×
فرهنگی
شناسه خبر : 146227
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/05/15 ساعت 12:14
دست استان‌ها برای تغییر ساعت آغاز به کار مدارس باز است

با اعلام آموزش و پرورش:

دست استان‌ها برای تغییر ساعت آغاز به کار مدارس باز است

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، بر اساس آیین نامه‌های موجود، این اختیار به استان‌ها داده شده است تا با هماهنگی ستاد و با توجه به شرایطی که دارند ساعت شروع آغاز به کار مدرسه را تعیین کنند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: «احمدرضا دوراندیش» با حضور در برنامه پرسشگر شبکه آموزش سیما، در پاسخ به این سوال که آیا تغییر در ساعت شروع به کار مدارس نیازمند مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش نیست؟، اظهار کرد: تا جایی که من اطلاع دارم طبق آیین‌نامه‌ها این اختیار به استان‌ها داده شده است تا با توجه به شرایطی که دارند ساعت شروع آغاز به کار مدرسه را تعیین کنند و با هماهنگی ستاد این شرایط  اتفاق مهیا است. برای مثال برخی استان‌ها که گرمای بیشتری دارند می‌توانند از این امکان استفاده کنند.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در بخش دیگر سخنان خود درباره اهمیت برنامه‌های درسی در خصوص مهارت آموزی به دانش آموزان، توضیح داد: در زیر نظام برنامه درسی مشخص می‌شود ما چه هدفی از مهارت آموزی داریم، مخاطبین ما چه کسانی هستند و چطور باید آموزش‌ها ارائه شود. زیر نظام برنامه درسی جزو مهمترین زیر نظام‌ها است.

او از معلمان به عنوان دیگر زیر نظام مهم یاد کرد و گفت: سوال مهم این است که آیا ما در ارتباط با این معلمان نیرو یابی درست انجام دادیم و انگیزه لازم را برای این معلمان ایجاد کرده‌ایم؟ این معلمان چطور می‌توانند توسعه شغلی و ارتقاء داشته باشند؟ چرخ دنده دیگر بحث فضا و تجهیزات در مهارت آموزی است چراکه مهارت آموزی بدون فضا و تجهیزات معنا پیدا نمی‌کند.

دوراندیش با تأکید بر اینکه بستر مهارت آموزی باید در مقطع ابتدایی شکل گیرد، ادامه داد: بحث مهارت آموزی را باید از مقطع ابتدایی لحاظ کنیم. آماری که ما از سال‌های قبل داریم نشان می‌دهد رغبت دانش آموزان برای ورود به شاخه‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش چندان ارتقاء پیدا نکرده است. یکی از دلایلی که رغبت دانش‌آموزان برای ورود به شاخه‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش کم شده این است که کار کیفی و عملی در ابتدایی و متوسطه اول کمتر انجام شده است. هدایت تحصیلی باید در متوسطه اول رخ دهد اما ما به آن کمتر توجه کردیم. در اسناد تحولی مشخص شده باید دانش‌آموزان را با توجه به استعداد و علاقه و نیاز کشور در معرض مشاغل قرار دهیم.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش تاکید کرد که گرچه در حوزه آموزش ابتدایی کارهای خوبی انجام شده است، اما کافی نیست و دست ورزی برخی مهارتها را بچه‌ها باید از مقطع ابتدایی شروع کنند.
 
او در بخش دیگر سخنان خود درباره نظام جدید آموزش فنی و حرفه‌ای توضیح داد: نظام جدید آموزش فنی و حرفه‌ای ما، پیشرو است. در آن برنامه ریزی که طی سه سال انجام شده است حدود ۳۰ شغل برای هر رشته آموزش داده می‌شود. این برنامه شامل دو دسته از دروس هستند، دسته فنی و حرفه‌ای که مربوط به آموزش شغلی است و دسته‌ای که مربوط به شایستگی‌های غیر فنی مثل اخلاق حرفه‌ای و آموزش فناوری و الزامات محیط کار و بحث‌های مربوط به کارآفرینی است.

دوراندیش ادامه داد: کتبی که برای این امر در نظر گرفته شده و برنامه درسی که تهیه شده به گونه‌ای است که دیگر نیاز نیست دانش آموزان با پایان رسیدن کتاب، کل کتاب را امتحان دهند. هر کتاب شامل پنج پودمان است و هر پودمان شامل یک شغل است. دانش آموزان پس از اینکه هر شغل را آموزش دیدند همان مهارت را امتحان می‌دهند. این امر از سال ۹۴ آغاز شده است. بنابراین می‌توان گفت گرچه برنامه درسی خوبی تهیه شده است اما در مرحله اجرا مشکل وجود دارد. در مقطع ابتدایی مهارت لازم را آموزش نمی‌دهیم، کارگاه‌ها در متوسطه اول تجهیز نیستند. درحالی دانش آموزان به صورت کار عملی و انجام پروژه باید در محیط واقعی کار قرار گیرند که اتفاق نمی‌افتد. اگر این امر رخ دهد، هدایت تحصیلی خوبی برای آموزش فنی و حرفه‌ای خواهیم داشت اما ما غفلت کردیم و باید بیشتر توجه کنیم.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال
یارانه بهمن دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
روسیه تهدید دائمی را تحمل نمی کند
توافق با ایران ظرف 10 روز آینده مشخص می‌شود
با نگرانی عمیق از دستگیری برادرم مطلع شدم
برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور رهبر انقلاب اسلامی
ادامه اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
شروع نشست شورای صلح غزه بدون حضور نماینده فلسطین
واحدهای 2و3 نیروگاه هسته ای بوشهر تکمیل می شود
صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر فردا اعلام می شود
نقض مجدد آتش‌بس در لبنان از سوی رژیم صهیونیستی
رشد مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان
خانه تکانی با آب شرب ممنوع!
مخالفت سناتور امریکایی با جنگ امریکا و ایران
آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای احداث پایگاه نظامی گسترده در غزه
شیب ملایم افزایش قیمت دلار آزاد
ثبت نام بیش از 22 هزار نفر در انتخابات شوراهای روستا
روزانه 2500 کارت سوخت یک‌روزه تحویل متقاضیان می‌شود
بادبان‌های برافراشته بر دریای وابستگی
واریز عیدی 10 میلیون تومانی بازنشستگان کشوری آغاز شد
اوسمار می‌تواند شرایط پرسپولیس را تغییر دهد
کیفرخواست قاتل شهید بخشیان صادر شد
آمریکا به دنبال کنار زدن روسیه از بازارهای انرژی جهانی است
چه کسانی منتظر یارانه نباشند؟ همراه با جزئیات
پایبندی اسرائیل به قطعنامه‌های شورای امنیت ضروری است
بازنگری قیمت گندم در دستور کار دولت
گروسی: در خطر بودن فرصت دیپلماسی با ایران، نیاز به سرعت در گفت‌وگوها
پنجمین شارژ کارت‌های بانکی «یسنا» در سال جاری
سازمان ملل نگران نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری
افزایش چشمگیر قیمت آش و حلیم نسبت به سال گذشته
قیمت مسکن ملی پرند مشخص شد + شرایط خرید
ایالت‌های آمریکا علیه ترامپ: بودجه انرژی پاک را آزاد کنید
آمادگی اقتصادی و نظامی کشور پشتوانه مذاکرات هسته‌ای است
دیدار فرمانده نیروی دریایی ایران با همتایان آفریقای جنوبی و سریلانکا
وزیر علوم: دانشگاه‌ها باید به ماموریت اصلی خود بازگردند
تراکتور رکورد درآمدزایی باشگاه‌های ایران را شکست
اعتراض گسترده کنگره آمریکا به سیاست‌های تهاجمی ترامپ
پایان رزمایش مشترک ایران و روسیه
شمع توسعه در باد ناترازی
قیمت نفت در بازار آسیا افزایش یافت
واردات برنج باز شد اما نقدینگی کافی برای تامین محموله‌ها وجود ندارد
زاکربرگ : ایجاد محدودیت سنی در اینستاگرام دشوار است
کالابرگ مادران و کودکان شارژ شد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در 2 روز آینده
روسیه: به توسعه روابط با ایران ادامه می‌دهیم
سقف وام ازدواج 1405 مشخص شد
بازداشت برادر پادشاه انگلیس در رابطه با پرونده اپستین