرفته و رهبر انقلاب از جهاد تبیین صحبت می‌کنند که ذات این جهاد مأموریت محوری خبرنگاران است.
خون و القلم
سه‌شنبه 1402/05/17 ساعت 10:59
به مناسبت 17 مرداد روز خبرنگار؛
خون و القلم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدارمقام حزب‌الله نسبت به سونامی انسانی در لبنان
رفیع‌زاده: سامانه های سازمانی باید به پایگاههای اطلاعاتی متصل شود
اسلواکی نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی کند
دور سوم مذاکرات فنی ایران و آژانس در وین برگزار شد
عکس های منتخب ایران ؛ شنبه 16 شهریور 1404
ریزش پل در کربلا/تعداد مصدومان
برگزیدگان هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
ترکیه ادعای رسانه‌ رژیم صهیونیستی درباره تلاش آنکارا برای ترور وزیر امنیت داخلی را رد کرد
مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران: خانواده‌ها زمان ثبت‌نام وجه پرداخت نکنند+فیلم
مودی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند
سبد غذایی؛ قافله عقب مانده درآمد
مدافع سابق تیم ملی ایتالیا در راه تهران؟
استقرار 10 «اف-35» آمریکا در کارائیب برای حمله محتمل به ونزوئلا
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(5) - ارمنستان (0) |پرتغال همچنان با ستاره 40 ساله خود می‌درخشد + خلاصه بازی
انگلیس(2) - آندورا(0) | شروعی آهسته و بی‌روح در رقابت‌های انتخابی جام جهانی + خلاصه بازی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام + خلاصه بازی
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
X
آگهی تبلیغاتی