×
سیاسی
شناسه خبر : 146262
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

مردادماه 1402/ نظم جدید منطقه‌ای و واکنش‌های انفعالی آمریکا

با توجه به ناخشنودی آمریکا نسبت به شکل‌گیری روند تنش‌زدایی در روابط میان ایران و کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس و همچنین گسترش نفوذ چین در منطقه، تقویت حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس، احتمالا در جهت کسب رضایت متحدان عربستانی و اماراتی پس از انتقادات مستمر نسبت به «بی‌عملی» آمریکا در مقابل ایران صورت می‌گیرد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: آسوشیتدپرس و وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داده‌اند که پنتاگون به زودی به کشتی‌های تجاری در خلیج فارس پیشنهاد استقرار تفنگ‌داران مسلح را خواهد داد تا نیروهای ایرانی را از حمله به آنها منصرف کند.

بر اساس این گزارش؛ آمریکا ممکن است این نیروها را روی کشتی‌های تجاری آسیب‌پذیر در برابر نیروهای ایرانی، به خصوص کشتی‌هایی که از تنگه هرمز عبور می‌نمایند مستقر کند.

پیش از این نیز رسانه‌های غربی مدعی شده بودند که بر اساس این طرح، هم اکنون هزاران تفنگ‌دار دریایی و ملوان آمریکایی با کشتی تهاجمی «باتان» و «کارتر هال» در مسیر خلیج فارس هستند که روز ۱۰ ژوئیه از بندری در ویرجینیا راهی این ماموریت شدند.

آمریکا پیشتر شماری از جنگنده‌های «ای-۱۰» «تاندربولت ۲»، «اف-۱۶» و «اف-۳۵» را علاوه بر «ناوشکن توماس هودر» و سایر ناوها راهی منطقه کرده بود.

این جوسازی‌های رسانه‌ای در حالی با هدف متعهد نشان دادن آمریکا به متحدینش صورت می‌گیرد که کارنامه آمریکا با توجه به سوابقی چون حضور جنایت‌باردر افغانستان و عراق و اقدامات شرارت بار این کشور در خلیج فارس از جمله شلیک به هواپیمای مسافربری ایرانی بیان‌گر آن است که حضور آنها در منطقه نه تنها هیچ‌گاه امنیت‌ساز نبوده بلکه قربانیان بی‌شماری را بر جای گذاشته است.

به بیان دقیق‌تر؛ طرح توسعه حضور نظامی آمریکا در منطقه را نمی‌توان به اراده این کشور برای ایجاد امنیت در منطقه مرتبط دانست بلکه باید این راهبرد جدید را فراتر از اظهارنظرهای رسانه‌ای بعضا متناقض مورد توجه قرار داد.

از سوی دیگر هم‌زمان با این تحولات و متعاقب سفر مشاور امنیت ملی آمریکا به عربستان در پنجشنبه گذشته، مجددا موضوع عادی‌سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی همراه با اظهار خوش‌بینی «جو بایدن» در این خصوص برجسته شده است.

در همین راستا؛ رسانه‌های غربی با خلق تصویری کلی از ایجاد یک نظم امنیتی جدید در منطقه با محوریت رژیم صهیونیستی می‌کوشند این‌گونه القاء کنند که پیش‌نیاز اصلی این نظم جدید، عادی‌سازی روابط ریاض-تل‌آویو خواهد بود.

گفته می‌شود روند عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی که البته ریاض هیچ‌گاه آن را تأیید نکرده از دوران «دونالد ترامپ» شروع شده و گرچه در دوران بایدن به ویژه در یک سال اخیر تحت تاثیر مسائلی همچون بحران داخلی اسرائیل با کُندی همراه بوده اما اخیرا دولت بایدن دوباره آن را با جدیت‌ و تمرکز بیشتر به جریان انداخته است.

در رویکرد اخیر کاخ سفید البته نباید از فشارهای کنگره و نقش لابی عربستان برای برآورده کردن خواسته‌هایش غافل ماند.

بعید نیست که دولت بایدن هم‌زمان با تلاش برای دستاوردسازی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور، قصد داشته باشد با امتیاز دادن به نتانیاهو  او را برای ایجاد تغییرات در کابینه و تشکیل دولت ائتلافی جدید با ترکیب کمتری از افراطیون، زیر فشار قرار دهد.

به هر شکل چنانچه از ظواهر امر پیداست؛ هم‌اکنون پرونده عادی‌سازی روابط ریاض-تل‌آویو، جدی‌تر از گذشته در دستور کار قرار گرفته، به‌ویژه آن که پس از توافق زمستان گذشته ایران و عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط، سرعت مورد انتظار در اجرای همه‌جانبه توافق به چشم نمی‌خورد.

در این میان با توجه به ناخشنودی آمریکا نسبت به شکل‌گیری روند تنش‌زدایی در روابط میان ایران و کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس و همچنین گسترش نفوذ چین در منطقه، تقویت حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس، جدا از ارتباط آن با جنگ خاموش نفت‌کش‌ها میان تهران و واشینگتن، احتمالا در جهت کسب رضایت متحدان عربستانی و اماراتی پس از انتقادات مستمر نسبت به «بی‌عملی» آمریکا در مقابل ایران صورت می‌گیرد.

شواهد متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد نظم سنتی در منطقه با تغییر نقش بازیگران اصلی و همچنین اضافه شدن مولفه‌های جدید در حال دگردیسی است.

در چنین شرایطی آمریکا به عنوان کشوری که بر اساس تجربیات گذشته همواره در تنگناهای سیاسی و امنیتی سعی می‌کند با استفاده از رویکردهای نظامی به اهداف خود دست یابد، بازی جدیدی را آغاز کرده که میدان آن از شرق سوریه تا خلیج فارس گسترده شده است.

تحولات سیاسی-امنیتیِ ماه‌های آینده و واکنش کشورهای مختلف به آن مشخص خواهد کرد که در نظم جدید، جایگاه و میزان اثرگذاری کشورهای مختلف چگونه خواهد بود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
آمریکا: حضور ما در منطقه دائمی است
سه‌شنبه 1402/05/17 ساعت 12:20
آمریکا: حضور ما در منطقه دائمی است
سخنگوی ناوگان پنجم آمریکا گفت که حضور صدها نظامی آمریکایی در خاورمیانه، مقدمه‌ای برای حضور دائمی آمریکا است.
آنچه رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه مخابره کرد
یکشنبه 1402/05/15 ساعت 18:54
نور ویدئو؛
آنچه رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه مخابره کرد
ایران در کنار نمایش عملی توانایی‌ها و ظرفیت‌های دفاعی خویش از جمله در حوزه دریایی بر تعامل و دیپلماسی دفاعی با کشورهای دوست و همسایه تاکید داشته و آن را مولفه‌ای برای امنیت منطقه‌محور می‌داند.
سامانه‌های موشکی ساخت وزارت دفاع به نیروی دریایی سپاه الحاق شد
یکشنبه 1402/05/15 ساعت 16:28
سامانه‌های موشکی ساخت وزارت دفاع به نیروی دریایی سپاه الحاق شد
موشک‌های قدیر و نصیر ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تحویل نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد.
پنتاگون استقرار نیرو در کشتی‌های عبوری از هرمز را رد کرد
یکشنبه 1402/05/15 ساعت 14:46
پنتاگون استقرار نیرو در کشتی‌های عبوری از هرمز را رد کرد
سخنگوی مطبوعاتی پنتاگون در نشستی خبری گزارش اخیر «آسوشیتدپرس» درباره تصمیم آمریکا برای استقرار نیروهای این کشور در کشتی‌های تجاری عبوری از تنگه هرمز را رد کرد.
آنچه رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه مخابره کرد
جمعه 1402/05/13 ساعت 23:54
نورنیوز بررسی کرد؛
آنچه رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه مخابره کرد
ایران در کنار نمایش عملی توانایی‌ها و ظرفیت‌های دفاعی خویش از جمله در حوزه دریایی بر تعامل و دیپلماسی دفاعی با کشورهای دوست و همسایه تاکید داشته و آن را مولفه‌ای برای امنیت منطقه‌محور می‌داند.
ابعاد و پیام‌های حضور ایران در رژه دریایی سن‌پترزبورگ
دوشنبه 1402/05/09 ساعت 15:43
نورنیوز بررسی کرد؛
ابعاد و پیام‌های حضور ایران در رژه دریایی سن‌پترزبورگ
با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران، نیروی دریایی نقشی بس مهم و اساسی در هم‌گرایی و توسعه مناسبات دیپلماتیک دارد، چنانچه اخیر فرمانده نیروی دریایی ارتش از آمادگی همسایگان ایران برای تشکیل نیروی واحد دریایی با ایران خبر داده است.
پشت پرده یک ایران‌هراسی دریایی!
شنبه 1402/04/31 ساعت 16:58
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پرده یک ایران‌هراسی دریایی!
اقدام غیرقانونی آمریکا در نشست اخیر دریانوردی، هر چند بار دیگر ماهیت سیاسی نهادها و ساختارهای بین‌المللی و لزوم تغییر در ساختار و ماهیت آنها را نشان داد اما در نهایت افول یک‌جانبه‌گرایی آمریکا را بر همگان آشکار کرد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!
رضا غندی پور رسما به شباب الاهلی امارات ملحق شد
توافق بزرگ ایران و چین برای برقی‌سازی 1000 کیلومتر ریل
وزیر خارجه آمریکا: «ویتکاف» برای مذاکرات آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند!
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
X
آگهی تبلیغاتی